Dodaj do ulubionych

Dziwny zwyczaj

09.06.09, 22:36
W rodzinie meza maja w zwyczaju do kosciola ubierac sie w co
innego ,a dopiero potem na weselu po kilku godzinach przebieraja sie
w sukienke.Do kosciola jest to np.komplet marynarka plus
spodnica .Jest to dla mnie dziwne ale zastanawiam sie czy nie zrobic
tak samo,zeby nie odbiega od standardow... chociaz wedlug mnie jest
to dziwne.Mam polroczne bliznaiczki,czy je tez mam ubrac do kosciloa
w co innego i na wesele przebrac uncertain Czy ktos jeszcze tak robi?Czy
to nie przesada?
Obserwuj wątek
    • paskud_agg Re: Dziwny zwyczaj 09.06.09, 22:43
      Jak to moja mama mawia, mąż to nie rodzina, bo żona nie jest z mężem
      spokrewniona wink więc jego rodzina nie jest twoją rodziną i nie musisz się do
      niczego dostosowywać big_grin

A tak poważnie, to pierwszy raz o czymś takim słyszę.

Dzieci nie przebierałabym na pewno, no bez przesady. Ty możesz się przebrać,
      jeśli zależy ci na dostosowaniu się do rodziny męża. Mnie by się nie chciało,
      gdybyś chciała wiedzieć. Najważniejsze moim zdaniem to nie odstawić się do
      kościoła w suknię mini bez pleców z dekoltem do pępka (na wesele z resztą też nie).
      Pozdrawiam!
    • marina111 Re: Dziwny zwyczaj 09.06.09, 22:45
      Spotkałam się z tym i nawet słyszałam ze tak się powinno robic bo kosciół to nie
      sala balowa zeby tam w sukniach chodzić, wiec trzeba isę ubrac elegancko i
      stosownie do miejsca. A ze ze wzgledu na koszty ludzie tego nie robia to inna
      inszosc.
      Mi to jakos specjalnie nie przeszkadza. Ja nie chodze na wesela w bardzo
      prowokujacych strojach smile wiec uwazam ze do kościoła moge w nich wchodzić tym
      bardziej. Po za tym moim zdaniem nie stosowne stroje w kościele to dla mnie
      dyskusyjna sprawa.
      Nie przejmuj się tym za bardzo ale jesli myslisz ze ktos bedzie gadał to co ci
      szkodzi się przebrac (choc to pewnie nei bedzie łate bo trzeba znalezc miejsce
      do przebrania a jesli wezmiesz ze soba dzieci to trzeba sie nimi zajac a nie
      przebierac się smile
    • agatita82 Re: Dziwny zwyczaj 09.06.09, 22:46
      No ale po co masz się przebierać, skoro jest to dla Ciebie dziwne? Nie
      możesz byc po prostu sobą i robić swoje? Po co chcesz się dostosowywac?
      • stworzenje Re: Dziwny zwyczaj 09.06.09, 22:52
        idea nie taka głupia jak właśnie jakaś lala chce iść pół goła do kościoła więc
        niech lepiej się przebierze.Ale minus taki: a gdzie się mają przebrać osoby
        które np. nie będą miały noclegu itd.? W sensie jakiegoś pokoju przecież nie
        będą tego robić zbiorowo w WC big_grin. Także z dwojga trzeba mieć głowę na karku i
        po prostu się postarać o okrycie wierzchnie do kościoła i luz smile.
        • asiczek66 Re: Dziwny zwyczaj 09.06.09, 23:04
          to juz wszystko wiem,nie bede ulegac presji otoczenia,ide do
          kosciola w sukience.A dzieci nie mialam zamiaru przebierac,to by
          dopiero byla przesada.Dziekuje za odpowiedzi i pozdrawiam
          • wanioliowa Re: Dziwny zwyczaj 10.06.09, 11:04
            ja z kolei ostatnio na weselu wyczailam, że chyba z 4 babki przebrały się po 12
            wink zastanawiałam się po co - bo kreacje były podobne tylko mialy np. inny kolor
            i wynikało to chyba z tego, że chciały wystąpić w dwóch różnych. Niemniej było
            to dla mnie idiotyczne zachowanie. Kojarzy mi się z amerykańskimi slodkimi 16
            urodzinami z MTV gdzie dziewczynki latały się co pare godzin przebierać.

smile
            • stworzenje przebieranie się 10.06.09, 11:12
              wanioliowa napisała:

> to dla mnie idiotyczne zachowanie. Kojarzy mi się z amerykańskimi slodkimi 16
              > urodzinami z MTV gdzie dziewczynki latały się co pare godzin przebierać.
              >

a może ze względu czysto higienicznego, są osoby których problemem jest
              nadmierne pocenie, może te panie się odświeżają jak mają zamówiony pokój pod
              prysznicem smile.Tak jak faceci nieraz widzę zmieniają koszulę i dobrze,widok
              spoconych, mokrych kółek pod pachami nie jest do końca estetyczny uncertain.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka