Dodaj do ulubionych

Podsumowanie wesela-usługodawcy godni polecenia

28.08.09, 23:32
Tomelanko, obiecuję być grzeczna i nie wstawiać linków i nr telefonów.
Przyuważyłam jednak, że na nazwy firmy czy imiona i nazwiska przymykasz oko,
więc pozwolę umieścić ogólne dane, bo znikam powoli już z forum i nie będę
odpisywać na privy, a muszę nieskromnie przyznać, że miałam idealny ślub i
wesele, więc co mam i Wam żałować.
Więc po kolei
Obserwuj wątek
    • wikea Suknia 28.08.09, 23:43
      Model wcześniej wstawiałam, nie jest to bynajmniej ostatni krzyk mody, ale w tym
      wyglądałam najlepiej. Powiem więcej, czułam się w niej cudownie, wygodnie,
      rewelacyjnie. Suknia była dwuczęsciowa, pod gorset nie założyłam stanika, a i
      tak wszystko było na swoim miejscu (mam rozmiar 80G). Jedynie świadkowa nie
      mogła podpiąć trenu i bawiłam się z nim do samego rana, ale przynajmniej
      zdjęcia wyjdą super smile
      Suknię kupiłam w salonie Scarlett w Warszawie. Pracuje tam cudowna p. Mirka,
      stylistka, która nie dość że wybierze odpowiedni model, to podpowie fryzurę,
      bukiet, kolorystykę wszystkich dodatków. A więc dodatkowa usługa za free.
      Na koniec, wypożyczyła mi welon, po czym gdy zdecydowałam się na jego zakup,
      policzyła mi jedynie połowę jego ceny.
    • wikea Buty 28.08.09, 23:47
      Kupiłam od razu, w tym samym salonie co suknię. Mam sporty rozmiar stopy (41), a
      i tak od początku myślałam że będą one jedynie na mszę, potem miałam założyć
      zwykłe balerinki.
      Buty są firmy Arte di Roma i choć wiem, że niejedna z Was nazwie je koszmarkami,
      to ja tak wygodnych butów na obcasie nigdy nie mialam. Dodam także, że ze
      względu na problemy zdrowotne, na wieczór mam zwykle nogi opuchnięte jak balony,
      a tu choć szalałam całą noc na parkiecie, nic. Zupełnie jakbym chodziła w
      kapciach.Naprawdę, są warte każdej złotówki.
    • wikea Kwiaty 28.08.09, 23:52
      Był już gdzieś mój wątek nt bukietu. w skrócie przypomnę, że w całej stolicy
      znalazła się tylko jedna kwiaciarnie podjęła się ściągnięcia zielonego storczyka
      w sierpniu. Kwiaty były w idelanym kolorze, świeżusieńkie i co ważne, bukiet był
      zrobiony perfekcyjnie. Kobitki trochę na podstawie zdjęć, trochę z moich
      opowieści, zrobiły mi bukiet cud.
      Dla zainteresowanych kwiaciarnie znajduje się na skrzyżowaniu wspólnej i
      poznańskiej. Ostrzegam, nie jest najtańsza, ale naprawdę warto.
    • wikea Wystrój kościoła 28.08.09, 23:58
      Dekorację robiła mi forumowa koleżanka-justynaaaa2.
      Zrobiła cudowny klimat. Ślicznie,przez pół wesela słuchałam nt świeczek i
      całościowego wystroju. Co ważne, ceny baaaardzo przystępne. Kontakt idealny.
      Jedyna rada, dla dziewczyn które zdecydują się na tealighty wzdłuż ławek.
      Niezależnie od szerokości przejścia, warto postawić je bliżej ławek, inaczej
      ksiądz zbierając na tacę kopnie co którąś i brzdęk idzie na cały kościół.
    • wikea oprawa muzyczna 28.08.09, 23:59
      Mieliśmy kwartet. Grał nam Maduro Kwartet. Za 6 utworów zapłaciliśmy 900zł.
      Kolejna rzecz, którą przez pół wesela wspominali goście smile
      • wikea Samochód 29.08.09, 00:07
        Mimo licznych przestróg zdecydowaliśmy się na wynajem auta z Otrębusów.
        Warto było. Mamy ciekawe zdjęcia, bardzo mile wspominam sam przejazd ze względu
        na sam klimat, fajnie wyglądała taka kolumna samochodów za nami, gdzie wiadomo
        było kto jest młodą parą, bez durnych tabliczek czy ołtarzyków z kwiatów.
        Jedyny minus-takie auto jedzie 50-60km/h, więc trzeba znacznie wcześniej wyjść z
        domu smile
      • wikea Makijaż 29.08.09, 00:11
        Malowała mnie wizażystka Avonu, p. Tamara. Super babka, otwarta na wszelkie
        propozycje. Makijaż trzymał się całą noc
        • wikea Zespół Los Diablos Emeritos 29.08.09, 00:24
          Tak tak, możecie się śmiać. JA początkowo byłam baaaardzo przerażona.
          Zatrudniłam ich właściwie jedynie z polecenia i jako że mieli fajną ofertę
          (jeśli chodzi o długość grania i ciekawe pomysły). Zresztą w tym czasie tylko 3
          zespoły miały nasz termin.
          Powiem szczerze-byli genialni. Zmienili damski wokal i są idealni. Grali stary i
          nowy repertaur, bez żadnych fałszów. Mają liczne, bardzo ciekawe pomysły na
          oczepiny. Co ważne, inne niż podane na co drugiej stronie weselnej. U nas goście
          początkowo niechętnie, później coraz chętniej brali w nich udział.
          Zespół raczej drogi, bo za 4300zł, ale tak bawili gości, że ludzie w różnycm
          wieku, po wielu weselach zgodnie twierdzili, że takiej kapeli dawno nie
          słyszeli.Zacytuję na koniec koleżankę:"Dianblosi Emeritosi wymiatają"
    • wikea Re: Podsumowanie wesela-usługodawcy godni polecen 29.08.09, 00:17
      Czesałam się w salonie Megami.Fryzurka bardzo fajna, ale nie była super trwała.
      Pewnie to moja wina, by wyszłam w niej ze 2 razy na zewnątrz gry kropiło, ale
      jak dla mnie robienie loków na prostownicy wcale nie osiąga lepszego efektu niż
      na wałkach czy lokówce, ale ogólnie jestem zadowolona.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka