Dodaj do ulubionych

Na LSM nie chcą toru motocrossowego

24.11.09, 07:07
a dzięki komu ten skandal dzięki piątkowi i wasilewskiemu....
Obserwuj wątek
    • wacek947 Na LSM nie chcą toru motocrossowego 24.11.09, 08:56
      Od jakiegoś czasu wygląda na to że tor motokrosowy to najważniejszy problem
      władz lokalnych. Bo oczywiście tunel pod Al. Racławickimi już zbudowany,
      gondole śmigają z dowozem pasażerów na ukończone lotnisko w Świdniku, korki
      rozładowane obwodnicą i nie ma się w co bawić. Teraz dochodzi nowa zabawka w
      postaci kolejnego stadionu przy Krochmalnej, gdy stare zabawki (Lublinianka,
      Motor, Start) zostały rzucone w kąt i "ozdabiają" miasto. Po co nam kolejny
      stadion? Małe Bełżyce mają lepsze warunki do uprawiania lekkiej atletyki niż
      zapyziały wielki Lublin, gdzie tylko piłko-kopacze i moto-cykliści się liczą.
      I nikt nie ma wstydu.
      • Gość: niepozorek Re: Na LSM nie chcą toru motocrossowego IP: *.nplay.net.pl 24.11.09, 20:13
        trafna uwaga
    • meduza7770 Na LSM nie chcą toru motocrossowego 24.11.09, 10:33
      zgadzam się z opinia wacka947 -brawo - niezgadzam się aby z moich
      podatków klika panów radnych : Siczek, Piątek ,Więcławski budowała
      sobie tory motocrossowe .Nikt im nie zabrania z prywatnych środków
      niech sobie kupia ziemię i niech zbudują sobie nawet kilka torów
      ale od pieniędzy wszystkich podatników - wara wam- Panie
      Prezydencie został Pan wybrany na strażnika prawa i niech Pan o tym
      pamięta. Dzielnica LSM nie chce żadnego toru - my mieszkańcy tej
      dzielnicy chcemy spokoju.
      • Gość: Lolek Re: Na LSM nie chcą toru motocrossowego IP: *.enterpol.pl 24.11.09, 15:14
        meduza7770 napisał:

> - niezgadzam się aby z moich
        > podatków klika panów radnych ......

(Zachowana oryginalna pisownia.)

A ja się NIE ZGADZAM, żeby z moich podatków latarnie oświetlały
        drogę "meduza7770" i "wacek947",
        i życzę sobie, żeby gasły ilekroć któreś z nich
        przechodzi/przejeżdża obok takowych.

Nie zgadzam się także, aby z moich podatków, oni jeździli po
        wrównanym asfalcie, więc proponuję, aby asfalt się falował, przed
        icha samochodami i prostował, gdy zbliżam się ja.

Bo jak "meduza7770" się "niezgadza", to ja się nie zgadzam.
    • grazyna.be Na LSM nie chcą toru motocrossowego 24.11.09, 11:50
      Trudno mi zrozumieć o co ta cała awantura.
      Być może tor i zawody motokrosowe są faktycznie dobrą reklamą dla
      Lublina, ale przecież taki hałaśliwy obiekt nie może być
      lokalizowany w samym środku miasta pomiędzy dwoma osiedlami
      mieszkaniowymi. To oczywiste! Teren pod Globusem to raczej miejsce
      na park wypoczynkowy.
      Argument, że zawody odbywałyby się dwa razy w roku, jest chybiony i
      dodatkowo potwierdza bezzasadność tej inwestycji; skoro obiekt
      miałby być wykorzystywany tylko dwa razy w roku, to po co przydawać
      terenowi wątpliwej urody (sztuczne góry, wądoły, łachy piaszczyste)
      i blokować go czyniąc bezużytecznym w innym charakterze.
      Jestem doprawdy zdumiona, że tak oczywista sprawa może być
      przedmiotem takiego zamieszania oraz takiej straty czasu i
      marnotrawstwa środków, podczas gdy - jak słusznie zauważył to jeden
      z "przedmówców" - w Lublinie jest tyle nierozwiązanych problemów,
      m.in. komunikacyjnych.
      Panie prezydencie Wasilewski, niech Pan przejrzy w tej kwestii na
      oczy, o co prosi Pana starsza koleżanka po (akademickim) fachu.
      • Gość: hmm A co z treningami? IP: *.umcs.lublin.pl 24.11.09, 13:46
        Zastanawia mnie argument o małej ilości zawodów rocznie (1,2). Czy to znaczy, że
        w pozostałe dni na torze członkowie klubu trenować będą na rowerach lub
        hulajnogach? Jeśli jednak na motorach, to zakładam, że hałas motoru jest wtedy
        taki sam jak w trakcie zawodów.
      • Gość: Lolek Re: Na LSM nie chcą toru motocrossowego IP: *.enterpol.pl 24.11.09, 15:21

> miałby być wykorzystywany tylko dwa razy w roku, to po co
        >przydawać
        > terenowi wątpliwej urody (sztuczne góry, wądoły, łachy
        >piaszczyste)
        > i blokować go czyniąc bezużytecznym w innym charakterze.

Na tym terenie jest już stok narciarski, więc teren jakieś
        zastosowanie ma, a istnienie toru ma ze stokiem nie kolidować. Tor
        może być tak naprawdę przygotowany tuż przed zawodami, a po nich
        likwidowany tak, jak zrobiono to ostatnio. Byłby wtedy dodatkowym
        zastosowaniem dla tego terenu.
    • rafalk5555 Tendencyjny artykuł 24.11.09, 12:49
      Niestety kolejny już raz zaobserwować można nierzetelność dziennikarską
      pracowników lubelskiego dodatku do Gazety Wyborczej. Ciekawe czy jest to
      spowodowane brakiem wiedzy, doświadczenia i umiejętności czy przez kogoś
      opłacone. W wielu artykułach w tej gazeci lubelski klub KM Cross jest
      szykanowany. W tym artykule ewidentnie. Polecam relacje w TVP Lublin. Tam
      widać dokładnie jaki przebieg miała manifestacja, ilu było uczestników i w
      jakich proporcjach... Na pewno nie było tak jak jest to opisane w artykule.
      • Gość: kas Re: Tendencyjny artykuł IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.09, 14:38
        Gazeta ta klamie bylam tam i moge powiedzec ze zwolennikow toru
        bylo wiecej niez przeciwnikow... szmatlawiec a nie gazeta.. ktos
        piszac wczesniej ma racje ze musi byc oplacona ta gazeta albo chce
        nakrecac glupie afery bo prawda nie jest tak ciekawa jak klamstwo...
        bajki piszcie to moze bedziecie usatysfakcjonawani.. zenada
        • Gość: Bubu Re: Tendencyjny artykuł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.09, 21:05
          Widziałem w TV tę relację. Wyraźnie było widać, że crossowców było mniej.
          A najbardziej mnie bawiły ich argumenty, że "na całym świecie tak jest". Proszę
          mi pokazać miasto, gdzie w środku osiedli mieszkaniowych tuż obok drugiego
          centrum miasta, jest tor motocrossowy - proszę mi pokazać taką sytuację. Nie
          uwierzę w gadania że "na całym świecie tak jest".
          Ja też mogę powiedzieć, że większość ludzi na świecie słucha Bacha - ale od tego
          mojego gadania fanów muzyki barokowej nie przybędzie.
          Tak samo ględzeniem jest gadanie o tym, jak to rzekomo najlepszym sposobem
          promocji miasta jest sport.
          • rafalk5555 Re: Tendencyjny artykuł 25.11.09, 18:39
            Nie wiem co widziałeś bo proporcje tak gdzieś 30:70 % na korzyść zwolenników
            zawodów w Lublinie. Byłem na miejscu i rozmawiałem z kilkoma mieszkańcami
            twierdzącymi, że wcale im to nie przeszkadza i dobrze, że od czasu do czasu coś
            w mieście się dzieje. Mówili też, że jest pewna grupa ludzi, i wcale nie są w
            większości, którzy próbują storpedować każdą inicjatywę: protestowali m. in.
            przeciwko budowie hali Globus, przeciwko budowie komisariatu itd. ... Myślę, że
            kilka rzeczy jeszcze by się znalazło. Najłatwiej jest narzekać zamiast zrobić
            coś pożytecznego. Co do torów położonych blisko osiedli to sam kilka widziałem.
            Np. Marbella - jedno z najdroższych miejsc w Hiszpanii. Domy oddalone są od toru
            jakieś 150, 200 m. Dalej: Lwów - tor w samym centrum dzielnicy willowej :) ...
            • Gość: bubu Re: Tendencyjny artykuł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.09, 08:15
              Jakich domów? Marbella jest średnio porównywalna urbanistycznie z Lublinem. Mi
              chodzi o kontekst miasta. Dzielnica willowa to np. może być lokalizacja
              analogiczna jak Szerokie w Lublinie. Pokaż mi analogie.
              LSM ot nie dzielnica willowa, tylko cenna urbanistycznie i zamieszkana przez
              kilkadziesiąt tysięcy ludzi dzielnica z drugim centrum miasta.
          • Gość: kibic Re: Tendencyjny artykuł IP: *.zory.vectranet.pl 06.03.10, 10:15
            Takim miastem w którym prawie w centrum miasta jest tor motocrosowy
            jest Traiguera w Hiszpani i we włoszech są też takie miasta i we
            francji. I tam nikomu nieprzeszkadza. Acha i w hiszpani można
            trenować cały rok:)
            Niejestem z Lublina ale dziwię się Wam o co cała wojna. Wam nawet
            zawody taneczne raz w roku by pewnie przeszkadzały że zagłośne.
            Czytając te wasze opinie wyobrażam sobie jakim wstydem dla reszty
            mieszkańców jest mieć takich sąsiadów jak Wy. Cała polska się z was
            już śmieje. Pozdrawiam
            • Gość: mieszkaniec LU Re: Tendencyjny artykuł IP: *.chello.pl 06.03.10, 18:06
              [i]Gość portalu: kibic napisał(a): Takim miastem w którym prawie w centrum
              miasta jest tor motocrosowy jest Traiguera w Hiszpani i we włoszech są też takie
              miasta i we francji. I tam nikomu nieprzeszkadza. Acha i w hiszpani można
              trenować cały rok:)
              Niejestem z Lublina ale dziwię się Wam o co cała wojna. Wam nawet
              zawody taneczne raz w roku by pewnie przeszkadzały że zagłośne.
              Czytając te wasze opinie wyobrażam sobie jakim wstydem dla reszty
              mieszkańców jest mieć takich sąsiadów jak Wy. Cała polska się z was
              już śmieje. Pozdrawiam
              Wszystko się zgadza, mentalności ludzi żyjących w socjalblokach nie zmieni żadna
              ustawa. Gdy wymrze całkowicie pokolenie zwolenników Bieruta wszystko zacznie
              wracać do normy ale na to trzeba cierpliwie czekać.
              • empi Re: Tendencyjny artykuł 06.03.10, 18:27
                > Wszystko się zgadza, mentalności ludzi żyjących w socjalblokach
                >nie zmieni żadna ustawa. Gdy wymrze całkowicie pokolenie
                >zwolenników Bieruta wszystko zacznie wracać do normy ale na to
                >trzeba cierpliwie czekać.
                Masz rację, niech nie mają tego wspaniałego toru. Ty się postarasz
                by za to w Twojej willowej dzielnicy, pod Twoją rezydencją wybudować
                ten tor. Będziesz miał to o czym marzysz, tylko dla siebie a oni
                niech cierpią z tego powodu, zacofańcy jedni, za karę :)
                pzdr.
                • Gość: mieszkaniec LU Re: Tendencyjny artykuł IP: *.chello.pl 06.03.10, 21:14
                  empi napisał: Masz rację, niech nie mają tego wspaniałego toru. Ty się
                  postarasz by za to w Twojej willowej dzielnicy, pod Twoją rezydencją wybudować
                  ten tor. Będziesz miał to o czym marzysz, tylko dla siebie a oni niech cierpią z
                  tego powodu, zacofańcy jedni, za karę :)pzdr.

Na miejscu Prezydenta uświadomiłbym tamtejszy lud ile miasto straci pozbywając
                  się prestiżowej imprezy. Zacofanie tych ludzi przypomina zachowanie XIX
                  wiecznych robotników. Brak szacunku dla tego typu imprez wystawia jak najgorsze
                  świadectwo protestującym i ich opiekunom mentalnym. Pomyśl, który moher wie co
                  to jest motocross? Im jest wszystko jedno przeciw czemu protestują, oni (one)
                  odreagowują w ten sposób swoje dotychczasowe niepowodzenia życiowe, skazani na
                  mieszkanie w skupiskach urągających podstawowym zasadom egzystencji człowieka
                  niezależnego materialnie i duchowo. Pieniądze nie śmierdzą i w dzisiejszej
                  sytuacji każda inicjatywa jest dobra aby je pozyskiwać.
                  Miasta Nałęczów i Kazimierz słynące z ciszy i spokoju od dłuższego czasu
                  zabiegają o gościnę ludzi związanych z organizowaniem Euro. Wiedzą, że przez
                  miesiąc będą mieli hałas, najazd tłumów ludzi i utrudnienia w ruchu ale kasa za
                  te wyrzeczenia zostanie u nich. Pomyśl jakie cięgi zbieraliby burmistrzowie
                  Kazimierza i Nałęczowa gdyby LSM-owkie mohery tam mieszkały a Ty patronowałbyś
                  ich słusznym protestom .
                  • empi Re: Tendencyjny artykuł 06.03.10, 21:41
                    Przecież możesz zawalczyć by w Twojej okolicy, w pobliżu Twojego
                    miejsca zamieszkania, pod Twoim oknem urządzić takie miejsce. Nie
                    uszczęśliwiaj miasta cudzym kosztem. Jas tu mieszkam, tu mieszka
                    wielu ludzi, również młodych rodzin, nie obrażaj nas określeniem
                    moher :). Jesteś chyba bardzo młodym człowiekiem który nie potrafi
                    okazać szacunku dla praw innych ludzi. Zmień swojego "opiekuna
                    mentalnego".
                    > Miasta Nałęczów i Kazimierz słynące z ciszy i spokoju od dłuższego
                    >czasu zabiegają o gościnę ludzi związanych z organizowaniem Euro.
                    >Wiedzą, że przez miesiąc będą mieli hałas, najazd tłumów ludzi i
                    >utrudnienia w ruchu ale kasa za te wyrzeczenia zostanie u nich.
                    >Pomyśl jakie cięgi zbieraliby burmistrzowie Kazimierza i Nałęczowa
                    >gdyby LSM-owkie mohery tam mieszkały a Ty patronowałbyś ich
                    >słusznym protestom .
                    Bzdury piszesz, co innego jest przyjazd ludzi w celach turystyczno-
                    hotelowo-leczniczych. To jest specyfiką takich niejsc jak Nałęczów.
                    Jest wiele miejsc na obrzeżach Lublina na urządzenie takiego toru, z
                    perspektywą rozwojową dla tej dyscypliny sportu. Pomyśl, władze
                    zapowiadały jedną lub dwie imprezy rocznie, nie miałby być to tor
                    treningowy również. Czy nie szkoda takich terenów w środku
                    dzielnicy? Rozjeżdżone połacie, ziejące pustką? Gdzie miejsca
                    parkingowe dla przyjeżdżających? Uważam, że zgoda na tor w tym
                    miejscu to byłby tylko wybieg ze strony władz miasta. Ot, pojeżdżą
                    ze dwa latka, znudzi się im i idea motocrossu obumrze w Lublinie.

>Im jest wszystko jedno przeciw czemu protestują, oni (one)
                    > odreagowują w ten sposób swoje dotychczasowe niepowodzenia
                    >życiowe, skazani na mieszkanie w skupiskach urągających podstawowym
                    >zasadom egzystencji człowieka niezależnego materialnie i duchowo.
                    O czym Ty tu filozofujesz? :). Jakie niepowodzenia? Mieszka tu wiele
                    tysięcy ludzi, kraina nieszczęśliwych, ludzi? Miejsce uragające
                    podstawowym zasadom egzystencji? :). Ty jeszcze chcesz dołożyć do
                    tego tor?. Dobić świadomie tubylców moherowych? :)
                    pzdr.
                    p.s. W jakiej to dzielnicy Lublina pomieszkujesz sobie?
          • pogarda Re: Tendencyjny artykuł 09.03.10, 15:18
            Bubu napisal:
            Proszę mi pokazać miasto, gdzie w środku osiedli mieszkaniowych tuż
            obok drugiego centrum miasta, jest tor motocrossowy - proszę mi
            pokazać taką sytuację.

Styku LSM i Czubow nie nazwalbym drugim centrum miasta...
            Raczej Miasteczkiem Olimpijskim. Chyba nie musze wyjasniac z jakich
            powodow.
            Pozdr.
            • empi Re: Tendencyjny artykuł 09.03.10, 15:27
              > Styku LSM i Czubow nie nazwalbym drugim centrum miasta...
              > Raczej Miasteczkiem Olimpijskim. Chyba nie musze wyjasniac z
              jakich
              > powodow.
              Planowany tor nie znajduje się na styku LSM i Czubów. Coś
              Ci się pomajtało :).
              pzdr.
              • pogarda Re: Tendencyjny artykuł 10.03.10, 16:58
                Hmmm... w takim razie prosze o oswiecenie mnie, bo chyba faktycznie
                mi sie cos popietrolilo...
                Myslalem, ze tor mial powstac z tylu za globusem w miejscu
                nieuzytkow na terenach graniczacych z MOSiR.
                Dla mnie jako starego z "Kalyny", ktory pol zycia spedzil na
                lubartowskiej, czwartku i starym miescie tak wlasnie wyglada granica
                pomiedzy LSM i Czubami.
                Pozdrawiam wszystkich mieszkancow tych terenow.
                • empi Re: Tendencyjny artykuł 10.03.10, 17:08
                  tak, to jest to miejsce, lecz znajduje się ono pomiędzy os.
                  Piastowskim i os. Prusa które od Globusa oddziela ul. Zana. Za
                  osiedlem Prusa jest rozległy wąwóz i dopiero zaczynają się Czuby
                  jako następna dzielnica. Wąwóz ten jest granicą między LSM a Czubami
                  i w dawnych latach był terenem "walki" młodzieży o prawo
                  własności :). Taki atawizm!
                  pzdr.
                  • pogarda Re: Tendencyjny artykuł 10.03.10, 17:15
                    Wojny pamietam i wspominam z rozrzewnieniem. Nikt nigdy nie chcial sie
                    bic z nami o stare miasto, czy czwartek a my tez - uwierz mi empi na
                    slowo - mielismy potrzeby zaspokojenia atawistycznych popedow.
                    • empi Re: Tendencyjny artykuł 10.03.10, 17:21
                      ano, urodziłem się na Narutowicza. Nasze wojny to podwórko na
                      podwórko. Były sojusze, koalicje i nawet zdrady. Wojny bez celu, co
                      nam po cudzym podwórku :). Niestety, mieliśmy wojsko, przeróżne
                      szarże i oczywiście uzbrojenie, więc wojny musiały być.
                      pzdr.
        • Gość: góral Re: Tendencyjny artykuł IP: *.lublin.mm.pl 24.11.09, 22:27
          a może było tak, że motocrossowcy się skrzyknęli żeby walczyć o swoje, bo "może
          się uda jak zrobimy dużo krzyku", a normalni mieszkańcy, których w okolicznych
          blokach jest kilka tysięcy, zostali w domach albo nie mogli przyjść. Ja tam nie
          mieszkam, ale nawet gdybym mieszkał, to pomysł zrobienia tam toru jest tak
          absurdalny i abstrackcyjny że nawet nie brałbym pod uwagę takiej możliwości.
          Proponuję inne miejsce: pod zamkiem jest spora łąka i górka, tam sobie możecie
          jeździć.
          • Gość: Lolek Re: Tendencyjny artykuł IP: *.enterpol.pl 24.11.09, 23:27
            a może było tak, że motocrossowcy się skrzyknęli żeby walczyć o
            swoje, bo "może
            > się uda jak zrobimy dużo krzyku", a normalni mieszkańcy, których w
            okolicznych
            > blokach jest kilka tysięcy, zostali w domach albo nie mogli
            przyjść.

Było dokładnie odwrotnie, termin wyznaczył prezes LSM. Taki który
            nie pasował pracującym i uczniom.
            • Gość: góral Re: Tendencyjny artykuł IP: 91.200.94.* 25.11.09, 07:47
              chwila chwila, to uważasz że skoro mamy w Lublinie powiedzmy kilka tysięcy
              uczniów którym ten tor nie będzie przeszkadzał, bo nie mieszkają tam, to mamy
              się nie liczyć ze zdaniem mieszkańców LSM bezpośrednio tym zainteresowanych?
              • Gość: lolek Re: Tendencyjny artykuł IP: *.enterpol.pl 25.11.09, 13:10
                Gość portalu: góral napisał(a):

> chwila chwila, to uważasz że skoro mamy w Lublinie powiedzmy kilka
                tysięcy
                > uczniów którym ten tor nie będzie przeszkadzał, bo nie mieszkają
                tam, to mamy
                > się nie liczyć ze zdaniem mieszkańców LSM bezpośrednio tym
                zainteresowanych?

????????
                Cóż za daleko posunięte wnioskowanie.

• Gość: lolek Re: Tendencyjny artykuł IP: *.enterpol.pl 25.11.09, 13:15
                Po prostu żałuję, że nie było tam mnie tak, jak zapewne nie było
                wielu innych osób, które o godzinie 12 w poniedziałek są w pracy, w
                szkołach, na uczelniach.
      • shawman Re: Tendencyjny artykuł 24.11.09, 14:50
        > W wielu artykułach w tej gazeci lubelski klub KM Cross jest
        > szykanowany.

Wydaje mi się, że posiadanie własnych radnych powinno klubowi Cross wystarczyć. :>
      • Gość: Lolek Można prosić link do relacji TVP Lublin? IP: *.enterpol.pl 24.11.09, 15:28
        Można prosić link do relacji TVP Lublin?
        Bo nie mogę znależć. A może jej jeszcze nie ma w necie? Podobno była
        fajna, m.in. jakiś tata wypowiadał się, że uczestniczy w imienu
        syna, który w tym czasie pisze klasówkę :)
      • Gość: niepozorek Re: Tendencyjny artykuł IP: *.nplay.net.pl 24.11.09, 20:17
        nikt za rzetelnosc nie placi...liczy sie to, co sie sprzeda, narobi
        wiecej szumu.. a na to liczy GW
    • zubelz Na LSM nie chcą toru motocrossowego 24.11.09, 14:14
      Co za niewdzięczny naród "dobry Pan" od ust sobie odejmuje(miastu) by
      zafundować ludziskom taką rozrywkę a ci niewdzięcznicy nie chcą. Co za
      czasy.Panie Prezydencie na ekrany akustyczne chroniące ludzi przed nie
      chcianym hałasem wydaje się ogromne pieniądze.Nie wprowadzaj pan
      niepotrzebnego i szkodliwego hałasu ludziom pod okna.Jeżeli jednak tak pan za
      nim tęskni to zmienić lokalizację i wybudować go panu prezydentowi pod
      oknami,lub panu Piątkowi-miał by blisko.
    • cezar85 Ludzie opamietajcie sie! 24.11.09, 18:06
      Nie ma odwrotu,lapowki juz wziete
      • zubelz Re: Ludzie opamietajcie sie! 24.11.09, 20:17
        cezar85 napisał:

> Nie ma odwrotu,lapowki juz wziete
        Tu chyba masz rację!
        Oglądnąłem dzisiaj reportaż o tym sporze i widzę że oni totalnie olewają ludzi.
        Że tor to tylko w tym miejscu a bez tego toru Lublin zginie, bo tor musi tam być
        i tyko tam.
    • muniecabrava Na LSM nie chcą toru motocrossowego 25.11.09, 09:06
      Mieszkam na ulicy Nowomiejskiej. Pamiętam zawody w tamtym roku.
      Hałas był,ale nie taki,zeby nie dało się tego przeżyc dwa razy do
      roku, wystarczy okna zamknąć. Co mają powiedzieć inne miasta np.
      Kołobrzeg, gdzie w centrum miasta organizowany jest 3-dniowy
      Sunrise Festival? 3 dni hałasu,ale jaka promocja dla masta!
      Najlepiej niech nic się w mieście nie dzieje, zostańmy sobie tą
      sypialnią Lublina i prześpijmy wszystko.
      • chochlik5 Re: Na LSM nie chcą toru motocrossowego 25.11.09, 11:16
        Wyremontowanie ulic za pieniądze zarezerwowane na tor motocrossowy
        spotkałoby się ze znacznie większym uznaniem społecznym Lublinian
        niż realizacja sportowej zabawy dla wybranych, zabawy wielce
        uciążliwej, nie dla nieproszonych gości tylko dla stałych
        mieszkanców osiedla LSM.
        • Gość: hary Re: Na LSM nie chcą toru motocrossowego IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 25.11.09, 12:07
          W lublinie to dziwni mieszkancy blokuja inwestcje ktora 2x w roku
          beda zawody a co by zrobili jakby mieli lotnisko wojskowe f 16
          samoloty glosne a mimo to ludzie buduja domy -Poznan -Krzesiny -
          .zapraszam bo tam mam dzialke POD- Koninko teningi odbywaja od 9-13
          lancz i poznie znowu loty od 16 -19 -mysle ze troche przesadaze 2
          razy w roku to larum.
          • dociek Re: Na LSM nie chcą toru motocrossowego 25.11.09, 12:13
            Mogę Ci zagwarantować, że na lotnisko w tym samym miejscu też by
            absolutnie zgody nie było. Według mnie prezentujesz tu jakieś dziwne
            porównania, na zasadzie: nie macie tak źle, tylko jednego napadli, a
            w Ameryce na masę biją...
          • empi Re: Na LSM nie chcą toru motocrossowego 25.11.09, 12:23
            Piszesz o imprezach dwa razy w roku. Dlaczego tak piękny, potrzebny
            dzielnicy nie będzie wykorzystywany należycie. Przez resztę dni
            straszył bedzie rozjeżdżony ugór niedostępny dla ogółu.Piszesz o
            Krzesinach, tam lotnisko było od "dawna", jak jeszcze tych domków
            jednorodzinnych nie było. Domki budowali wojskowi tam pracujący.
            Wtedy im nie przeszkadzało to. Działki były z przydziału, za darmo.
            Do pracy blisko itd. Teraz gdy przeszli na emerytury, stali się
            bardziej wrażliwi, zdrówko dokucza to i lotnisko przeszkadza. Teraz
            nikt tam nie buduje. Zwłaszcza, że ruch na nim się zwiększył, jest
            demokracja i można ponarzekać. :). Uwierz, sami motocrossowcy dają
            się oszukiwać. Teren tylko na zawody rangi przynajmniej
            europejskiej? Co będzie gdy lubelscy zawodnicy nie będą mieli
            sukcesów? Wtedy o zawodach poważnej rangi nie ma mowy. Gdzie zaś
            treningi? Czy nie warto powalczyć o jakieś konkretne miejsce które
            pogodziłoby obie sprawy, treningi i odbywanie zawodów?
            pzdr.
            • folkatka Re: Na LSM nie chcą toru motocrossowego 25.11.09, 13:44
              Odnosze wrażenie że nasze miasto albo ma w rzyci sport, albo ładuje kase
              zupełnie od czapy, w cos co nie jest popularne, po za tym drogie.
              • Gość: Piasto Re: Na LSM nie chcą toru motocrossowego IP: *.chello.pl 25.11.09, 19:48
                gdyby zapytać mieszkańców LSM'u czego chcą to by powiedzieli że chcą
                lodowiska,które tętniło życiem zanim zostało zlikwidowane przez
                pruszona i jego ekipę.

Skąd sie pojawił nagle pomysł na przeniesienie motocrossu?
                Czyżby spółka Echo coś zaczęła działać?

Ktoś pomyślał o tym żeby zrobić park? Gdziekolwiek?

Lepiej żeby powstał hipermarket, inwestycja zwróci się w ciągu roku a
                radnym też coś wpadnie do kieszeni.
      • Gość: J-k Motokros w centrum tak jak w Kołobrzegu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.09, 19:23
        A co stoi na przeszkodzie aby zawody motokrosowe w Lublinie odbywały się w
        centrum? Np. na Placu Litewskim, wszak historia jego rewaloryzacji, czy jak tam
        to zowią, to istny tor przeszkód. Nic tylko odpalić maszyny i wio! A nie
        urządzać go pod oknami mieszkańców LSM!
        • Gość: gosc z bilgoraja Re: Motokros w centrum tak jak w Kołobrzegu IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 26.11.09, 20:54
          Do protestow lokalnych w malych grupach potraficie sie
          zorganizowac .1.Motocros 2 .Maszt telefoni komorkowej 3Zwalnianie
          proboszcza .4 zmiana lekarzana na wojskowego itd natomiast zbardzo
          wazna sprawo protest w sprawie funduszy dla lubelszczyzny [budowa
          drog ,szybkiej koleji czy mrzonki autostrady lotniska stadionu tu
          brak przywodcow,wiele osob by sie dolonczylo z glebi Polski widzac
          ta niesprawiedliwosc finansowa tego rzadu inni dostaja 10x tyle co
          lubelskiektore nie ma kasy na remonty ul miasta czy obwodnicy
          • Gość: dorota Re: Motokros w centrum tak jak w Kołobrzegu IP: 83.238.201.* 27.11.09, 06:50
            piszecie ze zawody mialyby byc dwa razy w roku, a gdzie oni by ternowali?
            poza tym, jak dobrze wyczytalam wczesniej byla propozycja wybudowania toru
            bodajze w okolicach ulicy Janowskiej, tam mieszkancy rowniez oprotestowali
            takowa inwestycje to teraz chca zrobic tor w srodku miasta w wielkiej sypialni,
            pomiedzy dwoma osiedlami, brawo! Gratuluje pomyslu!

Problem w tym ze LSM jest dzielnica osob starszych, blok przy K. Wielkiego czyli
            ten najblizej hali to ponad 80% ludzi w wieku emerytalnym ja tam sie wcale nie
            dziwie ze protestuja
          • Gość: J-k Re: Motokros w centrum tak jak w Kołobrzegu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.09, 09:51
            Wiosną tego roku ponad 20 tys lublinian podpisało petycję do Ministerstwa
            Infrastruktury o remont linii kolejowej z Warszawy do Lublina i dalej do
            Dorohuska. Z tego wniosek, że nie do końca masz rację. Inna sprawa, że
            ministerstwo ten protest spokojnie olało!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka