profdrhab2 28.04.10, 23:29 No jestem w szoku! Za taki tekst Michnik powinien wyrzucić dziennikarza z pracy! Przecież ten tekst narusza jedynie słuszną linię, jaką Michnik z Kiszczakiem przy wódzie ustalali w Magdalence! Skandal! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: bosman profesorku - dochtorku, masz habilitację? IP: *.centertel.pl 29.04.10, 09:59 pora na rehabilitację - u psychiatry. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zxc Re: profesorku - dochtorku, masz habilitację? IP: *.static.vip-net.pl 06.05.10, 23:34 dlaczego kogosz tam wysyłasz? dobrze ci było? Odpowiedz Link Zgłoś
handwerker Podpisy i plucie pod nogi 29.04.10, 13:53 Wymóg zbierania 100 tys. podpisów jest bzdurny, o czym sami stanowiący go i utrzymujący politycy wiedzą najlepiej - podobnie jak i np. limit wpłat na kampanię dla jednej osoby, obchodzony tak zgrabnie przez PO metoda na tzw. słupy. Swoja drogą podoba mi się postawa kolegów z SD. Czyżby dostosowując się do ogólnego nastroju kampanii wyborczej postanowili oni brać elektorat na litość i współczucie? :) Odpowiedz Link Zgłoś
elan13 dziwne, że plują na agenta? 02.05.10, 11:37 No i czemu się dziwić, że ludzie plują widząc, że na najwyższe stanowisko w państwie ma chęć były agent (Tener, Must), który zrobił karierę dzięki wywiadowczej pracy dla Sowietów? I to w czasie, kiedy coraz więcej okoliczności wskazuje, że właśnie mogliśmy mieć do czynienia z "drugim mordem katyńskim"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JB Re: dziwne, że plują na agenta? IP: *.lublin.mm.pl 02.05.10, 15:26 Porazasz durnotą,towarzyszku elanie... Odpowiedz Link Zgłoś
_aaa_ Re: dziwne, że plują na agenta? 02.05.10, 17:56 elan13 napisał: > No i czemu się dziwić, że ludzie plują Ano dziwimy się, bo ta sama baba co pluje na deptaku, oburza się widząc młodzieńca plujacego na Narutowicza. No ale ona z dobrego domu jest, takiego prawdziwie polskiego i katolickiego, cywilizowanego, gdzie przed Jarosław Kaczyński to zawsze Pan:))) Odpowiedz Link Zgłoś
wampir-wampir Re: dziwne, że plują na agenta? 02.05.10, 18:14 Bo una jezd prawdziwa polska baba z żemsko patuliciego kościoła i codziennie rano mudli si do tej puszki po konserwie rybnej co to jezd zamiast tyj smolenskiej blachy, co jej jeszcze nie pocięli na relikwie i tylko w Częstochuwie tylko jezd. Nie tak jak Ty, bezbużnico jedna! Odpowiedz Link Zgłoś
drugi_upior_w_moherze Re: dziwne, że plują na agenta? 02.05.10, 18:18 To ja pisałem, moherowy upiór, a nie wampir. My z wampirem mamy tylko jeden komputer, bo my dobzy biedni ludzzi jesteśmy i na dwa nas nie stać, dlatego siem nam myli czasem. Ty bezbużnico, Ty! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slawek Re: Podpisy i plucie pod nogi IP: *.opera-mini.net 02.05.10, 18:43 no nie zapominajmy ze te wode w magdalence chlali tez kaczynscy... Odpowiedz Link Zgłoś
wampir-wampir Re: Podpisy i plucie pod nogi 02.05.10, 18:49 Bzdury pleciesz Sławek. Kaczyńscy chlali wódę. Wóda czyni cuda kolego. Woda cudów nie czyni. Odpowiedz Link Zgłoś
_aaa_ Re: Podpisy i plucie pod nogi 02.05.10, 19:00 "A gdy wpadnie ktoś pod stolik, to jest Polak i katolik" ech...w końcu to też kawał rodzimej tradycji. Nie wstydźmy się zatem. Odpowiedz Link Zgłoś
drugi_upior_w_moherze Re: Podpisy i plucie pod nogi 02.05.10, 19:14 Pomódl si lepi do ty puszki po konserwie rybnej zamiast gupie kawały opowiadać. Bezbużnico jedna, Ty! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slawek Re: Podpisy i plucie pod nogi IP: *.opera-mini.net 02.05.10, 19:36 no i k...wszystko przez ta wode...dlatego ja ostatnio tylko piwo pije. Odpowiedz Link Zgłoś
_aaa_ Re: Podpisy i plucie pod nogi 02.05.10, 20:00 To widzę, że kolega do korzeni wraca. Wszak już starozytni, twierdzili, że woda jest trująca, więc nawet niemowlęta przepajano piwem. I tak było do końca XIVIII w. Alkoholizm to wynalazek XIXwieczny:))) Odpowiedz Link Zgłoś
wampir-wampir Re: Podpisy i plucie pod nogi 02.05.10, 20:06 Mylisz się Małgosiu. Kuchowicz pisał o alkoholizmie jako poważnym problemie społecznym w "Człowieku polskiego baroku". Do XIX wieku to jeszcze ho, ho. A piwa a propos - jedynym polskim królem, który odważył się postawić jakieś warunki papiestwu był Jan Olbracht. Stwierdził kategorycznie, że jeśli papież nie zapomni rycerstwu piwa, to rycerstwo na żemsku patulickom wyprawę nie ruszy i piwo było, czyli że można :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
wampir-wampir Re: Podpisy i plucie pod nogi 02.05.10, 20:08 Nie zapewni off course. Moherowy upiór mi się pcha do kompa, to się pomyliłem ;-))) Ps. Bezbużnico jedna, Ty! Odpowiedz Link Zgłoś
_aaa_ Re: Podpisy i plucie pod nogi 02.05.10, 21:11 wampir-wampir napisał: > Mylisz się Małgosiu. Kuchowicz pisał o alkoholizmie jako poważnym > problemie społecznym w "Człowieku polskiego baroku". Oj, pisał, pisał, ale powiedz mi, kto sie tym wówczas przejmował? To była część kultury sarmackiej w końcu. A chłop był jak bydlęta, sarmacie przynależny. Jako problem, alkoholizm tak naprawde zaczął wystepować w wieku XIX. Odpowiedz Link Zgłoś
wampir-wampir Re: Podpisy i plucie pod nogi 02.05.10, 21:17 _aaa_ napisała: > Oj, pisał, pisał, ale powiedz mi, kto sie tym wówczas przejmował? > To była część kultury sarmackiej w końcu. Była, to fakt ale z tego co on pisze trochę się przejmowano. Jakieś odwyki były nawet. A chłop był jak bydlęta, sarmacie prz > ynależny. Chłopa rozpijał pan mający szlachecki monopol na warzenie gorzały dając oberżę w arenę Żydowi, żeby na Żyda było. I było. A alkoholizmem chłopstwa nikt się wtedy nie przejmował. > Jako problem, alkoholizm tak naprawde zaczął wystepować w wieku XIX. Jako problem ogólnospołeczny tak, racja. Ps. od głupiegoupiora ty razem nie będzie :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
wampir-wampir Re: Podpisy i plucie pod nogi 02.05.10, 21:19 Sorki za literówki. Arenda nie arena i: Ps. od głupiego upiora tym razem nie będzie :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
_aaa_ Re: Podpisy i plucie pod nogi 02.05.10, 21:29 wampir-wampir napisał: > > Była, to fakt ale z tego co on pisze trochę się przejmowano. Jakieś > odwyki były nawet. > Tiaaa...barokowy odwyk. Pewnie bywał podobny do aresztu domowego, jaki zastosowano w przypadku Elżbiety Batory:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slawek Re: Podpisy i plucie pod nogi IP: *.opera-mini.net 02.05.10, 20:08 swiete slowa...Tys Polak jest prawdziwy.Tradycja to podstawa.Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur "był zimny, mówił tonem urzędnika a nie przywódcy" 05.05.10, 09:40 Kilkadziesiąt lat temu w Niemczech startował w wyborach prezydenckich ktoś, kto był emocjonalny i namiętny zaś przemawiał tonem nie urzędnika lecz wodza, bogato przy tym gestykulując. Ale nie on wygrał wybory tylko Hindenburg. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman ale później Hindenburg..... IP: *.lublin.mm.pl 06.05.10, 22:00 "namaścił" tego wrzeszczącego na kanclerza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: twoj listonosz W jakim kosciele IP: *.183.197-77.rev.gaoland.net 10.05.10, 12:56 Pisowcu dorwali Michnika tak sie dal sterroryzowac ze zlozyl POdpis Musieli zastosowac ZOMOwskie metody wiadomosci.onet.pl/2167301,11,michnik_poparl_j_kaczynskiego,item.html Odpowiedz Link Zgłoś