kozmarzena 15.03.07, 09:55 Gdzie wybieracie się w podróż poślubną? Ja zastanawiam się nad którąś z Wysp Kanaryjskich. A Wy? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rubin04 Re: podróż poślubna 15.03.07, 10:09 My raczej na pewno tak - mój M. kocha morze, i ja zresztą też, wiec planujemy rejs: z Wysp Kanaryjskich do Maroko, do Casablanki - tak w nawiązaniu do lokalu w którym będzie wesele :-) Mysle ze bedą to 2 tygodnie. Koszt około 550 eur plus przelot, ale moze uda się ciut taniej. Acha - rejs oczywiscie organzujemy sami... Pozdr!. Odpowiedz Link
rubin04 Re: podróż poślubna 15.03.07, 10:15 Słoneczna Sycylia.. Fajnie. Ja mam ślub (i podróż) dopiero za rok, ale teraz w maju pływamy w Chorwacji wiec tez sie wygrzeję na slońcu :-) Odpowiedz Link
inkageo Re: podróż poślubna 15.03.07, 10:19 Ja też myślałam o Wyspach Kanaryjskich, ale marzy mi się luksus, 5 gwiazdek i all incl. a takie oferty są dosyć drogie na wyspach, więc pewnie skończymy w Egipcie..:) Odpowiedz Link
rubin04 Re: podróż poślubna 15.03.07, 10:39 ..a ja to najbardziej bym chciałam 2 tyg w Mongolii na stepie.. Ale mój M. uparcie twierdzi że nie jeździ tam gdzie dopłynac nie mozna :-) Ale może jeszcze kiedyś go namówię. Cos też wspomniał, ze moze dla zaspokojenia mojej potrzeby wyjazdu na wschód to po rejsie pojedziemy na tydzień na Krym - a wtedy bede moczyc nogi w morzu i pić wino z lokalnych winnic :-) 5* hotel chyba nie dla mnei... Ja bym maksymalnie przez 2 dni się rozkoszowała luksusem a potem bym sie nudziła.. hihi.. Odpowiedz Link
inkageo Re: podróż poślubna 15.03.07, 10:42 Ja lubię słodkie lenistwo i spanie do południa:) Odpowiedz Link
rubin04 Re: podróż poślubna 15.03.07, 11:02 Oj ja tez - nigdzie tak sie nie wysypiam jak na rejsie :-) Kłade się na pokładzie, wiatr na twarzy, a ja spię, spię.... A jak otworze oczy to własnie przypływamy na nowa wsypę :-) Sprawdz maila :) Odpowiedz Link
inkageo Re: podróż poślubna 15.03.07, 11:09 :) Niestety narzeczony cierpi na chorobę morską, a Maraxela poleca rejs po Nilu, nawet foty wklejała..:):) Odpowiedz Link
inkageo Re: podróż poślubna 15.03.07, 12:07 Zrewanżowałam się fotką:) Rejs katamaranem z Port El Kantaoui w Tunezji:) Włosów nie mogłam rozczesać jeszcze kilka dni;);) Byłyśmy tam we dwie z przyjaciółkie i nachalność arabów doprowadzała nas do szału..;) Odpowiedz Link
rubin04 Re: podróż poślubna 15.03.07, 12:56 Dzieki - katamaran mi się też kiedyś marzy. No i ja sie nie dziwie tym arabom :-) Ja na rejsie tylko w portach rozczesuję włosy ( a mam takie prawie do pasa) bo chyba bym obłędu dostała. No i chodze w chustce by mi na twarz nie leciały od wiatru.. ja chce pod żagle!!! Odpowiedz Link
sto.krotka79 Re: podróż poślubna 15.03.07, 13:02 My też wybraliśmy Wyspy Kanaryjskie. Biuro Podróży Itaka ma ofertę "Dwie wyspy", 2 tyg, all incl, 3800zł/os Odpowiedz Link
bulinka_ek Podróż poślubna - obowiązkowo :) 15.03.07, 21:04 Lazur wody, gorące słońce, drinki pod palemką to jest to co tygrysy lubia najbardziej. Wybraliśmy 2 tygodniowy pobyt na Majorce - już zarezerwowane. Nie mogę się doczekać. Odpowiedz Link
inkageo Re: Podróż poślubna - obowiązkowo :) 15.03.07, 21:42 Z której strony Palmy de M.? Ja byłam w El Arenal kilka lat temu:) Mam bardzo miłe wspomnienia:) Wybralibyśmy się tam w podróż poślubną, ale będzie już za późno, pod koniec września może być różnie z pogodą.. Odpowiedz Link
bulinka_ek Re: Podróż poślubna - obowiązkowo :) 16.03.07, 23:01 Wybraliśmy El Arenal. Z róznych opowiadań i opisów ma dość dobrą opinię i z reguły jest polecany. A jak będzie to zobaczymy - jesteśmy optymistycznie nastawieni :) Odpowiedz Link
inkageo Re: Podróż poślubna - obowiązkowo :) 17.03.07, 11:23 Na końcu El Arenal jest szeroka plaża, na której rosną palmy:) Można tam się poczuć jak w prawdziwych tropikach:) Polecam też wycieczkę objazdową po wyspie, serpentyny są straszne i miałam duszę na ramieniu, ale było warto, bo zakątki są prześliczne:) Odpowiedz Link
inkageo Re: podróż poślubna 02.05.07, 14:32 A my dalej nie zdecydowaliśmy gdzie jechać:( Odpowiedz Link
promyczek_k Re: podróż poślubna 02.05.07, 15:55 My do Norwegii. Trochę nietypowo, ale nie przepadamy za upałem ;) A dla równowagi: dwa noclegi w Oslo w porządnym hotelu, reszta pod namiotem na wyspach za kołem podbiegunowym :) Będzie dzień polarny, co z kolei zaspokoi moje uwielbienie do światła (nie znoszę ciemności...) A najbardziej się cieszę na rejs w celu oglądania kaszalotów :) Zawsze marzyłam o zobaczeniu na żywo wieloryba. Mam tylko nadzieję, że na jakiegoś trafimy, bo 10% rejsów niestety nie trafia... Odpowiedz Link
milkas1 Re: podróż poślubna 02.05.07, 16:11 My się wybieramy w podróż do Chin. Podobno popularny kierunek ostatnio. Gdyby któraś z przyszłych żon sie wybierała, to niech sie odezwie! Odpowiedz Link
venusgirl Re: podróż poślubna 09.05.07, 12:48 My również mamy w planach dalszy wypad. Myślimy o Kubie, Meksyku może Tajlandii ? Wyjazd będzie w lutym więc bedzie to napewno kraj egzotyczny. Nie urządzamy wesela tylko obiad dla najbliższej rodziny, dlatego będzie nas stać na taką podróż. Czy ktoś był w tych rejonach i może coś polecić ? Odpowiedz Link
milkas1 Re: podróż poślubna 10.05.07, 11:33 Zależy jak chcesz spedzic taki dalszy wyjazd. My nastawiamy sie na większośc zwiedzania i kila dni odpoczynku. Jak na zwiedzanie to oprócz Chin jest jeszcze Wietnam. Jak na odpoczynek to Kuba i Meksyk. Meksyk można i zwiedzać, ale to strasznie drogie imprezy, dwa razy droższe od ofert wypoczynkowych. Odpowiedz Link
adrianna79 A my chcielibysmy gdzies w glab Afryki, czy... 10.05.07, 12:02 ktos ma namiar na biuro podrozy ktory organizuje takie imprezy? Biuro Coliber zajmuje sie takimi imprezami, ale wlasnie wczoraj przeczytalam ze w zeszlym roku mieli probelmy finansowe i wycieczka do bulgarii zostala w polowie przerwana... tak wiec szukam jakies dobrej i zaufanej firmy. Prosze rowniez o namiar na strone internetowa. Dziekuje. Odpowiedz Link
milkas1 Re: A my chcielibysmy gdzies w glab Afryki, czy.. 10.05.07, 13:07 Biuro new poland (wpisz w google). Organizują wycieczki pod kilenta, sami możecie ustalić plan podróży. Strona internetowa ciągle w budowie, także lepiej zadzwonić. Odpowiedz Link
adrianna79 Re: A my chcielibysmy gdzies w glab Afryki, czy.. 11.05.07, 00:02 bardzo dziekuje. niestety z dzwonieniem nie bedzie tak latwo bo nie mieszkam w Europie. Jeszcze raz dziekuje za pomoc! Odpowiedz Link
milkas1 Re: A my chcielibysmy gdzies w glab Afryki, czy.. 11.05.07, 12:00 no to polecam biuro TUI, tam wszystko możesz załatwić przez internet www.tui.pl Odpowiedz Link
venusgirl jeszcze pytanko o last minute :) 12.05.07, 12:01 a czy któraś z Was wybrała się w ciemno na jedno z niemieckich lotnisk i "koczowała" na prawdziwe oferty last minute. Znajoma mówila, że jezeli są oferty z wylotem tego samego dnia to i o 50 % tansze wycieczki mozna znależć , o wyskokim standardzie jak to z niemieckimi biurami. I jest w czym wybierać... Czy któraś z Was ma tego typu doświadczenia ? Odpowiedz Link
inkageo Re: jeszcze pytanko o last minute :) 12.05.07, 12:27 Moja fryzjerka mnie zachęca do takiego wyjazdu. Może gdybym znała niemiecki..a tak to trochę mam obawy.. Odpowiedz Link
venusgirl Re: jeszcze pytanko o last minute :) 12.05.07, 15:10 rozumiem, ja jestem w otyle lepszej syt., że z niemieckim nie mam problemu. bardziej boję się tego, że mogłabym nie znaleźć ciekawej oferty, chociaż w lutym powinny być głównie oferty egzotyczne. znajoma wykupila wycieczkę do emiratów arabskich w niemieckim biurze podróży za 2500 Euro. W dniu wylotu na lotnisku, zobaczyła, że ta sama oferta kosztuje 1200 Euro.. Mówiła, że ofert jest mnóstwo, ale wiadomo, gdyby nie chodziło o podróż poślubną to człowiek byłby bardziej pewny :) może inne formułowiczki jeszcze coś doradzą ! :) Odpowiedz Link
alex77 Re: jeszcze pytanko o last minute :) 17.05.07, 14:18 My wybraliśmy Meksyk - płw. Jukatan. Polecam biuro mające wszystkich touroperatorów niemieckich w ofercie: www.apollotour.pl . Bardzo dużo ofert i hoteli - bez porównania z polskimi biurami (nawet z ofertami TUI czy Neckermanna dostępnymi w Polsce). Same dobre opinie na forach o tym pośredniku, szczególnie wśród ludzi, którzy byli z nimi w Meksyku, na Kubie, Dominikanie czy Malediwach. Pozdrawiam !!! Odpowiedz Link