kavainca 29.05.08, 14:19 Rozważamy wypoąyczenie urzadzenia robiącego bańki mydlane. Wiecie może czy one nie zostawiają śladów na ubraniu? Firma wapożyczająca twierdzi ze nie, ale jakoś nie mam pewności. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maiwlys Re: bańki mydlane 29.05.08, 14:25 kavainca ja nie mam popjęcia czy zostawiają czy nie 9osobiście obawiałabym się), ale możesz iśc i poprosić ich żeby na ciebie "puścili" troche tych baniek i zobaczymy jakie będa efekty (tylko załóż jakaś starą blużkę, najlepiej białą) Odpowiedz Link Zgłoś
kavainca Re: bańki mydlane 29.05.08, 14:32 no chyba tak zrobię dzięki Myślałam tez o platkach róż tylko, ze bede miała rude kalle w bukiecie i jakos róże mi sie tu nie pasują. Nawet kolorem sie nie da dopasować Odpowiedz Link Zgłoś
maiwlys Re: bańki mydlane 29.05.08, 14:34 Tzn. w jakim znaczeniu te płatki róż? Obsypujące was przy pierwszym tańcu? Z baniek na pewno wszyscy mieliby uciechę, a juz na pewno dzieci ( o ilebędziesz miała na weselu dzieci - -wydaje mi sie że chyba nie ) Odpowiedz Link Zgłoś
kavainca Re: bańki mydlane 29.05.08, 14:44 No tak , nie napisałam... myślę o wyjściu z koscioła i skladaniu życzeń. Płatki róż oczywiscie tyllko przy wyjściu. Odpowiedz Link Zgłoś
1flora.1 Re: bańki mydlane 29.05.08, 14:32 I czarny bądź ciemny sweterek, jesli Pan Młody w ciemnym garniturze. Pozdrawiam - Jola D. Odpowiedz Link Zgłoś
athandavan Re: bańki mydlane 29.05.08, 14:46 jakos srednio mi sie ten pomysl podoba. zastanawialas sie kava nad symboliczna wymowa wlasnie banki mydlanej? i to jeszcze na slubie. to jest cos najbardziej nietrwalego w swiecie. to ja bym juz wolala chyba ryz (choc to jedzenie, wiec mam opory przed rzucaniem nim), lub polskim zwyczejem monety. Odpowiedz Link Zgłoś
kavainca Re: bańki mydlane 29.05.08, 14:51 zupełnie by mi to nie przyszło do głowy generalnie chodzi mi o fajny efekt - tylko tyle Odpowiedz Link Zgłoś
tomekxyz Re: bańki mydlane 29.05.08, 15:46 Nie wiem w jakich warunkach Pani chce użyć wytwornicy baniek. Jeśli myśli Pani o zamontowaniu na środku sali i bańki będą leciały całą noc, to raczej tak się nie da. Przede wszystkim maszyna dosyć chlapie płynem, a opadające bańki powodują, że parkiet jest bardzo śliski, lepki i goście mogą się przewracać. Na podłodze zrobi się błotko, zawierające wiele róznych substancji z obuwia, kurz, pastę do butów itp Biała suknia w kontakcie z pastą do butów, biała raczej nie pozostanie. Co do tego, czy brudzi, czy nie, to powiem tylko tyle, że takie płyny rozpuszczają farbę, dlatego nie stosuję ich w pobliżu sprzętu, metalowych statywów, instrumentów itp. Zazanaczam, że są to drogie płyny wysokiej jakości, z atestami, gdzie ich lepkość dobierana jest do obrotów silnika maszyny. Z byle czego baniek się nie uzyska. Kontakt z fryzurą pełną lakieru czy barwników do włosów też może nie być przyjemny. Niska sala i klimatyzacja ściąga bańki w dół, gdyż jest odwrócone unoszenie. Zimne powietrze leci z góry, a wg praw fizyki, żeby było unoszenie, to na dole powinno być zimne, a na górze ciepłe. Do tego nadmuch z góry. Bańki najlepiej spisują się na powietrzu z lekkim wiaterkiem, lub wysokich scenach i salach, a przed sceną jeśli jest dystans i elementy, gdzie bańki mogą spokonie opadać, nie brudząc parkietu (np kosze z kwiatami). Do tego niezbędne są ruchy powietrza, jak przeciąg, goście tańczący węża itp Odpowiedz Link Zgłoś
listekklonu Re: bańki mydlane 29.05.08, 17:07 Poważnie pytasz, czy to jakiś żart? Odpowiedz Link Zgłoś
anita.sz Re: bańki mydlane 29.05.08, 22:50 Ja też zamierzam mieć bańki mydlane przy wyjściu z kościoła. Widziałam to na zdjęciacjh. Wyszło prześlicznie. Ale ja zamierzam zakupić takie zwykłe pojemniczki dla dzieci do robienia baniek i wręczyć znajomym. Poza tym moja przyjaciółka ma przywieźć mi z Londynu takie pojemniczki w kształcie kieliszków - specjalne na śluby. Wbrew pozorom, bańki nie są jakimś dziwnym wymysłem. Po prostu w Polsce mamy inną tradycję i u nas sypie się pieniądze. Tego jednak nie znoszę i nie mam ochoty zbierać przed kościołem tony monet. Ryż jest moim zdaniem beznadziejny. Ludzie sa bezmyślni i sypią często prosto w twarz i po włosach. No i nie kazdy proboszcz godzi się na ryż. A bańki sa piękne i zabawne. I w małych ilościach nie zniszczą sukienki. Odpowiedz Link Zgłoś
milowy_las Re: bańki mydlane 29.05.08, 23:57 bańki puszczane gdzieś metr przed parą młodą na świezym powietrzu super wygladają na zdjęciach. jednak w pomieszczeniu bym pozostała na balonach i konfetti Odpowiedz Link Zgłoś
kavainca Re: bańki mydlane 30.05.08, 08:02 Dzięki wszystkim za odpowiedzi. Zdecydowalam sie na substytut bańkowej maszyny. zamówiłam coś takiego: www.fajnewesele.pl/index.php/fs_home/product/id/162 10 razy tańsze a zamierzony efekt mam nadzieję będzie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
sylvie08 Re: bańki mydlane 30.05.08, 21:14 Apropo baniek to bylam ostatnio w Pradze i trafilam na pare mloda wychodzaca z ratusza i goscie weselni puszczali im wlasnie banki, takie zwykle dzieciece - wiecie o czym mowie. Super to wygladalo a na zdjeciu tez fanie wyszlo. Wg mnie to bardzo dobry pomysl. Odpowiedz Link Zgłoś