mkoch17 03.06.09, 20:52 Dziewczęta brałyście (lub macie taki zamiar) jakies tabletki uspokajające, ewentualnie nasenne ? Może coś polecicie ? Boję się,że noc przed ślubem nie zmrużę oka Ślub już za 2 i pół tygodnia ! )))-ale co ważniejsze-panieński za tydzień ! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
orange_1 Re: tabletki uspokajające 03.06.09, 21:03 jak się bardzo deneruję ( ale to tak na maxa ) to biorę sobie Relamax B6 - preparat uspokajający z magnezem i z witaminą B6. Uspokjam sie potym a i lepiej mi się zasypia. Myślę, że tak jedną sobie wezmę w dniu ślubu, w aptece bez recepty Odpowiedz Link Zgłoś
emily_valentine Re: tabletki uspokajające 04.06.09, 09:14 Ja używałam persenu, a ostanio przerzuciłam się na neospasminę. Niestety nie zawsze działają te specyfiki Odpowiedz Link Zgłoś
b_ogna Re: tabletki uspokajające 04.06.09, 09:18 jeżeli chodzi o spanie to proponuje wziąć melatonine. Ja brałam jest dość mocna bo spałam jak dziecko persen i ziołowe tabletki na mnie nie działają Odpowiedz Link Zgłoś
tomelanka Re: tabletki uspokajające 04.06.09, 09:32 zebyscie tylko potem nie zaspały Odpowiedz Link Zgłoś
just-for-fun Re: tabletki uspokajające 04.06.09, 09:34 Zrób gorącą kąpiel, wypij melise i do łóżeczka. Ja bym nie ryzykowała żadnych tabletek, no chyba, że brałaś coś wcześniej, nie będzie to testowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
b_ogna Re: tabletki uspokajające 04.06.09, 09:38 zostało 2 tygodnie mozesz jeszcze przetestować Nie wiem jak na Ciebie ale na mnie meliska nie podziała na moją siostre zawsze działa ciepłe mleko z miodem ale nie kazdemu takie cos pomoze zasnąć (na mnie nie działa) Odpowiedz Link Zgłoś
mkoch17 Re: tabletki uspokajające 04.06.09, 09:59 Masz rację, muszę wypróbować, bo trochę strach tak w ciemno...- codziennie będę brała coś innego Odpowiedz Link Zgłoś
b_ogna Re: tabletki uspokajające 04.06.09, 10:04 ee Bez przesady bo sie jeszcze uzależnisz i pójdziesz do kościoła naćpana Nie mozna tak mieszać! Z tego co wiem niektóre tabletki zostaja w organizmie dłużej i nie można ich brać z innymi tego rodzaju przed wzięciem czegokolwiek dobrze przeczytaj ulotke, i najpierw wypróbuj naturalne ,metody meliskę, mleczko itp. Odpowiedz Link Zgłoś
madziaq Re: tabletki uspokajające 04.06.09, 11:56 Ja tam przed ślubem nie brałam nic. Dzien przed lataliśmy jak wariaci i załatwialiśmy ostatnie drobiazgi, do domu wpadliśmy ciut orzed północą i padłam jak zabita Ale "na spanie" pomaga mi melisa - ostatnio jakoś często budziłam się w nocy, nie żebym miała jakies specjalne stresy, w sumie to nie wiem z jakiego powodu. Odkąd przed spaniem wypijam kubek melisy, minęło jak ręką odjął. Kiedyś tam próbowałam persenu i bodajże valerin, ale jakoś nie zauważyłam, żeby działało. A tak w ogóle - nie bój się, bo nie ma czego Przecież nikt Cię bił nie będzie, to będzie naprawdę przyjemny dzień Odpowiedz Link Zgłoś
mkoch17 Re: tabletki uspokajające 04.06.09, 12:17 Mam głęboką nadzieję,że mnie nikt bić nie będzie Chodzi o to,że noc przed tym wielkim dniem będzie mi się w głowie kotłować tysiące myśli i to nie pozwoli mi zasnąć ... a przecież muszę być wypoczeta na drugi dzień ! Odpowiedz Link Zgłoś
wanioliowa Re: tabletki uspokajające 04.06.09, 13:50 Jak nie masz nic wypróbowanego to nie radzę brać nic. Twój organizm i tak będzie fizycznie funkcjonował inaczej bo każdy zupełnie inaczej reaguje na stres. Jedni dostają biegunki, innym jest słabo, jeszcze kto inny zemdleje - rożnie to bywa. Nie wiesz jak twój organizm się zachowa więc po co go dodatkowo futrować tego typu specyfikami? Jeszcze cię zamroczy albo zamuli - skąd wiesz jak cały mix emocji i stresu zadziała w połączeniu z lekami? Od wieków na stresik ludzie piją kieliszek wodki przed - więc moze zaufaj małej dawce alkoholu - która zadziała dobrze i da więcej odwagi na wejściu - a nie spowoduje skutków ubocznych i niepożadanego samopoczucia ) Poza tym cała sytuacja dość mocno rozciąga się w czasie. Od momentu ubrania kiecki do wejścia do Kościoła - będziesz mieć parę godzin. Będzie duzo ludzi, sto razy obejrzysz się w lustrze, będziesz miała parę godzin na oswojenie się z sytuacją. A na sen? Moze dwie noce przed ślubem zrób sobie nocne klachy z przyjaciółka tak do 4 o 8 pobudka - caly dzien na nogach bez kawy, wieczorem idz pobiegaj,weź gorącą kapiel, włącz sobie relaksującą muzykę i nie uwierzę ze nie zaśniesz jak dziecko Najlepszy sen jest po zmęczeniu - a po takim śnie będziesz z kolei wypoczeta i pełna życia Odpowiedz Link Zgłoś
kreatywni Re: tabletki uspokajające 04.06.09, 13:55 Bez przesady! Ślub to nie jest jakiś wielki stres. Wiadomo, w jakimś tam stopniu każdy się przejmuje, ale to raczej emocje są na wysokim poziomie. Nie warto jest zabijać ich tabletkami uspakającymi. Przeżyjcie swój ślub najmocniej jak tylko się da. Co do snu to każdy reaguje inaczej. Jedni faktycznie nie mogą zasnąć inni padną od razu ze zmęczenia. Nawet jak zaniesz późno to co się stanie? Nie wierzę, że natępnego dnia na weselu zaśniesz z głową w rosole Odpowiedz Link Zgłoś
nerri Po co bierzecie ślub jeśli macie zamiar... 04.06.09, 17:10 ...nerwicy przez to dostać? Dla mnie i ślub i wesele i przygotowania to frajda była a nie powód do futrowania się lekami uspokajającymi Odpowiedz Link Zgłoś
po.rzeczka Re: Po co bierzecie ślub jeśli macie zamiar... 04.06.09, 22:17 Bo nikt by nie uwierzył i nie zrozumiał,że jedynym powodem niechęci do ślubu jest strach przed publicznym wystąpieniem itp? Niestety nie wszyscy lubią takie imprezy. Niektóre leki ziołowe są naprawdę skuteczne, warto spróbować,jak się ktoś bardzo stresuje np.tabletki uspokajające Varmixu z kilku ziół. Odpowiedz Link Zgłoś
nerri Re: Po co bierzecie ślub jeśli macie zamiar... 05.06.09, 01:16 Ok...jak nie lubię to nie robię...robie małą imprezke dla najbliższych albo zabieram męża przyszłego i wio sami A nie robie gigantyczna imprezę i szprycuję się uspokajaczami Naćpana panna młoda...też fajnie,ale co kto lubi Ja zdecydowanie wolałam bez prochów ślub brać Odpowiedz Link Zgłoś
gaba_86 Re: tabletki uspokajające 04.06.09, 18:10 Ja kupiłam sobie persen.... Brałam go w kilka dni przed ślubem w czasie przygotowań żeby moi najbliżsi mogli ze mną wytrzymać... W piątek chyba zapomniałam wziąć bo miałam małe problemy z zaśnięciem... w sobotę wzięłam dwie tabletki jak zaczęłam się denerwować że nie zdążę ze wszystkim... Wcześniej bałam się że będę miała "stresa" ale wszystko było takie wspaniałe że nawet o tym nie myślałam żeby się denerwować... Odpowiedz Link Zgłoś
kikibruksela Re: tabletki uspokajające 05.06.09, 13:39 Ja polecam Kalms - ziolowe tabletki, nie za mocne. Biore je czasem w pracy i normalnie funkcjonuje tyle ze pozbywam sie tego wewnetrznego drzenia... Odpowiedz Link Zgłoś
agusia3107 Re: tabletki uspokajające 05.06.09, 14:11 ja ogolnie nie lubie pic zadnych ziółek itp. dlatego postanowiłam kupic sobie tabletki z melisy -MELISEN FORTE. Zawieraja wyciagi roslinne i składniki mineralne. Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
monnikapog Re: tabletki uspokajające 04.07.09, 19:40 Pewnie juz po ślubie ale gdybys jeszcze potrzebowała to polecam Nervomnix jest ziołowy. Odpowiedz Link Zgłoś
smallcloud Re: tabletki uspokajające 06.07.09, 08:48 polecam ziolowe - validol, kobiety w ciazy nawet brac moga. Odpowiedz Link Zgłoś
mkoch17 Re: tabletki uspokajające 06.07.09, 12:33 Już po ślubie ale dzięki koniec końcem nic nie brałam i było dobrze ! Odpowiedz Link Zgłoś