04.08.09, 23:40
Witam smile Czytam forum od jakiegoś czasu, ale tym razem postanowiłam zwrócić się do Was z prośbą o radę. Ślub dopiero w przyszłym roku ale ja już zaczęłam szukać sukni. Znalazłam 4, którąś z nich na pewno wybiorę, dlatego proszę o opinie, bo u mnie z decyzją trudno wink
www.madonna.pl/pl/pronovias.php?s=158.gladiolo
www.madonna.pl/pl/sanpatrick.php?s=98.eclipse
www.madonna.pl/pl/pronovias.php?s=66.danubio
www.maggiesottero.com/dress.aspx?style=V7092
Mm jeszcze jedno pytanie - nie jestem zbyt wysoka (marne 167), więc czy w takim typie sukienki byłoby mi dobrze?
Obserwuj wątek
    • marina111 Re: Sukienka 04.08.09, 23:55
      moim zdaniem w eclipse wiekszosc sylwetek bedzie wygladała dobrze.
      Proponuje najpierw odwiedzic salony i przymierzyc bo tam wiele z naszych
      wyobrazen sie weryfikuje.
      • ronalilly Re: Sukienka 05.08.09, 00:24
        Przymierzać zacznę niedługo, najpierw trochę jeszcze poszperam, ale nadal czekam na opinię smile Ogólnie to niezbyt grzecznie z mojej strony, że nic o sobie nie powiedziałam - Magdalena, ślub jak już pisałam w przyszłym roku, pewnie jakiś miesiąc wiosenny, ale żadne szczegóły nie są ustalone, oprócz tego że chcemy się pobrać smile Pozdrawiam serdecznie
        • marina111 Re: Sukienka 05.08.09, 00:36
          ja w internecie wybierałam inne suknnie niz ta która kupiłam. Bardzo podobały mi
          sie koronki a na zywo... okropnosc. Dlatego z własnego doswiadczenia radze
          wybrac się do salonu i wtedy szukac i internecie. Sukni która kupiłam nigdy bym
          nie wybrała na podstawie zdjecia bo zdjecie na stronie producenta jest moim
          zdaniem beznadziejne i nie oddajace tego jak wyglada naprawde.

Aby doradzic Ci wiecej warto abys opisała bardziej swoja sylwetke, bo to ma duze
          znaczenie w doborze modelu.
          • ronalilly Re: Sukienka 05.08.09, 00:42
            No właśnie tego się obawiam (i też trochę spodziewam), że sukienki wybrane w necie po przymierzeniu okażą się kompletną porażką uncertain Co do sylwetki - 167cm, 53kg, raczej szczupła, biuścik skąpy. Oprócz tego włosy średni blond do połowy szyi, piwne oczy, blada cera. Ehhh, trzeba będzie zgrać przyjaciółki i zrobić rundkę po salonach smile
            • ronalilly Zapomniałam o najważniejszym 05.08.09, 00:45
              Figura gruszki - wąska na dole, szersza w biodrach i w tyłku. Ale żeby nie było za łatwo to mam dość szerokie, kościste ramiona uncertain Właśnie sobie uświadomiłam, że będzie ciężko wink
              • monikapers Re: Zapomniałam o najważniejszym 05.08.09, 09:47
                nie bedzie ciezko, po prostu w realu wszystko inaczej wyglada
                zebranie przyjeciolek, max dwie smile i rundka po salonach to b.dobry pomysl
                zobaczysz, ktore fasony pasuja, a szczegoly bedziesz juz mogla wymyslac sama
                mi podoba sie nr 3, jesli masz "skapy" biuscik bedzie sliczna smile
              • kaamilka Re: Zapomniałam o najważniejszym 05.08.09, 09:51
                > Figura gruszki

Dlatego druga odpada. Za bardzo Ci poszerzy tyłek.
                • ronalilly Re: Zapomniałam o najważniejszym 05.08.09, 10:09
                  Dziękuję za dotychczasowe rady i opinie, po zastanowieniu wstępnie odrzuciłam 2 i 4, ale to się pewnie jeszcze 100 razy zmieni wink Przymierzać zacznę w przyszłym miesiącu dopiero, wcześniej nie da rady. Pozdrawiam smile
                  • habibi83 Re: Zapomniałam o najważniejszym 05.08.09, 12:59
                    też się bałam, że to co zobaczę w necie nie będzie na mnei ładnei wyglądało na
                    żywo, a właśnie jedną z wybranych wcześniej sukni zamówiłamsmile (z przygodami, ale
                    jednak).
                    co więcej, to co o sobie sądzisz (np. figura gruszki) może odbiegać od tego jak
                    wyglądasz, sądząc po twojej wadze ta gruszka byłaby bardzo wąskabig_grin
                    na pewno warto wybrać kilka modeli, zadzwonić do salonów bo może niektóre tylko
                    na konkretne godziny umawiają, zabrać ze sobą najlepeiej doświaczoną w tych
                    sprawach koleżankę, max 2
                    jak będziesz przymierzać zwróć uwagę na to, że:
                    - sukienka może ineczaj się układać jak będzie uszyta na ciebie (moja koleżanka
                    np. okazała się za szczupła na większość sukienek i z każdej musieli jej zbierać
                    po bokach),
                    - wszystko będzie wyglądać inaczej z dodatkami - odpowiednią bielizną (głównie
                    biustonoszem), chyba że suknie go nie wymagasmile i butami (wysokość obcasa)
                    - przymierzaj ile tylko można i jak długo tylko można jak nie jesteś pewnasmile
              • ambrozja08 pokaż się w nich!!!zdjęcia:) 05.08.09, 11:59
                chyba najlepiej by było gdybys zamiesciła swoje zdjecia w tych sukniach..bo tak
                wiadomo-kazdy powie taka ktora mu sie osobiscie podobasmilea wyobraznia czasem
                płata figlesmile mi osobiscie strasznie sie podoba model eclipse-sama mierzyłam
                podobna w cymbeline-takie suknie sa boskiesmile człowiek czuje sie jak aniolsmile hihi
                czekam na zdjecia-jak nie chcesz sie pokazywac to twarz zamarz i po problemiewink
    • zia86 Re: Sukienka 05.08.09, 10:12
      Mnie się podoba 3 i 4. smile Ale z dużą przewagą 3, jest elegancka i
      dziewczęca. wink Bardzo słodka. Ja nie lubię takich lejących fasonów ale
      ta jest śliczna. Tylko pamiętaj, że to tegoroczna kolekcja. 2 też ładna
      ale rzeczywiście poszerzy ci pupę. Jedynka taka mdła trochę jak dla
      mnie.
      • stworzenje Re: Sukienka 05.08.09, 10:30
        moje typy 1,2-z tym czymś koronkowym w zestawie i 3. Ale najważniejsze jak
        piszesz, aby dobrać do figury, więc musisz zmierzyć. Odradzam bez ramiączek:
        ujmują wzrostu,na zbyt kościste ramiona też średnio to wygląda,a i wygoda ma
        wiele do życzenia-może się zsuwać.
        a o figurach i co dla nich poczytaj tutaj na przykład:

www.stylistka.pl/dobierz-fason-sukni-do-figury/drukuj/
        • najta Re: Sukienka 05.08.09, 13:08
          Jak założysz obcasy, to już będziesz miała ponad 170 cm wzrostu. Czyli niemało smile
          Dodatkowo jeśli wybierzesz suknię odcinaną pod biustem (nie w pasie) to wydasz się wyższa. Więc powinno być ok smile
          Zastanawiam się jedynie, czy do Twoich szerszych bioder będzie pasowała marszczona suknia 1, 2 lub 4. Może niestety Cię pogrubić.
          • marina111 Re: Sukienka 05.08.09, 13:17
            ja mam figure gruszki. wybrałam suknie z przedłuzanym gorsetem. Potem gdzies
            czytałam ze tak własnie powinno się robic.
            • najta Re: Sukienka 05.08.09, 13:42
              Kurczę, może, nie znam się wink Napisałam generalnie, że do niewysokiej osoby pasuje podwyższony stan. Z figurą gruszki jest już cięższa sprawa big_grin
              • azjab Re: Sukienka 05.08.09, 14:01
                3 jest obłędna...
      • habibi83 Re: Sukienka 05.08.09, 14:03
        też jestem za 3
    • ronalilly Pytanie techniczne 05.08.09, 14:16
      Czy da się przeżyć całe wesele w sukni z trenem, bez znacznego uszczerbku na kreacji? Wymarzyłam sobie właśnie tren, ale jakoś mi się nie widzi opcja podpinania go po wyjściu z urzędu/ceremonii/przed wejście na wesele/po pierwszym tańcu. Czy któraś z Was przetańczyła całą noc bez takiego podpinania? Pozdrawiam smile
      • stworzenje Re: Pytanie techniczne 05.08.09, 14:19
        ronalilly napisała:

> ia go po wyjściu z urzędu/ceremonii/przed wejście na wesele/po pierwszym tańcu.
        > Czy któraś z Was przetańczyła całą noc bez takiego podpinania? Pozdrawiam smile

z obserwacji, relacji i pomocy upięcia trenu dziewczynom na żywo: zgodnie
        mówiły: kurde umordowałyśmy się z trenem. Jedną znam póki, co się nie umęczyła
        -ale tren pięknie leżał po podpięciu. Tren był z warstwy wierzchniej sukni a ta
        z leciutkiego materiału więc zero dźwigania dziewczyna miała i samo podpięcie
        wdzięcznie wyglądało i swobodę jej zapewniało.
        Także wydaje mi się że jak lekki materiał,albo koronka to się ładnie
        zaprezentuje i go nie poczujesz,ale jak już cięższy typu satyna tafta to chyba
        lepiej sobie darować.
        • ronalilly Re: Pytanie techniczne 05.08.09, 14:31
          Ale właśnie sęk w tym, że ja nie chcę podpinać trenu smile Nie dlatego, że mogę się
          "umordować" przy okazji. Po prostu uważam, że skoro świadomie decyduję się na
          taką suknię, to chcę ją zaprezentować w całej okazałości nie tylko w czasie
          samego ślubu, ale również wesela. Dlatego pytam, czy taki tren podczas zabawy
          nie plącze się pod nogami, czy goście po nim nie depczą itd. Bo tego, że będzie
          brudny nieziemsko, jestem świadoma smile
          • stworzenje Re: Pytanie techniczne 05.08.09, 14:33
            ronalilly napisała:

> samego ślubu, ale również wesela. Dlatego pytam, czy taki tren podczas zabawy
            > nie plącze się pod nogami, czy goście po nim nie depczą itd. Bo tego, że będzie
            > brudny nieziemsko, jestem świadoma smile

to licz się z dużym podeptaniem uncertain,a nawet niestety depcząc na niego jak się
            szarpniesz można uszkodzić całą suknię....
            • ronalilly Re: Pytanie techniczne 05.08.09, 14:40
              Właśnie tego nagłego szarpnięcia najbardziej się obawiam wink Dlatego szukam
              sukienek lekkich, które nie będą się aż tak "ciężko" ciągnąć po ziemi i w razie
              potrzeby będę mogła nadmiar materiału "zebrać" w rękę. Nie chcę rezygnować z
              trenu, ale też nie chcę się potem całą noc stresować i strofować gości, żeby
              uważali na suknię uncertain No nic, przemyślę to jeszcze. Dziękuję i pozdrawiam smile
              • habibi83 Re: Pytanie techniczne 05.08.09, 14:46
                mojej koleżance, która chciała podobnie jak ty tren niestety się nadszarpnął,
                sukienka na dole wyglądała jakby się nią psy bawiływink
                w rezultacie odcinała ten tren nożem na weseluwink
                • ronalilly Re: Pytanie techniczne 05.08.09, 16:50
                  To faktycznie nieciekawie, mam nadzieję, że mnie takie "atrakcje" ominą smile
                  Wszystko i tak wyjdzie w praniu, najwyżej pobaluję w kiecce ślubnej do północy a
                  później przebiorę się w coś krótszego smile Ewentualnie owinę się taśmą policyjną,
                  żeby wszyscy widzieli gdzie jestem ja i mój tren wink
    • groszek-5 Re: Sukienka 05.08.09, 15:32
      Moj wybor to suknia nr.4 Uwazam,ze jest naj... naj..
      Ale tak jak Ci radza wyzej dziewczyny to faktycznie musisz troche pobiegac i
      poprzymirzac inne rodzaje i fasony.Bo to roznie bywa z tym co nam sie podoba na
      modelce a z tym co nam pasuje do figury.
    • martyna2626 Re: Sukienka 06.08.09, 18:40
      ronalilly napisała:

> Witam smile Czytam forum od jakiegoś czasu, ale tym razem postanowiłam zwrócić się
      > do Was z prośbą o radę. Ślub dopiero w przyszłym roku ale ja już zaczęłam szuk
      > ać sukni. Znalazłam 4, którąś z nich na pewno wybiorę, dlatego proszę o opinie,
      > bo u mnie z decyzją trudno wink
      > www.madonna.pl/pl/pronovias.php?s=158.gladiolo
      > www.madonna.pl/pl/sanpatrick.php?s=98.eclipse
      > www.madonna.pl/pl/pronovias.php?s=66.danubio
      > www.maggiesottero.com/dress.aspx?style=V7092
      > Mm jeszcze jedno pytanie - nie jestem zbyt wysoka (marne 167), więc czy w takim
      > typie sukienki byłoby mi dobrze?
      jak dla nie nr 4 jest najładniejszasmile
      • gold-fish Re: Sukienka 07.08.09, 09:33
        Uwielbian MAggie , ale jednak wybieram 2. Świetnie podkreśla talię.
        Bardzo kobieca i do kościoła nie potrzebujesz żadnych bolerek,
        narzutek!
    • martina.15 Re: Sukienka 08.08.09, 02:02
      jak dla mnie pierwsza, ewentualnie trzecia z tego wypisu.

ja mam 10 cm mniej niz Ty i zapewniam, nie masz co sie martwic smile przywalisz
      jeszcze kilka cm butami i naprawde bedziesz imponujaco wysoka smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka