Dodaj do ulubionych

Znicze dla Rosjan. "Żeby podziękować za współcz...

09.05.10, 15:10
Wczoraj z kolegą przespacerowałem się przez cmentarz wojskowy na
lubelskiej nekropolii w Lublinie. Widac zdrowe reakcje na apel
JE x. abp Życińskiego. Przy hełmie pamięci „wyzwolicieli” z
czerwonej armii ktoś zareagował wbrew zamierzeniom uwikłanego we
współprace z sowiecka bezpieką x. Józefa Ż.

img535.imageshack.us/img535/3737/dscn4711.jpg
img156.imageshack.us/img156/6363/dscn4709y.jpg
img219.imageshack.us/img219/5136/dscn4707h.jpg
img263.imageshack.us/img263/4563/dscn4705.jpg
Obserwuj wątek
    • Gość: Marlena Re: Znicze dla Rosjan. "Żeby podziękować za współ IP: 212.106.31.* 09.05.10, 19:20
      Prawicowy oszołom "stanziemnicki" najpierw podrzucił wieńce, a potem je
      sfotografował "przypadkiem" tam przechodząc. Lecz się przygłupie.
    • mikesz6 Znicze dla Rosjan. "Żeby podziękować za współcz... 09.05.10, 19:30
      Ciekawe czy mieliby problemy z upamiętnieniem śmierci grobów polskich
      zołnierzy poległych w Iraku mieszkańcy tego kraju.Wiem,że grobów polskich
      zolnierzy w iraku nie ma,dumnie pogrzebaliśmy jako Polacy ich ciała w
      Polsce,ale gdyby było troche inaczej...gdyby ich ciała spoczęli na irackiej
      ziemi.Miejsca śmierci przecież się nie wybiera,a jechali do Iraku w dobrj
      wierze.Wmawiano im ,że jadą pokonac śmiertelnego wroga calej ludzkości,że cały
      Irak wylegnie na ulice witając z kwiatami obcych wyzwolicieli,że cała Polska
      jest z nimi itd.A wyszło tak jak wyszło przy tego typu ekspedycjach.Chociaż
      jak na moje wyczucie to mimo wszystko Stalin i podległa mu armia dokonala
      rzeczy wielkiej.Davis (Norman) twierdzi,ze okolo 70 % wojennych działań to
      front rosyjski.To właściwie Armii czerwonej zawdzięczamy ,że Slowianie nie
      byli następni w kolejce po Żydach do eksterminacji.
      Mało sie o tym mowi(wiadomo Stalin),ale to dzieki Stalinowi Polska zawdzięcza
      swoją zachodnią granicę w obecnym kształcie.Granica wschodnia przebiegająca
      wzdłuż lini Curzona była ustalona w Jalcie i Teheranie bez zadnych protestów
      anglosasów ,ale granica zachodnia to juz zasługa Stalina.Anglicy i Amerykanie
      chcieli aby na zachodzie Polski granice pozostały w tych miejscach w jakich
      były przed wojną( Prusy wschodnie miały byc przy Polsce). Stalin powiedział
      "niet" i Polska była troche większa niz Księstwo warszawskie w czasach
      Napoleona. A poza tym Stalin wielkim zbrodniarzem był.
      • Gość: Marlena Re: Znicze dla Rosjan. "Żeby podziękować za współ IP: 212.106.31.* 09.05.10, 19:37
        Stalin tak wielkim zbrodniarzem był, jak "stanziemnicki" jest idiotą.
        • Gość: Daniel Re: Znicze dla Rosjan. "Żeby podziękować za współ IP: 212.182.35.* 10.05.10, 09:10
          a Marlena prostaczką.
          • Gość: Marlena Re: Znicze dla Rosjan. "Żeby podziękować za współ IP: 212.106.20.* 10.05.10, 11:23
            Pomyliłeś mnie ze swoją mamą.
      • Gość: tajnos.agentos Re: Znicze dla Rosjan. "Żeby podziękować za współ IP: *.ip.netia.com.pl 10.05.10, 12:13
        Groby polskich żołnierzy w Iraku są i to całkiem sporo ich - tych z armii Andersa...
    • mikesz6 Re: Nie zapalę ani świeczki ani ogarka sowietom 09.05.10, 20:03
      Ale zaryzykuje stwierdzenie,że oni wcale nie oczekują tego od Ciebie.
    • Gość: tajnos.agentos Re: Znicze dla Rosjan. "Żeby podziękować za współ IP: *.ip.netia.com.pl 10.05.10, 07:58
      Spamer stanziemnicki zapewne sam te wieńce ułożył, sfotografował aby puścić to
      wszystko w świat i natychmiast zabrał. Niby nic dziwnego, i tak nie poleżały by
      tam dłużej, jak kilkanaście minut, po czym pierwszy rozsądny człowiek by je
      umieścił we właściwym dla nich miejscu - w śmietniku. Mnie przeraża inna rzecz:
      co za bydlę musi być z tego typa, jak w ogóle mogło mu strzelić coś takiego do
      tępej mózgownicy???
      • Gość: Honorata Re: Znicze dla Rosjan. "Żeby podziękować za współ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.10, 12:13
        Gość portalu: tajnos.agentos napisał(a):
        > Mnie przeraża inna rzecz: co za bydlę musi być z tego typa, jak w
        > ogóle mogło mu strzelić coś takiego do tępej mózgownicy???

Tu nie ma się co przerażać, to tylko choroba psychiczna. Normalny
        człowiek, jeśli nawet nienawidzi, nie będzie przecież inwestował (co
        najmniej w szarfy, wieńce mógł "wypożyczyć" z innych grobów) i
        wkładał tyle wysiłku w tak karkołomne przedsięwzięcie. To jest po
        prostu smutne i należy człowiekowi współczuć.
        • Gość: Revs Znicze dla Rosjan ?? Nikogda, nikogda IP: *.nplay.net.pl 10.05.10, 19:48
          Nie zapalajmy zniczy agresorom i ciemiężcom
          • Gość: tajnos.agentos Re: Znicze dla Rosjan ?? Nikogda, nikogda IP: *.ip.netia.com.pl 11.05.10, 08:17
            Nie zapalajcie. Jeśli Was ciemiężono, to jest problem Wasz i Waszych ciemiężców.
            Ja natomiast przy okazji bytności w okolicy zapalam wszystkim poległym, znanym i
            nieznanym żołnierzom rosyjskim, austriackim, polskim... Uważam bowiem, że wobec
            śmierci wszyscy są równi, a poza tym nigdy nie mogę mieć pewności kto w danej
            mogile leży:
            www.zwoje-scrolls.com/zwoje03/text01p.htm
    • panuelo.beauty Re: Nie zapalę ani świeczki ani ogarka sowietom 10.05.10, 09:11
      "Bogu polecamy tych, którzy wcieleni do Armii Czerwonej nie mieli wyboru, a
      walczyli, by położyć kres absurdalnej zawierusze wywołanej przez nienawiść "-
      mówił metropolita.
    • Gość: JB Empi!!! IP: *.lublin.mm.pl 10.05.10, 09:48
      Empi, te prowokacyjne fotki sa juz w drugim wątku. Podejrzewam,ze
      one są autordtwa twórcy watku, ktory probuje zaistniec dzieki swemu
      idiotyzmowi.
      • Gość: Honorata Re: Empi!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.10, 12:04
        Gość portalu: JB napisał(a):
        > Empi, te prowokacyjne fotki sa juz w drugim wątku. Podejrzewam,ze
        > one są autordtwa twórcy watku, ktory probuje zaistniec dzieki
        > swemu idiotyzmowi.

Do kogo Pani pisze, przecież ten człowiek ma moralność Kalego.
        Reaguje wtedy, gdy coś jest niezgodne z jego poglądami, ale kiedy
        opluwają "komunę" albo ruskich to to jest "dobra uczynek".
        Już chyba pora wyleczyć się z naiwności w Pani wieku.
    • Gość: Janusz BJ , TA , CM IP: 212.106.20.* 10.05.10, 11:25
      to ten sam idiota - prawicowy oszołom.
    • Gość: JB Re: Nie wezmę udziału w akcji politycznej Michnik IP: *.lublin.mm.pl 10.05.10, 17:37
      empi,usuwasz wpis romy,i slusznie,ale usun wowczas i ten mój, bo on
      bez tamtego jest bez semsu.
      • empi Re: Nie wezmę udziału w akcji politycznej Michnik 10.05.10, 17:45
        Ten troll występuje tu od miesięcy i pisze to samo mnożąc posty pod
        różnymi nickami :). Proszę nie wdawać się z nim w żadną polemikę. On
        i tak nie odpowiada.
        pzdr.
        • Gość: JB Re: Nie wezmę udziału w akcji politycznej Michnik IP: *.lublin.mm.pl 10.05.10, 18:02
          OK,A "jola" to tez taki?
          • Gość: slawek Re: Nie wezmę udziału w akcji politycznej Michnik IP: *.opera-mini.net 10.05.10, 19:13
            korzystajac z watku cmentarnego mam pytanie-czy ktos wie kto,kiedy i jak zniwelowal czesc cmentarza ewangelickiego na ktorym lezy ok.2tys.niemieckich zolnierzy i zamienil go na parking?chodzi mi o ten teren przy ulicy bialej,miedzy biala a plaza.tam ekshumacji nie bylo,glupio mi parkowac na trupach.trupy,owszem,nazistowskie-ale niesmak jest.
            • Gość: tajnos.agentos Re: Nie wezmę udziału w akcji politycznej Michnik IP: *.ip.netia.com.pl 11.05.10, 08:07
              Ekshumacja tam była. Jeszcze w lat6ach '80.
              • Gość: slawek Re: Nie wezmę udziału w akcji politycznej Michnik IP: *.opera-mini.net 11.05.10, 14:48
                dzieki.z tego co pamietam nic tam nie robili w l.80tych,a na pewno po 1985r.moze pamietasz dokladniej kiedy to bylo?ta pani ktora mieszkala w domku na bialej,przy bramie cmentarza,nic nie wspomniala o ekshumacji jak z nia gadalem w 1990r.no ale te niemieckie mogily to byl temat poboczny tamtej rozmowy i nie pytalem.na 100proc.opony mojego grata nie sa kalane ziemia z faszystowskimi koscmi jak tam parkuje?
                • Gość: tajnos.agentos Re: Nie wezmę udziału w akcji politycznej Michnik IP: *.ip.netia.com.pl 11.05.10, 14:57
                  Coś tam było robione. Jak przez mgłę przypomina mi się artykuł w "Kurierze" z
                  wczesnych lat '80 o ekshumowanej mogile żołnierzy Wehrmachtu. Poza tym, teren
                  przekopano również przed rozpoczęciem budowy ośrodka RTV i podobno też
                  znaleziono mogiły - żołnierzy austriackich z I Wojny. Tyle pamiętam.
                  • Gość: slawek Re: Nie wezmę udziału w akcji politycznej Michnik IP: *.opera-mini.net 11.05.10, 15:42
                    Dzieki.jak teraz bede tam parkowal w nocy to nie bede sie juz obawial ze wyskoczy na mnie z ziemi jakies nazi-zombi :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka