Dodaj do ulubionych

Gdzie jeszcze Jednodniowe Nauki W Warszawie????

27.01.08, 00:13
Witajcie,
Mam dwa pytanie odnośnie nauk. Wiem, że prowadzą w Wawie Pallotyni, ale znowu
terminy wszystkie zajęte, aż do kwietnia. Wygląda to tak, że jak oni wrzucają
termin na stronę www to w 3 h wszystkie terminy są już zajęte!!! Czy poza nimi
są jeszcze w Warszawie takie nauki JEDNODNIOWE?

Obserwuj wątek
    • bystra_26 nauki skrócone 27.01.08, 16:20
      Nauki skrócone zamiast 10 tygodniowych w Warszawie są WYJĄTKIEM. Tutejsi biskupi
      słusznie uznają, że przygotowania do zawarcia sakramentalnego małżeństwa powinny
      trwać, żeby ludzie sobie to dobrze przemyśleli i wiedzieli co oznacza małżeństwo
      według Kościoła katolickiego i co się z tym wiąże.

W parafiach nauki są prowadzoen zwykłym trybem - 10 spotkań co tydzień, jest
      jakaś, gdzie to jest 10 dni pod rząd - sprawdź na stronach archidiecezji
      warszawskiej.

Dominikanie na Freta robią nauki weekendowe (2 całe dni), ale w dniu zapisów
      miejsca rozchodzą się tak samo jak u Pallotynów.

Możesz też poszukać nauk weekendowych w innych diecezjach - co wiąże się jednak
      z wyjazdem np. pod Poznań czy Kraków (szkoła nowej ewangelizacji, spotkania
      małżeńskie).
      • morrighan80 Re: nauki skrócone 27.01.08, 20:05
        Moj znajomy zapisal sie do Dominikanow 3 minuty po polnocy w dniu ogloszenia
        zapisow.
        Podobno sa tez na Mokotowie. Najlepiej wejdz na strone kurii i tam sobie zobacz
        w pliku z rozpiska. Te krotkie tez tam sa.
        Mi sie nie chcialo juz kombinowac po kilku porazkach z zapisem - chodzilam na
        normalne. Da sie zrobic szybciej niz 10 tyg bo rozne parafie zaczynaja roznie
        wiec w ciagu tygodnia mozesz zrobic nawet 7 posiedzen smile
      • morrighan80 Re: nauki skrócone 27.01.08, 20:06
        I te 10tygodniowe tez sa wyjatkiem (podobno duzy odsetek rozwodow w Wawie). W
        Malopolsce i Podkarpaciu (skad pochodze) podobno sa 4 spotkania. Tez mi sie
        trafilo uncertain
    • tygrysek2525 Re: Gdzie jeszcze Jednodniowe Nauki W Warszawie?? 27.01.08, 22:08
      My uczestniczyliśmy w weekendowych jeżeli jesteś zainteresowana to
      zerknij tutaj:

www.malzenstwo.pl

"www.gosiatwardo.yoyo.pl/"
    • bananowy_song Re: Gdzie jeszcze Jednodniowe Nauki W Warszawie?? 28.01.08, 09:45
      ivi21 - zajrzyj jeszcze raz na stronę z naukami u Pallotynów - dołożyli dwa
      terminy w lutym.Bardzo polecam te nauki - ja byłam tuż po wakacjach i mam to z
      głowy(poradnię robiliśmy też "u nich").Generalnie bardzo przyjemna atmosfera i
      bezstresowo ale trzeba się wstrzelić w termin.Po prostu dzwoń do nich do skutku
      i już smile
      • ivi21 Re: Gdzie jeszcze Jednodniowe Nauki W Warszawie?? 28.01.08, 09:49
        bananowy song-dzięki wielkie!!!!!!!!
        • bananowy_song Re: Gdzie jeszcze Jednodniowe Nauki W Warszawie?? 28.01.08, 10:04
          Nie ma za co, mam nadzieję że uda Ci się zapisać i koniecznie daj znać jak było smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka