zielone_jablko 31.03.09, 16:08 witam poradzzcie mi czy do sukni koloru ecru (w sumie bardzo jasne) pasuje ciemnoszary/grafitowy garnitur? i czy bukiet mógłby być z białych kwiatów i wrzosów, ewentualnie z czegoś jasnoróżowego? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sanvitalia Re: suknia ecru a kolor wszystkiego innego 31.03.09, 16:35 ja nigdy nie polecam białych kwiatów do sukni ecru, bo ecru nie wypadnie w tym połączeniu korzystnie, ale wszystko zależy od indywidualnego gustu. Znam też fanki takiego zestawienia, więc najlepiej kup biały kwiat i oceń jak wygląda z Twoim odcieniem sukni. Odpowiedz Link Zgłoś
jmk22 Re: suknia ecru a kolor wszystkiego innego 17.04.09, 18:41 też mam sukienkę w kolorze jasne ecru, na części gorsetowej jest koronką taka jakby przybrudzona i garnitur tylko i wyłącznie w odcieniach brązu lub oliwki,ewentualnie jakieś jasne, a co do kwiatów wydaje mi się, że nie będą sie odznaczały i zjelą się z kolorem sukienki, ja będe miała 13 róż herbacianych, nie wiem jeszcze jaki odcień butów wybrać dla siebie Odpowiedz Link Zgłoś
filaretka Re: suknia ecru a kolor wszystkiego innego 17.04.09, 23:08 no własnie a jak narzeczony bedzie w brazowym (czekoladowym) garniturze a ja w ecru z koronkami - to jakim kolorem to najlepiej ozywić dla nas obojga, co by pasowalo? Odpowiedz Link Zgłoś
tabakierka2 Re: suknia ecru a kolor wszystkiego innego 25.06.09, 14:11 filaretka napisała: > no własnie a jak narzeczony bedzie w brazowym (czekoladowym) garniturze a ja w > ecru z koronkami - to jakim kolorem to najlepiej ozywić dla nas obojga, co by > pasowalo? ciemnym różem, moim zdaniem 2.bp.blogspot.com/_Z5pSwK6-p50/Ru4xEy2SrFI/AAAAAAAAADc/-x-sVIJJQEI/s320/2475zxy0.jpg łosoś forum.we-dwoje.pl/files/thumbs/t_herbaciane_kantadeski_i_re_152.jpg generalnie ciepłe kolory powinnaś wybrać. Odpowiedz Link Zgłoś
ja-koralik Re: suknia ecru a kolor wszystkiego innego 18.04.09, 10:58 Podpinam się pod wątek - moja suknia jet w kolorze jasnego ecru (niktórzy twierdzą że to śmietankowa kość słoniowa), garnitur narzeczonego - bardzo ciemny granat. Jakie macie propozycje dodatków? Odpowiedz Link Zgłoś
szampanna Re: suknia ecru a kolor wszystkiego innego 18.04.09, 12:26 może fiolet? Odpowiedz Link Zgłoś
ja-koralik Re: suknia ecru a kolor wszystkiego innego 18.04.09, 17:29 Dzękuję,właśnie o tkaim jasnofioletowym myślałam (długi storczyk). Sukienka w stylu empire, bardzo prosta, żadnych ozdób, więc myślę że będzie pasował. Zastanawiam się, czy przy dekolcie karo powinnam mieć coś na szyi czy zdecydować się jedynie na długie kolczyki (uwielbiam), zestaw: naszyjnik + długie kolczyki za bardzo przytłoczyłby suknię. Odpowiedz Link Zgłoś
szampanna Re: suknia ecru a kolor wszystkiego innego 18.04.09, 18:09 Albo kolczyki, albo naszyjnik. Przy czym do sukni z dekoltem karo (uwielbiam!) pasowałyby mi np długie zasupłane perły, nawet 2-3 sznury - skoro suknia prosta i retro, świetnie by to mogło wyglądać (o ile myślę o tym co Ty ). Z naszyjnika blisko szyi zrezygnowałabym - nie pasuje mi. Odpowiedz Link Zgłoś
rajunoja Re: suknia ecru a kolor wszystkiego innego 25.06.09, 17:16 Ja mam podobną sytuację, ale mój n nie lubi różu, fioletu i wrzosu i jedyny kolor jaki mi pozostaje to pomarańcz lub brzoskwinia, ale ja jakoś tego nie widzę, a może się mylę? Będę próbować jeszcze go urobić w tym wyborze kwiatów ale to ciężka artyleria Odpowiedz Link Zgłoś
mari-lla Re: suknia ecru a kolor wszystkiego innego 26.06.09, 19:44 Szukaj kwiatów w kolorze brzoskwini, pastelowej pomarańczy, ale także warto przemyśleć herbaciane albo ciemnoczerwone róże. Odpowiedz Link Zgłoś
nancy_callahan Re: suknia ecru a kolor wszystkiego innego 26.06.09, 15:31 ja mam to samo zestawienie kolorów tzn. ciemny granat i śmietankowy i kwiaty planuję fioletowe lub ciemny róż amarant, zobaczę co mi kwiaciarka zaproponuje Odpowiedz Link Zgłoś
szampanna Re: suknia ecru a kolor wszystkiego innego 18.04.09, 12:17 Już kiedyś pisałam, ale się powtórzę - bardzo mi się podoba jasne ecru (taka śmietanka) z grafitem. Co do kwiatów, wrzos 100% tak, a co do białego, trzeba przymierzyć odcień - bo białe kwiaty niekoniecznie bywają śnieżnobiałe - może być akurat właśnie z nazwy białe, a naprawdę jasne ecru . Odpowiedz Link Zgłoś
oriona5 Re: suknia ecru a kolor wszystkiego innego 25.06.09, 14:07 a czy uważacie, że do sukni dośc ciemnej ecru można udekorować ławki w kościele białym tiulem? czy nie będzie on zbytnio podkreślał ciemnego koloru sukni i za bardzo z nim kontrastował? Odpowiedz Link Zgłoś
stworzenje Re: suknia ecru a kolor wszystkiego innego 25.06.09, 14:14 oriona5 napisała: > białym tiulem? czy nie będzie on zbytnio podkreślał ciemnego koloru sukni i za > bardzo z nim kontrastował? raczej będzie mocno kontrastować szczególnie "wyłapie" to dobrze zbalansowana kamera a i aparat też . Odpowiedz Link Zgłoś
tabakierka2 Re: suknia ecru a kolor wszystkiego innego 25.06.09, 14:14 oriona5 napisała: > a czy uważacie, że do sukni dośc ciemnej ecru można udekorować ławki w kościele > białym tiulem? w ogóle zrezygnowałabym z tiulu przy ławkach. Byłam na jednym takim ślubie i efekt był jarmarczny - za dużo tego dobrego. Może postaw na kokardki z szarfą przy ławkach? coś takiego slub-wesele.pl/_main/img/artykuly/kwiaty-w-kosciele-01.jpg albo takiego republika.pl/blog_ov_1053385/2125551/tr/kosciol_bajana_001.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
stworzenje Re: suknia ecru a kolor wszystkiego innego 25.06.09, 14:19 ogólnie nie jestem fanem amerykanizacji pt. dekorowanie kościołów w Polsce,ale jeśli już to zależy np. do surowego, majestatycznego gotyku będzie jarmarcznie taka tona tiulu,ale do wiejskiego sympatycznego,drewnianego kościółka pasuje - na żywo widziałam Odpowiedz Link Zgłoś
oriona5 Re: suknia ecru a kolor wszystkiego innego 25.06.09, 20:42 dzięki za porady! rzeczywiście, zdecyduję się na coś dużo bardziej delikatnego pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
kavainca Re: suknia ecru a kolor wszystkiego innego 25.06.09, 14:14 wklejam Ci nasze zdjęcia - może pomogą fotoforum.gazeta.pl/3,0,1672441,2,2.html Odpowiedz Link Zgłoś
tabakierka2 kavainca 25.06.09, 14:16 bardzo ładnie wszystko dopasowaliście i mega plus dla Ciebie za naturalne paznokcie a nie 'czipsy' Odpowiedz Link Zgłoś
mari-lla Re: suknia ecru a kolor wszystkiego innego 26.06.09, 19:32 Ty jako Panna Młoda - cudnie. Za to Pan Młody - dramat! Szary błysk, jasnobrązowe pantofle... Kolorystycznie para niedobrana. Sorki. Ale tu wszyscy widzę wszystkim kadzą. Ja nie będę. Mówię jak jest. Odpowiedz Link Zgłoś