Dodaj do ulubionych

sukienka i co dalej

29.06.09, 23:47
Witamsmile
Nie pisałam wcześniej, ale korzystam z forum od dłuższego czasu i wiem, że chętnie pomagacie dobrą radą. Już prawie wybrałam sukienkę, tzn. do środy muszę wybrać między diną (nr 1) a harmonią (nr 4) www.annakara.pl/suknie-slubne.html. Obie podobają mi się, ale nie mam pomysłu na resztę, tzn. prawdę powiedziawszy nie bardzo nawet odczuwam potrzebę tej reszty wink może poza bukietem i butami big_grin Ale może Wy mnie natchniecie mądrą radą.
Obserwuj wątek
    • monikapers Re: sukienka i co dalej 30.06.09, 00:21
      nr 1! boska, marzenie
    • smoku01 Re: sukienka i co dalej 30.06.09, 00:35
      obie fajne smile ale 1 moim zdaniem ciekawsza. CHoc wiele zalezy od
      materialu oraz tego jak jest zrobiona i jak na tobie sie uklada.
      Jesli chodzi o dodatki, to poniewaz ja jestem minimalistka,
      poszlabym w pasujaca fryzure z kwiatem lub wyrazna ozdoba i tyle...
      Moze kolczyki, jesli masz przeklute uszy. Powodzenia!
      • maybeasia Re: sukienka i co dalej 30.06.09, 00:45
        Mi sie bardziej podoba Harmonia. Zawsze mozesz miec zielone dodatki, jak np.
        buty, ale sukienke bym pozostawila cala biala.
      • magda.wrock Re: sukienka i co dalej 30.06.09, 00:54
        Hm... mierzyłam je niestety sama, bo nie miałam z kim pójść. Pani w salonie też polecała mi 1. Ja tej drugiej na początku nawet nie chciałam mierzyć, bo jestem trochę przy kości a model wydawał mi się raczej dla szczupłych dziewczyn. Ale jak już ją założyłam to jakoś najbardziej mi się spodobała. Piersza jest dosyć sztywna, jakoś mi to nie pasowało, ale może być uszyta z delikatniejszego materiału. Pytanie jak wtedy będzie wyglądała...
        Dodatki:
        włosy - raczej tylko kwiaty, tylko jakie i ilesmile i jak to się w ogóle trzyma głowy, żeby nie stresować się dodatkowo?
        uszy miałam przekute, ale nie noszę kolczyków do wielu lat. Z birzuterii to raczej tylko coś na szyję.
        • magda.wrock Re: sukienka i co dalej 30.06.09, 01:09
          o matko, biżuterii oczywiście, nic nie mam na swoje usprawiedliwienie...
    • wanioliowa Re: sukienka i co dalej 30.06.09, 00:49
      1 śliczna. Taka delikatna, kobieca, zwiewna.

Kwiatek do włósów, kryształki svarowskiego jakieś drobniutkie do uszu, delikatny
      koczek - i będziesz jak rusałka wink bukiecik z zielskiem w kolorze sukni -
      kwiatami w kolorku ecru - też takim jak kiecka.

cudnie, słodko i z umiarem. Bez bolerek, rękawiczek na jeden palec,
      rozkloszowanych princesowatych kiecek z milionem ozdób, diademów i innych
      pierdołek. Jak dla mnie bomba - nie mam takiej stylizacji na sobie - ale podoba
      mi się to baaaardzo smile (paradoks, wiem - ale tak jest big_grin )
      • magda.wrock Re: sukienka i co dalej 30.06.09, 01:05
        Dzięki za rady mimo późnej pory. Sukienka rzeczywiście śliczna, ale w wersji oryginalnej właśnie zwiewna nie jest tylko dosyć sztywna (wierzchnia warstwa). W wersji dla mnie byłaby właśnie bardziej zwiewna, lekka.
        Myślałam o delikatnych kryształkach ale na szyję. To byłaby jedyna biżuteria. Poza tym kwiaty we włosach, bukiet no i buty oczywiście.
    • inka323f Re: sukienka i co dalej 30.06.09, 09:45
      Zdecydowanie nr 1 (Dina). Do niej buty w kolorze szarfy i zaleznie od Twojej
      karnacji i kolorytu cery, wlosow, etc. jakies kontrastowe kwiaty.
      Bizuteria - nieduza, zlota - byc moze nawet same malutkie kolczyki i bedzie
      pieknie.
      • magda.wrock Re: sukienka i co dalej 30.06.09, 13:13
        karnacja - jasna, słabo się opalam, oczy szare, włosy - szatynka.
        Jaki kolor/rodzaj kwiatów przy tej "zielonej"? Odpadają czerwone, różowe... Może
        pomarańczowy, żółty z zielonym?
        Dzięki za wszystkie uwagismile
        • monikapers Re: sukienka i co dalej 30.06.09, 13:45
          moim zdaniem tylko biale, jesli nie masz figury modelki bukiecik kalii pieknie
          wydluzy figure oraz nie przytloczy subtelnosci sukni
          www.wedding.w8w.pl/KWIATY/Bukiety%20%C5%9Blubne/Kalie/index.html
          a jesli pora konwaliowa, zdecydowanie konwalie
          www.wedding.w8w.pl/KWIATY/Bukiety%20%C5%9Blubne/Konwalie/index.html
        • inka323f Re: sukienka i co dalej 30.06.09, 14:29
          Myslalam o kaliach lub piwoniach:

https://jacklingswedding.files.wordpress.com/2008/07/mango_calla_lilly_bouquet.jpg

https://2.bp.blogspot.com/_UnHZfyOYACc/SbenN09Z8kI/AAAAAAAAFRs/FVhx17wo9lc/s400/Img15544.JPG
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka