eu_nika 29.05.09, 12:34 Jak w temacie Może warto by było wymienić informacje i spostrzeżenia, bo wszystko co znalazłam na tym forum to wpisy tak sprzed 2-3 lat. ------ 25.07.2009 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
palinka3 Re: Toruń - są na forum jakieś panny młode z Toru 29.05.09, 12:57 witaj!ja jestem z Torunia.slub 27.06.2009 Odpowiedz Link Zgłoś
tomelanka Re: Toruń - są na forum jakieś panny młode z Toru 29.05.09, 14:36 ja sie troszke lapie Odpowiedz Link Zgłoś
linka_art Re: Toruń - są na forum jakieś panny młode z Toru 29.05.09, 15:12 a ja jutro Odpowiedz Link Zgłoś
maybeasia Re: Toruń - są na forum jakieś panny młode z Toru 29.05.09, 16:09 No to powodzenia Linka! Ja 13 czerwca. Ja mam slub w Katedrze, a wesele w Heliosie. A wy? Odpowiedz Link Zgłoś
eu_nika Re: Toruń - są na forum jakieś panny młode z Toru 30.05.09, 15:31 Sorki, że tak późno odpisuję. Ja 25.07. Kaszczorek + 'Zaczarowana dorożka'. Napiszcie jak przygotowania u Was i gdzie fryzjer/kosmetyczka? owoli myślę nad sprawą ciast i tortu weselnego. Formalności już prawie załatwione. Pozdrówki Odpowiedz Link Zgłoś
eu_nika Re: Toruń - są na forum jakieś panny młode z Toru 30.05.09, 15:33 'Powoli' miało być ale shift i enter tak blisko siebie Odpowiedz Link Zgłoś
maybeasia Re: Toruń - są na forum jakieś panny młode z Toru 30.05.09, 17:37 Kosmetyczka- kolezanka, a fryzjer z Sunflower. Z tortem mam problemy bo wszystkie one bardzo slodkie, ale chyba zdecyduje sie na Zyske. Chyba, ze macie jakies rekomendacje... Odpowiedz Link Zgłoś
palinka3 Re: Toruń - są na forum jakieś panny młode z Toru 01.06.09, 10:02 my bierzemy tort od sowy krolewski jest naprawde pyszny i niejest wlasnie mocno slodki.kosmetyczke mam w VIVA polecam.fryzjera na szewskiej u pani Magdy.nam pozostalo pare spraw do potwierdzenia. teraz idziemy zamowic tort i ciasta i zamowic wiazanke.a dzis po napoje jeszcze.najgorzej sie boje ze cos zapomneale napewno wszystko sie uda`powodzenia dziewczynki Odpowiedz Link Zgłoś
macinci Re: Toruń - są na forum jakieś panny młode z Toru 03.06.09, 14:32 Dziewczyny, gdzie się czeszecie do Ślubu? Moja fryzjerka będzie wtedy w 9 miesiącu i jestem w kropce. Piszcie, polecajcie, będę wdzięczna . Odpowiedz Link Zgłoś
bulinkowa Re: Toruń - są na forum jakieś panny młode z Toru 04.06.09, 12:12 Jestem z Torunia . Ślub 12.09.09 Co do fryzjera to jeszcze nie wiem. Zastanawiam sie nad Feminarium. Podobno Dominika ma chyba salon na Mickiewicza jest niezła. Z fryzjerem mam problem najwiekszy, bo mam cienkie włosy. Kosmetyczka - Marzena Trzeciak na Żeglarskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
eu_nika Re: Toruń - są na forum jakieś panny młode z Toru 04.06.09, 14:33 Ja się umówiłam do kosmetyczki i fryzjera do BeautyZone do Filmaru. Mam nadzieję, że będę zadowolona, po 25 lipca powiem jak wyszło Tort właśnie może u Lenkiewicza.. mają tam najlepsze na świecie ciasto pomarańczowe, które będę też chciała mieć na weselu. Swego czasu nie przypuszczałam nawet, że torty trzeba zamawiać przynajmniej miesiąc przed ślubem, na szczęście ktoś mnie oświecił... właśnie się za to zabieram i jutro lecę na Garbary do Lenkiewicza. Jeśli nie tam to pewnie zamówię u Sowy, jeszcze mi się nie przejadł, gościom też chyba będzie odpowiadał Piszcie dziewczyny o swoich doświadczeniach ślubnych Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
bulinkowa Re: Toruń - są na forum jakieś panny młode z Toru 04.06.09, 15:21 Ja też chętnie skorzystałabym z fryzjera i kosmetyczki za mostem, ale niestety nie znam nikogo konkretnego Może faktycznie ktoś kogoś zna Piszcie, proooszę!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ewela48 Re: Toruń - są na forum jakieś panny młode z Toru 25.06.09, 21:56 Ja 05.09.2009 Pozostał do załatwienia fryzjer, kwiatki, ciasto, cos do okrycia w kosciele, biżuteria,buty, i formalnosci...a czas tak szybko leci..eh...A wlasnie, jaką kwiaciarnie polecacie? Odpowiedz Link Zgłoś
maybeasia Re: Toruń - są na forum jakieś panny młode z Toru 26.06.09, 02:06 Ja zamawialam wszystkie kwiatki, tzn. bukiety, butonierki i kwiaty na stoly w Filmarze i jestem BARDZO zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
maybeasia do eweli48 26.06.09, 02:10 Co do pozostalych pytan, to tort z cukierni Zyska, a buty z internetu. Osobiscie nie proponuje nic do przykrycia do kosciola. To nigdy przenigdy dobrze nie wyglada. Sukienke na pewno masz dluga wiec bedzie ci cieplo. Chynba, ze chodzi ci o skromnosc... Odpowiedz Link Zgłoś
ewela48 Re: do eweli48 26.06.09, 12:17 Tort wygladał zachwycająco ja chce cos miec do zakrycia w kosciele wlasnie ze względu na skromność, bo moja sukienka ma dość spory dekold i chcialabym jakos to w kosciele zasłonic. Mam problem z doborem kwiatów, bo sukienke mam w kolorze bardzo jasnej kawy z mlekiem, takie ceeple ecru wpadajace w jasna kawe z mlekiem i zdobienia na gorze sukienki są srebrne,sukienka na dole ma falbanke a ja sama jestem szatynka o cieplej karnacji. masz jakis pomysl? Panie w Filmarze w kwiaciarni pomocne w tej kwesti? Odpowiedz Link Zgłoś
maybeasia Re: do eweli48 26.06.09, 14:42 wiem, ze jzu nie mozesz tego zmienic, ale do cieplej karnacji pasuja lepiej snieznobiale sukienki. Dlatego ja musialam miec kremowa bo jestem dosc blada. Tak przynajmniej doradzaja panie w salonach. Moglabys wkleic sukienke? Byloby mi latwiej dorzadzic kwiatki. Ja poszlam do Filmaru juz ze zdjeciami tego co chce a panie zrobily mi to wlasnie tak albo jeszcze lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
ewela48 Re: do eweli48 26.06.09, 17:52 No wlasnie juz nieraz to slyszalam, ale jak przymierzalam calkiem biale sukienki to ta bialosc az tak biła po oczach, za bardzo odbijala sie od mojej raczej opalonej skory i Panie z salonu zdecydowanie poleclay mi inny kolor, a zdjecie sukienki moge CI wyslac na maila, nie chce narazie zamieszczac na forum. wyslac na gazetowego? Odpowiedz Link Zgłoś
maybeasia Re: do eweli48 27.06.09, 16:09 Na to nie ma reguly. Jezeli naprawde lepiej ci jest w kremowym, to taki powinnas miec. Nie sprawdzam gazetowego, ale mosesz mi wyslam na <atmaybe@yahoo.com> Nie moge sie doczekac Odpowiedz Link Zgłoś
ewela48 Re: do eweli48 27.06.09, 17:20 oki wysle na tego maila tylko od razu mowie, ze moja sukiekna jest zupelnie inna niż Twoja, wiec raczej nie przypadnie CI do gustu (no ale nie o to w koncu chodzi ) Odpowiedz Link Zgłoś
angelmargaretpl Karczma pod gołębiem 26.06.09, 15:56 Dziewczyny słyszałyście coś może o Karczmie pod gołębiem w Złejwsi Wielkiej? sala piękna, ale jak z obsługą, jedzenie i w ogóle z organizacją? Odpowiedz Link Zgłoś
rubina2 Re: Toruń - są na forum jakieś panny młode z Toru 10.07.09, 08:43 Czy mogłabyś podać mi wiecej informacji na temat Dominiki Chodkowskiej? Jak maluje i jakimi kosmetykami? Jak to wygląda cenowo? Czy dojeżdża do klienta? Co do fryzjera to niedługo wybieram się do Studia Fryzur Duet na Łódzkiej. Nie znam salonu ide tam pierwszy raz, a czesanie próbne kosztuje ok 30zł więc zaryzykuję. Odpowiedz Link Zgłoś
macinci Re: Toruń - są na forum jakieś panny młode z Toru 14.07.09, 13:28 Maluje przede wszystkim Kryolanem,chyba jakieś kosmetyki Dior, Chanel, ogólnie drogeryjne to chyba miała tylko tusze MF, ale jak dla mnie te tusze są lepsze niż tusze marek selektywnych. Cenowo bardzo przystępnie, z dojazdem nie ma żadnego problemu. Byłam na próbnym, bratu się podobało, rodzicom nie bardzo, narzeczony nie widział, ale to kwestia kolorystyki, więc jakoś 2 tyg przed ślubem dobierzemy taki makijaż, w jakim się będę czuła najlepiej. Fryzjera też już mam z dojazdem do domu i jestem przeszczęśliwa. Odpowiedz Link Zgłoś
rubina2 Re: Toruń - są na forum jakieś panny młode z Toru 14.07.09, 13:44 Dziekuję za informację A czy podałabyś mi namiary (o ile możesz) na Twoją fryzjerkę? Też wolałabym czesać się w domu i nie biegać po mieście w tym dniu. Odpowiedz Link Zgłoś
eu_nika Re: Toruń - są na forum jakieś panny młode z Toru 30.07.09, 11:05 hej obiecałam napisać, co, jak i gdzie miałam organizowane tak więc spełniam obietnicę makijaż w BeautyZone, Filmar u p. Marioli - byłam baaaardzo zadowolona! fryzura również tam, było wszystko jak najbardziej w porządku.. bukiet zamawiałam w 'kwiaciarni' (stoisku na pasażu) w galerii Kometa (kiedyś Geant), był piękny, jak najbardziej wytrzymał do niedzieli i kosztował o 1/3 mniej niż w kwiaciarni w Filmarze. i to tyle chyba ode mnie.. Odpowiedz Link Zgłoś
redwood-ewa Re: Toruń - są na forum jakieś panny młode z Toru 04.08.09, 14:39 witam, ja też mogę polecić po swoim ślubie - makijaż w douglasie w carefourze, fryzjer w kwadracie na piętrze koło Clubu 66, trzymała się fryzura całą noc, a bukiet z kwiaciarni Tanga na Mickiewicza, kwiaty także wytrzymałe i bardzo ładnie stały długo po weselu. gdyby ktoś miał jakieś pytania to zapraszam na gg 1428413 Odpowiedz Link Zgłoś
rubina2 Re: Toruń - są na forum jakieś panny młode z Toru 16.09.09, 11:23 Postanowiłam, napisać, bo przed ślubem wszędzie szukałam informacji więc może komuś pomogę Fryzurę ostatecznie robiłam w salonie Duet na Łódzkiej (u Pani Iwony)-mam cienkie włosy i ciężko było coś stworzyć, ale fryzjerka miała nawet kilka pomysłow jak mnie uczesać kwiaty - kwiaciarnia na ul. Kościuszki, pieknie i w porównaniu z innymi kwiaciarniami niedrogo, poza tym Pani Monika potrafi dopasować kwiaty do osoby, sukienki itd. tak że wszystko stanowi spójną całość i "nie gryzie" się ze sobą ; makijaż - Anna Gaca za supermarketem Stawki - duzy plus za słuchanie klientki i cierpliwość, restauracja - Park na Bydgoskiej (Central Park) - idealna jeśli ktoś chce zorganizować przyjęcie do 50 osób. Trafiliśmy też na świetnego DJ-a. Wszyscy byli zachwyceni. Mój ślub i wesele było nisko-budżetowe, a mimo tego wszystko fajnie się udało Jeśli ktoś ma jakieś pytania to chętnie pomogę. Mozna pisać na gg6555084 Odpowiedz Link Zgłoś