Dodaj do ulubionych

Bulwersujący napis, oburzeni mieszkańcy

14.07.10, 17:28
Już jestem ciekaw, co policja w wyniku "czynności" ustali. Czekam na
informacje. Choć jak znam życie i działania policji, to nie ustali nic. A
sprawa zostanie "umorzona w wyniku niewykrycia sprawcy". Jak wiele innych w
takich i podobnych przypadkach. Więc po co te szumne zapowiedzi pana Andrzeja
Fijołka???
Obserwuj wątek
    • Gość: Zbój z Mętowa Re: Bulwersujący napis, oburzeni mieszkańcy IP: *.ip.netia.com.pl 14.07.10, 17:42
      Andrzej,halo
      A skąd patrol weźmie aparat?
      • Gość: maxx Re: Bulwersujący napis, oburzeni mieszkańcy... IP: *.seg57.ucf.edu 14.07.10, 17:46
        I taka oto wlasnie jest lubelska "kultura"!
      • Gość: Zbój z Mętowa Re: Bulwersujący napis, oburzeni mieszkańcy IP: *.ip.netia.com.pl 14.07.10, 17:53
        A nie można wysłać na miejsce biegłego grafologa?
        od razu,rachu ciachu dokona analizy psychografologicznej zapamięta
        sposób łączenia liter w tekście, jego nachylenie itp ważne rzeczy-
        potem proponuje aby wszystkich łysych zebrać na placu i kazać im
        pisać ten sam tekst.Po czujnym okiem grafologa oczywiście,Oczywiście
        musi być tez zabezpieczenie jakieś policyjne.Czyli ze dwie
        kompanie,jak na mecz.A co.I zaraz mamy sprawcę.Proste?
        Proste!
        • Gość: j2 Re: Bulwersujący napis, oburzeni mieszkańcy IP: *.lublin.mm.pl 14.07.10, 18:28
          a dlaczego łysych? Terroryści wiedzą jak się ukryć. Założę się że ten co to
          napisał ma długie włosy, które zapuścił bo był ukrytym przez al kide terrorystą.

Ostatnio przed meczem Niemcy Holandia widziałem napis śmierdź niemcom ale nikt
          nie interweniował.
          Jestem pewien, że nie jest to jakaś rasistowska polityka polskich władz która
          traktowała by jedną rasę czy religię w uprzywilejowany sposób
          • Gość: bosman no i co? IP: *.centertel.pl 15.07.10, 10:38
            śmierdziałeś?
        • Gość: adam Re: Bulwersujący napis, oburzeni mieszkańcy IP: *.lublin.enterpol.pl 15.07.10, 15:16
          Zbój z Mętowa napisał:
          > proponuje aby wszystkich łysych zebrać na placu i kazać im
          pisać ten sam tekst...

Jeśli masowa akcja z takim rozmachem, to należałoby też zebrać na
          placu wszystkich Żydów i im też kazać pisać ten tekst.

Napis mógł równie dobrze zrobić jakiś bezmózgi łysy, jak też jakiś
          Żyd, żeby Gazeta Wyborcza mogła pokazywać jaki tu w Polsce panuje
          antysemityzm. Byłby to argument dla poparcia lansowanych przez GW
          tez o polskim antysemityzmie wspieranych np. przez pseudonaukową
          propagandę Tomasza Grossa.
    • Gość: małupa Re: Bulwersujący napis, oburzeni mieszkańcy IP: 212.106.27.* 14.07.10, 19:37
      Też mi problem. Mniej więcej co trzy miesiące maluję drzwi garażowe.
      Gówniarze wyżywają sie na nich natychmiast i tak "ad mortem defecatum".
      Owszem, policja jeżdzi po osiedlu (w dzień) ale tak żeby ją było dobrze
      widać. Boją się oberwać po pysku czy co?. Noce należą do szumowin.
      • zubelz Re: Bulwersujący napis, oburzeni mieszkańcy 15.07.10, 00:10
        Gość portalu: małupa napisał(a):

> Też mi problem. Mniej więcej co trzy miesiące maluję drzwi garażowe.
        > Gówniarze wyżywają sie na nich natychmiast i tak "ad mortem defecatum".

To namaluj "motor pany", "hwdp" lub coś podobnego i będziesz miał spokój.
      • leonoss Re: Bulwersujący napis, oburzeni mieszkańcy 15.07.10, 16:58
        szukaja sensacji w Lodzi tez sa podobne napisy tz. ze jest to
        dranstwo bezmozgowcow niech pomaluja NA SWOJ KOSZT
    • Gość: wiejska baba Re: Bulwersujący napis, oburzeni mieszkańcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.10, 20:02
      na murze w parku w Gardzienicach jest namalowana szubienica z
      napisem,....jude...itd tak jest kilka ladnych miesiecy.Czy
      miejscowa policja tego nie widzi?przeciez przejeżdzali tamtedy
      przynajmiej raz
      • Gość: JB Bandytym IP: *.lublin.mm.pl 14.07.10, 20:49
        Grób Ireny Sendlerowej został zbezczeszczony - podała TVP Warszawa.
        Na mogile legendarnej kobiety, która w czasie wojny uratowała z
        warszawskiego getta ponad dwa i pół tysiąca dzieci, pojawił się
        antysemicki napis "Jude wont". Policja rozpoczęła przesłuchania w
        tej sprawie. Antysemickie hasło zauważono dziś przed południem.
        Policję zawiadomił "Telewizyjny Kurier Warszawski" z TVP Warszawa.
        Napis został już usunięty z grobu. Rodzina, przyjaciele, a także
        liczne osoby, które zawdzięczają Irenie Sendlerowej życie, są
        oburzone incydentem. SKANDAL!
        • Gość: bronka Re: Bandytym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.10, 22:37
          na portalu NK na watkach politycznych dla staruszkow jest kilka
          osob, ktore ciagle yżywaja tego okreslenia... monity do moderatorow
          nic nie dają... peklna kompromitacja
        • Gość: Ursus Bandytyzm..? IP: *.nplay.net.pl 15.07.10, 10:04
          "...SKANDAL!..."
          A cóżże Wy się tacy wrażliwi zrobili, Barska..?
          A jak Jaruzelski Wojciech w ramach czystek antysemickich, na zbity pysk, wywalał
          z LWP oficerów za niewłaściwe pochodzenie ich samych, albo ich żon, to co Wy
          robiliście...?
          A jak nieco wcześniej tow. Gomułka wsadzał ludzi z "niearyjskim" pochodzeniem do
          pociągów i wywalał z Polski, to też taka bezkompromisowa i pyskata byliście..?:)
          Pozdrawiam.
          • Gość: bosman zapomniałeś pociagowcu..... IP: *.centertel.pl 15.07.10, 10:42
            że miało być INACZEJ! I co? I jajco. Wasze ideały poszły się yebać w imię kasy.
            • Gość: Ursus Re: zapomniałeś pociagowcu..... IP: *.nplay.net.pl 15.07.10, 12:53
              że miało być INACZEJ! I co? I jajco.
              Ale co miało być inaczej..? I co ma z tym wspólnego nabiał..?
              Wasze ideały poszły się yebać w imię kasy.
              Zapewniam Cię, że moje ideały są niezmienne, nigdzie nie poszły i pozostają na właściwym miejscu, a "kasa" nie ma tu nic do rzeczy :)
              Pozdrawiam
          • tajnos.agentos Re: Bandytyzm..? 15.07.10, 11:57
            Gość portalu: Ursus napisał(a):

> A cóżże Wy się tacy wrażliwi zrobili, Barska..?
            > A jak Jaruzelski Wojciech w ramach czystek antysemickich, na zbity pysk, wywala
            > ł
            > z LWP oficerów za niewłaściwe pochodzenie ich samych, albo ich żon, to co Wy

A cóż to trachtór taki tolerancyjny się zrobił? Jakby na ścianie nabazgrano
            "Rydzyk h...", albo coś podobnego na jego sektę i geszefty (nawet wiem, gdzie
            jeden napisik w podobnym stylu się znajduje), toby się zapluł i zarzygał z
            wściekłości, bo jego uczucia zostały obrażone...

> robiliście...?
            > A jak nieco wcześniej tow. Gomułka wsadzał ludzi z "niearyjskim" pochodzeniem d
            > o
            > pociągów i wywalał z Polski, to też taka bezkompromisowa i pyskata byliście..?:
            > )

A jak oszołomy i fanatycy palili na stosach, stosowali wymyślne tortury i
            mordowali na różne inne, niemniej wymyślne sposoby w imię "jedynie słusznej"
            wiary - to było dobrze?

> Pozdrawiam.

Ja też - a co!
            • Gość: Ursus Barskiej się pytałem, nie Ciebie IP: *.nplay.net.pl 15.07.10, 12:49
              1. Zadałem JB proste pytania, tyczące jej stosunku do Żydów. Barskiej, nie Tobie.
              2. Nigdzie nie napisałem, że pochwalam takie czyny, bo, w przeciwieństwie do
              Ciebie (na ścianie nabazgrano "Rydzyk h...", albo coś podobnego na jego sektę
              i geszefty (nawet wiem, gdzie jeden napisik w podobnym stylu się znajduje), toby
              się zapluł i zarzygał z wściekłości, bo jego uczucia zostały obrażone...
              )
              nie pochwalam.
              3. Zdaje się, że odpowiedź w stylu: "a Wy to Murzynów męczycie", jest szczytem
              Twoich "intelektualnych" możliwości, nie tylko zresztą w tym wątku.
              Pozdrawiam
              • tajnos.agentos Więc wqyślij jej mejla 15.07.10, 13:07

> 1. Zadałem JB proste pytania, tyczące jej stosunku do Żydów. Barskiej, nie Tobi
                > e.

Trzeba było wysłać do niej mejla. Tu jest ogólnodostępne forum.

> 2. Nigdzie nie napisałem, że pochwalam takie czyny, bo, w przeciwieństwie do

A czy ja napisałem, że traktórek popiera? Co traktórek mieł z czytania?

> nie pochwalam.
                > 3. Zdaje się, że odpowiedź w stylu: "a Wy to Murzynów męczycie", jest szczytem
                > Twoich "intelektualnych" możliwości, nie tylko zresztą w tym wątku.

Zdaje się, że "moralność Kalego" jest wzorem, szczytem kultury oraz ideałem dla
                takich, jak Ty.

> Pozdrawiam

A pewnie, co mi zależy.
                • Gość: Ursus Re: Więc wqyślij jej mejla IP: *.nplay.net.pl 15.07.10, 13:44
                  Spróbuję Ci wytłumaczyć jeszcze raz, bo widzę, że masz problemy: interesuje mnie
                  stanowisko <Barskiej> (nie Twoje) w tej kwestii, gdyż środowiska jej bliskie,
                  wręcz, powiedziałbym, niezwykle bliskie, z Gomułką i Jaruzelskim na czele, swego
                  czasu zdawały się prezentować całkowicie odmienną "wrażliwość" wobec
                  problematyki żydowskiej. Co więcej, ta "wrażliwość" była popierana czynami, nie
                  mieszczącymi się w ramach jakichkolwiek standardów. Joanna Barska, w owych
                  czasach (przełom lat 60tych i 70tych ubiegłego wieku) była osobą dorosłą z
                  ukształtowanym sposobem postrzegania rzeczywistości.
                  Otóż mnie interesuje, jaki był jej stosunek do czystek antysemickich w wojsku,
                  których bezpośrednim wykonawcą był W. Jaruzelski oraz do kampanii antysemickiej
                  wskutek której Polskę opuściło ok. 20 tys osób pochodzenia żydowskiego. Ciekawi
                  mnie jakie poglądy w tych kwestiach wyznawała wtedy Pani Barska oraz jak
                  znacząco (o ile w ogóle) te poglądy ewoluowały; jak to się ma do oznak
                  uwielbienia jakim od czasu do czasu obdarza na tym forum personalnie osobę gen.
                  Jaruzelskiego, czy w całości formację polityczną mającą wówczas pełnię władzy w
                  Polsce.
                  Pozdrawiam.
                  PS1. Starałem się napisać w miarę jasno, ale nie martw się, jeżeli niewiele
                  zrozumiałeś.
                  PS2.Skoro <tajnosku> przyjmujesz do wiadomości, że nie popieram wypisywania na
                  grobach antysemickich haseł (co jest naturalnie zgodne z prawdą), to z jakiego
                  powodu zarzucasz mi "moralność Kalego" dodatkowo insynuując, że jest ona
                  "...wzorem, szczytem kultury oraz ideałem..." dla takich jak ja..?
                  Przedstaw proszę jakiś sensowny dowód na poparcie swojej tezy,
                  oszczędzając mi przy tym "gdybania" i własnych, nieuprawnionych wniosków...
                  • tajnos.agentos Re: Więc wqyślij jej mejla 15.07.10, 14:02

> Spróbuję Ci wytłumaczyć jeszcze raz, bo widzę, że masz problemy: interesuje mni
                    > e
                    > stanowisko <Barskiej> (nie Twoje) w tej kwestii,

Więc nie czytaj moich opinii i czekaj na odpowiedź barskiej.

gdyż środowiska jej bl
                    > iskie,
                    > wręcz, powiedziałbym, niezwykle bliskie, z Gomułką i Jaruzelskim na czele, sweg
                    > o
                    > czasu zdawały się prezentować całkowicie odmienną "wrażliwość" wobec
                    > problematyki żydowskiej. Co więcej, ta "wrażliwość" była popierana czynami, nie
                    > mieszczącymi się w ramach jakichkolwiek standardów.

Pleplepleple... Co to ma wspólnego z tematem wątku? A jakie jest zdanie
                    trachtórka o tych, co palili na stosach, torturowali i mordowali na różne
                    wymyślne sposoby "za wiarę"?

Joanna Barska, w owych
                    > czasach (przełom lat 60tych i 70tych ubiegłego wieku) była osobą dorosłą z
                    > ukształtowanym sposobem postrzegania rzeczywistości
                    > Otóż mnie interesuje, jaki był jej stosunek do czystek antysemickich w wojsku,
                    > których bezpośrednim wykonawcą był W. Jaruzelski oraz do kampanii antysemickiej
                    > wskutek której Polskę opuściło ok. 20 tys osób pochodzenia żydowskiego.

Jaki jest Twój stosunek do oszustw i przekrętów Rydzyka, jego kłamstw i mącenia
                    biednym ludziom w głowach?

Ciekawi
                    > mnie jakie poglądy w tych kwestiach wyznawała wtedy Pani Barska oraz jak
                    > znacząco (o ile w ogóle) te poglądy ewoluowały; jak to się ma do oznak
                    > uwielbienia jakim od czasu do czasu obdarza na tym forum personalnie osobę gen.
                    > Jaruzelskiego, czy w całości formację polityczną mającą wówczas pełnię władzy w
                    > Polsce.

Więc załóż osobny wątek, a najlepiej, jeśli nie lubisz cudzych komentarzy,
                    przenieś tę "dyskusję" poza forum.

> Pozdrawiam.

Ja też, ja też!

> PS1. Starałem się napisać w miarę jasno, ale nie martw się, jeżeli niewiele
                    > zrozumiałeś.

Ależ, ja zawsze wszystko dokładnie rozumiem...

> PS2.Skoro <tajnosku> przyjmujesz do wiadomości, że nie popieram wypisyw
                    > ania na
                    > grobach antysemickich haseł (co jest naturalnie zgodne z prawdą),

Tak? A gdzie to napisałem?:)

to z jakiego
                    > powodu zarzucasz mi "moralność Kalego" dodatkowo insynuując, że jest ona
                    > "...wzorem, szczytem kultury oraz ideałem..." dla takich jak ja..?

To było w celu nawiązania nici porozumienia. Chcąc się porozumieć, trzeba używać
                    języka możliwie zbliżonego do tego, jakim posługuje się interlokutor. Broń Boże
                    nie używać języka dla niego niezrozumiałego lub za trudnego.

> Przedstaw proszę jakiś sensowny dowód na poparcie swojej tezy,
                    > oszczędzając mi przy tym "gdybania" i własnych, nieuprawnionych wniosków...

Jakiej tezy?
                    • Gość: Ursus Re: Więc wqyślij jej mejla IP: *.nplay.net.pl 15.07.10, 15:07
                      Tak? A gdzie to napisałem?:)
                      Jakiej tezy?
                      Uuuuu... Kiepściutko z pamięcią..:)
                      Jak już wcześniej wspomniałem - spodziewałem się, że niewiele zrozumiesz...
                      No, ale my tu gadu, gadu, a obowiązki czekają... Rozumiesz, niektórzy z nas mają
                      rodziny, pracę i w związku z tym nie mogą sobie pozwolić na codzienny
                      kilkunastogodzinny dyżur na forum...
                      Miło się gawędziło ;)
                      Pozdrawiam
                      • wampir-wampir Re: Więc wqyślij jej mejla 15.07.10, 15:36

> No, ale my tu gadu, gadu, a obowiązki czekają... Rozumiesz,
                        niektórzy z nas maj
                        > ą
                        > rodziny, pracę i w związku z tym nie mogą sobie pozwolić na
                        codzienny
                        > kilkunastogodzinny dyżur na forum...

O, pomidory dojrzały, kury jaja poniosły, krowa beczy żeby ją
                        wydoić, a potomstwo zasyfiło garderobę wycierając gluty o rękaw.
                        Trahtór poszedł się zająć obrządkiem :P
                        • Gość: Ursus Re: Więc wqyślij jej mejla IP: *.nplay.net.pl 15.07.10, 15:47
                          O, pomidory dojrzały, kury jaja poniosły, krowa beczy żeby ją
                          wydoić, a potomstwo zasyfiło garderobę wycierając gluty o rękaw.
                          Trahtór poszedł się zająć obrządkiem

Hmm...
                          Dosyć często opowiadasz na tym forum o swoich żydowsko-ukraińskich,
                          prowincjonalnych korzeniach.
                          A dzisiaj, byłeś tak miły poinformować innych forumowiczów o zakupie większej
                          ilości ziemi
                          forum.gazeta.pl/forum/w,62,114205139,114205518,Re_Akcja_nieplacenia_podatkow_przeciwko_PO.html
                          Nie jestem, rzecz jasna specjalistą, ale jak na mój gust, to ktoś tu ma spore
                          kompleksy... I z całą pewnością to nie jestem ja...:)
                          Pozdrawiam.
                          • wampir-wampir Re: Więc wqyślij jej mejla 15.07.10, 15:52

> Dosyć często opowiadasz na tym forum o swoich żydowsko-ukraińskich,
                            > prowincjonalnych korzeniach.

Jakich ukraińskich chłopku?

> A dzisiaj, byłeś tak miły poinformować innych forumowiczów o
                            zakupie większej
                            > ilości ziemi

Tja, trahtór wie co znaczy większa ilość? Nie wie? Znaczy przodkowie
                            nic nie mieli, pańszczyznę odrabiali i szrwarki u plebana i się
                            trahtórowi wydaje, że mało to dużo, bo zazdrości :P
                            > Nie jestem, rzecz jasna specjalistą, ale jak na mój gust, to ktoś
                            tu ma spore
                            > kompleksy... I z całą pewnością to nie jestem ja...:)

Ależ z całej pewnością ti jest trahtór :P

> Pozdrawiam.

Ja także, a jakże. Niech szczęści parobkom :P
                            • Gość: Ursus Re: Więc wqyślij jej mejla IP: *.nplay.net.pl 15.07.10, 16:57
                              Znaczy przodkowie nic nie mieli, pańszczyznę odrabiali i szrwarki u plebana
                              Muszę się ze wstydem przyznać, że nie do końca rozumiem wyrażenia gwarowe jakimi
                              się posługujesz.
                              Natomiast biorąc pod uwagę Twój poprzedni wpis (pomidory dojrzały, kury jaja
                              poniosły, krowa beczy żeby ją wydoić, a potomstwo zasyfiło garderobę wycierając
                              gluty o rękaw
                              ) jak i "zakupy" w okolicach Chodla, to wbrew temu co starasz
                              się ukryć, zdradza on, moim skromnym zdaniem, sporą znajomość materii. Jak
                              dobrze rozumiem, przeprowadzka gdzieś z terenów kresów pd.-wschodnich do Lublina
                              oznaczała dla Ciebie awans społeczny. Spotykałem w życiu takich ludzi-przez
                              pierwsze miesiące przestraszonych, a potem usiłujących grać rolę "mieszczuchów"
                              z dziada pradziada... Nie zdawali sobie sprawy jak bardzo trzeciorzędne i
                              rozpoznawalne jest to aktorstwo... I, jak to niejednokrotnie na tym forum było
                              przypominane: człowiek może wyjść ze wsi, wieś z człowieka-nigdy...Twoja
                              aktywność na tym forum jest tego znakomitą ilustracją.
                              Pozdrawiam :)
                              • wampir-wampir Re: Więc wqyślij jej mejla 15.07.10, 17:34

> [i]Znaczy przodkowie nic nie mieli, pańszczyznę odrabiali i
                                szrwarki u plebana[
                                > /i]
                                > Muszę się ze wstydem przyznać, że nie do końca rozumiem wyrażenia
                                gwarowe jakim
                                > i
                                > się posługujesz.
                                > Natomiast biorąc pod uwagę Twój poprzedni wpis (pomidory
                                dojrzały, kury jaja
                                > poniosły, krowa beczy żeby ją wydoić, a potomstwo zasyfiło
                                garderobę wycierając
                                > gluty o rękaw
                                ) jak i "zakupy" w okolicach Chodla, to wbrew
                                temu co starasz
                                > się ukryć, zdradza on, moim skromnym zdaniem, sporą znajomość
                                materii. Jak
                                > dobrze rozumiem, przeprowadzka gdzieś z terenów kresów pd.-
                                wschodnich do Lublin
                                > a
                                > oznaczała dla Ciebie awans społeczny. Spotykałem w życiu takich
                                ludzi-przez
                                > pierwsze miesiące przestraszonych, a potem usiłujących grać
                                rolę "mieszczuchów"
                                > z dziada pradziada... Nie zdawali sobie sprawy jak bardzo
                                trzeciorzędne i
                                > rozpoznawalne jest to aktorstwo... I, jak to niejednokrotnie na
                                tym forum było
                                > przypominane: człowiek może wyjść ze wsi, wieś z człowieka-
                                nigdy...Twoja
                                > aktywność na tym forum jest tego znakomitą ilustracją.

Tyle, że ja nie pochodzę ze wsi, a z Przemyśla, który nie leżał
                                nigdy na kresach południowych-wschodnich. Ba, nie mam żadnych
                                przodków wiejskiego pochodzenia, ty natomiast przyznawałeś się na
                                tym forum, że przodkowie biegali za pługiem. Nie wiesz co to pleban
                                i szrwarki? Sądzisz, ze to gwarowe określenia? To zainwestuj może
                                parę złotych w słownik języka polskiego.
                                A do Lublina przeprowadziłem się jako jako piętnastolatek, ponieważ
                                rodzice dostali tu mieszkanie. Mój ojciec jest Lubelakiem z dziada
                                pradziada i baby prababy i wykładał na tutejszej Politechnice. Żaden
                                awans to dla mnie nie był. Gdy zamieszkałem na Czubach w miejscu
                                dzisiejszego budynku Tepsy stała rozwalająca sią chatynka, przy
                                której pasła się krowa. Spotkałem też w Lublinie masę ludzi
                                wiejskiego pochodzenia. W Przemyślu nie miałem z takimi kontaktu.
                                Tam nie było właściwie przemysłu i nie pchali się do miasta tak jak
                                tutaj. Ja zresztą mieszkałem w ścisłym centrum, w - a jakże -
                                żydowskiej kamienicy i nawet jeśli na opłotkach byli ludzie, którzy
                                dopiero co przyjechali ze wsi, to ich po prostu nie znałem. Piszesz
                                też ciągle, że jesteś 100% Polakiem. To naród o chłopskich
                                korzeniach. Szlachta miała pochodzenie mieszane z racji małżeństw
                                zawieranych z przedstawicielami innych nacji, a polskiego
                                mieszczaństwa praktycznie tu nie było. Jesli jesteś stuprecentowy,
                                to oznaczać to może tylko wiejskie pochodzenie. Wiele innych rzeczy
                                też to zdradza. Na przykład zaściankowość i ślepa wiara w kościół,
                                większa niż w Boga nawet.
                                A działkę ze starym starym i chałupędo remontu kupiłem, bo mnie na
                                to stać, bo taka teraz moda wśród wykształciuchów, bo żona chciała.
                                To nie jest zabronione. O zwyczajach gospodarskich ludu polskiego
                                wiem co nieco, bo uczą o tym w szkołach. To kraj chłopski jak już
                                wspomniałem, więc nic w tym dziwnego.

> Pozdrawiam :)

Ja także, a jakże, potomku pańszczyźnianych :P
                                • Gość: Ursus Re: Więc wqyślij jej mejla IP: *.nplay.net.pl 15.07.10, 18:11
                                  Ależ nie prosiłem o tak wyczerpujący życiorys :)
                                  Nie masz chyba z kim pogadać i akurat mi się chcesz wypłakać w rękaw..?
                                  ja nie pochodzę ze wsi, a z Przemyśla, który nie leżał nigdy na kresach
                                  południowych-wschodnich

Przemyśl, Przemyśl... Rzut oka na mapę... 10 km od granicy z Ukrainą..? Jeżeli
                                  to nie są obecne kresy, to co nimi jest? No i na metropolię mi to jakoś nie
                                  wygląda, czy może się mylę?
                                  ty natomiast przyznawałeś się na tym forum, że przodkowie biegali za pługiem
                                  Rozumiem, że wskazanie odpowiedniego cytatu nie powinno nastręczyć Ci zbyt
                                  wielkich trudności :) W przeciwnym razie... sam sobie wystawisz świadectwo, że
                                  jesteś kłamcą.
                                  Nie wiesz co to (...) szrwarki?
                                  Do tej pory nie wiedziałem. Znalazłem w słowniku "Szarwark". O to Ci chodziło?
                                  Piszesz też ciągle, że jesteś 100% Polakiem
                                  Ciągle..? Nie przypominam sobie żebym kiedykolwiek coś takiego napisał, ale Ty
                                  zapewne jak zwykle wiesz lepiej :)
                                  Ja także, a jakże, potomku pańszczyźnianych
                                  Rozumiem, że to inwektywa, dzięki której niejako "urośniesz" we własnych oczach
                                  i która ma Ci dać złudzenie "zwycięstwa" oraz dobre samopoczucie. Ale widzisz,
                                  taką rolę możesz grać przed "swoimi" na tym forum. Nie zmieni to faktu, że,
                                  będąc zapewne w pełni świadomy własnych ograniczeń intelektualnych, nieustannie
                                  posługujesz się inwektywami, konfabulujesz, mijasz się z prawdą czy wręcz
                                  zwyczajnie kłamiesz.
                                  Pozdrawiam.
                                  • wampir-wampir Re: Więc wqyślij jej mejla 15.07.10, 18:38

> Ależ nie prosiłem o tak wyczerpujący życiorys :)
                                    > Nie masz chyba z kim pogadać i akurat mi się chcesz wypłakać w
                                    rękaw..?

Zarzucasz, to odpowiadam.

> Przemyśl, Przemyśl... Rzut oka na mapę... 10 km od granicy z
                                    Ukrainą..? Jeżeli
                                    > to nie są obecne kresy, to co nimi jest? No i na metropolię mi to
                                    jakoś nie
                                    > wygląda, czy może się mylę?

Dzisiaj nie funkcjonuje nazwa kresy. Chyba, że w odniesieniu
                                    przedwojennych terenów II RP znajdujących się za wschodnią garanicą.
                                    Tak klasyfikując to i Lubelszczyznę i Białostocczyznę można uznawać
                                    za kresy wschodnie, ale to kompletna bzdura.
                                    Nigdzue nie pisałem też, że Przemyśl to metropolia.

]
                                    > Rozumiem, że wskazanie odpowiedniego cytatu nie powinno nastręczyć
                                    Ci zbyt
                                    > wielkich trudności :) W przeciwnym razie... sam sobie wystawisz
                                    świadectwo, że
                                    > jesteś kłamcą.

Nie nastręczyło. Z naszej niegdysiejszej wymiany zdania wynika
                                    jasno, że trahtórek oburzył się na motłoch opacznie odnosząc moją
                                    wypowiedź do wasrtwy społecznej, z której się wywodzi i wtedy też
                                    próbował mi niskie pochodzenie insynuować.

Polska zawsze słynęła z tolerancji i według mnie Polacy to jest
                                    nadal
                                    najbardziej tolerancyjny naród na świecie.
                                    Oczywiście w pewnych sferach, bo motłoch był tradycyjnie
                                    zaściankowy i szowinistyczny. (podkr. moje)
                                    Oczywiście! :))) Jak miło...
                                    A kolega to co..? Za pługiem w białych rękawiczkach pomykał..? :)

forum.gazeta.pl/forum/w,62,104989009,105406399,Re_Biskup_lubelski_Stefan_Wyszynski.html

> Do tej pory nie wiedziałem. Znalazłem w słowniku "Szarwark". O to
                                    Ci chodziło?

Nie wiem co trahtór znalazł w słowniku. Nieznajomość tego pojęcia i
                                    uznanie go za gwarowe świadczy o ignorancji trahtóra. Uznawanie
                                    czegokolwiek, czego się nie zna za cokolwiek to głupota w
                                    najczystszej postaci.

> Ciągle..? Nie przypominam sobie żebym kiedykolwiek coś takiego
                                    napisał, ale Ty
                                    > zapewne jak zwykle wiesz lepiej :)

Wytykanie innym niepolskiego pochodzenia świadczy o przekonaniu o
                                    własnej czystości rasowej czy też narodowej. Czynisz to notorycznie.

> Rozumiem, że to inwektywa, dzięki której niejako "urośniesz" we
                                    własnych oczach
                                    > i która ma Ci dać złudzenie "zwycięstwa" oraz dobre samopoczucie.

Nie inwektywa. Po prostu stwierdzenie faktu.

> Pozdrawiam.

Ja także, nieustająco :P
                                    • Gość: Ursus Re: Więc wqyślij jej mejla IP: *.nplay.net.pl 15.07.10, 19:53
                                      Nie nastręczyło
                                      "...A kolega to co..? Za pługiem w białych rękawiczkach pomykał..? :)..."
                                      A jednak nastręczyło!:)
                                      Nie wiem, czy w Twojej szkole, w Przemyślu, uczyli różnicy między zdaniem
                                      oznajmującym i zdaniem pytającym..?
                                      Być może uczyli, ale Ty najwyraźniej wtedy chorowałeś...:)
                                      Prościej-to nie było oświadczenie, ale pytanie (taki znaczek "?" oznacza
                                      pytanie) i to skierowane do Ciebie :) Musiałem trafić w czuły punkt skoro
                                      zapamiętałeś, zaściankowy szlachcicu :)
                                      Tak więc, skoro nie jesteś w stanie zacytować odpowiedniej wypowiedzi,
                                      pozwolisz, że podtrzymam swoją opinię, że "...sam sobie wystawisz świadectwo, że
                                      jesteś kłamcą..."
                                      Wytykanie innym niepolskiego pochodzenia świadczy o przekonaniu o własnej
                                      czystości rasowej czy też narodowej. Czynisz to notorycznie.

Z całą pewnością nie notorycznie, i z całą pewnością nic nie zmienia faktu, że
                                      twierdząc "...Piszesz też ciągle, że jesteś 100% Polakiem..." delikatnie
                                      mówiąc, mijasz się z prawdą...:) Nie pierwszy i zapewne nie ostatni raz.
                                      "Potomek pańszczyźnianych" to, wg. Ciebie "...nie inwektywa. Po prostu
                                      stwierdzenie faktu
                                      ..."
                                      Cóż..., nic mi nie wiadomo o tym "fakcie" :))) A skoro ja nic o tym nie wiem, to
                                      Ty tym bardziej... Tak więc inwektywa, czy kolejne kłamstwo..? Wybierz sobie sam:)
                                      Pozdrawiam.
                                      • wampir-wampir Re: Więc wqyślij jej mejla 15.07.10, 20:04

> Nie nastręczyło
                                        > "...A kolega to co..? Za pługiem w białych rękawiczkach
                                        pomykał..? :)..."
                                        > A jednak nastręczyło!:)
                                        > Nie wiem, czy w Twojej szkole, w Przemyślu, uczyli różnicy między
                                        zdaniem
                                        > oznajmującym i zdaniem pytającym..?
                                        > Być może uczyli, ale Ty najwyraźniej wtedy chorowałeś...:)
                                        > Prościej-to nie było oświadczenie, ale pytanie (taki znaczek "?"
                                        oznacza
                                        > pytanie) i to skierowane do Ciebie :) Musiałem trafić w czuły
                                        punkt skoro
                                        > zapamiętałeś, zaściankowy szlachcicu :)

He, he, he. W odróżnieniu od ciebie tępy trahtórze potrafię się
                                        posługiwać forumową wyszukiwarką. To naprawdę nic trudnego :P

> Tak więc, skoro nie jesteś w stanie zacytować odpowiedniej
                                        wypowiedzi,
                                        > pozwolisz, że podtrzymam swoją opinię, że "...sam sobie wystawisz
                                        świadectwo, ż
                                        > e
                                        > jesteś kłamcą..."

Kontekst jest oczywisty i oczywiste wnioski z niego wynikają.
                                        Dlaczego tak się na motłoch oburzyłeś? Skąd pytanie "a kolega to
                                        co...?" czy nie oznacza ono, że trahtór slusznie wziął do siebie
                                        moją niepochlebną opinię o Polakach pochodzących z niskich warstw
                                        społecznych. To może trahtór się pochwali jakich to miał przodków,
                                        by rozwiać wszelkie wątpliwości. Ja wiem, że wymyślanie wymaga
                                        ślęczenia, bo nieznajomość obyczajów warstw wyższych zostanie
                                        natychmiast trahtórowi wytknieta, ale jak się trahtór przyłoży to
                                        może historyjkę skleci :P

> Wytykanie innym niepolskiego pochodzenia świadczy o przekonaniu
                                        o własnej
                                        > czystości rasowej czy też narodowej. Czynisz to notorycznie.

> Z całą pewnością nie notorycznie, i z całą pewnością nic nie
                                        zmienia faktu, że
                                        > twierdząc "...Piszesz też ciągle, że jesteś 100%
                                        Polakiem..."
                                        delikatnie
                                        > mówiąc, mijasz się z prawdą...:) Nie pierwszy i zapewne nie
                                        ostatni raz.

Ja wiem, że trahtór to ztych, co niewiele rozumieją poza konstrukcją
                                        cepa i jej podobnym, ale świat inteligentów jest nieco bardziej
                                        skomplikowany niż trahtór. Potrafią czytać między wierszami i
                                        wyciągać wnioski.

> "Potomek pańszczyźnianych" to, wg. Ciebie "...nie inwektywa. Po
                                        prostu
                                        > stwierdzenie faktu
                                        ..."
                                        > Cóż..., nic mi nie wiadomo o tym "fakcie" :))) A skoro ja nic o
                                        tym nie wiem, t
                                        > o
                                        > Ty tym bardziej... Tak więc inwektywa, czy kolejne kłamstwo..?

Wszystko świadczy o tym, że trahtór pochodzi w linii prostej od
                                        pańszczyźniabego chłopstwa. A że trahtór ma na tym tle kompleksy, to
                                        już problem trahtóra.

> Pozdrawiam.

Ja także potomku parobków :P
                                        • _aaa_ Podsumowując 15.07.10, 20:16
                                          Widzę, że Ursus też rodzine na wakacje wysłał.
                                          Ale wam się Panowie nudzi:)))
                                          • wampir-wampir Re: Podsumowując 15.07.10, 20:20
                                            _aaa_ napisała:

> Ale wam się Panowie nudzi:)))

Prawdę mówiąc w Krakowie jest tak masakryczny upał, że nic innego
                                            poza popijaniem mrożonej herbaty i stukaniem w klawiaturę nie można
                                            robić. Tylko do kanjpy na Poselską wyskoczyłem na korsykański obiad.
                                            Mam z Dietla dwa kroki, a koszulę po powrocie wyrzynałem i suszyłem
                                            zanim wrzuciłem do pralki. Strasznie jest.
                                          • tajnos.agentos Re: Podsumowując 16.07.10, 08:14
                                            _aaa_ napisała:

> Widzę, że Ursus też rodzine na wakacje wysłał.
                                            > Ale wam się Panowie nudzi:)))

A co! Wszystko przez te upały, niektórym móżdżki kompletnie odparowały...:)))
                                        • Gość: Ursus Re: Więc wqyślij jej mejla IP: *.nplay.net.pl 15.07.10, 21:02
                                          Nie nastręczyło
                                          > > "...A kolega to co..? Za pługiem w białych rękawiczkach
                                          > pomykał..? :)..."
                                          > > A jednak nastręczyło!:)
                                          > > Nie wiem, czy w Twojej szkole, w Przemyślu, uczyli różnicy między
                                          > zdaniem
                                          > > oznajmującym i zdaniem pytającym..?
                                          > > Być może uczyli, ale Ty najwyraźniej wtedy chorowałeś...:)
                                          > > Prościej-to nie było oświadczenie, ale pytanie (taki znaczek "?"
                                          > oznacza
                                          > > pytanie) i to skierowane do Ciebie :) Musiałem trafić w czuły
                                          > punkt skoro
                                          > > zapamiętałeś, zaściankowy szlachcicu :)
                                          He, he, he. W odróżnieniu od ciebie tępy trahtórze potrafię się posługiwać
                                          forumową wyszukiwarką. To naprawdę nic trudnego :P

Cieszę się :) Tyle, że, zapewne Ci umknęło, ale ... nie ma żadnego związku
                                          Twojego komentarza z komentowanym fragmentem...:) Strzeliłeś sobie kilka
                                          musztardówek naleweczki i rozumek szwankuje..?
                                          Kontekst jest oczywisty i oczywiste wnioski z niego wynikają.
                                          Pełna zgoda! Kontekst jest oczywisty, a prawda leży tam gdzie leży. I żadne
                                          zaklinania rzeczywistości tego nie zmienią...:)
                                          świat inteligentów jest nieco bardziej skomplikowany niż trahtór. Potrafią
                                          czytać między wierszami i wyciągać wnioski
                                          .
                                          Potrafią też posługiwać się poprawną polszczyzną i kulturalnym słownictwem,
                                          potrafią prowadzić merytoryczną dyskusję, potrafią nie obrażać adwersarza, nie
                                          zgadzając się z nim, nie posługują się permanentnie kłamstwem i manipulacją.
                                          Czyli posiadają te wszystkie cechy, których Ty, drogi <wampirku> nigdy
                                          posiadać nie będziesz... Tym, co jesteś z siebie w stanie wykrzesać, możesz
                                          szpanować co najwyżej w okolicy Chodla :)
                                          Wszystko świadczy o tym, że trahtór pochodzi w linii prostej od
                                          pańszczyźniabego chłopstwa

Nic tylko wypada mi pochylić czoła, przed niekoronowanym "królem" dedukcji i
                                          mistrzem ciętej riposty... :)))
                                          Miłych, wampirkowych, wolnych od kompleksów, snów...
                                          Pozdrawiam
                                          • wampir-wampir Re: Więc wqyślij jej mejla 15.07.10, 21:26

> Miłych, wampirkowych, wolnych od kompleksów, snów...

Pa, trahtórze. Jak zwykle zaserwowałeś bełkot, z którego ma wynikać,
                                            że jesteś inteligentny. Nic z tego niestety. Każdy twój post
                                            potwierdza, że to na co się tak silisz jest z trudem wyuczone i
                                            wymuszone. Także twoja obecność na forach w określonych wątkach,
                                            tematy, które poruszasz, zaściankowość, betonowatość i szczególnie
                                            to, że nie komentujesz tych problemów, które interesują
                                            inteligentów, bo ani cię nie dotyczą, ani zajmują, ani nie masz na
                                            te tematy nic do powiedzenia, świadczy o tobie i twoim pochodzeniu.
                                            Wbrew pozorom bardzo wiele mozna wyczytać o kimś i z tego, o czym
                                            pisze, czego nie wie i nie rozumie i zwłaszcza z tego, co szerokim
                                            łukiem omija. Zapluwanie się nic nie pomoże parafialny źróbku.

> Pozdrawiam

A ja nie, bo mi sie nie chcę :P
                                            • Gość: Ursus Re: Więc wqyślij jej mejla IP: *.nplay.net.pl 15.07.10, 22:42
                                              Myślałem, że już leżysz pod stołem i chrapiesz...:)
                                              Jak zwykle zaserwowałeś bełkot, z którego ma wynikać, że jesteś inteligentny.
                                              Przebóg! Przejrzałeś mnie! Ale, ale... Jak z "bełkotu" może wynikać, że ktoś
                                              jest inteligentny? Aaaa..., już chyba wiem...Myślisz, że Twoją forumową
                                              "twórczość" ktokolwiek w ten sposób odbiera..?:) Biedaku...
                                              Nic z tego niestety. Każdy twój post potwierdza, że to na co się tak silisz
                                              jest z trudem wyuczone i wymuszone.

A co to jest "...to na co się tak silę..."...? Definicję proszę :)
                                              Wbrew pozorom bardzo wiele mozna wyczytać o kimś i z tego, o czym pisze
                                              Dlaczego wbrew pozorom? Twoje posty dla oczu są tym samym czym szambo dla zmysłu
                                              węchu i to zarówno na pierwszy, drugi, trzeci... itd. rzut oka:) W Twoim
                                              przypadku pozory absolutnie nie mylą.
                                              Zapluwanie się nic nie pomoże
                                              Zgadzam się całkowicie! Dlaczego więc to z takim uporem czynisz, <wampirku>..?
                                              PS. Mam takie nieśmiałe pytanie...: czy skoro Ty zwracasz się do mnie per
                                              "parafialny źróbku", to nie miałbyś nic przeciwko temu, gdybym ja zwracał się do
                                              Ciebie per "gudłaju" (no bo chyba określenie "żydowski gudłaju" to takie masło
                                              maślane)..?
                                              • przemyslaw-leniak gudłaju 15.07.10, 22:47
                                                gudłaju???
                                                ...
                                                nie znam takiego słowa to z polskiego?
                                                co do reszty ładnie naprawde ujety wampir
                                                dobry szkic
                                                • tajnos.agentos Re: gudłaju 16.07.10, 08:19
                                                  przemyslaw-leniak napisał:

> gudłaju???
                                                  > ...
                                                  > nie znam takiego słowa to z polskiego?

To jest takie niewinne techniczne niby-polskie określenie, już dawno wprowadzone
                                                  na to forum wraz z innymi określeniami - takimi, jak "parch", "parszywiec"
                                                  "rabbi" itd. przez niejakiego elana13. Wymieniony osobnik żywa ich pod adresem
                                                  wszystkich tych, których on nie lubi i strasznie się burzy, gdy wymienione
                                                  niewinne techniczne określenia są używane przez innych wobec jego samego.
                                                  Przejrzyj stare wątki, to się przekonasz.:)

> co do reszty ładnie naprawde ujety wampir
                                                  > dobry szkic

Chyba sobie żartujesz...:)))
    • Gość: j2 Re: Bulwersujący napis, oburzeni mieszkańcy IP: *.lublin.mm.pl 14.07.10, 23:14
      można tylko ze smutkiem wnioskkować, że takich wydarzeń będzie coraz więcej. Po
      pierwsze, jak jest akcja to i reakcja więc jak się prowadzi rasistowską politykę
      uznawania specjalnych racji dla jednej grupy to ciśnienie rośnie. Po drugi,
      islamska i antysemicka europa będzie miała większe wpływy i u nas.
      Gdybym był arabem nienawidzącym żydów to cały czas bym w polsce malował takie
      napisy - niech policja szuka gó...arzy z farbą a nie terrorystów czy lokalnych
      złodziei
      • Gość: slawek Re: Bulwersujący napis, oburzeni mieszkańcy IP: *.opera-mini.net 15.07.10, 06:39
        Mieszkalem jakis czas w belgii,czasem na murach pojawialy sie antypolskie napisy.zawsze po kilku godzinach byly juz usuniete.u nas rasistowskie napisy strasza miesiacami-nikomu nie przeszkadzaja?
    • Gość: kaszkiet lampa40 czekac to sobie mozesz na swoja stara IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.10, 23:59
      jak z roboty przylezie.
      • Gość: Alina R. Widziałam wiele innych, bardziej szokujących IP: *.nplay.net.pl 15.07.10, 09:29
        Widziałam wiele innych, bardziej szokujących napisów na murach
        Lublina. Ale jakoś to gazety wyborczej nie szokowało i wszczynała z
        tamtych powodów głośnej, hałasliwej, histerycznej akcji.

Czy to wam nic nie mówi ?
        • Gość: adam Re: Widziałam wiele innych, bardziej szokujących IP: *.lublin.enterpol.pl 15.07.10, 15:21
          Alina R. napisał(a):
          >Widziałam wiele innych, bardziej szokujących napisów na murach
          >Lublina. Ale jakoś to gazety wyborczej nie szokowało i wszczynała z
          >tamtych powodów głośnej, hałasliwej, histerycznej akcji.

>Czy to wam nic nie mówi ?

Przecież Gazeta Wyborcza jest największym organem mniejszości
          żydowskiej w Polsce, więc nie ma się co dziwić.
    • Gość: pis to zło wyznawcy radia maryja szaleją IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.10, 00:02
      Swoje frustracje gdzieś trzeba wylać..
      • Gość: j2 Re: wyznawcy radia maryja szaleją IP: *.lublin.mm.pl 15.07.10, 00:46
        zastanawiam się czy na tym forum ktoś ma jakieś poglądy czy tylko wykonują
        zadania plując na siebie.
        Myślę, że rządzący (nie mylić z rządem) dopieli swego, podzielili ludzi, teraz
        wszyscy skaczą sobie do gardła więc można robić swoje
        Nie sądzę by pis był innym złem niż po, sld, czy psl.
        • Gość: wiejska baba Re: wyznawcy radia maryja szaleją IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.10, 09:37
          J23 z tym mysleniem to grube naduzycie....w twoim przypadku
          • Gość: j2 Re: wyznawcy radia maryja szaleją IP: *.lublin.mm.pl 15.07.10, 10:43
            dostałaś rozkaz od oficera prowadzącego by nie odpowiadać na pytania tylko
            obrażać ludzi. Ile ci płaca? Jesteś hileriugend pisu czy po? a może psl
          • tajnos.agentos Re: wyznawcy radia maryja szaleją 15.07.10, 12:00
            Mylisz się babo,to nie jest myślenie. To jest majaczenie umysłowo chorego.:)
    • Gość: bosman dopóki tacy ....... IP: *.centertel.pl 15.07.10, 10:46
      wszarze jak elan-tekstylny i jemu podobni będą mogli bezkarnie wydalać np. na
      tym forum swoje rzygowiny - nic się nie zmieni
      • Gość: j2 Re: dopóki tacy ....... IP: *.lublin.mm.pl 15.07.10, 11:49
        racja, wolność słowa jest idiotyzmem i powinna być prawnie zabroniona. Tylko
        lewactwo i żydzi mogą mówić co chcą.
        • Gość: bosman udajesz debila...... IP: *.centertel.pl 15.07.10, 11:57
          czy nim jesteś. Odnoszę wrażenie że to drugie. A nawet jestem pewien że to drugie.
        • tajnos.agentos Re: dopóki tacy ....... 15.07.10, 12:03
          Gość portalu: j2 napisał(a):

> racja, wolność słowa jest idiotyzmem i powinna być prawnie zabroniona. Tylko
          > lewactwo i żydzi mogą mówić co chcą.

Nie masz racji. Tylko j2, jako posiadacz jedynie słusznych poglądów ma mieć
          prawo się wypowiadać, a reszcie lewactwa i żydostwa powinno się zaszyć pyski.
          • Gość: j2 Re: dopóki tacy ....... IP: *.lublin.mm.pl 15.07.10, 15:26
            nieprawda, jako częściowy Żyd, mam prawo mówić co mi się chce a mój nos i
            napletek niech świadczy o mnie
            • wampir-wampir Re: dopóki tacy ....... 15.07.10, 15:41

> nieprawda, jako częściowy Żyd,

Łżesz, Żydzi są inteligentni, a ty to podręcznikowy przypadek
              imbecyla :P

> mam prawo mówić co mi się chce

Masz prawo rzygać, to wolny kraj.

>a mój nos i
              > napletek niech świadczy o mnie

Coś ci się porąbało, bo chodzi raczej o brak napletka, a że ci ktoś
              przetrącił nos i masz krzywy, to znaczy, ze w pięściach jesteś równy
              mocny jak w gębie, czyli totalne dno :P
              • Gość: j2 Re: dopóki tacy ....... IP: *.lublin.mm.pl 15.07.10, 16:32
                gadasz jak antysemita co tylko by żydom zaglądał w portki.
                • wampir-wampir Re: dopóki tacy ....... 15.07.10, 16:53

> gadasz jak antysemita co tylko by żydom zaglądał w portki.

He, he, he. Co za ćwok. Skąd się takie coś wzięło na świecie ;PPP
      • tajnos.agentos Re: dopóki tacy ....... 15.07.10, 12:02
        Gość portalu: bosman napisał(a):

> wszarze jak elan-tekstylny i jemu podobni będą mogli bezkarnie wydalać np. na
        > tym forum swoje rzygowiny - nic się nie zmieni

A co myślał, forum ma być gorsze od ściany na Czechowie?:D
      • Gość: O. Po. tajnos.agntos.idiotos completos.idiotos IP: *.nplay.net.pl 15.07.10, 12:40
        tajnos.agntos.idiotos completos.
    • tajnos.agentos Bulwersujący napis "Śmierć Żydom". Mieszkańcy o... 15.07.10, 11:47
      Całe miasto jest zabazgrane graffiti różnej formy i treści - od niemalże dzieł
      sztuki do obscenicznych rysunków i obelg pod adresem miejscowego
      dzielnicowego. Nikomu to jednak nie przeszkadza, póki jakiś debil nie
      nabazgrze czegoś antyżydowskiego. Wtedy natychmiast gazetka ogłasza falę
      "społecznego oburzenia".:D
      • wampir-wampir Re: Bulwersujący napis "Śmierć Żydom". Mieszkańcy 15.07.10, 12:09
        Ale fajne napisy też bywają. Ja zapamiętałem:

- gdzie kucharek sześć tam cycków dwanaście
        - onanizm wzmacnia organizm
        - uwolnić Kalibabkę! Liga Kobiet Polskich
        - Bosek, wróć do domu. Matka Boska.

Nie wszystkie z Lublina. No wiem, że to wandalizm, ale jakoś weselej
        się robi czytając takie napisy ;D
        • tajnos.agentos Re: Bulwersujący napis "Śmierć Żydom". Mieszkańcy 15.07.10, 12:30
          Mnie się spodobał kiedyś następujący: "Polak to nie kaktus - musi pić".:)
          • wampir-wampir Re: Bulwersujący napis "Śmierć Żydom". Mieszkańcy 15.07.10, 12:36
            "Życie to śmiertelna choroba przenoszona drogą płciową" posłużył
            Zanussiemu za tytuł filmu, mają więc też rolę kulturotwórczą :-)))
            • Gość: P. OO. tajnos.agntos.idiotos completos.ubekos IP: *.nplay.net.pl 15.07.10, 12:39
              tajnos.agntos.idiotos completos.
              • tajnos.agentos Re: tajnos.agntos.idiotos completos.ubekos 15.07.10, 12:43
                Pozdrawiam śmierdzące PiSuarowe szmaty z nplay.
            • tajnos.agentos Re: Bulwersujący napis "Śmierć Żydom". Mieszkańcy 15.07.10, 12:44
              Aha, było jeszcze jedno (w Lublinie, ale dawno): "to skandal, w dupie jest
              dziura!!!":)
    • Gość: Gość Re: Bulwersujący napis, oburzeni mieszkańcy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.10, 14:02
      To tylko taki happening słowny. Jak Palikota ,,zastrzelić i
      wypatroszyć''. Nie ma co ścigać :) :) :)
      • Gość: j2 Re: Bulwersujący napis, oburzeni mieszkańcy IP: *.lublin.mm.pl 15.07.10, 23:15
        o tym czy coś jest przestępstwem decyduje w naszym wolnym kraju nieskalany
        wymiar sprawiedliwości a szczególnie ten jego dział wspierany przez
        michnikowszyznę i salon
        Więc jeśli powiesz: zabić katolika(najlepiej takiego z pis), to jest to fajny
        żart, który w tym towarzystwie doda ci splendoru
        jeśli powiesz: zabić żyda, zostaniesz przestępca
        Trzeba się uczyć skakać jak pieski bo tego tez wymaga unia bolszewicka.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka