Dodaj do ulubionych

Umarł głowonóg Paul

26.10.10, 17:59
Tak mi przykro <*>.
Obserwuj wątek
    • wampir-wampir Re: Umarł głowonóg Paul 26.10.10, 18:01
      Jesteśmy przekonani, że Paul cieszy się lepszym życiem w zaświatach - powiedzieli przedstawiciele personelu.

www.sport.pl/pilka/1,64946,8570039,Pilka_nozna__Osmiornica_Paul_nie_zyje.html
      • Gość: Ursus Re: Umarł głowonóg Paul IP: *.nplay.net.pl 26.10.10, 18:55
        Umarł głowonóg Paul
        A ja byłem przekonany, że głowonogi to raczej zdychają...
        Jesteśmy przekonani, że Paul cieszy się lepszym życiem w zaświatach - powiedzieli przedstawiciele personelu.
        Szkoda, że "...przedstawiciele personelu..." nie zechcieli rozwinąć niewątpliwej głębi swoich "teologicznych" rozważań i nie podzielili się z czytelnikami wyznaniem wyjaśniającym na czym to opierają swoje przekonanie :)
        Pozdrawiam.
        • wampir-wampir Re: Umarł głowonóg Paul 26.10.10, 19:03
          Zapewne na chrześcijaństwie. Z głębią przemyśleń na ten temat możesz się zapoznać czytając wywiad rzekę z Anną Świderkówną, katoliczką i znaną biblistką, która doszła do wniosku, że zwierzęta domowe zmartwychwstaną razem ze swoimi właścicielami. Ciao traktorku :-)))
          • empi Re: Umarł głowonóg Paul 26.10.10, 19:09
            Ciekawa lektura.
            pzdr.
            • tajnos.agentos Re: Umarł głowonóg Paul 27.10.10, 08:21
              Ty nie burz niewzruszonego pionu moralnego u ciągnika takimi wywrotowymi tekstami... Wszystkim prawym wiadomo przecież, że ten Franciszek w młodości współpracował.:D
        • _aaa_ Re: Umarł głowonóg Paul 26.10.10, 19:25
          Gość portalu: Ursus napisał(a):

> A ja byłem przekonany

Nie po raz pierwszy.
          Wypada więc zweryfikować poglady.

> Szkoda, że "...przedstawiciele personelu..." nie zechcieli rozwinąć niewątpliwe
          > j głębi swoich "teologicznych" rozważań i nie podzielili się z czytelnikami wyz
          > naniem wyjaśniającym na czym to opierają swoje przekonanie :)

Na głębokiej wierze, podobnie jak Ty:)))
          • Gość: rurek Re: Umarł głowonóg Paul IP: *.ostnet.pl 26.10.10, 19:37
            I to jest prawdziwa strata. Nie żyje zacne i uczciwe stworzenie a..... Ech! nie ma sprawiedliwości na tym łez padole.
            • wampir-wampir Re: Umarł głowonóg Paul 26.10.10, 19:56
              Małgosiu, Rurku nie traćcie nadziei! Nawrócenie pozwoli Wam spotkać sie kiedyś z Paulem :-)))
              • Gość: rurek Re: Umarł głowonóg Paul IP: *.ostnet.pl 26.10.10, 20:04
                Oj , coś czuję że chyba mi się nawraca :))
              • _aaa_ Re: Umarł głowonóg Paul 26.10.10, 20:06
                A po co sięnawracac?
                Wystarczy zaprosić na talerz, któregos z Paulowych braci...
                I tu pojawia się teoria - jesteś tym co jesz:)))
                • wampir-wampir Re: Umarł głowonóg Paul 26.10.10, 20:10
                  Hmm, coś w tym jest. Przepis na ośmiornicę poprosiłbym, ale nie każda potrafi przewidzieć przyszłość. Paul był wyjątkowy. Złożę kwiaty na jego nagrobku:-)))
                  • _aaa_ Re: Umarł głowonóg Paul 26.10.10, 20:15
                    To Nostradamus juz nie wystarczy?
                    Tak ostatnio straszyli pieknie na Discovery, odnalezioną księgą pełną obrazków.
                    Sporo było wizerunków papierzy z wymierzonymi w nich mieczami
                    i odwróconymi plecami do nich ludzi.
                    Cos mi sie widzi, że to wstydzenie sie bycia katolikiem przez Richarda Henrego,
                    nie było bezpodstawne:)))
                    • wampir-wampir Re: Umarł głowonóg Paul 26.10.10, 20:23
                      No cóż, katolikom łatwo nie jest, ale ich przyszłość to nie mój problem. Z Paulem wiązałem merkantylne nadzieje na zbicie fortuny w zakładach bukmacherskich w trakcie najbliższych ME, a tu taka wiadomość. Pokarało mnie za to, że nie obstawiałem wyników zgodnie z jego wskazaniami podczas ostatniego mundialu. Opatrzność mści się na niedowiarkach. Objawień wyników doświadczą tylko ludzie głębokiej wiary, bo że Paul wkrótce objawiać się zacznie, nie wątpię :-)))
                      • _aaa_ Re: Umarł głowonóg Paul 26.10.10, 20:56
                        wampir-wampir napisał:

> Objawień wyników doświadczą tylko ludzie głęboki
                        > ej wiary, bo że Paul wkrótce objawiać się zacznie, nie wątpię :-)))

Sadzisz, że go zjedzą?
                        Jest taki nurt wierzeń, że konsumując umarłego, przejmujemy jego cechy charakteru i wiedzę.
                        W tym wypadku bardziej stawiała bym na objawienie Paula w postaci wysypki alergicznej:)))

• wampir-wampir Re: Umarł głowonóg Paul 26.10.10, 21:48
                          _aaa_ napisała:

> W tym wypadku bardziej stawiała bym na objawienie Paula w postaci wysypki alerg
                          > icznej:)))

Non wiesz? Idź do spowiedzi niewierna niewiasto :-)))
                  • hoacyn Re: Umarł głowonóg Paul 26.10.10, 21:02
                    Każda ośmiornica w końcu przemija :)))))
                    • hoacyn Re: Umarł głowonóg Paul 26.10.10, 21:07
                      A tutaj mamy komunistyczne wyobrażenie giełdy na Wall Street :))
    • hoacyn Re: Umarł głowonóg Paul 26.10.10, 20:49
      W ten oto sposób formuła tego forum została poszerzona o głowonogi :)
      Chciałem tylko zrócić uwagę, że imię Paul nalezy wymawiać przez "au", gdyż Paul był Niemcem. W tvn24 jeden z redaktorów oznajmił, że zdechła ośmiornica "pol", czyli chyba mu się skojarzyło z Paulem McCartneyem. Imię "Józef" pewnie by wymówil jako "Dżosef", choć przecież Stalin był Gruzinem :)
      • empi Re: Umarł głowonóg Paul 26.10.10, 21:03
        gdyż Paul był Niemcem
        Paul nie był Niemcem. Obcy rasowo, nawet nie Nordyk :), najwyżej na siłę naturalizowany gastarbaiter.
        pzdr.
        • _aaa_ Re: Umarł głowonóg Paul 26.10.10, 21:08
          Fransuzzz?:)))
        • hoacyn Re: Umarł głowonóg Paul 26.10.10, 21:10
          Moim zdaniem jednak Nordyk. Spójrz na to typowo nordyckie czoło i jasne oczy :)
          • empi Re: Umarł głowonóg Paul 26.10.10, 21:27
            może i Nordyk, ale skandynawski bo rudy :)
            pzdr.
            • wampir-wampir Re: Umarł głowonóg Paul 26.10.10, 21:54
              Wszyscy się mylicie. Paul był Hiszpanem. Pochodził z temtejszych łowisk, a po mundialu został honorowym obywatelem jakiejś hiszpańskiej dziury, w pobliżu której go złapano.
              • _aaa_ Re: Umarł głowonóg Paul 26.10.10, 22:25
                Katolickie hiszpańskie miasto tak uczciło osmornicę...
                Za chwilę ostoja prawdziwego katolika będzie li tylko obok żubra w Białowieży:)))
              • empi Re: Umarł głowonóg Paul 26.10.10, 22:30
                Ja się swojej teori trzymam. Nordyk bo rudy, Wiking to i pływał sobie w różnych wodach. Także hiszpańskich. :)
                pzdr.
                • empi Re: Umarł głowonóg Paul 26.10.10, 22:31
                  sorki, teorii :)
                  pzdr.
                  • wampir-wampir Re: Umarł głowonóg Paul 26.10.10, 22:33
                    Sprzyjał Iberyjczykom. Obwieścił światu ich sukces, zanim go osiągnęli. Wygląd to kamuflaż. Paul był Hiszpanem, tylko się utlenił :-)))
                    • _aaa_ Re: Umarł głowonóg Paul 26.10.10, 22:45
                      A podszyty był Bassskiem:)))
                      • wampir-wampir Re: Umarł głowonóg Paul 26.10.10, 22:47
                        Tego już się nie dowiemy niestety. Ach Paul, będzie mi go brakowało :-)))
                        • _aaa_ Re: Umarł głowonóg Paul 26.10.10, 22:49
                          Jak byś go zjadł, to kto wie...:P
                          • wampir-wampir Re: Umarł głowonóg Paul 26.10.10, 22:52
                            Jakże bym mógł. Nie bluźnij :-)))
                            • _aaa_ Re: Umarł głowonóg Paul 26.10.10, 23:04
                              Jak?
                              Sztućcami na ten przykład.
                              I dobrze trzeba gryźć. Maja tendencję bycia gumowatymi.
                              • wampir-wampir Re: Umarł głowonóg Paul 26.10.10, 23:07
                                To zależy jak przyrządzone. Jadałem w Grecji pyszne głowonogi. Rozpływały się w ustach, nie w dłoni :-)))
                                • Gość: bosman najlepsze z grilla... IP: *.centertel.pl 27.10.10, 08:38
                                  z ogórkiem surowym i ćwiarteczką ouzo. Palce lizać :-)
                                  • Gość: rurek Re: najlepsze z grilla... IP: *.ostnet.pl 28.10.10, 10:31
                                    A po cholerę do tej ćwiarteczki jakieś dodatki.
                                    • Gość: bosman ano dlatego... IP: *.centertel.pl 28.10.10, 12:16
                                      że te smaki doskonale się komponują. Ale przymusu nie ma - de gustibus...
                                      • wampir-wampir Re: ano dlatego... 28.10.10, 15:56
                                        Ja ouzo bardzo lubię. Może być pod ośmiorniczkę :-)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka