tow.janwinnicki 21.09.10, 16:11 Przecież pan Policzkiewicz z sanepidu twierdził uparcie, że wszystko na pewno jest okej a jeśli już to Gessler szurała włosami? To skąd niby ten mandat? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: olo Re: 500 zł mandatu dla Jesz Burgera na deptaku IP: *.a-plus.net.pl 21.09.10, 18:06 bo oni z założenia za wejście liczą 500 ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mg Re: 500 zł mandatu dla Jesz Burgera na deptaku IP: *.adsl.inetia.pl 21.09.10, 18:15 za brak dat ważności do spożycia na zamrozonych produktach - bylo o tym w innym artykule, radze najpierw posprawdzac, a potem ziac ironia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tis Re: 500 zł mandatu dla Jesz Burgera na deptaku IP: *.adsl.inetia.pl 21.09.10, 18:32 Za to mandatów sie nie daje,właściciel gdyby miał HACCP -nie przyjmuje mandatu - do sądu- i wygrywa.Chyba tzw.HACCP robili mu inspektorzy z Sanepidu więc nie fikał,dalej trzeba trwać w biznesie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: u Re: 500 zł mandatu dla Jesz Burgera na deptaku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.10, 22:52 A co ma HACCP do mandatu? gdyby właściciel restauracji wdrożył system HACCP to przypadek pokazany w programie p. Gessler raczej by nie miał miejsca (nieświeże mięso, brudne stanowiska pracy itd., itp.). Wobec powyższego SANEPID nie miałby podstaw także do nałożenia mandatu(oczywiście w rzeczowej sprawie). pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: u Re: 500 zł mandatu dla Jesz Burgera na deptaku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.10, 22:57 i jeszcze jedno: nawiązując do postu kolegi poniżej - gdyby w JESZ BURGERZE był wdrożony HACCP to p. Gessler wraz z ekipą do pomieszczeń kuchennych by nie weszła tak "prosto z ulicy"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rupi Re: 500 zł mandatu dla Jesz Burgera na deptaku IP: 188.33.96.* 21.09.10, 19:44 Obok tego artykułu jest link do tekstu z wypowiedziami Policzkiewicza. Kliknij na niego i przeczytaj raz jeszcze, bo na razie piszesz bzdury. Tam nie ma nawet jednego zdania w obronie restauracji. Jest wyłącznie krytyka opinii wygłaszanych przez Gessler (bo na oko ocenia coś, co tak naprawdę można stwierdzić dopiero po dokładnym badaniu Sanepidu) i jej zachowania (rozpuszczone włosy, niemyte ręce itp). Odpowiedz Link Zgłoś
korpo_racja1 Hej Pani Gesler !!!!!! 21.09.10, 20:11 Może zamiast głupiego pouczania innych zajęła by sie pani czystością we własnej knajpie ? A tak na marginensie ta pani nazwisko Gesler ma po mężu a bratem jej jest ..Ikonowicz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ruda Re: Hej Pani Gesler !!!!!! IP: *.elektrosat.pl 27.09.10, 21:43 nie martw sie o czystosc w jej knajpach... nazwisko ma po mezu??? o jaaaaa, nieslychane...moze nawet miec po zonie a jej bratem moze byc kazdy inny polityk... rodziny, nazwiska sie nie wybiera... a Ty po kim masz nazwisko i kto jest Twym bratem...moze chcesz sie pochwalic...? Odpowiedz Link Zgłoś
ben_nabrotzky 500 zł mandatu dla Jesz Burgera na deptaku 21.09.10, 20:20 Nie słyszałem o jakiejkolwiek kontroli SANEPID-u, która stwierdziłaby: super, jesteście wzorem, doskonale prowadzona placówka, nie ma się do czego przyczepić...jeśli chcecie i się zgodzicie, przyślemy do Was na krótkie szkolenie innych przedsiębiorców. Ba, nie słyszałem nawet o kontroli, gdzie stwierdzono: macie poprawić to, to i to...uchybienia małe, więc dziś bez mandatu, ale proszę się poprawić, bo będziemy się przyglądać Natomiast z założenia jest tak, że SANEPID musi coś znaleźć. Cokolwiek. Coś, co te prukwy będą mogły zaraportować, staryfikować, i ukarać mandatem i tym samym zarobić na chleb i udowodnić reszcie świata niezbędność swego istnienia. Nie znam jesz burgera, w życiu tam nie byłem. Ale przeżyłem kilkanaście kontroli SANEPIDU. I właścicielom "jesza" zaocznie dałbym mandat za: -włosy p. Gessler -niemyte ręce p. Gessler -brak stroju roboczego p. Gessler -przebywanie p. Gessler w kuchni...pod warunkiem, że okażą ważną książeczkę SANEPID. Jako właściciele dopuścili do tych uchybień. Jak widać nie trza kontroli, żeby dać mandacik. A sam program jest zwyczajnie kiepski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Diana Re: 500 zł mandatu dla Jesz Burgera na deptaku IP: *.opera-mini.net 21.09.10, 20:30 Przeciez to jasne ze mandat powinien byc.polecam wejsc na zaplecze i sie rozejrzec.zabraniaja?to idziemy do innego lokalu.proste. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: 500 zł mandatu dla Jesz Burgera na deptaku IP: *.chello.pl 21.09.10, 21:15 Ciekawe czy ekipa: kamerzyści, dźwiękowcy etc mieli książeczki zdrowia z ważnymi badaniami. Geslerowa na pewno miała w końcu prowadzi knajpy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ruda Re: 500 zł mandatu dla Jesz Burgera na deptaku IP: *.elektrosat.pl 28.09.10, 01:01 no taaak... i tu ich na pewno masz!!! Bo przecież badania to taka trudna sprawa...no chyba, że ktoś robi kupkę raz na pół roku... a tvn na pewno dopuściłby się takich zaniedbań... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: restaurator Re: 500 zł mandatu dla Jesz Burgera na deptaku IP: *.lubzel.com.pl 22.09.10, 08:10 Nie masz absolutnie racji. Prowadze niewielki lokal gastronomiczny i do tej pory (1,5 roku dzialalnosci) nie mialem zadnych problemow z sanepidem, a przy pierwszej kontroli pani powiedziala,ze lokal moze byc wzorem do nasladowania. Takze nie przesadzalbym tak bardzo z tym "zlym sanepidem". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ruda Re: 500 zł mandatu dla Jesz Burgera na deptaku IP: *.elektrosat.pl 28.09.10, 00:56 Zasada jest prosta...skoro dali za coś mandat to znaczy, że cos znaleźli... nigdy nie mogą dać mandatu na siłę, zawsze muszą mieć do tego prawną podstawę! Skoro nie słyszałeś o kontroli, na której nie przyczepili się do niczego to znaczy, że zawsze coś było nie tak. Może przepisy są popaprane, ale wiem, że można wszystkiego dopilnować... wymaga to dużo pracy, ale można. "...z założenia jest tak, że SANEPID musi coś znaleźć." - to tak jakby pisać, że każdy murzyn pewnie gwałci białe kobiety i lata ze splówą po slamsach, a każdy muzułmanin jest zamachowcem... Sanepid z palca nie wysysa... jak są nieprawidłowości to oka przymknąć nie może! A co do włosów, mycia rąk, stroju... p. Gessler to uśmiałam się czytając co napisałeś. Na pewno bardzo ważnym elementem programu jest pokazywanie co chwilę jak p. Gessler myje rączki, no oczywiście strój jest też niezbędny gdy biega po kuchni i wywala stare rzeczy do śmieci i robi im porządek, włosy... hmm, może rzeczywiście powinna mieć wszystkie schowane pod czepek, ale jakoś nie przypominam sobie żeby kucharki nie miały wypuszczonych włosów pod czepkiem... aha i jeszcze badania sanepidowskie... naprawdę myślisz, że p. Gessler takich nie posiada?... w końcu ona jest tylko restauratorką... Hehe... piszesz, że program kiepski, to współczuję, że tracisz czas oglądając kiepskie programy i jeszcze komentując je... albo jesteś zawistnym, zgorzkniałym człowiekiem, albo masz bardzo nudne życie... aaa...pewnie jesteś z podobnej lub tej samej branży i program ten traktujesz jako kopalnię wiedzy na temat złych zachowań w kuchni, na zapleczu zakładu i starasz sie nie zachowywać jak p. Gessler... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ruda Re: 500 zł mandatu dla Jesz Burgera na deptaku IP: *.elektrosat.pl 28.09.10, 01:16 "Kontrola nie wykazała żadnych tragicznych zaniedbań, które zmusiłyby nas do zamknięcia lokalu. Zastaliśmy ogólny bałagan, szczególnie w kwestii przechowywania artykułów spożywczych - m. in. brak daty ważności na większości z nich. Również stan sanitarny lokalu nie spełniał podstawowych norm - mówi Paweł Policzkiewicz..." No to tylko się cieszyć, że tragicznych zaniedbań nie było... Nadal uważasz, że zły stan sanitarny, brak dat ważności to nie powód by wystawić mandat i że sanepid się czepia? To tylko mówi o Twoim podejściu do sprawy... bo co... ważne żeby klient nie widział i jest ok? Moim zdaniem właścicielom tego lokalu należy się ostry kop w tyłek... no ale w sumie nie ma się co dziwić, że oni ledwo co przędą, a p. Gessler chyba ma sie całkiem, całkiem... Po co w ogóle zgłosili się do tego programu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Spinka^ Re: 500 zł mandatu dla Jesz Burgera na deptaku IP: *.chello.pl 01.10.10, 08:27 a mi się śmiać chce, bo zrobili sobie taką antyreklame zgłaszając się do tego programu :D chcieli rozgłosu to mają....ja wiem że NIGDY tam nic nie zjem i pewnie 80% która obejrzała ten program też :) a takiemu szefowi życzę żeby mu ten interes szybciutko poległ i żeby sam się wziął do uczciwej roboty :/ cham jeden, tak traktować pracowników..... pozdrawiam wszystkich co preferują ZDROWĄ żywność :D Odpowiedz Link Zgłoś
tajnos.agentos 500 zł mandatu dla Jesz Burgera na deptaku 22.09.10, 08:08 Pani Gessler była łaskawa stwierdzić, że mięso "śmierdzi trupem" a kukurydza jest spleśniała... Czy była łaskawa przekazać zakwestionowaną próbkę do laboratorium w celu dokładniejszego jej zbadania, czy też posiada w otworze gębowym akredytowane laboratorium, które na poczekaniu dostarcza nie podlegających dyskusji wyników odnośnie zawartości toksyn grzybiczych, bakterii gnilnych itp.::D Nieważne... Tak samo, jak nie ma kierowcy, który zawsze, wszędzie i w każdych okolicznościach jeździłby zgodnie ze wszystkimi możliwymi przepisami (ci, którzy próbują tak robić, nieraz powodują więcej zamieszania od tych, którzy po prostu jeżdżą normalnie i z wyobraźnią), nie ma firmy, gdzie zawsze i wszystko by było idealne. Każda kontrola jest w stanie wykryć jakieś tam uchybienia (etykietowanie, dokumentacja, zaniedbania w stosowaniu procedur HACCP, niewłaściwa temperatura wody w sterylizatorach itp., itd.), należy jednak odróżnić uchybienia drobne - zwykle kończące się upomnieniem, nakazem niezwłocznego usunięcia, ewentualnie mandatem, od uchybień rażących - za które należy się wysoka grzywna, zakaz wykonywania działalności, skierowanie sprawy do prokuratury itd.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ruda Re: 500 zł mandatu dla Jesz Burgera na deptaku IP: *.elektrosat.pl 28.09.10, 02:48 to gratuluję podejścia... czyli drobne uchybienia są ok?... no tak, na świecie pełno ludzi, którzy uprawiają prowizorkę. a to cytat z innegoi artykułu: "Inspektorzy sanepidu mogą na właścicieli nałożyć od 100 do 500 złotych grzywny." Ciekawe czemu dostali najwyższą stawkę... Więcej... lublin.gazeta.pl/lublin/1,48724,8371048,Gessler_rozjechala_ich_w_TVN___Strzelila_nam_w_glowe_.html#ixzz10mT8tpSN Odpowiedz Link Zgłoś
ami_lii 500 zł mandatu dla Jesz Burgera na deptaku 22.09.10, 12:08 Oglądałam ostatni odcinek Kuchennych rewolucji i niestety wszystkie zarzuty pana Polickiewicza można obalić : gdy pani Gessler poszła do kuchni w celu sprawdzenia szafek, sprzętu itp. faktycznie miała "normalny" strój i nie upięte włosy. W momencie gdy wzięła sie za gotowanie, miała spięte i zakryte włosy, fartuch roboczy i myła ręce. Inna kwestia że tamta knajpa poradziła sobie o niebo lepiej od nas, bo po powrocie pani Gessler nie miała żadnych zastrzeń, nad jedzeniem wręcz sie rozpływała z zachwytu. Odpowiedz Link Zgłoś
tajnos.agentos Re: 500 zł mandatu dla Jesz Burgera na deptaku 22.09.10, 14:24 ami_lii napisała: > Oglądałam ostatni odcinek Kuchennych rewolucji i niestety wszystkie zarzuty pan > a Polickiewicza można obalić : gdy pani Gessler poszła do kuchni w celu sprawdz > enia szafek, sprzętu itp. faktycznie miała "normalny" strój i nie upięte włosy. > W momencie gdy wzięła sie za gotowanie, miała spięte i zakryte włosy, fartuch > roboczy i myła ręce. Wydaje mi się, że zrobiła to właśnie pod wpływem zarzutów pana Policzkiewicza. Odpowiedz Link Zgłoś
maniaczytania Re: 500 zł mandatu dla Jesz Burgera na deptaku 23.09.10, 19:21 tajnos.agentos napisał: > ami_lii napisała: > > > Oglądałam ostatni odcinek Kuchennych rewolucji i niestety wszystkie zarzu > ty pan > > a Polickiewicza można obalić : gdy pani Gessler poszła do kuchni w celu s > prawdz > > enia szafek, sprzętu itp. faktycznie miała "normalny" strój i nie upięte > włosy. > > W momencie gdy wzięła sie za gotowanie, miała spięte i zakryte włosy, fa > rtuch > > roboczy i myła ręce. > > Wydaje mi się, że zrobiła to właśnie pod wpływem zarzutów pana Policzkiewicza. Przeciez te odcinki byly krecone juz jakis czas temu Odpowiedz Link Zgłoś
tajnos.agentos Re: 500 zł mandatu dla Jesz Burgera na deptaku 24.09.10, 08:36 Mało mnie to obchodzi. Dwa razy w życiu obejrzałem to badziewie: pierwszy raz jeden z pierwszych odcinków, drugi raz jeden z ostatnio wyemitowanych. Kontynuować nie mam zamiaru, bo wolę Planete, NatGeo, Discovery World, Discovery Science, History, dobre filmy nieprzerywane durnymi reklamami oraz od czasu do czasu wieści ze świata.:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ruda Re: 500 zł mandatu dla Jesz Burgera na deptaku IP: *.elektrosat.pl 27.09.10, 21:25 A sprawiasz wrażenie jakbyś bardzo się tym przejmował. Więc zamiast tak zaciekle komentować tu na forum to lepiej oglądaj sobie te swoje ulubione kanały skoro Cię to mało obchodzi... A programy są kręcone dużo wcześniej więc Twoja teoria ma się nijak do rzeczywistości... pewnie też wierzysz, że to ruscy zestrzelili TU 154... Odpowiedz Link Zgłoś
tajnos.agentos Re: 500 zł mandatu dla Jesz Burgera na deptaku 28.09.10, 08:04 Gość portalu: ruda napisał(a): > A sprawiasz wrażenie jakbyś bardzo się tym przejmował. Pozory mylą. Po prostu,bawi mnie zamieszanie, jakie może zrobić jeden badziewiasty programik. To jest zupełnie tak, jakby ktoś wyrabiał sobie pogląd na sytuację na polskich drogach oglądając "Uwaga pirat". Więc zamiast tak zaciekl > e komentować tu na forum to lepiej oglądaj sobie te swoje ulubione kanały skoro > Cię to mało obchodzi... A co, nie wolno? Zarezerwowane wyłącznie dla wielbicieli TVNowych tiwiszołów?:D > A programy są kręcone dużo wcześniej więc Twoja teoria ma się nijak do rzeczywi > stości... pewnie też wierzysz, że to ruscy zestrzelili TU 154... Wali mnie kiedy są kręcone programy. Ważne kiedy są emitowane. Co do katastrofy TU 154, już dawno udowodniłem na tym forum, że to nie ruscy, tylko UFO. Było uważać.:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman ruda = Gessler? IP: *.centertel.pl 01.10.10, 11:58 przefarbowana? Widziałem wczoraj migawkę z Gessler w TVN Style: nadęte, tłuste, pretensjonalne, niesympatyczne babsko. Aha - i brzydkie. Odpowiedz Link Zgłoś