asiuniazakochana1 24.03.09, 15:01 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
stworzenje Re: Fontanna czekolady 24.03.09, 15:11 byłam na takim weselu: biała i czarna czekolada była . Bardzo fajny i smaczny pomysł pod warunkiem,że nie dorwą się do urządzenia pozostawione dzieci bez opieki .Wtedy miło nie jest jak całe są upierdzielone tą czekolada brudząc dookoła wszystko i wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
lka1985 Re: Fontanna czekolady 24.03.09, 15:16 Podpatrzyliśmy takie fontanny na Targach Ślubnych i chcemy taką mieć na naszym weselu (w sierpniu) Sala będzie klimatyzowana, więc mam nadzieję, że nic się nie stanie Odpowiedz Link Zgłoś
kamelia04.08.2007 Re: Fontanna czekolady 24.03.09, 15:23 ja miałam fontanne czekoladową na swioim weselu: były dwie konkretnie, jedna czekoladowa a druga pomaranczowa, do tego zakąski. Wesele było wieczorem, w sierpniu, w nowoczesnym, czytaj: klimatyzowanym pomiesczeniu. Atrakcja to była duza, duzo wieksza niz oklepane tzw. wiejskie stoły i nie załuję wydanych pieniędzy, bo warto było. Odpowiedz Link Zgłoś
kaamilka Re: Fontanna czekolady 25.03.09, 14:48 > Wesele było wieczorem, w sierpniu, w nowoczesnym, czytaj: > klimatyzowanym pomiesczeniu Mam nadzieję, że żarty sobie stroisz nowoczesne=klimatyzowane? myślałam, że to standard przy salach weselnych? Odpowiedz Link Zgłoś
kamelia04.08.2007 Re: Fontanna czekolady 26.03.09, 10:48 teoretycznie masz jak najbardziej racje, to powinien byc standart. W praniu wychodzi inaczej czasmi, bo klimatyzacja jest, ale jej nie ma, albo jest, ale nie dziala, albo działa przez godzinę. Byłam dwa lata temu na weselu, gdzie nie wiem czy była klima, wymiana powietrza ograniczala sie do wentylacji. Sala była na 300 osob, pomieszczenie było jednak za niskie i bylo czasem duszno. Odpowiedz Link Zgłoś
monika2010r Re: Fontanna czekolady 24.03.09, 15:43 My również planujemy na weselu fontannę z czekolady,sami również byliśmy na takim weselu,niestety jeden minus tego wesela był taki ze niby klimatyzacja była ale za słaba (wesele w sierpniu) wiec niesamowicie gorąco było wiec i chętnych na czekoladę nie było. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aorzylowski [...] 25.03.09, 14:43 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
rozanamama Re: Fontanna czekolady 26.03.09, 13:24 Ja miała, w gorący dzień. Zacvhwyceni bli i mali, i dorośli. Teraz kumpela będzie miała. Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
gliwiczanka27 Re: Fontanna czekolady 26.03.09, 14:03 A skąd jesteś?Bo na śląsku mogę polecić parę firm Odpowiedz Link Zgłoś
anka7961 Re: Fontanna czekolady 27.03.09, 20:36 Ja miałam fontannę, do tego były owoce, które się w tej czekoladzie maczało. Wszystkim się bardzo podobało. Nie wiem jednak jaka jest rynkowa cena (ja miałam w "gratisie" od zaprzyjaźnionej fimry cateringowej), ale jeśli to wydatek ponad kilka stów, to chyba bym się nie porwała... Jak człowiek już jest "po" to trochę inaczej podchodzi się do tego typu rzeczy. Bynajmniej ja tak mam. Wcześniej moim problemem była kolorystyka obrusów i odcień butów ślubnych, dziś wiem już że takie rzeczy nie są najważniejsze i najczęściej nie są warte czasu i stresu jaki im poświęcamy. Ale to tylko taka dygresja Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Fontanna czekolady 28.03.09, 16:11 Fontanny z czekolady to super pomysł. My będziemy mieć jedną z czekoladą normalną i dwie mniejsze z czekoladami egzotycznymi, poza tym będziemy mieć też fontanne alkoholową. Polecam, koszt nieduży a można w niej jakieś fajne drinki zrobić. Pani mi też poddała pomysł, ze można do niej likier wlać jakiś i do tego czekoladowe kieliszki, koszt nieduży a robi wrażenie. Fontanny są świetną atrakcją i estetyczną i miejscem do integrowania się ludzi. Ja polecam www.czekoladowefontanny.pl mają swoje przedstawicielstwa w większych miastach Polski, ja akurat rozmawiałam z panią Anią z Krakowa, strasznie miła kobieta, taka gaduła jak ja. Doradziła mi różne rzeczy, przesłała od razu skalkulowaną ofertę. My bierzemy z całą obsługą żeby się o nic nie martwić. Koszt nieduży(taką fontanne można już za jakieś 800 zł z obsługą wypożyczyć) a atrakcja super. Odpowiedz Link Zgłoś
zuza_sowa Re: Fontanna czekolady 28.03.09, 16:49 A według mnie to zupełnie bezsensowny wydatek. Widzialam taką fontannę na weselu mojej kuzynki. Wydała na to kupę kasy, a efekt nie był tego wart. Wolę te pieniądze zaoszczędzić na coś innego. Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Fontanna czekolady 28.03.09, 18:38 A dlaczego efekt nie zadowolił? I jest to twoje zdanie, czy kuzynki, czy też gości? A poza tym wiadomo, że fontanna znajduję się w kategorii atrakcje i jako taka jest "brana" przez osoby albo z większym budżetem, albo takim którzy wszystko już załatwili i obliczyli, że będzie ich na to stać albo czasem jako prezent, czasem jest wliczona w sali itd. Więc raczej nie można tych pieniędzy oszczędzić na coś innego, bo wszystko inne jest już załatwione takie jakie chcemy. Odpowiedz Link Zgłoś
zuza_sowa Re: Fontanna czekolady 28.03.09, 18:55 Dla mnie ta fontanna jest przede wszystkim dyskusyjna estetycznie. Kojarzy mi się z czymś tandetnym, obciachowym, jarmarcznym, z takim snobowaniem się na "wielkopaństwo", ale w niezbyt dobrym guście. Ale oczywiście to kwestia indywidualna. Odpowiedz Link Zgłoś
marta.orlowska Re: Fontanna czekolady 28.03.09, 20:24 Zgadzam sie z przedmowczynia, nie chce oczywiscie nikogo urazic, ale jak dla mnie tego typu fontanny to wyraz najwiekszego malomiasteczkowego bezguscia Odpowiedz Link Zgłoś
awisnien Re: Fontanna czekolady 29.03.09, 13:42 a mi się przypomina serial "gotowe na wszystko", jak to jedna z bphaterek planując swój ślub zastanawiała się nad fontanną. i jej trzeźwo myślacy narzeczony powiedział (coś w tym stylu) - twoja biała suknia i brązowa czekolada... ale - każdy niech decysuje sam ps. nie rozumiem problemu pory roku i klimatyzowanych pomieszczeń - przecież czekolada jest płynna Odpowiedz Link Zgłoś
mojboze Re: Fontanna czekolady 31.03.09, 10:16 To była Susan, kto zna bohaterkę, tez rozumie, dlaczego ona+czekolada+biała suknia to nieporozumienie. Ja miałam na swoim weselu fontannę. Niestety się zepsuła, więc była wielkim rozczarowniem. Zepsuła ją obsługa hotelu, w którym mieliśmy wesele. Nie przeszkodził to jednak z zjedzeniu czekolady bez słynnych jej wielbicieli: głównie mojej siostry i męża A co do "małomiasteczkowości" i wyrażania opinii w ten sposób, to drogie dziewczęta powiem Wam jedno, nie ma nic gorszego niż sztywne, hipereleganckie wesele, na którym zachlapanie obrusu czy zbyt szczęśliwy i rubaszny śmiech gościa powoduje obrazę superelegandzkiej, supersztywnej i hiperświatowej panny młodej... Odpowiedz Link Zgłoś
yoggi13 Re: Fontanna czekolady 29.03.09, 15:18 Miałam fontannę czekolady na weselu w sierpniu. Obok stały pokrojone owooce, długie wykałaczki i talerzyki. Podobała się dorosłym i dzieciom. Mnie też bo to była niespodzianka od rodziców. Odpowiedz Link Zgłoś