rose01 20.04.09, 21:53 Ja nie mam na razie pomysłu, chociaż sporo oglądam na necie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agusia3107 Re: Pochwalcie się swoimi zaproszeniami ... 20.04.09, 22:22 zapraszam na bloga, mam tm kilka wzorow Odpowiedz Link Zgłoś
inka323f Re: Pochwalcie się swoimi zaproszeniami ... 20.04.09, 22:48 Nasze jeszcze się robią (a konkretnie siostra narzeczonego nam robi). Na wierzchu, centralnie będą miały taki element w kolorze papieru zaproszeń i na wartswie starego złota (jak we wnętrzu zaproszeń) tak, żeby była taka delikatna ramka ze starego złota: Po otwarciu będą miały trzy warstwy - bibułka, stare złoto i kremowy kartonik z treścią zaproszenia centralnie: Koperta będzie wyłożona bibułką w odiceniu starego złota (podobnie jak jedna z warstw wewnątrz zaproszenia): Kieszonka obok na mapki, rozkład lotów, polskie zwyczaje weselne, itd. Odpowiedz Link Zgłoś
inka323f Re: Pochwalcie się swoimi zaproszeniami ... 20.04.09, 23:01 Znalazłam jeszcze jedno zdjęcie: Odpowiedz Link Zgłoś
emily_valentine Re: Pochwalcie się swoimi zaproszeniami ... 20.04.09, 23:20 Inka, świetne zaproszenia! Też myślałam o takiej kieszonce na mapkę, info o parkingu, RSVP i info o liście prezentów. Ale jeszcze nie znalazłam w Polsce takich gotowych zaproszeń, tylko w necie. A te polskie zwyczaje weselne to co to ma być, bo mnie zaintrygowałaś? Odpowiedz Link Zgłoś
inka323f Re: Pochwalcie się swoimi zaproszeniami ... 20.04.09, 23:42 emily_valentine napisała: > Inka, świetne zaproszenia! Też myślałam o takiej kieszonce na mapkę, > info o parkingu, RSVP i info o liście prezentów. Ale jeszcze nie > znalazłam w Polsce takich gotowych zaproszeń, tylko w necie. > A te polskie zwyczaje weselne to co to ma być, bo mnie > zaintrygowałaś? Emily_valentine, dziekuje. Zwyczaje to bardziej info czego goście się mają spodziewać, że wesele nie kończy się o północy, jak w UK, tylko potrafi trwać do białego rana; że będzie autokar podstawiony po gości hotel > USC > przyjęcie weselne; o dostępnych hotelach; o blogu ślubnym; itd. Więcej o zwyczajach, przesądach i tradycjach piszę dla gości właśnie na blogu. Odpowiedz Link Zgłoś
emily_valentine Re: Pochwalcie się swoimi zaproszeniami ... 21.04.09, 09:20 Już myślałam, że chcesz napisać wszystko o polskich weselach, ale na to potrzeba co najmniej książki Bardzo fajny pomysł jak masz dużo gości z zagranicy. Z tą kieszonką to dobry pomysł, żeby umieścić tam wszystkie potrzebne informacje, a nie "zaśmiecać" samej treści zaproszenia. Widziałam w necie jeszcze coś takiego jak harmonogram/plan dnia. Myślałas o czymś takim dla gości? Odpowiedz Link Zgłoś
inka323f Re: Pochwalcie się swoimi zaproszeniami ... 21.04.09, 11:15 emily_valentine napisała: > Widziałam w necie jeszcze coś takiego jak harmonogram/plan dnia. > Myślałas o czymś takim dla gości? Tak, bedziemy mieli, ale blizej terminu wesla (we wrzesniu). Plus planujemy wydrukowac menu w j. angielskim i polskim. Nie wiem, co do polskiej kieszonki wlozyc. W angielskiej znjadzie sie jeszcze info o liscie prezentow. Odpowiedz Link Zgłoś
emily_valentine Re: Pochwalcie się swoimi zaproszeniami ... 21.04.09, 11:38 inka323f napisała: Nie wiem, co do polskiej kieszonki wlozyc. W angielskiej znjadzie sie jeszcze > info o liscie prezentow. > Chyba to samo co w wersji angielskiej? Możesz zrobić wydruk dwustronny - na jednej po polsku, a na drugiej po angielsku. Dla Anglików będzie ciekawie "poczytać" coś po polsku A dla Polaków jak dasz na odwrocie wersję anglojęzyczną, to nie będą się dziwić co to takiego jest, tylko pomyślą, że "głupie" angole muszą mieć wszytko czarno na białym, bo inaczej to się pogubią Odpowiedz Link Zgłoś
milka_7 Re: Pochwalcie się swoimi zaproszeniami ... 20.04.09, 22:59 a może takie Odpowiedz Link Zgłoś
inka323f Re: Pochwalcie się swoimi zaproszeniami ... 20.04.09, 23:08 Inspiracji możesz poszukać: Envelopments Odpowiedz Link Zgłoś
hexekrk Re: Pochwalcie się swoimi zaproszeniami ... 21.04.09, 15:32 U mnie beda takie Zobacz tutaj wzór nr 1 Odpowiedz Link Zgłoś
inka323f Re: Pochwalcie się swoimi zaproszeniami ... 21.04.09, 17:19 hexekrk napisała: > U mnie beda takie ciekawe, ale jak dla mnie troche "przeozdobione" Odpowiedz Link Zgłoś
diameh Re: Pochwalcie się swoimi zaproszeniami ... 22.04.09, 12:56 Nasze -bardzo skromne -zaproszenia. foto.onet.pl/df62y,ys8gscwc47g8,j3cow,u.html#j3x0o Odpowiedz Link Zgłoś
groszek-5 Re: Pochwalcie się swoimi zaproszeniami ... 22.04.09, 19:13 Te zaproszenia zwiniete w rulon sa bardzo ladne,ale nadaja raczej do wreczenia osobistego.Duzo zaproszen wysyla sie poczta i co wtedy? Zanim dojda do adresata to beda pogniecione i juz beda bez tego uroku.Te ostatnie zaproszenia sa bardzo ladne wcale nie takie skromne jak autorka je nazwala.Uwazam,ze sa bardzo eleganckie i z klasa. Odpowiedz Link Zgłoś
ioanna.m Re: Pochwalcie się swoimi zaproszeniami ... 22.04.09, 19:58 nasze są takie: Odpowiedz Link Zgłoś
inka323f Re: Pochwalcie się swoimi zaproszeniami ... 23.04.09, 20:05 ioanna.m napisała: > nasze są takie: Bardzo ładne i eleganckie. Odpowiedz Link Zgłoś
nerri Re: Pochwalcie się swoimi zaproszeniami ... 04.05.09, 14:22 A też Wam pokażę Srodek: fotoforum.gazeta.pl/3,0,1780370,2,1.html I pierwsza i ostatnia strona fotoforum.gazeta.pl/3,0,1780371,2,2.html Format widokówki Odpowiedz Link Zgłoś
linka.k Re: Pochwalcie się swoimi zaproszeniami ... 04.05.09, 08:10 Zaproszenia na ślub wypada wręczyć osobiście. Odpowiedz Link Zgłoś
quasi.modo Re: Pochwalcie się swoimi zaproszeniami ... 23.04.09, 09:57 Ja na razie nie mam się czym chwalić, bo nie możemy dojść do porozumienia z narzeczonym. Bardzo podobały mi się modele TAM-TAM PROJECT a szczególnie TWIST 6: www.zaproszenia-tamtam.pl/galeria-zaproszen/zaproszenia%20%C5%9Blubne/2/ Ale niestety, N. zgłosił sprzeciw, bo za mało eleganckie . Może komuś się jednak spodoba. Dodam, że miałam bardzo miły kontakt z panem zajmującym się tymi zaproszeniami. Odpowiedz Link Zgłoś
cinkowa Re: Pochwalcie się swoimi zaproszeniami ... 23.04.09, 21:00 dziś wybraliśmy www.zaproszenia-slubne.com/slubne/przedStronaSzczegol.php?id=F943&katalog=5 Odpowiedz Link Zgłoś
milou_milou Re: Pochwalcie się swoimi zaproszeniami ... 24.04.09, 13:18 hej my mielismy takie do kompletu byly tez winietki na stole, ale nie mam zadnego zdjecia niestety Odpowiedz Link Zgłoś
asienka13 Re: Pochwalcie się swoimi zaproszeniami ... 24.04.09, 13:47 Piękne!!!! Można wiedzieć skąd zamawialiście? A może to ręczna robota? Odpowiedz Link Zgłoś
milou_milou Re: Pochwalcie się swoimi zaproszeniami ... 27.04.09, 11:37 asienka13 zamawialismy w cartalia, to chyba model boston. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
grelcia81 Re: Pochwalcie się swoimi zaproszeniami ... 04.05.09, 20:25 Ja miałam podobne z tej samej firmy. Zaproszenia się bardzo wszystkim podobały, obsługa super, do tego dostaliśmy naklejki na koperty i tablice na samochód. Z czystym sercem polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
jogny Re: Pochwalcie się swoimi zaproszeniami ... 24.04.09, 13:58 ja zdecydowanie wole cos na wesolo wiec padnie na ktores z tych: www.le-faire-part.com/faire-part-mariage-laura;101850.html www.le-faire-part.com/faire-part-mariage-personal;101959.html www.le-faire-part.com/faire-part-mariage-laura;101960.html co o nich myslicie? Odpowiedz Link Zgłoś
kreatywni Re: Pochwalcie się swoimi zaproszeniami ... 04.05.09, 08:51 Moje, samemu robione: Więcej zdjęć i materiały tutaj: naszdzien.blox.pl/2009/05/Moje-zaproszenia.html Odpowiedz Link Zgłoś
inka323f Re: Pochwalcie się swoimi zaproszeniami ... 04.05.09, 13:09 kreatywni napisała: > Moje, samemu robione: Śliczne! Odpowiedz Link Zgłoś
serengetti Re: Pochwalcie się swoimi zaproszeniami ... 04.05.09, 14:52 A oto moje: www.jdstyle.pl/smooth.html model SM05 Odpowiedz Link Zgłoś
wikea Serengetti.... 04.05.09, 14:56 Ja też mam upatrzone zaproszenia w jdstyle. Zastanawiam się jednak, czy warto zamawiać przez internet. Trochę się obawiam, że jak coś pomylą, to poprawki będą trwały tygodniami. Jakie masz z nimi doświadczenia? Odpowiedz Link Zgłoś
serengetti Re: Serengetti.... 04.05.09, 15:54 Nie ma problemu z zamawianiem przez internet. Firma przysyła w pierwszej fazie propozycje tekstów oraz ok. 30 czcionek do wyboru i formularz zamówienia. Następnie wysyłają pdfa z ułożonym już tekstem, a potem czekają na uwagi. Potwierdzają układ tekstu do upojenia - dopóki nie zatwierdzisz, że na pewno jest OK. Potem trochę się czeka - zdaje się, że do 14 dni roboczych. I przychodzi przesyłka, porządnie zapakowana - ja jestem z nich bardzo zadowolona. Zaproszenia są piękne i eleganckie - wszyscy mnie pytali, gdzie takie robiłam Odpowiedz Link Zgłoś