Dodaj do ulubionych

anglistyka na KUL-u

IP: *.MAN.atcom.net.pl 07.02.02, 16:33
Czy jest moze wśród odwiedzających forum ktoś, kto skończył lub ciągle jest
studentem anglistyki na KUL-u? Studiowałam tam kilka lat temu i z przyjemnością
dowiedziałbym się co się tam teraz dzieje? NP. czy w bibliotece pracuje jeszcze
pani Danusia?
Obserwuj wątek
    • Gość: Paul Re: anglistyka na KUL-u i "takie tam". IP: 208.130.54.* 07.02.02, 17:35
      Gość portalu: e-dit napisał(a):

> Czy jest moze wśród odwiedzających forum ktoś, kto skończył lub ciągle jest
      > studentem anglistyki na KUL-u? Studiowałam tam kilka lat temu i z przyjemnością
      >
      > dowiedziałbym się co się tam teraz dzieje? NP. czy w bibliotece pracuje jeszcze
      >
      > pani Danusia?
      Kiedys slyszalem ze gdzies na uczelni w Lublinie (dawno temu) chcial sie dostac
      na anglistyke Amerykanin i ...... nie zdal egzaminow;-). Ale w tej Polsce
      poziom!!! Sami specjalisci. Nie dawno czytalem dyskusje na forum o
      amerykanskich uczelniach i mozliwosciach pracy z dyplomem z US. Wszyscy zgodnie
      i pogarda uznali ze po takim np. NYU, po studiach informatycznych to nie ma co w
      Polsce szukac. Jaja jak berety ;-))))))))))))). Uszanowanie.
      Paul

• eor Re: anglistyka na KUL-u i 08.02.02, 10:08
        Alez Paul, przeciez od dawna wiadomo, ze w Polsce nie ma zadnych specjalistow,
        bo wszyscy siedza zagranica;))))))))))))))))))))
        • Gość: mops Re: anglistyka na KUL-u i IP: *.216-194-21-249.nyc.ny.metconnect.net 09.02.02, 01:27
          eor napisał(a):

> Alez Paul, przeciez od dawna wiadomo, ze w Polsce nie ma zadnych specjalistow,
          > bo wszyscy siedza zagranica;))))))))))))))))))))

Jesli specjalisci nadal beda zarabiac grosze w Polsce, to niestety wybiora
          Emigracje. I tak jest w wiekrzosci przypadkow w sektorze IT. Pozdrawiam
          • freon Re: anglistyka na KUL-u - mops 11.02.02, 00:13
            Nie wydaje mi sie, zeby tak bylo - zwlaszcza w sektorze IT - vide minimalne
            zainteresowanie oferta pracy dla informatykow w Niemczech.

Roznice w placach beda jeszcze dlugo, ale nalezy tez brac pod uwage koszt zycia
            i ogolna sytuacje na rynku pracy. Patrzac z tej perspektywy informatycy nie
            maja w Polsce az tak zle.
            • Gość: mops Re: anglistyka na KUL-u -do freon IP: 216.194.5.* 12.02.02, 00:55
              freon napisał(a):

> Nie wydaje mi sie, zeby tak bylo - zwlaszcza w sektorze IT - vide minimalne
              > zainteresowanie oferta pracy dla informatykow w Niemczech.
              >
              > Roznice w placach beda jeszcze dlugo, ale nalezy tez brac pod uwage koszt zycia
              >
              > i ogolna sytuacje na rynku pracy. Patrzac z tej perspektywy informatycy nie
              > maja w Polsce az tak zle.

A ja widze zupelnie cos innego, stad tez duze zainteresowanie wsrod polskich
              informatykow wyjazdami do Anglii, Irlandii, USA. Moj maz jest z sektora IT, stad
              wiem jaka jest rzeczywistosc i dlatego w USA jestesmy juz 5 lat rok.
              Jak jest sytuacja w Niemczech tego akurat nie wiem. Pozdrawiam.
              • Gość: eor Re: anglistyka na KUL-u -do freon IP: *.swipnet.se 12.02.02, 16:43
                Sytuacja w Niemczech jest, smiem podejrzewac, calkiem niezla:))))))

Faktem jest, ze informatycy nie garna sie do emigracji. Wydaja sie potwierdzac
                to dane, a nie jednostkowe obserwacje. Rzad Niemiec chcial przyjac znaczaca
                liczbe (musialbym sprawdzic, ale okolo 5000) informatykow z Polski i zatrudnic
                ich na normalnych obowiazujacych w Niemczech warunkach. Zglosilo sie
                kilkudziesieciu i Niemcy musieli szukac gdzie indziej. W przeprowadzonych
                pozniej badaniach wiekszosc twierdzila, ze potrafi sobie zapewnic godziwe
                warunki w Polsce. Nic na to nie poradze - tam mowili.
    • Gość: Muminek Re: anglistyka na KUL-u IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 12.02.02, 13:30
      Studenci KUL-u dostana wkrótce do dyspozycji nowoczesna hale sportową ktorej
      budowana jest juz konczona <przy szpitalu na Kraśnckiej>.Z hali beda tez
      korzystać profesjanalne zespoly bo nasza hala MOSIR jest juz niezle wyslużona.
      • Gość: e-dit Re: anglistyka na KUL-u IP: *.MAN.atcom.net.pl 12.02.02, 16:33
        Dobra wiadomość z tą halą sportową, ale dla mnie jest ona o dobrych parę lat
        spoźniona. Za moich, nie tak znowu odległych, czasów studenckich na KUL-u
        mogliśmy tylko ćwiczyć jeden mięsień - ten bezpośrednio stykający się z twardym
        krzesłem w sali wykładowej lub tym w czytelni.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka