Dodaj do ulubionych

dajecie cos na podziekowanie rodzicom? co?

28.06.09, 20:04
te wszystkie albumy i prezentacje juz sie oklepane zrobily... uncertain a przekopujac
allegro ( w celu inspiracji ofkorssmile)i ogladajac ten caly chlam dochodze do
wniosku, ze najlepszym prezentem beda kosze ze slodyczami, kawa, jakims
alkoholem...

no dobra, z kiczowatych spodobaly mi si figurki oscara tongue_out, ale reszta jest dla
mnie nie do przyjecia, masakra jakas uncertain
co sadzicie?
Obserwuj wątek
    • zia86 Re: dajecie cos na podziekowanie rodzicom? co? 28.06.09, 20:16
      Myślę, że koszę z artykułami z czterech stron świata są super. smile Firma u której zamawiam poligrafie ma takie koszę, dopasowuję dekorację do sali itd.
      Np.
      https://decostudio.pl/images/duzefoty/basket.jpg
      https://decostudio.pl/images/duzefoty/basket1.jpg
      https://decostudio.pl/images/duzefoty/basket3.jpg
      https://decostudio.pl/images/duzefoty/basket8.jpg
      https://decostudio.pl/images/duzefoty/basket6.jpg
      https://decostudio.pl/images/duzefoty/basket7.jpg
      Są tam różne dobre produkty, czekoladki belgijskie i szwajcarskie, francuskie wino, szkockie cukierki whiskey, włoskie migdały itd. Ogólnie można zamówić taki kosz a samemu sobie go uzupełnić fajnymi produktami z Almy. smile
      Jeszcze jedna fajna rzecz to skrzyneczki na szampana albo wino:
      https://decostudio.pl/images/banners/skrzynkipd0.jpg wzór można wybrać. smile
      • tomelanka Re: dajecie cos na podziekowanie rodzicom? co? 28.06.09, 20:30
        takie kosze przed chwila ogladalam na allegro, identyko tongue_out zia, co Ty masz z tym
        ę na koncówkach? w tym poscie to przegielas big_grin
        jesli bede robic takie cóś to sama kupie kosze, sama kupie produkty, i dam w
        kwiaciarni do przyzdobienia
    • inka323f Re: dajecie cos na podziekowanie rodzicom? co? 28.06.09, 21:11
      Nie wiem, czemu uważasz, że albumy są oklepane. MZ wszystko zależy od albumu. My
      rozważamy jeden z poniższych (w skórzanej lub lnianej oprawie) z nadrukiem. W
      środku będzie nasza wspólna fotografia i obietnica kolejnych zdjęć.

Kosze jakoś do mnie nie przemawiają. Rodzice sobie mogą kupić, co lubią do
      jedzenia. Poza tym zjedzą zawartość i nie ma pamiątki.

Pewnie już gdzieś było, ale można rodzicom zafundować wypad weekendowy (choć tu
      też namacalnej pamiątki nie ma) lub lot balonem, z trochę bardziej zakręconych.

https://www.aspinaloflondon.com/dynamic/eshop/product_images/thumbnail_cache/366x366/003-0447_02840044.1.jpg

https://www.aspinaloflondon.com/dynamic/eshop/product_images/thumbnail_cache/366x366/003-0412_00010118.1.jpg

https://www.aspinaloflondon.com/dynamic/eshop/product_images/thumbnail_cache/366x366/003-0412_04250118.1.jpg

https://www.aspinaloflondon.com/dynamic/internal_ad/thumbnail_cache/gb-en/250x250/album_packaging.jpg

https://www.aspinaloflondon.com/dynamic/internal_ad/thumbnail_cache/gb-en/250x250/album_perso2.jpg
      • tomelanka Re: dajecie cos na podziekowanie rodzicom? co? 28.06.09, 21:17
        uwazam ze sa oklepane, poniewaz je ostatnio wszyscy daja-nie sa brzydkie, wrecz
        przeciwnie, ale... jak wyzej-nie przemawia to do mnie
        idac tym tokiem myslenia: albumy sobie tez rodzice moga ladne kupic i wkleic
        nasze zdjecia, a pamiatka moze byc ladna kartka czy cos dolaczona do tych koszy
        duzo osob daje same kwiaty, zwiedna, wyrzuci sie je i pamiatki tez nie ma
        najgorsze sa te stojace ksiazki-kurzolapy z allegro big_grin
        ps. nie wykluczam ze tez dam album wink
        • tomelanka Re: dajecie cos na podziekowanie rodzicom? co? 28.06.09, 21:18
          aha, pamiatka bedzie koszykbig_grin w sam raz na grzyby big_grin
          • monikapers Re: dajecie cos na podziekowanie rodzicom? co? 28.06.09, 21:29
            wszystko to indywidualne kwestie, w Krakowie jest np. b.estetyczny Kredens,
            www.krakowskikredens.pl/produkty.php?page=produkty oni robia piekne kosze
            prezentowe i nawet sie zawachalam ale poniewaz moi rodzice czesto w kredensie
            'bywaja' mimo urody i smaku z koszow zrezygnowalismy.
            a poniewaz u nas zamiast weselnej pompy bylo eleganckie przyjecie, kosze pelne
            rzadkich wiosennych kwiatow przepieknie zaplanowane i wykonane, okazaly sie
            najlepszym prezentem. na pozegnanie dla Gosci w tym takze Rodzicow recznie
            robione belgijskie praliny w wyrafinowanych ksztaltach /nasz motyw przewodni/
            Plus za 2 tygodnie po fotoksiazka z dedykacja.
            powtarzam wiec, wszystko zalezy od wielu szczegolow i indyw. upodoban i gustow.
            • monikapers do Inki 28.06.09, 21:31
              Inka, gdzie mozna kupic takie albumy????? Prosze o namiary smile
              • tomelanka Re: do Inki 28.06.09, 21:37
                monikapers, super te "kosze", nie wiesz czy istnieje jakas mozliwosc wysylki czy
                cos?
              • inka323f Re: do Inki 28.06.09, 21:59

Tutaj kupujemy, Monika -
                Aspinal
            • zia86 Re: dajecie cos na podziekowanie rodzicom? co? 28.06.09, 21:40
              A no tak, zapomniałam o kredensie. wink Popieram Monikę, mają tam świetne
              rzeczy. wink I pyszne. Powinna istnieć jakaś możliwość wysyłki.
              • tomelanka Re: dajecie cos na podziekowanie rodzicom? co? 28.06.09, 21:47
                czyli nie istnieje. No nic najwyzej kopsne sie do Gdanska wink
              • anka.g1 Re: dajecie cos na podziekowanie rodzicom? co? 28.06.09, 21:47
                tomelanko takie kosze z kredensu są też w sklepach Alma, więc jeśli nie w Krakowie to w innym większym mieście powinnaś je dostać. Ja sama myślę nad koszami plus kartka z osobistymi życzeniami, chociaż do koszy trochę się zraziłam, gdy zauważyłam że wielu studentów kupuje je swoim promotorom na obronę wink
              • monikapers Re: dajecie cos na podziekowanie rodzicom? co? 28.06.09, 21:50
                a zatem sa dostepne w sieci delikatesow alma, mozesz podjechac do najblizszego,
                nie wiem skad jestes, a jesli nie, zapraszamy do sklepu firmowego do Krakowa smile
                maja swietny serwis, puszki, torby itp. A rzeczy fakt pyszne.
                Zwroc uwage np na:
                Czekolada Mleczna z Fiołkami, normalnie widac je przez folie!
                Cukierki kukułki na czystej wódeczce
                Śliwka spod łącka czekoladą oblana - moje ulubione!
                Fajne maja miody, heraty a nawet nalewki.

Acha, nie pracuje dla nich, jakby co........
                wink
                • tomelanka Re: dajecie cos na podziekowanie rodzicom? co? 28.06.09, 22:03
                  nie boj sie tongue_out
                  widzialam ze maja sklep firmowy w gdansku, te 120 km jakos przeboleje, alme to
                  chyba w bydgoszczy dopiero, ale w firmowce moglabym sobie pozamawiac jak chce, w
                  sensie sama zestaw skompletowac smile do bydgoszczy mam niecale 100 km
    • 3mila_m Re: dajecie cos na podziekowanie rodzicom? co? 28.06.09, 21:51
      dziewczyny proszę dajcie linka na allegro do tych koszy, wiem że reklama ale potrzebję na już! albo napiszcie adres firmy
      • monikapers Re: dajecie cos na podziekowanie rodzicom? co? 28.06.09, 21:56
        allegro.pl/item668923366_kosz_prezentowy_kosz_delikatesowy_koszyk_prezent.html#gallery
        lub
        www.alma24.pl/index.dolub
        www.krakowskikredens.pl/produkty.php?page=produkty
        • monikapers Re: dajecie cos na podziekowanie rodzicom? co? 28.06.09, 21:58
          lub jeszcze:
          decostudio.pl/index.php?cPath=39
          • mkoch17 Re: dajecie cos na podziekowanie rodzicom? co? 28.06.09, 22:05
            My kupiliśmy dwa białe kosze z wikliny, poszliśmy na zakupy do
            almy wink, kupiliśmy masę fajnych rzeczy - słodkości i nie tyllko (
            kawior, trufle, truskawki w czekoladzie itp. ) zapakowaliśmy
            wszystko do auta i pani z kwiaciarni ładnie to zapakowała. Rodzice
            zadowoleni i żadnych kwiatów do kosza nie musieli wyrzucać smile smile
            • anka.g1 do mkoch17 28.06.09, 22:35
              Czy mozesz napisac czy samodzielnie przygotowany przez Was kosz kosztował porównywalnie tyle co te gotowe kosze czy wiecej/mniej? Nie wiem czy jest sens samemu się w to bawić wink
              • emily_valentine Re: do mkoch17 28.06.09, 23:13
                Na dzień dzisiejszy nie planuję żadnych podziękowań. A na pewno nie
                w trakcie wesela ani po błogosławieństwie.
                Być może po weselu zaprosimy rodziców na obiad do dobrej
                restauracji, gdzie wręczymy kosze ze smakołykami i kosze kwiatów.
                Jak odbierzemy zdjęcia i wideo, to zrobimy drugi obiad u nas w domu.
                Zaprosimy najbliższych, wręczymy albumy i płyty z filmem. Oraz sobie
                wszystko razem obejrzymy. Dodatkowo może oprawimy jakieś jedno
                zdjęcie w ładną ramkę i też damy w prezencie.
                Finito smile
    • wanioliowa Re: dajecie cos na podziekowanie rodzicom? co? 28.06.09, 22:03
      kosze ze słodyczami, kawą, alkoholem... no błagam big_grin

to mi się kojarzy jak byłam mała i rodzina z "bogatych niemiec" przyjeżdżała - i
      dawała dzieciom kosze z czekoladą, pomarańczami a dla rodziców paczką kawy - bo
      u nas w sklepie dostać nie można było.

Na prawde, w dobie dostępu do artykulów spożywczych - nasi rodzice sami sobie
      mogą pozwolić na dobry gatunek kawy albo słodycze. Wino albo biżuterie tez może
      sobie każdy sam kupić. To ma byc "podziękowanie" ? My nie wartościowo mamy
      dziękowa - tylko mentalnie. Prezent dla rodziców ma być symbolem a nie koszykiem
      z jedzeniem. Poza tym zjedzą, wypiją i tyle będzie.

Albumy - zawsze są piękną pamiątką - i mało jest rodzicow którzy z nudów przy
      poniedziałku zaczynają układać fotki dziecka do albumu. Można też coś innego
      wymyśleć - ale to ma być symbol - i coś co chwyci za serce - a nie bomboniery i
      kawa w koszu rodem z PRLu.
      • monikapers Re: dajecie cos na podziekowanie rodzicom? co? 28.06.09, 22:05
        zgadzam sie o czym juz pisalam ale, jak wspominalam rowniez, to zalezy, bo dla
        wielu pewnie nadal taki kosz prezentowy moze byc, jak wspominana paczka z NRD za
        komuny...
    • katarzyna_lep Re: dajecie cos na podziekowanie rodzicom? co? 28.06.09, 22:07
      A ja się waham czy w ogóle się na takie podziękowania decydować. Niby to ładny
      element, ale jakoś dziwnie i sztucznie mi to wygląda, to wychodzenie na środek
      sali i dziękowanie. No i boję się,ze się popłaczęsmile
      • tomelanka Re: dajecie cos na podziekowanie rodzicom? co? 28.06.09, 22:17
        nie trzeba wychodzic na srodek, podziekowac mozna w domu po blogoslawienstwie np
        smile ja bede rozwazac te opcje, ale jeszcze nie teraz smile
        • monikapers Re: dajecie cos na podziekowanie rodzicom? co? 28.06.09, 22:33
          je cze jeden argument przeciw koszom i innym rzeczom materialnym, jesli to
          rodzice placa za calosc lub nawet wspolfinansuja, to kuriozalne dawac im kawy i
          nawet przeurocze slodycze...
          konieczne byloby cos naprawde od siebie, tzn rekodzielo czy inaczej hand made, a
          wiec rzeczony album czy co tam nam w duszy gra
          esli slabo gra, kwiaty sa zawsze OK
          • tomelanka Re: dajecie cos na podziekowanie rodzicom? co? 29.06.09, 00:29
            u nas nie ma tego problemu. Zreszta, moze kogos nie stac na wesele, ale jesli
            sie zarabia, to cos tam jest w stanie rodzicom na podziekowanie kupic, zaleznie
            od uznania
          • katarzyna_lep Re: dajecie cos na podziekowanie rodzicom? co? 29.06.09, 09:12
            Ja nieustannie daję rodzicom takie prezentysmile
            Myślałam o podarowaniu albumów,ale to raczej już później. Może po prostu
            symbolicznie, bukiety kwiatów.
          • katarzyna_lep Re: dajecie cos na podziekowanie rodzicom? co? 29.06.09, 09:14
            Co do koszy to może dobrym rozwiązaniem jest napełnienie go własnoręcznie
            przygotowanymi wyrobami. Przynajmniej widać wkład pracy. Bo takie ze sklepu to
            jakieś bezosobowe jest.
    • kaamilka Re: dajecie cos na podziekowanie rodzicom? co? 29.06.09, 09:20
      Tomelanka, z całą sympatią i szacunkiem, ale jako moderator to
      powinnaś wiedzieć do czego jest wyszukiwarka tongue_out Kurcze, to jeden z
      bardziej popularnych tematów big_grin
      Ale odpowiem Ci, co my daliśmy - każda z par rodziców dostała od nas
      drzewko bonsai i z dedykacją, żeby je pielęgnowali tak samo, jak my
      będziemy pielęgnować naszą miłość (taka dedykacja słodka, aż do
      obrzydzenia big_grin)
      Drzewka oczywiście stoją nadal, są przycinane, a rodzice o nie
      faktycznie dbają smile
      • tomelanka Re: dajecie cos na podziekowanie rodzicom? co? 29.06.09, 09:22
        ale czasem warto zaktualizowac temat no nie? smile a wyszukiwarke umiem obslugiwac
        wink polowa watkow musialaby byc skasowana smile
        • kaamilka Re: dajecie cos na podziekowanie rodzicom? co? 29.06.09, 09:35
          smile już się przyzywczaiłam, że co sezon to wątki wracają - jednak
          panny młode są identyczne z identycznymi problemami smile
          • wanioliowa Re: dajecie cos na podziekowanie rodzicom? co? 29.06.09, 09:53
            A ja myślę, ze dobrze ze są nowe watki i że każdy może sobie coś napisać ot po
            prostu (prawie na żywo) a nie ciągle posiłkować się wyszukiwarką. Panny młode
            miały i będą mieć te same problemy i pytania i to normalne jest bo ile może być
            nowych tematów w kontekście ślubu i wesela? Te same w kółko. I dobrze - niech
            sobie wszyscy wchodzą i gadają, po to jest to forum - każdy odpowiada na pytania
            z własnej woli.

Mnie osobiście dużo bardziej wkurza jak na forum siedzą i krytykują osoby, które
            są rok, dwa, pięć po ślubie - a ciągle tu przesiadują nie wiadomo po co.
            • kaamilka Re: dajecie cos na podziekowanie rodzicom? co? 29.06.09, 10:03
              > Mnie osobiście dużo bardziej wkurza jak na forum siedzą i
              krytykują osoby, któr
              > e
              > są rok, dwa, pięć po ślubie - a ciągle tu przesiadują nie wiadomo
              po co.

No widzisz, a mnie denerwują panny, które zajmują się nie swoim
              życiem i zastanawiają się nad pobudkami różnych zachowań obcych
              ludzi... I co teraz z tym fantem zrobimy?
              Odpowiem Ci na pytanie po co, z resztą sama sobie już odpowiedziałaś
              I dobrze - niech sobie wszyscy wchodzą i gadają, po to jest to
              forum

A te co są już po ślubie mogą w sposób rozsądny czasem doradzić, na
              chłodno, bez emocji.
              • tomelanka Re: dajecie cos na podziekowanie rodzicom? co? 29.06.09, 10:32
                zgadzam sie z kaamilka, takie "stare" uzytkowniczki sa bardzo pozyteczne wink
                bo kto niby ma nam doradzac w kwestii organizacji i tego, jak cos zrobic, jak
                nie osoby, które juz to przezyly i nawet nie na trzezwo, one to juz po prostu
                WIEDZA, co sie sprawdza a co nie itp.
                pewnie wchodza tez fotki poogladac
                ja wczesniej namietnie tu wchodzilam tylko poczytac (pod innym jickiem wink),
                poogladac fotki itd. chyba zostane jakims wedding planerem tongue_out
              • wanioliowa Re: dajecie cos na podziekowanie rodzicom? co? 29.06.09, 16:43
                Co z tym fantem zrobić ? Hmm nie wiem.

Trudna sprawa, bo ty wchodząc na to forum ( do obcych ludzi) i udzielając rad
                też zajmujesz się cudzym życiem... Jak cię to wkurza to przestań to robić - to
                chyba najlepsza rada na twój problem.

A tak poza tym - chyba masz coś na sumieniu - bo nigdzie nie napisałam, ze te
                słowa kieruje do ciebie heheh - i akurat miałam na myśli zupełnie inne osoby i
                inne sytuacje - ale jak ci zależy - moze być do ciebie smile)))))))
          • tomelanka Re: dajecie cos na podziekowanie rodzicom? co? 29.06.09, 10:29
            fakt, mozna przeczytac caly internet big_grin a i tak nie wiedziec co i jak smile
            • kaamilka Re: dajecie cos na podziekowanie rodzicom? co? 29.06.09, 10:36
              > fakt, mozna przeczytac caly internet

jak mąż pyta co robiłam w pracy, to mówię, że przeczytałam cały
              internet i nie ma już wchodzić popołudniu, bo i tak już nic dla
              niego nie zostało tongue_out ja mogę mu wszystko opowiedzieć smile
              • tomelanka Re: dajecie cos na podziekowanie rodzicom? co? 29.06.09, 10:55
                to moja stała odzywka: A Ty nie przy kompie? nie, juz przeczytalam caly internet smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka