Dodaj do ulubionych

Plan do winietek

08.04.08, 14:38
Czesc dziewczyny!
Czy moglybyscie mi doradzic jak zrobic plan do winietek??Chodzi mi o
to jak technicznie go wykonac, bede miala ok 130 gosci i nie mam
pojecia jak go zrobic zeby byl czytelny no i do tego ladnie
wygladal????
Obserwuj wątek
    • kamelia04.08.2007 Re: Plan do winietek 08.04.08, 14:45
      stawiasz tablicę przed wejściem, a na tablicy rozwieszony plan z numerami czy
      oznaczeniem stolików i nazwiska gości po każdym.

Technicznie: słyszałam, że dziewczyny kupują kawał styropianu, czy tablicy
      korkowej, na to płachta ozdobna, a na płachcie kartki z wydrukowanymi nazwiskami.
      • aiwlyskeram Re: Plan do winietek 08.04.08, 14:47
        swietny pomysl..... dziekiwink
        • kamelia04.08.2007 Re: Plan do winietek 08.04.08, 14:49
          a może twój lokal ma taką tablicę. Zapytaj, u mnie mieli, więc sie nie bawiłam w
          takie coś.
          • izazdo program do rozsadzania gosci 08.04.08, 14:53
            To ja jeszcze dorzuce link

www.perfecttableplan.com/

Wersja demo (do 30 os) jest za darmo. Powyzej 30 os. trzeba kupic
            licencje, ale mozna przeciez zrobic wydruki z roznych plikow i
            przypiac na jedna tablice smile

Ja jeszcze mysle o zrobieniu miniaturowych mapek do rozdania gosciom
            zeby nie wracali do tablicy jak sie zgubia...
            • yellowpeach Re: program do rozsadzania gosci 08.04.08, 15:46
              a ja myślę, że poproszę o pomoc świadków- oprócz tablicy przy wejściu dostaną oni "małe plany" stolików do ręki i będą pomagać gościom, którzy nie odnajdą swoich miejsc, wiadomo będą starsze osoby lub takie, które mają o prostu gorszę "orientację w przestrzeni"wink
              • kamelia04.08.2007 Re: program do rozsadzania gosci 08.04.08, 16:00
                ja miałam ok. 70 gości, części sama powiedziałam, że siedzą przy stole obok nas,
                innym gościom-bliższym bardziej moim rodzicom-rodzice zapraszali do swojego
                stołu i wskazywali jeszcze wyznaczony dla nich stół sąsiedni, innym gościom
                mówiłam, że siedzą przy stoliku z x, y, x, z którymi sie znali.

Wbrew pozorom ludzie nie są tacy durni i radzą sobie sami. W teatrze przecież
                też sobie radzą (o ile chodzą).

Na weselu mojego brata - 160 osób - goście sami bez wspomagaczy trafili na swoje
                miejsca. Stoły były długie prostokątne, na szczycie stołu była tabliczka z lista
                nazwisk, a potem przy każdym miejscu winietka. Brat/bratowa mówi niektórym )przy
                takiej ilości ciężko osobiście powiedzieć każdemu) przy którym siedzą stoliku i
                sie ludzi odnaleźli z łatwością.
            • hanulllka Re: program do rozsadzania gosci 08.04.08, 21:34
              izazdo napisała:

> Ja jeszcze mysle o zrobieniu miniaturowych mapek do rozdania gosciom
              > zeby nie wracali do tablicy jak sie zgubia...

Może jeszcze każdemu wręczyć po kompasie, busoli i podręcznej latarce, a może od
              razu gps - w końcu XXI wiek...
              Czy wy dziewczyny nie przesadzacie??? Na litość boską, chyba nie zapraszacie
              analfabetów? Przecież ludzie potrafią odnaleźć przy stole karteczkę ze swoim
              nazwiskiem. Uwierzcie mi gatunek ludzki potrafi sobie z takim zadaniem poradzić!
              • kamelia04.08.2007 Re: program do rozsadzania gosci 08.04.08, 21:44
                hanulllka napisała:

>
                > Może jeszcze każdemu wręczyć po kompasie, busoli i podręcznej latarce, a może
                od razu gps - w końcu XXI wiek...

smile)))
                ja bym dołączyła jeszcze psa przewodnika...
              • yellowpeach Re: program do rozsadzania gosci 08.04.08, 23:06
                nie no luz, głupi nie są, chodzi tylko o to że jak już ktoś nie będzie się mógł odnależć- będzie kogo spytać...70- czy 80- letnia staruszka nie będzie przecież sprawdzała 7 stołów po 20 osób przy każdym, żeby w końcu trafić
                • vincentyna Re: program do rozsadzania gosci 10.04.08, 23:49
                  Ja mialam na weselu przyjaciolki, ktore zajely sie tym. Przy drzwiach
                  restauracji pytaly sie o nazwisko goscia, czestowaly szampanem i odprowadzaly do
                  stolika.
    • goscieprzystole Re: Plan do winietek 06.01.14, 20:09
      Ja osobiście polecam e-narzędzie www.GosciePrzyStole.pl umożliwiające Ci ustawienie stolików na sali w dowolny sposób oraz posadzenie przy nim gości. Jeśli to już zrobisz to będziesz mogła sobie wydrukować plan oraz listę gości z podziałem na stoliki. Narzędzie jest bardzo intuicyjne więc bez większych problemów sobie z nim poradzisz. Jak będą jakieś wątpliwoście to skorzystaj z pomocy (filmików) goscieprzystole.pl/Pomoc/JakToDziala Powodzenia!
      • beatrix-kiddo Re: Plan do winietek 07.01.14, 17:08
        Durny spamerze, odpowiadasz na post sprzed 6 lat. Wypad.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka