Dodaj do ulubionych

cena orkiestry - czy oni powariowali???

22.10.07, 10:40

Witajcie,
poszukując fajnego zespołu na wesela, natknełam sie na zespół Aneks -
fajne demo, dobre rockowe (i nie tylko )granie. Napisałam do nich
maila z pytanie o cenę. Odpowiedż - 5.500 - czy ja zwariowałam czy
moze oni??? Co o tym myslicie i wogóle jakie sa ceny za wesele (w
Łodzi) bez poprawin??? bo może się wsciekam bez sensu, a to jest
standardzik????
Obserwuj wątek
    • martabg Re: cena orkiestry - czy oni powariowali??? 22.10.07, 11:01
      Heh, uważaj z takimi postami, niejednokrotnie tutaj miały miejsce
      teksty, że jak cię nie stać, to wesela nie róbsmile

Dla mnie te ceny są z kosmosu, miałam ślub dwa lata temu i
      postanowiłam, że nie dam się zwariować, bo uważam że to, co się
      wyrabia w branży ślubnej to jedno wielkie szaleństwo...
      • emilkab2 Re: cena orkiestry - czy oni powariowali??? 17.03.08, 11:00
        Dobry zespół tyle kosztuje. To wcale nie jest tak dużo jak Ci się
        wydaje. Warto inwestować w oprawę właśnie w zespół, bo to oni
        zadbają o świetną muzykę i dobrą zabawę.
    • bystra_26 tu działa wolny rynek 22.10.07, 11:11
      ...czyli każdy może podyktować dowolną cenę, ale Ty masz wybór - nie
      musisz wybrać zespołu X

Zobacz, ile średnio chcą zespoły - to agencja we Wrocławiu (czyli
      powinno byc drożej niż w Łodzi), ale wiele zespołów bierze zlecenia
      w całej Polsce - wtedy warto się dogadać na wstepie co do noclegów
      (lub ich braku) i wyżywienia.

www.wesela.tsmusic.pl/
      • tribeka Re: tu działa wolny rynek 22.10.07, 11:28
        dokładnie wolny rynek, ja płacę 4500zł za zespół, moja przyjaciółka
        płaciła im 2 lata temu 2800!!
    • kamelia04.08.2007 Re: cena orkiestry - czy oni powariowali??? 22.10.07, 11:37
      cena twojej kapeli jest raczej wysoka, w W-wie zespół kosztuje ok.
      3,5 tys. a dj ok. 2 tys.

Prawo rynku działa...
      • catherine84 Re: cena orkiestry - czy oni powariowali??? 22.10.07, 11:44
        troche powariowali...ale z drugiej strony, po przesluchaniu kilku
        nagran, przewertowaniu ofert itp., cena ( w tym wypadku) często
        odzwierciedla jakosc. Jezeli komus wystarczy 2 panow z keybordami,
        wtedy zaplaci duzo mniej. Natomiast jesli chcemy miec zywa perkusje,
        saksofon, etc...no coz licza sobie...my zaplacimy sporo, mam
        nadzieje, ze bedzie wartosmile
      • bystra_26 prawa rynku 23.10.07, 10:36
        Działają na korzyść klienta. Polegają na ustaleniu takiej ceny za
        dany towar czy usługę przy której dojdzie do kompromisu między
        kupującym a sprzedającym. Na wolnym rynku nie ma ograniczeń co do
        ilości jego uczestników, czyli występuje konkurencja, która wymusza
        a przypadku bylejakich i drogich zespołów albo obniżenie ceny, albo
        podwyżkę jakości usługi.

Cena za zespół nie jest sztywna - zawsze można się targować. Jak
        mają zbyt wyśrubowane żądania, to będą mieć dużo wolnych sobót i
        wtedy będą musieli obniżyć cenę, ale jak są rewelacyjni to znajdą
        takich klientów, któzy zapłacą tak dużo jak chcą, i jeszcze
        niektórzy odejdą z kwitkiem.
    • morrighan80 Re: cena orkiestry - czy oni powariowali??? 22.10.07, 11:45
      W Lodzi to moze byc - duze miasto smile Zwlaszcza jak zespol ma renome.
      My w malym Przemyslu placimy ok 2tys.
    • gioseppe za ok 3 tys można wybrać naprawdę super zespół 22.10.07, 12:13
      według mnie 3-3,5 to max (jest sporo takich)
      więcej bym nie zapłaciła zespołowi za wesele.

Oczywiście można dać się nakręcić w ślubny biznes i zamówić i za 6 big_grin
      • kavainca Re: za ok 3 tys można wybrać naprawdę super zespó 22.10.07, 12:22
        no własnie, tez uwazam ze tak powinno być...3-3,5 to rozsadnie, choć
        cały ten biznes mnie raczej osłabia i chyba mówienie o jakim kolwiek
        rozsadku w tym wypadku jest hipokryzją...!!!!
        w każdym razie...
        problem polega na tym, że poszukujemy zaspołu, który zagra w stylu
        Gold FM/Radio Wawa, takie kawałki dla 30-40 latków, z przewagą
        polskiej muzy tamtych lat. Odpadają wszystkie biesiadnie hity. Ma
        być z klasą(przynajmniej z naszą klasą smile)))
        Jak słucham różne demo to mi się robi słabo.
        Jeżeli znacie zespół, który tak gra czekam na sugesie.
        • bystra_26 mail 22.10.07, 12:30
          jak masz aktywnego maila to podeslę ci namiar na zespół z mojego
          wesela, bo nie chcę im robić ogólnej reklamy
          • 56angels Re: mail 22.10.07, 12:51
            trochę sporo sobie ten zespol zyczy, ale jak taki super to moze
            warto?
          • kavainca Re: mail 22.10.07, 12:58
            grazyna.swietorzecka@orlen.pl
            będę wdzieczna za jekiś kontakt
        • gioseppe Re: za ok 3 tys można wybrać naprawdę super zespó 22.10.07, 13:09
          zespol muzyczny elvis
          partymusic.republika.pl/
          • morrighan80 Re: za ok 3 tys można wybrać naprawdę super zespó 22.10.07, 13:25
            Elvis jest zarabisty - sluchalam kawalkow u nich na stronie, ale z
            dojazdem do Przemysla zazyczyli sobie jakies 4,5tys wiec
            zrezygnowalismy z zalem.
            • gioseppe Re: za ok 3 tys można wybrać naprawdę super zespól 23.10.07, 11:31
              a ile teraz biorą za podstawę? (bez dojazdu)
              • morrighan80 Re: za ok 3 tys można wybrać naprawdę super zespó 23.10.07, 14:09
                A nie wiem-ja pytalam w sumie. Musisz zadzwonic do nich.
                • gioseppe Re: za ok 3 tys można wybrać naprawdę super zespó 23.10.07, 14:50
                  spoko, ja juz po wink
                  tylko z ciekawosci pytam jak cena podskoczyla
                  • morrighan80 Re: za ok 3 tys można wybrać naprawdę super zespó 23.10.07, 15:06
                    No tak-slepa jestem big_grin
        • gabi553 Re: za ok 3 tys można wybrać naprawdę super zespó 25.10.07, 01:17
          na moim weselu grał właśnie taki zesół, z klasą, z wielkimi
          umiejętnościami/po akademii muz./.Spróbuj, może są wolni?
          Naprawdę robią wrażenie.
          /"Alice Band" 0601208683-powodzenia/. Gabi
          • tomekxyz Re: za ok 3 tys można wybrać naprawdę super zespó 25.10.07, 09:11
            Zespół 5-6 osobowy, grający na żywo na wysokim poziomie, raczej
            będzie trudno znaleźć w tych pieniądzach. To, co dla Ciebie może być
            świetne, dla innego fatalne. Założycielka wątku napisała, że zespół,
            który im się podoba, gra muzykę m in rockową, więc tu się rynek
            zawęża, a zespoły, które oprócz tradycyjnej muzyki weselnej, disco
            polo i biesiady, potrafią zaciekawić też innym programem, będą się
            cenić i jest ich dużo mniej. Wiem coś o tym, bo sam szukałem zespołu
            na sylwestra, grającego rocka i w rozsądnych pieniądzach nic nie
            znalazłem, nawet za taką kwotę jak w wątku.
            Cóż, jedni jeżdżą samochodem za 5tys i są zadowoleni, inni za 500tys
            zł kręcą nosem, ale nikt z tych dyspropocji nie robi afer.
        • monia834 Re: za ok 3 tys można wybrać naprawdę super zespó 13.02.08, 10:44
          wejdź na stronę zespołu Singers Band i posłuchaj, oni nie grają biesiadnych, to
          profesjonaliści w każdym calu przynajmniej mi sie tak wydaje, bo wczoraj z nimi
          podpisaliśmy umowę koszt to 3000 -12 godzin
          • kavainca Re: za ok 3 tys można wybrać naprawdę super zespó 13.02.08, 11:15
            Dzięki za pomoc - zespoł juz mam od 2 miesięcy
            pozdrawiam
    • myszanka Re: cena orkiestry - czy oni powariowali??? 22.10.07, 14:55
      Jeśli znajdą się ludzie, którzy tyle zapłacą to jest ok. Ale tak
      serio to bardzo dużo. My za fajny zespol z Leszna - 5 panow -
      zaplacilismy 1800 zl za samo wesele. I to chyba jest w miare
      normalna cena. z tego co sie orientowalam, to fajne zespoly
      (polecane jako fajne), żądały tak 1500-2000 zł. Moze poszukaj
      dobrego zespolu, ktory przyjedzie do Lodzi.
      • szpeja Re: cena orkiestry - czy oni powariowali??? 23.10.07, 09:56
        My mamy zespół z Bełchatowa za wesele z poprawinami płacimy 3000
        dodam ze oni musza dojechac ok 70 - 80 km do sali weselnej.
        Słuchałam ich na weselu u kuzyna byli dobrzy, bo mało ludzi
        siedziało - ale to kwestia gustu. Podczas rozmowy powiedzieli ze
        dostosowują się muzycznie do tego, o co proszą młodzi a jeśli nie
        mają czegoś w repertuarze to się douczą.
        • kavainca Re: cena orkiestry - czy oni powariowali??? 23.10.07, 10:33
          Brzmi obiecująco...mozesz mi podać na nich namiary
          • szpeja Re: cena orkiestry - czy oni powariowali??? 23.10.07, 11:45
            Namiary wysłałam Ci na email. Który podałaś wyżej smile
            • kavainca Re: cena orkiestry - czy oni powariowali??? 23.10.07, 12:17
              dzięki wielkie
              kava
              • kavainca Re: cena orkiestry - czy oni powariowali??? 23.10.07, 12:31
                Dzwoniłam do nich - 30.08.08 niestety są zajęcisad(((
                • lena_lodz Re: cena orkiestry - czy oni powariowali??? 23.10.07, 14:20
                  My mieliśmy zespół z Koluszek, dojechali do Łodzi bez problemu bez
                  żadnych dodatkowych opłat. Płaciliśmy 2500 albo 2600 zł z
                  poprawinami.
                  Zespół sprawdzony, byliśmy na kilku weselach gdzie grali i wszyscy
                  bardzo sie ubawili, grają różne kawałki, dla każdego coś dobrego smile
                  dodam że zespół jest bardzo rozchwytywany.
                  Namiary zostawiłam w domu, moge potem ptrzesłac na priva

pozdrawiam
                  • szpeja Re: cena orkiestry - czy oni powariowali??? 23.10.07, 14:48
                    To przykro mi ze nie mogłam pomóc, ale jak cos jeszcze znajde to
                    podeśle. Jedyne co to teraz sie ciesze ze nie słuchałam nikogo i
                    zamówiłam sobie wszystko duzo wczesniej mimo to głowa do góry
                    znajdzie sie cos fajnego i niedrogiego.
                    • kavainca Re: cena orkiestry - czy oni powariowali??? 23.10.07, 14:54
                      Dzieki za słowa otuchy
                      jesli nic rozsadnego nie znajdziemy to zacziniemy penetrowaćwink))
                      rynek DJów
                      kava
                      • smiechogra Re: cena orkiestry - czy oni powariowali??? 25.11.07, 20:47
                        9 osób, na poziomie tylko ekskluzywne zapraszam.Kapela z
                        Zamościa.www.o-n-i.eu
                  • kavainca Re: cena orkiestry - czy oni powariowali??? 23.10.07, 14:52
                    będę wdzięczna
                    kava
                    • radiowiec_wawa Re: cena orkiestry - czy oni powariowali??? 23.10.07, 15:21
                      W stylu radia wawa czy golda to najlepiej by wam zagral djej z tego
                      radia smile tyle, ze wawa ma siedzibe w warszawie a tu chyba mowa o
                      lodzi.. smile

p.s. apropo calego tematu... sluchajcie, 5 tysiecy za dobry zepsol w
                      ktorym gra 5 dobrych muzykow to na serio nie jest tak wiele. Po
                      podzieleniu kasy kazdy z nich ma tysiac dla siebie. A jezeli z tego
                      zyja to raptem wychodzi srednio 4 tys na miesiac. To nie jest jakas
                      ogromna pensja. No i pamietajcie ze to tez nie jest praca tylko na
                      weselu, proby, proby i jeszcze raz proby to tez mnostwo czasu ktory
                      wlicza sie w te dzialalnosc. Ale zaznaczam, ze mowie o DOBREJ kapeli
                      a nie o dwoch panach z klawiszami i wokalistce. I jeszcze prosta
                      definicja DOBREGO zespolu autorstwa skromnego djeja: zywa perkusja,
                      zywa gitara elektryczna, zywa gitara basowa, mniej zywe klawisze i
                      wokalista z wokalistka ktorzy radza sobie z piosenkami w obcych
                      jezykach smileW takim skladzie i z takim instrumentarium na serio mozna
                      zagrac wiekszosc piosenek tak ze nikogo uszy nie bola smile generalnie -
                      do przemyslenia. pozdrawiam serdecznie.

• aniasa1 Re: cena orkiestry - czy oni powariowali??? 23.10.07, 22:16
                        Mysle ze to jest calkiem niezla pensja za 4 dni pracy w miesiacu. Nawet biorac
                        pod uwage ze to nie przyslowiowe 8 godzin a wiele, wiele wiecej...... Ale
                        zgadzam sie ze to ciezki kawalek chleba.
                        • vidmark Re: cena orkiestry - czy oni powariowali??? 24.10.07, 08:49
                          UWAGA

Polecam dobry zespół z Warszawy !

Cena 650 zł brutto.

W zespole jest 5-iu muzyków, którzy grają na instrumentach
                          klawiszowych, saksofonie, gitarach, klasycznej perkusji.
                          Specjalnością zespołu są "wstawki" Latino dlatego wożą ze
                          sobą "konga"
                          W cenę usługi wliczona jest asysta muzyków w trakcie
                          błogosławieństwa. Bez dodstkowych opłat uświetniają uroczystość
                          zaślubin w kościele przez granie na trąbce i klarnecie w wybranych
                          przez młodych elementach liturgii.
                          Grają od przyjazdu młodych non-stop do godziny 23.45. Mają wtedy
                          przerwę do godziny 0.00, w trakcie której napiją się coli i zjedzą I
                          danie. Grają do ostatniego gościa. Jak im dacie nocleg zagrają także
                          w niedzielę w trakcie poprawinsmile

Dodatkowy atut: Nie piją alkoholu w trakcie pracy!

W powyższą cenę wliczony jest dojazd w każde miejsce kraju !!!

SĄ BARDZO POPULARNI i mają rezerwacje na praktycznie wszystkie
                          soboty w 2008 r i większość w 2009!!!

Jeśli któraś z Pań jest zainteresowana, udostępnię kontakt do nich
                          na priv,

Pozdrawiamwink
                          • radiowiec_wawa Re: cena orkiestry - czy oni powariowali??? 24.10.07, 08:53
                            Vidmark... dobry tekst, ojj dobry smile Normalnie plakalem ze smiechu smile
                            • vidmark do Radiowca 24.10.07, 08:59
                              Ty się nie śmiej...

Właśnie dwie Panie z forum już wysłały mi maila na priv z zapytaniem
                              co to za zespół i proszą o kontakt!
                              • radiowiec_wawa Re: do Radiowca 24.10.07, 10:00
                                Nie zartuj, nie wierze ze ktos dal sie nabrac smile
                                • vidmark Re: do Radiowca 24.10.07, 10:16
                                  ano widzisz niesmile

dla ludzi naprawdę liczy się tylko kasa nie jakość.
                                  Chcą jak najtaniej... a jak ktoś im coś spartoli to potem lamentują
                                  m in na forumsmile
                        • tomekxyz Re: cena orkiestry - czy oni powariowali??? 24.10.07, 10:38
                          Weź pod uwagę, że są też miesiące, w których nie ma wesel (adwent,
                          post), lub jest ich bardzo mało (karnawał, listopad, miesiące zimne,
                          jakieś przesądy itp). Zespół wtedy nie zarabia, ale pracować musi,
                          robiąc próby, przygotowując repertuar. Do tego inwestycje w sprzęt,
                          naprawy itd Tak więc ta średnia z obliczeń nie wyjdzie taka
                          rewelacyjna.
                          Główny sezon weselny to czerwiec-wrzesień i w tym okresie najwięcej
                          par chce zawierać śluby. Dlatego często te miesiące mogą być
                          droższe, a na mniej popularne można otrzymać rabaty lub inne dni niż
                          sobota.
                          Umowę często spisuje się z 2 letnim wyprzedzeniem, więc też trudno
                          przewidzieć, jaka będzie wtedy sytuacja gospodarcza. To, co dzisiaj
                          jest drogie, za 2 lata może już takie nie być.

Ceny zespołów są bardzo rozbieżne od 1000zł do nawet ponad 10tys zł
                          i zależą od wielu czynników jak liczba muzyków, wartość
                          instrumentów, a także poziom muzyczny zespołu.

Jeśli jeden zespół jest 2 osobowy, kupili sprzętu za 10tys zł, mają
                          gotowe aranże, śpiewają tylko po polsku, więc nie muszą zbyt dużo
                          czasu poświęcać na ćwiczenia na instrumentach, a w innym jest 5
                          muzyków, każdy gra na kilku instrumentach, więc musi poświęcić
                          więcej czasu na ćwiczenia i próby, śpiewają w kilku językach, grają
                          dużo trudniejsze utwory, wymagające większych umiejętności, wkładu
                          pracy i zaangażowania, mają szerszy repertuar oraz zainwestowali
                          100tys zł w sprzęt, to czy to takie dziwne, że opłata za ten zespół
                          będzie wyższa?

Przynajmniej masz prawo wyboru i dopasowania zespołu do własnych
                          możliwości i gustu. A różnice biorą się z tego, co opisałem. Plus
                          oczywiście prawo podaży i popytu.
                          Powiem więcej: wcale ten droższy zespół nie musi się bardziej
                          gościom podobać niż ten tańszy. Nie każdy lubi to samo i są różne
                          poziomy i gusta, ale to już osobny temat.
                      • mala831 Re: cena orkiestry - czy oni powariowali??? 26.10.07, 17:34
                        "I jeszcze prosta
                        definicja DOBREGO zespolu autorstwa skromnego djeja: zywa perkusja,
                        zywa gitara elektryczna, zywa gitara basowa, mniej zywe klawisze i
                        wokalista z wokalistka ktorzy radza sobie z piosenkami w obcych
                        jezykach smileW takim skladzie i z takim instrumentarium na serio mozna
                        zagrac wiekszosc piosenek tak ze nikogo uszy nie bola :"
                        w tych słowach zawarłeś dosłowny opis zespołu, który grał na naszym
                        weselu smile
                        • tomekxyz Re: cena orkiestry - czy oni powariowali??? 27.10.07, 09:27
                          Pod warunkiem, że są to muzycy wysokiej klasy, bo sam zestaw
                          instrumentalny o niczym nie świadczy. Ważny jest poziom muzyczny
                          zespołu, obojętne czy gra z żywą perkusją i basem, czy jest to z
                          klawisza. Wiele jest zespołów grających na żywo i wiele robi to
                          dosyć słabo, mając umiejętności ograniczone do piosenek biesiadnych
                          i typowo weselnych utworów. Często przy tym kiepskie wokale. Za
                          dobry zespół trzeba zapłacić.
                          W składzie 4-5 osobowym każdy muzyk przypisany jest do jednego
                          instrumentu, przy tym wiele aranżacji jest tak rozbudowanych, że
                          jeden klawiszowiec nie zagra w utworze jednocześnie na piane,
                          stringach (nie mylić z majtkami), organach, i syntezatorze. A gdzie
                          inne instrumenty, jak choćby sekcja dęta, druga
                          gitara, "przeszkadzajki" typu conga, bongosy, cabasa, maracas itd
                          Nie obejdzie się więc bez pewnej monotonii brzmienia. Pomijam fakt,
                          że wiele współczesnych utworów nie zostało napisanych i nagranych
                          przez "żywe" składy. Zatem do pewnych gatunków lepiej wziąć skład z
                          perkusją i gitarami, jak choćby rock, ale jeśli ktoś jest
                          wielbicielem disco, dance, latino, techno to lepiej mieć sekcję
                          rytmiczną z klawiszy, bo w małym, "żywym" składzie nie da się tych
                          gatunków dobrze zagrać. Miałem okazję kiedyś na weselu usłyszeć np
                          Macarena na skrzypcach i perkusji. Nie chciałbym tego ponownie
                          przeżyć.
                          Żeby było ciekawiej, potrzeba więcej osób. Zobaczcie np
                          www.swingbrothers.pl, ale cena chyba ponad 10tys zł "Czy oni
                          powiariowali???" Wg mnie nie. W zespole jest 9-10 osób. A żeby było
                          na żywo i już całkiem super brzmiało, to polecam Big Bandy (np
                          www.redcombo.pl/bigband lub inne). Niestety, nie wszystkie grają na
                          weselach, a i cena przy takim składzie (20-30 osób)będzie bardzo
                          wysoka. Pewnie, że wszystko można zagrać na żywo w 4 osoby. Chyba
                          jednak nie wszystko, skoro są takie składy. Pozdrawiam
    • agol54 Re: cena orkiestry - czy oni powariowali??? 23.10.07, 17:23
      my mamy ślub w sierpniu i orkiestra bierze za całość - czyli błogosławieństwo,
      bramy, kościół, wesele (nie ważne do której goście się bawią) 1800, poprawiny od
      17-2 w nocy 800zł, czyli dwa dni 2600.

Byliśmy wcześniej u super zespołu, napewno lepszego niż ten który wybraliśmy i
      cena za 2 dni przekroczyłaby 6000zł - KOSZMAR
    • oknonaswiat1 Re: cena orkiestry - czy oni powariowali??? 23.10.07, 17:37
      U nas byl zespół - 2 kolesi, grali super. byli równiez na
      blogoslawienstwie. Wesele na 100 osób - zabawa non stop od 18 do 5.
      Koszt - 1200 zł. Naprawdę warto i polecam. Jak ktos chce namiary to
      piszczie na meila. Zespół z małej miejscowości z okolic Warszawy (40
      km od Warszawy).
    • tygrysek2525 Re: cena orkiestry - czy oni powariowali??? 23.10.07, 18:26
      Mi polecali zespół Degres podobno grają super, jeźdżą po całej
      Polsce i trzy lata temu (jak my mieliśmy ślub) to brali około
      dwójki. Niestety my nie skorzystaliśmy bo mieli już zajęty termin
      (jakieś 10 miesięcy przed ślubem dzwoniłam).

"www.gosiatwardo.yoyo.pl/"
      • tygrysek2525 Re: cena orkiestry - czy oni powariowali??? 23.10.07, 18:30
        Mogę też polecić zespół Styl z Białegostoku oni właśnie u nas grali
        ale nie wiem czy jeżdżą i nie mam już namiarów ale może mają stronę
        w internecie. Grali naprawdę super i wzieli trzy lata temu ok 2000
        pln.

"www.gosiatwardo.yoyo.pl/"
    • mazizona1 Re: cena orkiestry - czy oni powariowali??? 23.10.07, 20:07
      U nas na weselu pod Warszawą grał zespół z Radomia. Grali super. Wyprowadzenie,
      wesele, gra za stołami. Zespół 5 osobowy z wokalistką co gra na saksofonie i
      saksowali nas 3000zł. Myślę że taka cena za 5 osób jest uczciwa. Zamawialiśmy
      ich rok wcześniej i też ciężko z terminem było.
      • bystra_26 W sezonie zawsze jest drożej i trudniej. 24.10.07, 08:51
        Większy wybór i możliwość negocjacji ma się biorąc ślub poza
        sezonem. Nie można mieć wszystkiego.
        • vidmark Re: W sezonie zawsze jest drożej i trudniej. 24.10.07, 08:55
          Jeśli chodzi o zespoły z niższej półki, niewątpliwie masz rację. Jak
          mają wolne pewnie bić się będą o Twój termin i zagrają nawet po
          kosztach.

Jeśli jednak szanują swoją pracę i są naprawdę dobrzy nie zagrają.
          Prawdopodobnie wpadnie im lepsze zlecenie, niekoniecznie to weselne,
          które rzecz jasna zrealizująsmile
          • marcel52 Re: W sezonie zawsze jest drożej i trudniej. 24.10.07, 09:50
            Vidmark jak masz to podaj namiary na jakiegoś dobrego kamerzyste.
            Nie musi być tani może kosztować nawet 250 zł. Oczywiście brutto smile
            Tylko niech nic nie konsumuje ponieważ jest w pracy. No i gotowego
            materiału to tak z 10 godz. Ale najważniejsze żeby ostatni wyszedł z
            wesela ponieważ musi wszystkich gości nakręcić jak odjeżdzają smile
            • vidmark Re: W sezonie zawsze jest drożej i trudniej. 24.10.07, 10:14
              smile)

kamerzysta i fotograf to tak trochę jak kapitan i bosman ... ostatni
              schodzą z pokładu tonącego okrętusmile

pozdrawiamsmile
    • trusia29 Re: cena orkiestry - czy oni powariowali??? 28.10.07, 00:18
      Mialam wesele w Łodzi w maju ubiegłego roku. Prowadzil je swietny dj-
      wodzirej, wszyscy byli zachywceni - i starsi i młodsi. No i koszt
      zdecydowanie niższy. Z tego co wiem ten pan wystepuje takze w raz z
      zespołem, maja duże wziecie, chociaż nie znam nazwy tego zespolu...
      • trusia29 Re: cena orkiestry - czy oni powariowali??? 28.10.07, 00:24
        zastrzegam od razu, zeby powstryzmac zosliwe komentarz - my
        chcieliśm dj-a a nie zespól
        • kavainca Re: cena orkiestry - czy oni powariowali??? 28.10.07, 22:06
          Również myslimy o DJ, jesli możesz to podaj mi namiary na
          kavainca@gazeta.pl
          kava
          • trusia29 Re: cena orkiestry - czy oni powariowali??? 29.10.07, 21:12
            ok wysyłam
            i polecam z całą odpowiedzialnościa
    • lilia111 Re: cena orkiestry - czy oni powariowali??? 29.10.07, 21:11
      Ja płacę 2 000 w Krakowie a i tak uważam że to za dużo!Zdecydowaliśmy sie na
      orkiestrę bardzo spontanicznie czego żałuję
    • pios2 Re: cena orkiestry - czy oni powariowali??? 21.11.07, 14:39
      Witam, polecam zespół Holiday, świetnie grają i bawią gości.
      Znajdziecie ich na www.naglosnienie.com
      tel.602/598088
      pozdrawiam
      Piotr
    • misiaczek_3 Re: cena orkiestry - czy oni powariowali??? 07.02.08, 10:34
      Miałem okazję na żywo słyszeć zespół Aneks, i muszę przyznać,że jest to muzyka
      na naprawdę wysokim poziomie. Przede wszystkim nie grają tej szmiry, którą gra
      większość zespołów weselnych. Ambitny repertuar, doskonałe aranżacje, nie
      pomijając zachwycającego wokalu dziewczyny.
      Cena jest jak najbardziej odpowiednia. A jeśli za zespól 2-3 osób płaci Pani np.
      1500-2000, to proszę być pewnym, że muzyka, która Pani usłyszy będzie w 100% z
      dyskietki. Jeśli woli Pani zapłacić za to,że ktoś tylko stoi za instrumentem
      udając,że gra to lepiej zatrudnić DJ.
    • misiaczek_3 Re: cena orkiestry - czy oni powariowali??? 07.02.08, 12:38
      I muszę jeszcze coś dodać, do wcześniejszego komentarza, bo chyba mnie trafi czytając niektóre wypowiedzi. Taki składzik za 18oo,czy 2600 z poprawinami no to musi być TOTALNA PORAŻKA. I wrażenie po weselu takie, jakby cały czas grali jedno i to samo. Jeśli zespól życzy sobie około 5000zł za wesele tzn. ze takie wesela gra, a przede wszystkim ceni samego siebie i swoją pracę. Pewna Pani pisze,że to tylko 4 dni pracy, wiec ja jej uświadamiam,że jest w ogromnym błędzie i pojęcia nie ma o tym co mówi. Porównywanie zespołu z klawiszem czy dwoma do żywego składu, jest jak porównanie malucha do BMW, czyli kompletnie bez sensu.Za dobre rzeczy, trzeba dobrze zapłacić. A opinie osób, które kierują się jedynie tym, ile to będzie kosztować i oby jak najmniej, a nie myślą o jakości i dobrym smaku, pozostawiłbym bez komentarza......
      • tomekxyz Re: cena orkiestry - czy oni powariowali??? 07.02.08, 13:47
        Pisałem wcześniej, że dobry muzycznie zespół nie musi się wszystkim
        podobać, bo to zależy od poziomu słuchaczy. Cóż z tego, że ktoś
        zapłaci za zespół nawet 10tys. zł, jak goście nie będą chcieli
        ambitniejszej muzyki, tylko tandetę.

Posiadanie perkusji i basu nie jest gwarancją, że kapela prezentuje
        wysoki poziom, ma szeroki repertuar i potrafi się dostosować do
        wymogów klienta.
        To tak jak by powiedzieć, że wszystkie blondynki są ładne i mądre, a
        pozostałe brzydkie i głupie.
        • misiaczek_3 Re: cena orkiestry - czy oni powariowali??? 07.02.08, 14:27
          Wszystko o.k ale ja jeszcze nie znam i pewnie nigdy nie poznam zespołu, który dogodziłby gustom wszystkich gości. Ale wierze i szanuję ludzi, którzy decydują się jednak na taki żywy składzik, który naprawdę coś potrafi, bo to świadczy o ich wysokim poziomie intelektualnym jak i wrażliwości muzycznej. Dla mnie osobiście granie, czy słuchanie DISCO POLO to dno totalne, a taki poziom to żaden poziom.
          • tomekxyz Re: cena orkiestry - czy oni powariowali??? 07.02.08, 15:03
            "Żywy" składzik też może pitolić aż uszy więdną, a "mniej żywy"
            (czyt. bez perkusji) grać ambitną muzykę, posiadając dużo innych
            instrumentów. Samo 100% live nie gwarantuje 100% dobrze.

O disco polo się nie wypowiadam, bo nie raz mi się oberwało, ale
            skoro to jest obiektem zachwytu gości, to lepiej wziąć zespół w
            takim stylu. Lepiej nie podchodzić do tematu, że "wynajmę ten
            najdroższy, bo mnie stać", ale dopasować optymalnie, nie tylko pod
            względem ceny. Żeby nie powstało zjawisko "dwóch światów", bo muzyka
            jednak powinna dialogować.
            Czasem klienci chcieliby, żeby zespół miał dużo instrumentów, ale
            grał style, do których poza klawiszem i wokalem nie jest potrzebny
            żaden inny instrument. Szkoda wtedy ich pieniędzy i blokowania
            zespołu.

• muzykyamaha Re: cena orkiestry - czy oni powariowali??? 07.02.08, 14:35
          najbardziej "rozwaliła" mnie pewnosc pewnej Pani, ktora napisala ze zespol
          grajacy za cene od 1500-2000 zł 100% puszcza z dyskietek.
          Otoz oswiadczam Pani ze tak NIE JEST. Jako ze obracam sie w tej branzy to moge
          sie na ten temat wypowiedziec z troche wieksza wiedza niz co niektórzy. Mam
          wiele znajomych ktorzy graja w składach trzy osobowych np: (Saksofon klawisze i
          wokalistka) czy tez (gitarzysta, klawisze saksofon obslugiwany przez wokaliskte)
          i gwarantuje ze moga zagrac duzo lepiej od nie jednego zespolu grajacego w
          skladzie pelnym(oczywiscie zespoł naprawde dobry grajacy w skladzie pelnym
          potrafi wiele, ale niestety roznie to bywa). Jak zauwazylem wiekszosc wypowiedzi
          pochodzi od osob ktore nie maja zielonego pojecia o muzykowaniu, a jednak musza
          wsadzic gdzies swoje 5 groszy.
          Co do ceny wesel to w roznych regionach roznie to bywa. Ceny wahają sie nawet od
          800zł-10 tys. zł . Pozdrawiam Marek
          • misiaczek_3 Re: cena orkiestry - czy oni powariowali??? 07.02.08, 23:22
            Nie interesuje mnie czy oberwę za jakąś wypowiedz, czy też nie. DISCO POLO itp. to dno. Mowa była o żywym składzie z doskonałymi muzykami, który chce za wesele 5000zł, wiec w odpowiedzi na pytanie czy to dużo? Odpowiadam Nie. I mówi to osoba jak najbardziej kompetentna.
            Najlepiej zapytajcie każdego z gości jaki rodzaj muzyki preferuje i dajcie im MP3, może każdy słuchając tego co lubi będzie zachwycony.........
            • duet-hit Re: cena orkiestry - czy oni powariowali??? 08.02.08, 00:01
              Witam!Czytam tutaj Państwa zażyłą dyskusję.Jestem również z branży i przez
              ostatnie 10 lat zjeździliśmy całą Szwajcarię i pół Niemiec.Mimo że gramy we
              dwoje często słyszeliśmy opinię że gramy lepiej niż nie jeden kwartet.Powód jest
              prosty mąż gra na saxie,akordeonie i klarnecie.Oboje jesteśmy wykształceni
              muzycznie.Problem w tym że oceniają nas ludzie którzy nie słyszą różnicy czy
              np.śpiewamy w dwugłosie czy po prostu idziemy na łatwiznę i śpiewamy w
              unisonie.Liczy się co gramy a nie jak.A czasem nawet to nie pasuje.Natomiast
              każdy patrzy za ile.Trudno się ludziom dziwić że patrzą na ceny,ale z drugiej
              strony nie zauważają że koszty np.wyżywienia na sali też są bardzo
              zróżnicowane.Wiadomo że jeśli ktoś chce 4-5osobowy skład musi się liczyć z
              większym kosztem niż w przypadku 2-3osobowego zespołu.Poza tym zgadzam się z
              wypowiedzią jednego z Panów że współczesne utwory ciężko zagrać nawet w
              5-ciu.Także drodzy Państwo oceniajcie zespoły nie po cenie a po jakości i
              własnych gustach.Pozdrawiam wszystkich a w szczególności kolegów muzyków.Sylwia.
              • kavainca Re: cena orkiestry - czy oni powariowali??? 08.02.08, 08:47
                Szanowni...
                Przyglądam sie temu co piszecie i z większością się zgadzam, ale...
                Musicie pamietać, że my jesteśmy laikami i w wiekszości interesuje
                nas jedynie odpowiednia usługa w odpowiedniej cenie. Ma być z klasą
                (ale dla każdego oznacza to coś innego) no i ma być rozsądnie (to
                też względne określenie) cenowo - to tyle.
                --
                mój suwaczek
            • muzykyamaha Re: cena orkiestry - czy oni powariowali??? 08.02.08, 17:55
              jeszcze co do wypowiedzi misiaczka.
              Gralismy kiedys w pewnej miejscowosci. Po zagraniu kilka kawalkow zdecydowalismy zarzucic cos z DISCO POLO, parkiet nagle oszalał i ludzie przychodzili co przerwe i prosili juz tylko o kawałki disco polo. Takze niemozna powiedziec ze to jest "DNO". Sa to kawałki rytmiczne, co za tym idzie? ze sa one łatwe do tanca, a ludzie wlasnie tego potrzebuja. DISCO POLO dalej istnieje i sa tacy ktorzy sie go nie wstydza i bardzo dobrze sie przy nim bawia. Pozdrawiam Marek
              • tommuzyk Re: cena orkiestry - czy oni powariowali??? 08.02.08, 21:14
                >Takze niemozna powiedziec ze to jest "DNO". Sa to kawałki rytmiczne, co za tym idzie? ze sa one łatwe do tanca,
                a ludzie wlasnie tego potrzebuja.

Nie sposób się z Tobą nie zgodzić. Prosta muzyka dla prostych ludzi.
              • misiaczek_3 Re: cena orkiestry - czy oni powariowali??? 09.02.08, 11:00
                Jeśli ludzie potrzebują DISCO POLO, to żal mi ich, poprostu współczuje.
                Ja gram dla ludzi, którzy mają większe wymagania i doceniają prawdziwa muzykę, i
                Bogu za nich dziękuję. Jeśli ktoś zagra wszystko ( mam na myśli najgorszą
                szmirę), bo ktoś mu za to zapłaci, to świadczy tylko o nim i o tym co sobą
                prezentuje.
                • radiowiec_wawa Re: cena orkiestry - czy oni powariowali??? 09.02.08, 11:22
                  Wiesz co misiaczek_3... piszac takie rzeczy jak wlasnie napisales,
                  pokazujesz jedynie jak bardzo jestes ograniczony intelektualnie...
                  Wszystko jest dla ludzi, disco polo tez. I noz sie w kieszeni
                  otwiera gdy sie czyta takie tresci. Skoro jestes tak fantastycznie
                  umuzykalniony i grasz na tak wysokim poziomie to moze wogole
                  przestan grac na weselach. Zatrudnij sie w operze.. Krotko mowiac:
                  zaden inteligenty, wyksztalcony czlowiek, gustujacy na codzien w
                  muzyce z gornej polki nie powie o kims kto lubi disco polo:
                  wiesniak, syf, szmira czy inne gowno. Trzeba trzymac poziom, nie
                  tylko grajac na roznych instrumentach ale takze w mysleniu i
                  wyslawianiu sie. To tyle, pozdrawiam.
                • tommuzyk Re: cena orkiestry - czy oni powariowali??? 09.02.08, 11:45
                  > Jeśli ludzie potrzebują DISCO POLO, to żal mi ich, poprostu współczuje.

Ok wiemy już, że nie lubisz Disco Polo i fanów tego gatunku muzycznego. Ciekaw jestem, czy odwagi w wyrażaniu opinii dodaje Ci pozorna anonimowość na forum?
                  Jak dzwoni kilent i pyta czy grasz DP to też oznajmiasz mu, że jest Ci go żal? Czy kulturalnie odpowiadasz, że nie?
                  Proponuję, abyś zaczął odnosić się do tematu z "pozytywną obojętnością".
                  Piszesz, że masz klientów, ale chyba nie ma ich zbyt dużo skoro dziękujesz za nich samamu Bogu i tak najeżdżasz na "szmirę" która psuje rynek...

• misiaczek_3 Re: cena orkiestry - czy oni powariowali??? 09.02.08, 15:41
                    Widzę,że brak kompletny zrozumienia tego co piszę. Nie dziękuję Bogu za
                    klientów( i nie jest ich mało, zapewniam), tylko za to,że rozumieją istotę
                    muzyki i uczucia jakie w sobie kryje i przekazuje odbiorcy.
                    Ale widzę,że nie mamy o czym rozmawiać, nie ta bajka.
                    • tommuzyk Re: cena orkiestry - czy oni powariowali??? 09.02.08, 17:03
                      > Widzę,że brak kompletny zrozumienia tego co piszę.

To nie jest brak zrozumienia tylko ironia. Z tego co piszesz wnioskuję, że działasz w jakimś topowym składzie i grasz lepsze imprezy niż wesela.
                      Skoro nie brakuje Ci klientów, to dlaczego tak brutalnie odnosisz się do nurtu DP i jego odbiorców z drugiej strony pisząc o zrozumieniu i wrażliwości muzycznej. Kijem rzeki nie zawrócisz.
                      Co rozumiesz przez "nie ta bajka" ?
                      Chętnie dowiem się co to za zespół...
    • brevis100 Re: cena orkiestry - czy oni powariowali??? 08.02.08, 19:09
      witam !
      jesli szukasz jeszcze zespolu na wesele to prosze o przeslanie
      informacji na moj e-mail blueheaven@poczta.fm lub na tel 606450920
      uzgodnimy normalna cene za wesele porozmawiamy o repertuarze oraz
      przedstawie zespol pozdrawiam dariusz
      zespol blue heaven
      • marcel52 Re: cena orkiestry - czy oni powariowali??? 09.02.08, 11:23
        Nie jest mi zal tych co słuchają disco polo. Niech sobie słuchają co
        chcą. Żal to mi jest starego faceta który daje sobie nick
        misiaczek smile))))))
        • misiaczek_3 Re: cena orkiestry - czy oni powariowali??? 09.02.08, 15:36
          Żal to jest mi ciebie, widzę,że trafiłem na fana DISCO POLO. No cóż, chyba tobie
          prosty człowieku nie muszę tłumaczyć,że konto nie musi być moje, a to jak się
          podpisuję to w tej całej dyskusji chyba nie ma znaczenia. Prosty człowiek
          ,proste poglądy, bo kompletnie nie na temat, prostota w każdym calu.
          • duet-hit Re: cena orkiestry - czy oni powariowali??? 09.02.08, 19:24
            Drodzy Panowie muzycy.Nie wiem o co ta cała kłótnia.Po pierwsze nie na temat a
            po drugie sami wiecie że gusta naszych klientów co do rodzaju muzyki są różne i
            nic na to nie poradzimy.Moim zdaniem każdy profesjonalny zespół będzie grał tak
            żeby klient był zadowolony,a nie będzie grał dla siebie.Sama nie lubię Disco
            Polo ale jeśli widzę że goście reagują pozytywnie na ten gatunek,wówczas
            wplatamy parę kawałków by wszyscy byli zadowoleni.To czyni nas zespołem
            wszechstronnym.Staramy się grać na imprezach coś dla każdego.Na przykład nie
            cierpię piosenki Mały Biały Domek,ale ją gramy,bo goście nie raz o nią pytali.I
            co?Odmówić ze względu na ambicje czy upodobania?Chyba nie w tym sęk.Pozdrawiam!
            • galileomediapl Re: cena orkiestry - czy oni powariowali??? 11.02.08, 01:33
              Co do ceny, to racja jest po stronie tych którzy piszą że za jakość trzeba zapłacić
              Co do disco polo - jest kilka takich kawałków które na każdym, absolutnie każdym
              weselu muszą być
              Poza nimi jest kilkanaście godzin grania porządnej muzyki w stylu Gold
              Trzy pokolenia będące na weselu świetnie się również bawią przy świeżych
              aranżacjach dawnych utworów ludowych (nie tylko polskich), wystarczy dobrze się
              przygotować
              • tomekxyz Re: cena orkiestry - czy oni powariowali??? 11.02.08, 09:23
                "...Co do disco polo - jest kilka takich kawałków które na każdym,
                absolutnie każdym weselu muszą być..."

Abslolutnie, absolutnie się nie zgadzam. Na wielu być może tak, ale
                nie "..na każdym, absolutnie każdym...".

Wiele Młodych Par zastrzega często w umowie, że żadnego disco polo
                albo wykluczają te kilka kawałków w stylu szalonej czy ivanów i
                delfinów. Te pary przeważnie wynajmują droższe zespoły, które
                potrafią zabawić gości przy innej, ambitniejszej muzyce, a jakość
                kosztuje.
                Jeśli ktoś organicznie nie znosi np jesteś szalona czy majteczki w
                kropeczki, to chyba nic w tym dziwnego, że nie ma ochoty tego
                słuchać na własnym weselu, a goście potrafią to uszanować, lub mają
                podobny gust.
                • tommuzyk Re: cena orkiestry - czy oni powariowali??? 11.02.08, 10:51
                  > Wiele Młodych Par zastrzega często w umowie, że żadnego disco polo
                  > albo wykluczają te kilka kawałków w stylu szalonej czy ivanów i
                  > delfinów. Te pary przeważnie wynajmują droższe zespoły, które
                  > potrafią zabawić gości przy innej, ambitniejszej muzyce, a jakość
                  > kosztuje.

Bardzo trafna wypowiedź. Takich par nie brakuje dlatego nie widzę sensu szarpania się ze swoimi kompleksami- że DP jest be...
                  Dla zespołu najbezpieczniejszy jest zapis na stronie typu "Nie gramy Disco Polo" i stosowny warunek w umowie typu "klient zapoznał się z ofertą repertuarową zespołu i nie będzie z tego tytułu wnosił żadnych roszczeń".
                  Pozdrawiam.
    • lilia111 Re: cena orkiestry - czy oni powariowali??? 12.02.08, 19:05
      Mogę ci śmiało odpowiedzieć- tak zwariowali!!Mój ślub odbył sie w grudniu,
      orkiestrę miałam z karkowa zapłaciłam 2 000 i uważam ze to było za dużo żałuje
      ze nie wynajęłam didżeja.
    • mloda8809 Re: cena orkiestry - czy oni powariowali??? 06.03.08, 17:15
      Witam!!!no to rzeczywiscie cena za wesele jest chyba przesadna...bo
      tyle to biora gwiazdy disco polo. Nasza cena za wesele to w
      granicach 1500-1700zł. W razie pytań proszę pisać na e-mail
      malpa525@wp.pl lub dzwonic 880-685-555
    • vivavoices Re: cena orkiestry - czy oni powariowali??? 15.03.08, 23:04
      Witam serdecznie!
      Zespół ANEKS grał na moim weselu i ... muszę przyznać że są warci
      swojej ceny. 5,5 tys. to dużo póki ich nie usłyszysz. Mają swietną
      wokalistkę i wokalistę, który gra na wszystkim na czym się da. Poza
      tym co ważne dźwięk robi im osobna osoba, która pilnuje żeby nie
      było za głosno. Tak więc za 7 osób swietną muzykę to nie jest
      wygurowana cena. Osobiscie wolę taki skład niż DISCO POLO z organami
      i to wszystko!!! Polecam jak najbardziej. Jest to capela dla
      bardziej wyrafinowanych klientów. Bardzo niekonwencjonalna jak na
      wesele ale u mnie wszyscy bawili sie rewelacyjnie. Poza tym cała
      ekipa jest zawsze usmiechnietasmile Jak ktos chce miec naprawde
      przeswietną kapele na wesele to tylko ANEKS - cena w tym momencie
      nie gra roli, ale są jej naprawde warci!!!
      Pozdrawqiam
    • sulkows Re: cena orkiestry - czy oni powariowali??? 17.03.08, 13:52
      Rowniez spotkalem sie z zespolami, ktore potrafily krzyknac sobie 5-
      6 tysiecy w dodatku przy mizernych umiejetnosciach wokalnych. 4
      tysiace to juz drogi zespol, bo do 3 tysiecy da sie znalezc dobrych
      muzykow, tylko trzeba troche poszukac.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka