Dodaj do ulubionych

Pytanie natury technicznej dotyczące sukni:)

31.01.08, 22:48
Dziewczyny i przyszedł czas na mnie, mierzyłam taką suknię dziś:
www.karina.net.pl/ koleckja Vintage suknia Chantal, w sumie nawet
dobrze się w niej czułam, już wszystkie po niej były beznadziejne...
Jeśli na nią się zdecyduję muszą mi uszyć w salonie, ale mam pytanie, ponieważ
ta suknia z tyłu ma jakby łezkę na plecach i prześwitującą koronkę, więc
absolutnie biustonosz odpadauncertain Zastanawiam się jak z tego wybrnąć, ma w sumie
miseczki utwardzane, ale nie wiem, może jakieś silikonowe wkładki?
Testowałyście na sobie taki wynalazek?smile
Zaznaczam, że noszę 80B, czasem C

Jest też druga opcja podszycie tyłu materiałem i ewentualna bardotka, ale
równocześnie likwidacja łezkiuncertain Jak wy to widzicie?

Dzięki za opinie

A może macie w zbiorach zdjęć podobną suknię?
Obserwuj wątek
    • iwona_joz Re: Pytanie natury technicznej dotyczące sukni:) 31.01.08, 22:51
      na allegro jest dużo staników silikonowych..może to by dało radę. nie nosiłam
      nigdy takiego ale na pewno na lato będę kupować do bluzek bez pleców itd..
      podobno fajna sprawa.
      www.allegro.pl/search.php?string=stanik+silikonowy&sourceid=Mozilla-search
    • kirke_7 Re: Pytanie natury technicznej dotyczące sukni:) 01.02.08, 01:14
      Sa specjalne biustonosze z zapieciem nisko na wysokosci krzyza. Poszukaj w
      dobrym sklepie bielizniarskim lub na internecie. Silikonowe samoprzylepne
      miseczki podobno czasem sie odlepiaja-tak slyszalam.
      • pszczola205 Re: Pytanie natury technicznej dotyczące sukni:) 01.02.08, 08:14
        Nie polecam stanika silikonowego. Skora nie oddycha..caly czas czuc
        dyskomfort. Mialam na sobie raz taki stanik..i nigdy wiecej. Nowy
        stanik sie nie odklei..ale uzyty kolejny raz, podobno moze sie
        odkleic smile Pozdrawiam.
        • milchschnitte Re: Pytanie natury technicznej dotyczące sukni:) 01.02.08, 08:23
          Do sukienki można wszyc misteczki usztywniające- zastepują stanik.
          Można też kupić specjalny gorset lub body, coś w tym stylu :
          aukcja.onet.pl/show_item.php?item=303444760
    • asiek831 Re: Pytanie natury technicznej dotyczące sukni:) 01.02.08, 09:16
      W salonach wszywają miseczki. Ja mam mieć właśnie wszyte i nie wcale będę
      zakładać stanika.
      • morrighan80 Re: Pytanie natury technicznej dotyczące sukni:) 01.02.08, 10:52
        Moja szwagierka wlasnie tak miala-nie narzekala.
    • marta.k85 Re: Pytanie natury technicznej dotyczące sukni:) 01.02.08, 15:38
      Ja również kupiłam suknię z Kariny smile
      Mam klasyczny gorset, ale jakoś nie bardzo mi się uśmiecha wciskać pod niego
      biustonosz i mam wszyte wkładki w gorset i myślę, że będzie gites. Troszkę
      powiększają biust (akurat ja mam 80D więc nie do końca jest mi to potrzebne) ale
      nie cierpię biustonoszy bez ramiączek więc to rozwiązanie wydaje mi się
      najlepsze. Czuję się wygodnie w tym gorsecie a to najważniejsze smile
      Biustonosza z silikonowym tyłem nie polecam - zgrzejesz się, spocisz i uczucie
      takiego plastiku przyklejonego do ciała jest paskudne...
      • kirke_7 Re: Pytanie natury technicznej dotyczące sukni:) 02.02.08, 14:11
        Ja mialam z Gaia - w ogole go nie czulam, ale moze dlatego ze sie nie poce bardzo.
    • sensiblue Re: Pytanie natury technicznej dotyczące sukni:) 03.02.08, 23:51
      suknia jest z tych "trudniejszych" smile
      1/ specjlany stanik, z usztywnianymi miseczkami, zapinany nisko;
      2/ wszyte usztywnione miseczki - powinni Ci wszyć idealnie
      dopasowując, w salonie;
      3/ odradzam silikonowe - wbrew poozrom łatwiej o odparzenie, mogą
      odpaść, i raczej przy Twoim biuście (rozmiar) - możesz po prostu nie
      czuc się zbyt pewnie....
    • kirke_7 Re: Pytanie natury technicznej dotyczące sukni:) 04.02.08, 19:58
      Znalazlam cos takiego-moze sie przyda:
      www.e-lady.pl/index.php?d=show&pid=3066
    • wiedzma30 Re: Pytanie natury technicznej dotyczące sukni:) 06.02.08, 07:29
      Z takim malym biustem nie masz sie co martwic skoro miseczki w sukni sa
      usztywniane smile))
      Je szcze jedno. Hmmmm... majac takie wymiary - skoro nosisz stanik 80-tke, to
      musisz miec ok 100cm w obwodzie - nie zdecydowalabym sie na taka suknie. Raczej
      na cos "gladszego".
      • marta.k85 Re: Pytanie natury technicznej dotyczące sukni:) 06.02.08, 09:02
        Wiedźma, ta druga część to była chyba do mnie smile Już prostuję - mam 97 w biuście
        ale sukienkę inną niż Agol (jedynie z tego samego salonu). Mam właśnie gładki
        gorset, który wszystko co powinien trzyma na miejscu smile Jestem raczej generalnie
        za duża wink na taką sukienkę jak wybrała Agol.
        • wiedzma30 Re: Pytanie natury technicznej dotyczące sukni:) 08.02.08, 15:44
          Nie, to bylo do Agol wink))
      • bianna Re: Pytanie natury technicznej dotyczące sukni:) 06.02.08, 10:39
        Zgadzam się z Wiedzmą. 80C to jakies 100 pod i 96-97 w biuście. Czyli osoba dość
        masywna z niewielkim biuścikiem. Lepiej się dobrze wymierzyć i skoro suknia ma
        być szyta to odpowiednio dopasować stanik do realnych wymiarów.
        W końcu w ten dzień mamy się czuć komfortowo....
        • kirke_7 Re: Pytanie natury technicznej dotyczące sukni:) 06.02.08, 15:13
          Jak 80C to 80 pod biustem. Gdyby bylo tak jak mowisz to zamiast
          wypuklosci mialaby wkleslosci big_grin Miseczka C to wg norm
          bielizniarskich jakies 16cm roznicy, choc ja mam 80/94 i w B sie nie
          mieszcze.
          • emka_waw Re: Pytanie natury technicznej dotyczące sukni:) 06.02.08, 15:17
            kirke_7 napisała:

> Jak 80C to 80 pod biustem. Gdyby bylo tak jak mowisz to zamiast
            > wypuklosci mialaby wkleslosci big_grin Miseczka C to wg norm
            > bielizniarskich jakies 16cm roznicy, choc ja mam 80/94 i w B sie
            nie
            > mieszcze.

Zaraz, zaraz. A gdzie konieczna poprawka na rozciągliwość
            materiałów? Ja mam analogiczne wymiary 82/102 i pasuje na mnie 75 F!
            Z obwodem osiemdziesiąt zapięcie stanika miałam na karku...
            • kirke_7 Re: Pytanie natury technicznej dotyczące sukni:) 06.02.08, 22:18
              Zapniesz sie w 75?? Ja nie jestem w stanie odetchnac swobodnie. Jakiej firmy
              stanik mierzylas?
              Jesli zapiecie mialas na karku to moze poluzowac troche ramiaczka? wink
              • wiedzma30 Re: Pytanie natury technicznej dotyczące sukni:) 07.02.08, 00:05
                A co maja do tego ramiaczka skoro obwod jest za szeroki? Ramiaczka to tylko
                dodatek i powinienen trzymac jedynie 10% biustu, a nie 90%!

Ja na przyklad mam w obwodzie po d biustem 84cm, a biustonosze musze miec
                70-tki, bo wieksze mam na karku = podjezdzaja po 10 min. od zalozenia. Caly wic
                polega na tym, zeby biustonosz zalozony rano wytrzymal do popoludnia czy
                wieczora w tym samym miejscu bez poprawiania - zazwyczaj obciagania tylu w dol.

forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=32203
              • wiedzma30 Poluzowac ramiaczka... 07.02.08, 01:02
                Tak?

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=74338374&a=74338374
              • emka_waw Re: Pytanie natury technicznej dotyczące sukni:) 07.02.08, 09:46
                kirke_7 napisała:

> Zapniesz sie w 75?? Ja nie jestem w stanie odetchnac swobodnie.
                Jakiej firmy
                > stanik mierzylas?

Fellina, Avocado, Panache (tu nawet 70G pasowało w kostiumie
                kąpielowym), Freya i niechętnie dodam Triumpha. Niechętnie, bo
                stanik nadawał się do noszenia przez jeden miesiąc, potem była to
                rozciągnięta szmatka.

Dlaczego miałoby mi to sprawiać jakieś trudności w oddychaniu?
                Przecież obwody staników są elastyczne. Tak jak majtki. Majtki też
                kupujesz dokładnie tak szerokie jak obwód bioder i talii? Przecież
                by spadały.

> Jesli zapiecie mialas na karku to moze poluzowac troche
                ramiaczka? wink

A co to zmieni, jak obwód jest za szeroki? Ramiączka służą jedynie
                do lekkiej korekty wysokości położenia biustu, oczywiście tylko
                wtedy to działa, kiedy obwód trzyma się jak należy.
                • natall78 Re: Pytanie natury technicznej dotyczące sukni:) 08.02.08, 16:24
                  Dziewczyny, każda z was ma trochę racji...
                  można mieć 80 w obwodzie i nosić 80-tkę, a można i 84 i nosić 70-
                  tkę. Wszystko zależy czy pod biustem macie wystające żebra czy
                  tkankę tłuszczową. Wiadomo, żebra są nie do ściśnięcia i na takie
                  osoby są dokładnie szyte wymiarowo staniki.
                  Np.ja mam pod biustem 79cm, ale ani odrobiny tłuszczu, więc w 75cm
                  za chiny się nie dopnę. Inna rzecz, że jak tłuszczu mało w tej
                  okolicy to i biust malutki, bo nieduże B a czasm A (bo ja z tych co
                  tłuszcz rośnie na biodrach tylko wink.
                  A wracając do modelu sukienki i problemu... jeśli masz obwód bliski
                  80, a biust nieznacznie w obwodzie większy to radzę mieć porządny
                  stanik, chociażby z zapieciem z tyłu z silikonu (mam jeszcze takie
                  na stanie jak chcesz). Natomiast jeśli biust masz sporo większy,
                  widoczny, to wystarczą wszyte miseczki stanika. Chodzi o to żeby
                  suknia nie spłaszczyła Ci biustu na zero - ja bym tak miała w każdej
                  sukience smile))
                  Kobitki sorki za literówki ale dziecko co minutę ściąga mnie od
                  komputera i na sprawdzanie nei mam czasu.
                  • panistrusia Re: Pytanie natury technicznej dotyczące sukni:) 08.02.08, 19:32
                    Bez przesady. Na pewno się dopniesz. Warunek jest tylko jeden: miseczki muszą
                    być odpowiednio duże, żeby nie zabierały tej części stanika przeznaczonej na obwód.
                  • maith Re: Pytanie natury technicznej dotyczące sukni:) 09.02.08, 21:09
                    Natall78, może zacznij od zajrzenia tu:
                    b75.blox.pl/2008/01/Jak-w-3-minuty-powiekszyc-piersi-z-A-do-C.html
                    I tu:
                    stanikomania.blox.pl/2008/01/Biust-szesnasty-czyli-70A-zrewidowane.html
                    A następnym razem w sklepie przymierz 70D
                    Pochyl się, wygarnij wszystko spod pach (setki razy widziałam już kościotrupy z
                    bocznymi bułkami zatem wygarnij) i zobacz, jak wyglądasz i jak się czujesz.
    • pumeczka Re: Pytanie natury technicznej dotyczące sukni:) 08.02.08, 18:02
      najtaniej wszyć lub doszyć miseczki do sukni i niepotrzebny biustonosz, sama
      miałam takie rozwiązanie bo kiecka to Gala model Cristall, więc miała plecy
      ażurowe, sznurowane bez patki zakrywającej, nie martwiłam się czy gdzieś
      przypadkiem mi biustonosz nie wychodzi, silikonowego biustonosza nie polecam, bo
      może podrażniać skórę po kilku godzinach szaleństw weselnych
      • natall78 Re: Pytanie natury technicznej dotyczące sukni:) 08.02.08, 18:15
        Pumeczka, nie wiem jak wygląda Twoja suknia, ale jeśli była ze
        sztywnym gorsetem to mogę się zgodzić. Ale to nie przejdzie przy
        miękkiej sukience, dużym obwodzie pod biustem oraz niewielkim
        (proporcjonalnie do obwodów) biuście! Nie każ mi się fotografować w
        sukience o podobnym modelu wink bo zobaczysz że 80B w moim przypadku
        oznacza pełną płaskość, której nawet najlepsze wkładki wszyte w
        sukienkę nie poprawią smile)))
        • pumeczka Re: Pytanie natury technicznej dotyczące sukni:) 08.02.08, 18:46
          no co fakt to fakt, że do miękkiej sukni a'la lata dwudzieste to nijak wszyć
          miseczki,ale może coś krawcowa może nad tym zaradzić, czasami jakoś doszywa
          biustonosz łącznie z częścią boczną,tak że tylko zapięcia z tyłu brakuje,
          a co do silikonowego biustonosza to trzeba uważać, żeby piersi nie zgubićsmile
          byłam na imprezie sylwestrowej to jednej z pań wypadła owa część ubioru i
          mężczyźni mieli niezły ubawsmile
          a moja kiecka miała wyprofilowany stanik i wszyte plastikowe fiszbiny, które
          modelowały biust, niemniej jednak przy moich pryszczach ( wtedy 75 A-B) to wiatr
          hulał po miseczkach, więc musiałam je uzupełnić, gąbkowymi wkładkami, a efekt
          przedstawiał się następująco
          img519.imageshack.us/my.php?image=dsc06120cp6.jpg
          • wiedzma30 Re: Pytanie natury technicznej dotyczące sukni:) 08.02.08, 18:56
            75 w obwodzie?? Wyglada jakby 65 bylo za duzo smile
            Zobacz tutaj - biust wyglada podobnie rozmiarowo do Twego w sukni:
            stanikomania.blox.pl/2007/09/Dzisiejszy-odcinek-sponsoruje-literka-K.html
            a to 65K smile))
          • swierszczowa1 Re: Pytanie natury technicznej dotyczące sukni:) 08.02.08, 19:46
            Taka szczupła osoba i nosi obwód 75? No nie uwierzęsmile Jak założy
            silikony 75 to raczej ze jej zleci zanim dwa kroki zdąży zrobić.
            Jakby za duże majtki założyła też by spadły. A majtki ta chudzina
            jakoś nosi? Czy tez kupuje rozmiar 45 i dopina szelki?
            Pumeczka przepraszam za złośliwość ale nie mogłam się powstrzymać.
            Masz tutaj poczytaj tego bloga:
            b75.blox.pl/html/1310721,262146,169.html?1
            A potem się dobrze pomierz zmień swoje 75 w (którym dam sobie rękę
            uciąć po podniesieniu rak do góry fiszbiny wlatują ci na piersi) na
            jakieś ładne 60F czy cos w tym rodzajusmile
            • dominika.r23 Re: Pytanie natury technicznej dotyczące sukni:) 09.02.08, 00:14
              a tu macie dowód ze mozna kupic stanik co ma rozmiar 60 i 65 pod biustem, ale wtedy musi byc rozmiar miseczki odpowiednio zmieniony na wieksza, wiec sa w tym sklepie miseczki az do rozmiaru K!!!
              www.avocado.com.pl/show.php?nazwa=kitty&
              (Warszawa ul.bracka)

a ja sama nosze rozmiar 60FFsmile

jak niechcecie miec flaczków zamiast biustu na starosc to kupcie sobie dobre staniki
              • natall78 Re: Pytanie natury technicznej dotyczące sukni:) 09.02.08, 00:34
                Dominika... takie staniki są w b.wielu sklepach - Next, M&S ma pełną
                numerację ale... flaczki to raczej po karmieniu piersią sie bez
                względu na stanik robią smile)) Pokarm tak sobie z 1,5 roku jak
                zalecają pediatrzy przy powiedzmy 2-3 dzieci i najlepszy stanik Ci
                nie pomoże smile))))
                A swoja drogą śmiesznie się ten watek rozwinął!

Nadal twierdzę, że nawet przód stanika wszyty w sukienkę
                założycielki watku nic nie da, bo w końcu co go ma z tyłu
                trzymać???? Koronka, heh wink
                • panistrusia Re: Pytanie natury technicznej dotyczące sukni:) 09.02.08, 11:42
                  > numerację ale... flaczki to raczej po karmieniu piersią sie bez
                  > względu na stanik robią smile))

Zależy, wiele dziewczyn na Lobby opisywało, że dzięki dobranym rozmiarom i
                  odpowiednio częstej weryfikacji rozmiarowej ich biusty po ciąży i karmieniu
                  nadal są super.

Flaczki to rzeczywiście się mogą zrobić, ale tylko gdy skóra nie jest
                  podtrzymywana i kupuje się coraz większy obwód zamiast coraz większych miseczek
                  albo odkłada zakup dobrego stanika na 'po karmieniu'.
                  • swierszczowa1 Sophia Loren-sexy mama 09.02.08, 16:24
                    jej biust:
                    bp1.blogger.com/_RTZw4bToyek/RksYUs8alwI/AAAAAAAABSQ/HCbvvXlYrO4/s400
                    /untitledTTT.bmp

Ja widzę ścisły związek miedzy jej biustem (podzieciatym) a tym ze
                    absolutnie nigdy nie widziałam jej zle ostanikowanej. Obwód miała
                    dokładnie w połowie pleców i ani pól centymetra wyżej. Żadnej bułki.
                    Żadnej fiszbiny na piersi.

Widzę tez związek miedzy wyglądem kobiet z dzikich plemion (gdzie
                    wcale nie nosi się staników), a właśnie brakiem stanika. w Polsce
                    sytuacja jest pośrednia miedzy Sophią Loren a kobietą z dzikiego
                    plemienia. Jakiś stanik jest. Ale raczej biustozasłaniacz niż
                    biustonosz. Wiec i wygląd biustu będzie pośredni.

Podczas karmienia biust jest na pewno cięższy. Więc nie podtrzymany
                    musi się naciągnąć.
                    • natall78 Re: Sophia Loren-sexy mama 09.02.08, 17:34
                      Nie no kobitki... padłam... smile)))
                      Wydałam w czasie karmienia fortunę na staniki, ale jednej rzeczy
                      żadna z Was nie przeskoczy. W trakcie dnia biust powiększa się o 1
                      rozmiar nawet bo MLEKO W NIM JEST!!!! A w trakcie karmienia znów
                      maleje. Mogę spisać dokłądnie modele biustonoszy które miałam wraz
                      listą kremów poprawiających sprężystośc skóry. No ale jak non stop
                      przez długi czas (nie przez 3 czy 4 m-ce bo to nie jest karmienie
                      piersią ale do niego przymiarki wink jest taka huśtawka rozmiarów to
                      chyba na chłopski rozum wiadomo, nie???
                      Codzień piszę na firum dla dzieciatych z mamami które też korzystają
                      przy wyborze staników z tych samych super firm co i WY a mimo to...
                      FLACZKI SĄ I BĘDĄ SIĘ ROBIĆ!!!!
                      Normalnie śmiać mi się chce z tych teorii spiskowych smile))
                      • maith Re: Sophia Loren-sexy mama 09.02.08, 21:28
                        natall78 napisała:

> ale jednej rzeczy
                        > żadna z Was nie przeskoczy. W trakcie dnia biust powiększa się o 1
                        > rozmiar nawet bo MLEKO W NIM JEST!!!!

A to jakiś problem, żeby mieć staniki w 2 różnych rozmiarach i zmieniać po
                        karmieniu, a potem jak podrośnie od mleka?
                        Tu nie chodzi o metkę na staniku, tylko o to, żeby mając 79 cm pod biustem nie
                        nosić 80-tek. Bo to tak, jakbyś mając 95 w biodrach kupiła sobie majtasy, które
                        bez naciągnięcia mają 96 cm. Zamiast takie, które to 95 uzyskają dopiero przy
                        optymalnym naciągu, a bez niego mają powiedzmy 70 cm.
                • maith Biust 09.02.08, 21:19
                  natall78 napisała:

> takie staniki są w b.wielu sklepach - Next, M&S ma pełną
                  > numerację
                  Jesteś pewna, że kiedykolwiek widziałaś tam jakiekolwiek 60-tki? 60A, 60D, 60G,
                  którekolwiek? wink

> ale... flaczki to raczej po karmieniu piersią sie bez
                  > względu na stanik robią smile))

Ciekawe, ciekawe. Powiedz to Annie-Pii, która wykarmiła 3 dzieci i jakoś nie ma
                  flaczków. Albo Mahedzie, której podzieciowy biust od NAPRAWDE dobrego rozmiaru
                  poprawił kształt, w tym także wygląd bez stanika. Albo Bathildzie, która
                  znacznie lepiej wygląda po ciąży i karmieniu niż przed
                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=74077831&a=74077831
                  Jeśli w czasie ciąży nosiłaś zły rozmiar, to jak Ci miał stanik pomagać?
                  • swierszczowa1 Re: Biust 09.02.08, 22:37
                    No i jeszcze Aleksandrze to trzeba powiedzieć. Matka karmiąca a
                    piersi jej patrzą w gwiazdysmile
                    stanikomania.blox.pl/2007/10/Badz-mama-w-dobrym-rozmiarze.html
    • pumeczka Re: Pytanie natury technicznej dotyczące sukni:) 09.02.08, 20:51
      hej dziewczyny, ale temat tego wątku jest zgoła odmienny od rozwijającej się
      zagorzale tematyki doboru odpowiedniego biustonosza, ja dziękuję za poradnictwo,
      które nijak się ma do mojego biustu,
      drogie forumki oświadczam,że przy mojej ówczesnej klatce piersiowej cm 79 i
      biuście 90 nie wcisnęłabym się za Chiny w inny biustonosz niż 75B, a doradzane
      mi zmniejszenie obwodu na rzecz miseczki przynosi tylko wpijanie się w moje
      żebra,a obecnie mieszczę powiększający się biust w miseczkach C
      a co do matek karmiących to sama niedługo doświadczę jak zmienia się biust i nie
      uwierzę, choćbym nosiła super dobrany biustonosz i dbała o włókna biustu jak
      mogła, że mój biust będzie wyglądał jak biust z okresu panieństwa
      pozdrawiam internetowe gorseciarki z wnikliwym centymetrem w okusmile
      Maleństwo
    • marina111 Re: Pytanie natury technicznej dotyczące sukni:) 09.02.08, 21:17
      są staniki z silikonowym tyłem a zapiecie jest z przodu. Mialam
      kiedyś na weselu brata sukienkę bez pleców i świetnie się sprawdzał
      przez koronke nei powinno być widac tego sylikonu.
    • maith Agol, co możesz zrobić z tą suknią 09.02.08, 22:03
      Ponieważ koronka odsłania Ci całą górę i całe plecy, w tej sytuacji masz 2
      możliwości:

-albo kupisz sobie stanik bez ramiączek (które widać z przodu) i ze specjalnym
      obniżaczem obwodu (żeby nie było nic widać z tyłu).
      Obniżacz działa tak, że nie zapinasz stanika z tyłu, tylko doczepiasz tam paski
      obniżacza, krzyżujesz je na plecach niżej i zapinasz na brzuchu. Ale nie wiem
      czy przy tak dużym dekolcie (chodzi o prześwit) z tyłu obniżacz wystarczy. Tak
      czy inaczej należałoby go po założeniu leciutko podszyć pod suknię, albo
      podczepić takimi zatrzaskami
      www.pasmanteria.net/images/akcesoria/zatrzask_plast_cz.gif
      (coś takiego, tylko białe albo przezroczyste
      żeby się to dało odpinać.

-I druga możliwość to silikonowe ramiączka (założone tak, żeby nie wyszły poza
      koronkę) i silikonowy obwód i liczenie na to, że pod koronką nie będzie widać
      silikonów.

Tylko że przyjrzałam się tej sukni z bliska - tak jak jeszcze teoretycznie
      zwykłe silikonowe ramiączka mają szansę się zmieścić pod koronką, tak obwód już
      raczej nie, bo pośrodku jest nie tylko koronka, ale także rozcięcie i goły
      kawałek. Oczywiście jakbyś tam miała narzuconą chustę to ok, inaczej zaświecisz
      silikonem. Ale możesz się tym nie przejmować.

Możesz też przyjąć wersję pośrednią - silikonowe ramiączka (bo jednak będzie je
      osłaniać koronka) i obniżacz obwodu (bo tam po środku na plecach koronki nie ma).
      • natall78 Re: Agol, co możesz zrobić z tą suknią 10.02.08, 01:43
        Maith, masz dzieci?? Ile? Znam (znałam) osobiście 1 (słownie jedną)
        kobietę, która po kilkorgu dzieciach miała ok biust świetny, ale ona
        była b. biedna gdy rodziła dzieci i w ogóle nie nosiła stanika.
        Miała świetne geny, a ponadto po pół roku odstawiała dzieci od
        piersi smile Mowa tu o mojej prababci.
        Natomiast ja sama dobierałam dziesiątkom klientek staniki i
        zapewniam, że miałam i 60tki i 65tki na stanie! Poza tym jak
        ubierzesz za duży stanik do sukni ślubnej?? Nie da się bo na plecach
        górą wyjdzie!
        Mnie nie sciśniesz nawet do 75 bo mam bardzo bardzo szeroką klatkę
        piersiową! W związku z tym mam biust mało wystający ale niby B, bo z
        A się MOCNO wylewa (chociaż na podstawie różnicy obwodów byłoby
        A!!!). Nie ma rozmiaru który określi głębokość i średnicę miseczki!
        Jak chcesz to zapraszam do mnie - mieszkam pod Warszawą. Załóżmy się
        czy zapniesz na mnie stanik mniejszy w obwodzie niż 80, heheh
        Co do karmienia... mleko pojawia się stopniowo w ciągu 6 godzin, bo
        karmi się na zmianę raz prawą raz lewą piersią co 3 godziny. No więc
        jak rozwiążesz ten problem??? Nie powinno się karmić na raz z obu
        (chociaż czasem są wyjątki wink bo najpierw ma lecieć picie, potem
        gęste mleko do najedzenia. U mnie różnica przed i po karmieniu była
        ogromna!!! Nawet pod bluzką widać było różnicę wielkości piersi!
        Przepraszam za zaśmiecanie wątku, ale jak odpisywałam rzeczowo, że
        bez silikonowych pasków ani rusz to inni rozmydlali!
        • swierszczowa1 Re: Agol, co możesz zrobić z tą suknią 10.02.08, 15:15
          natall78 zapraszam na forum biusciastych. Tam są dziewczyny którym
          biust nie tylko nie pogorszył się przez okres ciąży i karmienia ,ale
          właśnie poprawił od noszenia dobrze dopasowanych staników. Jak
          chcesz to poszukam odpowiednich wypowiedzi i tutaj powklejam. A my
          nie chcemy Ciebie ściskać do 75. Chcemy stanik który ma bez
          rozciągania 75 rozciągnąć do 90. Da się zrobić. Ja staniki z
          triumpha które mają na metce 75 zapinam na biodrach, a w biodrach
          mam 96cm. Zawsze to pokazuje niedowiarkom smile. Możesz zmierzyć swoje
          staniki do ilu się rozciągają tak samo jak możesz zmierzyć swoje
          majtki w spoczynku. Jakoś w nie wchodzisz a ta długość je na pewno
          mniejsza od obwodu Twoich bioder. Co do średnicy miseczki, wraz z
          literka się ona zwiększa. Nie che powtarzać wszystkiego co napisała
          Katinkova w swoim blogu. Ale jeśli ktoś uważa ze ma piersi płaskie a
          szeroko rozstawione to ma na bank za mała miskę +za szeroki obwód.
          Można by cytować wypowiedzi dziewczyn które uważały ze mają biust
          rozłożysty ale płaski. Biust miały normalny, to ze stanikami było
          cos nie tak. Jeśli temat kogoś zainteresował odsyłam do bloga
          Katinkowej:
          b75.blox.pl/html/1310721,262146,169.html?1
          Tam jest wszystko bardzo dostępnie i fajnie wytłumaczone.
          • natall78 Re: Agol, co możesz zrobić z tą suknią 10.02.08, 16:27
            Zmierzyłam ten który kupiłam parę dni temu - M&S 80B, przy
            najciaśniejszym zapięciu rozciąga się max do 82cm (ale dosłownie
            prawie pęka gdy tak naciągam) i ani cm więcej. Na logikę - im
            mniejszy obwód tym mniejsza miseczka... nie na odwrót. Moje B jest
            przy mniejszym obwodzie mniejsze.
            Poprosze na priv fotę biustu po 1,5 roku karmienia, serio!
            I żeby nie było, mój biust jest i tak OK, ale nie jak wieku 18 lat wink
            Poza tym ja nie twierdzę, że każdy stanik 80 będzie dla mnie OK -
            mmierzę wszystko, a zazwyczaj kupuję i tak tylko 2 firm bo inne leżą
            tragicznie.
            • natall78 Re: Agol, co możesz zrobić z tą suknią 10.02.08, 18:01
              Zapomniałabym... mimo iż wiem jak rozmiar kupię to i tak zawsze
              biorę do przymierzalni 75 B i C oraz 80 A i B, bo zdarza się, że
              jakiś model ma pomyłkę numeracji, a ja lubię iśc do przymierzalni
              raz wink
              Zazwyczaj jednak kupuję staniki w stylu Panache Inferno (z blogu
              który cytujecie), bo tylko wtdy średnica miseczki jest ok. Czy
              lepiej wg Was kupić 75C które sobie z tyłu sznurkiem zwiążę bo za
              chiny nie dopnę, a miseczka jest jak w 80B?
              Ale już doszłam dlaczego mnie atakujecie, że źle dobrany mam
              stanik!!! Moje 79cm pod biustem jest miezone bardzo bardzo ciasno,
              jak do gorsetów ślubnych. Gbybym mierzyła w ten sam sposób co np
              biodra to wychodzi 83cm a normalnie 84cm!!!!
              Pisałam wyżej, że jak masz obwód klatki piersiowej z tkanką
              tłuszczową to coś tam Ci się da ściznąć przy zakładaniu stanika, ale
              nie gdy obwód wynika z rozstawu żeber! Poza tym ja mam bius głównie
              z tkanki gruczołowej, a tkanka tłuszczowa w śladowych ilosciach,
              więc naprawdę mam niewielki biust (za to proporcjonalny średnicą do
              obwodu!!) i właściwie tylko w modelach takich jak napisałam wyżej
              mogę mieć miseczkę A. Idealna dla mnie jest miseczka A przy obwodzie
              85, bo zawsze fiszbiny obejmują biust na całej szerokości przodu
              klatki piersiowej (a nie sciskają go na małej części przodu, podczas
              gdy po bokach mam jeszcze biust wink i jednocześnie miseczki są
              wystarczająco płytkie. No ale obwód za duży...
              Mam jedną fotkę w gorsecie sukni ślubnej rozmiar 38. Teoretycznie
              idealny na pannę 75C - u mnie gorset na wysokości pod biustem w
              ogóle nie zasznurowany (widac z tyłu), a w biuście gorset się zapada
              bo pusto wink Gorset na szerokich spiralnych fiszbinach, szyty z
              uwzględnieniem parametrów rozmiaru 38 (obwody, rozstaw biustu,
              odległośc biustu względem talii i ramienia) na manekin. Kto chce
              ocenić i uwierzyć?
            • natall78 Re: Agol, co możesz zrobić z tą suknią 10.02.08, 18:01
              Zapomniałabym... mimo iż wiem jak rozmiar kupię to i tak zawsze
              biorę do przymierzalni 75 B i C oraz 80 A i B, bo zdarza się, że
              jakiś model ma pomyłkę numeracji, a ja lubię iśc do przymierzalni
              raz wink
              Zazwyczaj jednak kupuję staniki w stylu Panache Inferno (z blogu
              który cytujecie), bo tylko wtdy średnica miseczki jest ok. Czy
              lepiej wg Was kupić 75C które sobie z tyłu sznurkiem zwiążę bo za
              chiny nie dopnę, a miseczka jest jak w 80B?
              Pisałam wyżej, że jak masz obwód klatki piersiowej z tkanką
              tłuszczową to coś tam Ci się da ściznąć przy zakładaniu stanika, ale
              nie gdy obwód wynika z rozstawu żeber! Poza tym ja mam bius głównie
              z tkanki gruczołowej, a tkanka tłuszczowa w śladowych ilosciach,
              więc naprawdę mam niewielki biust (za to proporcjonalny średnicą do
              obwodu!!) i właściwie tylko w modelach takich jak napisałam wyżej
              mogę mieć miseczkę A. Idealna dla mnie jest miseczka A przy obwodzie
              85, bo zawsze fiszbiny obejmują biust na całej szerokości przodu
              klatki piersiowej (a nie sciskają go na małej części przodu, podczas
              gdy po bokach mam jeszcze biust wink i jednocześnie miseczki są
              wystarczająco płytkie. No ale obwód za duży...
              Mam jedną fotkę w gorsecie sukni ślubnej rozmiar 38. Teoretycznie
              idealny na pannę 75C - u mnie gorset na wysokości pod biustem w
              ogóle nie zasznurowany (widac z tyłu), a w biuście gorset się zapada
              bo pusto wink Gorset na szerokich spiralnych fiszbinach, szyty z
              uwzględnieniem parametrów rozmiaru 38 (obwody, rozstaw biustu,
              odległośc biustu względem talii i ramienia) na manekin. Kto chce
              ocenić i uwierzyć?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka