Dodaj do ulubionych

Opalanie natryskowe i przedłużanie rzęs

20.06.09, 11:59
Czy któraś z was korzystała z upiększaczy wymienionych w tytule?
Byłyście zadowolone z efektu?
Macie salony/ kosmetyczni które mogłybyście polecić w okolicach Wrocławia lub
Częstochowy?
Obserwuj wątek
    • 3mila_m Re: Opalanie natryskowe i przedłużanie rzęs 20.06.09, 22:39
      Naprawdę nikt nic nie wie na ten temat?
      • nerri Re: Opalanie natryskowe i przedłużanie rzęs 20.06.09, 22:41
        Jako,że się nie opalam myślałam nad opalaniem natryskowym -
        odradzono mi to.Podobno mało trwałe jest i brudzi. Zrezygnowałam.

A rzęsy mam długie więc nie orientowałam się.

ps. Jesteś z Częstochowy?smile
        • 3mila_m Re: Opalanie natryskowe i przedłużanie rzęs 20.06.09, 22:47
          Jestem. Brudzi? To chyba pozostanę blada jak córka młynarza.
          • nerri Re: Opalanie natryskowe i przedłużanie rzęs 20.06.09, 22:56
            Mam domek w takiej jednej wsi koło Porajabig_grin I często tam bywam...pod
            koniec sierpnia imprezkę jak dobrze pójdzie robiębig_grinbig_grin

No właśnie tak słyszałam i tez zostałam bladasmile
            Znaczy lato było to mi piegi wyskoczyłybig_grinbig_grin
            • 3mila_m Re: Opalanie natryskowe i przedłużanie rzęs 20.06.09, 22:59
              Ja właśnie też mam piegi posłoneczne. Mój N je kocha ja ich nie znoszę i chcąc
              uniknąć piegów unikam opalaniasmile
              A tak wogle czy ktoś się opala jeszcze na ślub? Czy to już wyszło z mody się
              kojarzy z tipsami i solarą?
              • nerri Re: Opalanie natryskowe i przedłużanie rzęs 20.06.09, 23:01
                Nooooo mi się kojarzy...pozatym lubie sie taką bladąbig_grinbig_grin
                • emily_valentine Re: Opalanie natryskowe i przedłużanie rzęs 20.06.09, 23:28
                  Ja mam zamiar się opalać w solarium - pierwszy raz w życiu. A na
                  słońcu opalałam się w 7 klasie podstawówki, czyli wieki temu.
                  • nerri Re: Opalanie natryskowe i przedłużanie rzęs 20.06.09, 23:32
                    No to ja bym uważała z solariumtongue_out

Pozatym zmarszczki Ci sie porobia po solarium tongue_out
                    • emily_valentine Re: Opalanie natryskowe i przedłużanie rzęs 21.06.09, 00:01
                      Ale to będzie wydarzenie jednorazowe tylko i wyłącznie na
                      okoliczność ślubu. Potem już nie zamierzam dokładać więcej
                      zmarszczek do tych, które już mam wink
                      • kaamilka Re: Opalanie natryskowe i przedłużanie rzęs 21.06.09, 12:56
                        ale jednorazowe opalanie w solarium nic Ci nie da
                        • emily_valentine Re: Opalanie natryskowe i przedłużanie rzęs 22.06.09, 23:39
                          Jednorazowe w sensie hmm... wydarzenia, jako całość. Mam nadzieję,
                          że 3 wizyty wystarczą. Nie znam się. Poza tym nie chcę być
                          strzaskana na mahoń tylko "złocista" wink
                      • stworzenje odpuść sobie lepiej :-) 03.07.09, 17:15
                        emily_valentine napisała:

> Ale to będzie wydarzenie jednorazowe tylko i wyłącznie na
                        > okoliczność ślubu. Potem już nie zamierzam dokładać więcej
                        > zmarszczek do tych, które już mam wink

lepiej uważaj,możesz mieć czerwoną skórę itd. jeśli już tak usilnie chcesz to
                        zrobić to na długo przed ślubem. Heh ostatnio: kumpela robi foto na ślubie no i
                        coś nie halo z panem młodym na tle cegieł czerwonych. Ano sobie pierdyknął
                        solarę chyba dzień wcześniej,a że blondyn z jasną karnacją to w dniu ślubu był
                        czerwony po prostu. Więc jak widać nie tylko babkom odwala...
                        Dziwi mnie w ogóle takie tekst: ktoś jest blady to źle, właśnie dobrze,
                        przesadne opalanie jest niezdrowe. Sucha skóra itd.poza tym wszelkie dziwolągi
                        na skórze, uwierzcie mi paskudnie wychodzą w obiektywie! Ten jest bezlitosny i
                        wyłapuje jak coś nie halo czyli np. mega maska z podkładu na twarzy, źle dobrany
                        i nałożony samoopalacz itd.
    • kaamilka Re: Opalanie natryskowe i przedłużanie rzęs 21.06.09, 12:57
      przedłużałam rzęsy - mam ochotę na powtórkę smile
      • 3mila_m Re: Opalanie natryskowe i przedłużanie rzęs 21.06.09, 14:40
        Proszę napisz coś więcej. Czy nie widać potem jak one wypadają? Czy to nie
        osłabia naturalnych rzęs? Długo się trzyma? Nie podrażnia oczu?
        Znalazłam salon, w którym ponoć doświadczona kosmetyczka robi to za 300 zł (dużo
        czy mało?)Mam kompleks krótkich rzęs i bardzo bym chciała poprawić naturę, ale
        trochę się boję.
        • kaamilka Re: Opalanie natryskowe i przedłużanie rzęs 21.06.09, 19:06
          No cóż... Tych rzęs nie powinno się malować, bo to skraca ich trwałość, ale na
          ślub po prostu nie mogłam sobie odmówić trochę tuszu do rzęs.
          Ślub miałam w środę, w poniedziałek po południu miałam przedłużane rzęsy -
          koniecznie zrób to z takim wyprzedzeniem, bo powieki na następny dzień są
          jeszcze zmęczone takim zabiegiem. Do środy ich nie malowałam - trzymały się
          idealnie, nie wypadały. W środę makijaż - trzeba je malować baaardzo delikatnie,
          żeby nie "powyciągać" ich. Wyglądały bosko! Mam dość długie rzęsy, ale to co
          ujrzałam w lustrze - cudo!
          Po weselu oczywiście zmyłam makijaż - rzecz jasna tu nie dało się uniknąć
          wypadania. Parę rzęs wypadło, ale nic nie było widać, rzęsy nadal prezentowały
          się ładnie. Miałam jej do przyszłego wtorku, w niedziele z racji tego, że
          wypadło mi parę przy kąciku dokleiłam swoją kępkę sztucznych. Ja je wciąż
          malowałam, ale bardzo ostrożnie i zawsze zmywałam.
          Gdybym teraz przedłużała to bym ich nie malowała w ogóle, ale ślub to co innego.
          Chociażby ze względu na zdjęcia.
          Przedłużaj śmiało, a cena 300... Myślę, że to możliwe. Ja płaciłam chyba 450,
          ale ja mieszkam w małym mieście i ta kosmetyczka była monopolistką w tej kwestii.
          • 3mila_m Re: Opalanie natryskowe i przedłużanie rzęs 21.06.09, 21:19
            Spoko umówiłam się na czwartek rano. Noszę soczewki kontaktowe, ale pani
            kosmetyczka powiedziała że ma duże doświadczenie i żebym się nie martwiła o
            uczulenie czy coś bo ten klej nie ma kontaktu z okiem. Mam nadzieje, że wyjdzie
            dobrze.Najgorsza jest moja Mama która jest straszną histeryczką i mnie straszy
            że mi oczy spuchną i na pewno wyląduje na pogotowiu...
            Z opalania natryskowego rezygnuję. Może opalę się w ogródkusmile
            • dierra przedłużanie rzęs 21.06.09, 21:43
              Odradzam, szczerze. Miałam jakiś czas temu, wyglądało bardzo fajnie, ale nie
              mogę sobie uzupełniać do końca życia. Po zdjęciu okazało się że moje naturalne
              są trochę spalone. Wiem, że na ślubie każda chce wyglądać pięknie, ale po ślubie
              też jakoś trzeba smile

Na szczęście nie nosiłam tych rzęs długo i jakoś wyglądam, ale z obecną wiedzą
              nie powtórzyłam bym tego, dodam tylko że przedłużanie robiłam w bardzo dobrym
              salonie w Warszawie i wykonanie było perfekcyjne ale pewnych rzeczy nie da się
              uniknie
              • 3mila_m Re: przedłużanie rzęs 21.06.09, 22:23
                o bosz jak to spalone?!
                Ja od razu mówię że to jednorazowa historia i nie zamierzam uzupełniać, ale
                nastraszyłaś mnie szczerze mówiąc...
              • kaamilka Re: przedłużanie rzęs 22.06.09, 08:24
                jakie spalone?! Co Ty trwałą miałaś robioną?!
            • nerri Re: Opalanie natryskowe i przedłużanie rzęs 21.06.09, 22:34
              No ja nie ryzykowałabym przedłużania własnie ze względu na szkła.Oko
              łatwo podrażnić i chyba za bardzo bym sie bała o podrażnienieuncertain A to
              jednak jest pewnego rodzaju ingerencja blisko okauncertain
    • zia86 Re: Opalanie natryskowe i przedłużanie rzęs 21.06.09, 22:29
      Opalanie też odradzam, miałam kilka lat temu na studniówkę i po
      pierwsze brudzi, po drugie czasem się nierównomiernie rozkłada. I ja
      miałam za mocno musiałam, dwie godziny w wannie siedzieć żeby
      odmoknąć.tongue_out Ogólnie potem efekt był bardzo fajny ale dużo "zabiegów"
      przed trzeba było zrobić, żeby to dobrze wyglądało. tongue_out A zwłaszcza do
      białej sukni to nie ma co ryzykować. A przedłużanie rzęs myślę, że
      fajny pomysł. smile
      • 3mila_m Re: Opalanie natryskowe i przedłużanie rzęs 21.06.09, 23:25
        Zia ja już nie chce tego opalania! Wolę być blada niż pomarańczowatongue_out
        • marina111 Re: Opalanie natryskowe i przedłużanie rzęs 21.06.09, 23:54
          ja byłam bardzo nakrecona na te rzesy bo ubolewam nad moimi ale po tym jak
          kolezanka sobie zrobiła to juz mi się odechciało. to moim zdaniem wcale nei
          wyglada ładnie. Ja juz zdaleka widze która dziewczyna ma przedłużane.
          Postanowiłam ze na slub zamontuje sobie tylko kepki. Wyglądaja moim zdaniem
          naturalniej, to samo poleca mi kolezanka kosmetyczka wiec odpuszczam te sztuczne
          tym bardziej ze sa drogie.
          • dierra przedłużanie rzęs 22.06.09, 07:44
            Nie wiem jak dokładnie wyjaśnić o co chodzi z tymi spalonymi rzęsami - są trochę
            przesuszone- tak jak włosy po trwałej albo jakiejś farbie. Jeśli jednak bardzo
            chcesz to spoko, jeśli nie będziesz uzupełniać długo to będą w miarę dobrej
            kondycji.

Jeśli mogę coś doradzić to na pewno w dobrym salonie, i tylko troszeczkę dłuższe
            niż Twoje naturalne - uwierz - i tak będą bardzo długie, jak zrobisz za długie
            nie będziesz mogła się przyzwyczaisz i będziesz głupio wyglądała. Takie rzęsy
            niestety uzależniają - i jak zdjęłam, to wydawało mi się ze swoich wcale nie mam smile

A przyklejałaś sobie moze kiedyś kępki - może warto zrobić taką próbę żebyś
            zobaczyła jak się będziesz z tym czuła?

• kaamilka Re: Opalanie natryskowe i przedłużanie rzęs 22.06.09, 08:27
            Marina, to chyba w takim razie miałaś kiepską kosmetyczkę (lub te
            dziewczyny miały). Kępki - to dopiero rzucają się w oczy... Rzęsa do
            rzęsy - nie sądze!
            • marina111 Re: Opalanie natryskowe i przedłużanie rzęs 22.06.09, 23:52
              moze miały kiepske salony, no ale az tyle? Nawet pani z barku do którego chodze
              czasem na obiady w przerwie smile ma sztuczne i moim zdaniem widac jak nie wiem.
              Natomiast kepki doradza mi kolezanka kosmetyczka. Po za tym kiedys swoje zdjecia
              na forum pokazywłą dziewczyna która miała własnie kępki i wygladała cudownie a w
              dodatku twierdziła ze 2 dni jej się trzymały.
              • emily_valentine Re: Opalanie natryskowe i przedłużanie rzęs 23.06.09, 00:00
                O jakim przedłużaniu rzęs Wy tu mówicie?
                Moja przyjaciółka zrobiła to sobie w zeszłym roku. Kosztowało ok.
                800-900 zł (nie pamiętam dokładnie), a efekt utrzymywał się ok. 2-3
                miesięcy. Rzęsy doklejone wypadały dopiero z tymi naturalnymi. Nic
                samo się nie odklejało.
        • 3mila_m Re: Opalanie natryskowe i przedłużanie rzęs 22.06.09, 09:21
          Miałam kępki już kiedyś, ale widziałam właśnie dziewczynę z rzęsami z tego
          salonu do którego się umówiłam i moim zdaniem wyglądało to o niebo lepiej. Po
          prostu jakby miała naturalnie gęste i długie rzęsy.
          Ja chcę bardzo naturalnego efektu, nie chcę żeby wszyscy na weselu widzieli, że
          mam sztuczne rzęsy.
          • kaamilka Re: Opalanie natryskowe i przedłużanie rzęs 22.06.09, 09:43
            i taki efekt da Ci właśnie rzęsa do rzęsy! z racji tego, że mam dość
            długie naturalne rzęsy nikt nie wiedział, że te weselne to nie
            moje smile
    • brandy_aleksandra Re: Opalanie natryskowe i przedłużanie rzęs 22.06.09, 09:29
      Ja tez się mogę podzielić moimi wrażeniami po opalaniu natryskowym.

ale najpierw musze się wykrzyczeć NIGDY WIECEJ!

Jako, że w solarium nigdy się nie opalałam, chciałam wypróbować
      Super_zdrowszą_równie_skuteczną_alternatywę w postaci opalania natryskowego.

jak dla mnie to to jest tylko zdrowszewink

Niestety wyglądałam jak łaciata biedronka. Miliony kropeczek n moim ciele, które
      "zalęgły" sie w porach skóry. Najbardziej było to widoczne na ramionach i
      plecach. Tzn z ok metra skóra wyglądała ładnie, ale zbliżenia - masakra.
      POnadto, najlepiej mi się wygladało na 3 dzień, wtedy czarne kropki na mojej
      skórze troche sie zmyły i wygladało to jako tako.
      Ale nastał dzień 5 i wyglądałam jak trędowata z przebarwieniami skóry brrrr i
      wtedy w ruch poszła szczota ryzowa

Dodam tylko, że ręczniki były całe zabrudzone od tego i moje pół poscieli, więc
      nawet sobie nie chcę wyobrażać co by sie stało z sukienką.

Eksperyment ten odbył się na potrzeby przygotowań ślubnych,bo czuje wokół
      parcie, że MUSZĘ byc opalona. No i tez nie wiem co to będzie, w solarium nigdy
      nie byłam ;/
      czy to takie fo-pa być bladym na własnym slubie? wink

• 3mila_m Re: Opalanie natryskowe i przedłużanie rzęs 22.06.09, 22:10
        OMG!
      • 3mila_m Re: Opalanie natryskowe i przedłużanie rzęs 22.06.09, 22:12
        No to dobrze, że zrobiłaś wcześniej próbę, ja oczywiście nie miałam czasu i
        zostało mi forum ślubnesmile Ale teraz już wiem, że się nie zdecyduję. I chyba
        mniejszy obciach być bladym niż pomarańczowymsmile
        • nerri Moment moment!!!! 22.06.09, 22:23
          Jaki obciachsmile

Obciach to pomarańczowa solara i mega długaśne tipsytongue_out

Blada skóra jest zdrowsza i ma swój urok.
          Jesli jeszcze ma delikatne piegi to(podobno) JESZCZE ŁADNIEJ:p

Ale z tymi piegami się nie zgadzam ani trochętongue_out
          • emily_valentine Re: Moment moment!!!! 22.06.09, 23:46
            Zazdraszczam piegów! Bardzo bym chciała je mieć...
            A tak mam tylko pieprzyki uncertain
            • nerri Re: Moment moment!!!! 22.06.09, 23:58
              Ja mam pełny zestawwink

Piegi,pieprzyki i nawet znamiona...jedno na łapce drugie(na
              szczęście b.blade) na powiecetongue_out
              • emily_valentine Re: Moment moment!!!! 23.06.09, 00:09
                nerri napisała:

> Ja mam pełny zestawwink

Nie zauważyłam? Ale to pewnie przez ten kamuflaż? wink
                • nerri Re: Moment moment!!!! 23.06.09, 00:14
                  kamuflaz tak dla odwrócenia uwagitongue_out

Okularty przeciwsłoneczne w deszcz sprawdzaja sie w tym celu
                  IDEALNIE:p:p
    • 3mila_m Re: Opalanie natryskowe i przedłużanie rzęs 03.07.09, 11:45
      Zrobiłam sobie te rzęsy! Są piękne! Mój Miś się we mnie od nowa zakochał! Wogle
      nie czuję że je mam, a wyglądają supersmile Pani kosmetyczka oceniwszy swoje dzieło
      powiedziała, że to powinno być refundowane przez nfz ku szczęśliwości
      społeczeństwatongue_out
      • monikapers Re: Opalanie natryskowe i przedłużanie rzęs 03.07.09, 13:24
        ale opisz, robilas te tygodniowki przyklejane ktore wypadaja czy troche trwalsze
        te na 2-3 m-ce ale kosztujace okolo 400 zl?
        a co do opalania natryskowego, ja bylam 3 dni przed slubem w znanym firmowym
        salonie /nie pisze jakim bo tomelanka czuwa/ i wyszlo pieknie, zlocisto i bardzo
        subtelnie, owszem recznik ciut sie brudzil, co utwierdzalo, ze to szybko zejdzie
        i bdb, tak mialo byc. polecam wiec ale tylko w tym wlasnie salonie, solarium
        jest okropne i nienaturalne, samoopalacze niepewne i robiace plamy, a ta opcja
        naprawde super.
        • 3mila_m Re: Opalanie natryskowe i przedłużanie rzęs 03.07.09, 23:13
          To jest ta droższa opcja, metodą rzęsa do rzęsy. B. naturalnie wygląda bo nie widac łączenia.
      • kaamilka Cieszę się, że jesteś zadowolona :) 04.07.09, 23:51
        A kiedy ślub?
    • cog79 Re: Opalanie natryskowe i przedłużanie rzęs 04.07.09, 08:13
      opalona na solarium PM to jakis dramat!
      jesli juz opalenizna to tylko naturalna i tez nie za mocna.
      nie ma nic gorszego niz pomaranczowa/brazowa PM w bialej sukni.

p.s. oczywiscie to tylko moje zdanie smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka