wampir-wampir 26.10.10, 17:59 Tak mi przykro <*>. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wampir-wampir Re: Umarł głowonóg Paul 26.10.10, 18:01 Jesteśmy przekonani, że Paul cieszy się lepszym życiem w zaświatach - powiedzieli przedstawiciele personelu. www.sport.pl/pilka/1,64946,8570039,Pilka_nozna__Osmiornica_Paul_nie_zyje.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ursus Re: Umarł głowonóg Paul IP: *.nplay.net.pl 26.10.10, 18:55 Umarł głowonóg Paul A ja byłem przekonany, że głowonogi to raczej zdychają... Jesteśmy przekonani, że Paul cieszy się lepszym życiem w zaświatach - powiedzieli przedstawiciele personelu. Szkoda, że "...przedstawiciele personelu..." nie zechcieli rozwinąć niewątpliwej głębi swoich "teologicznych" rozważań i nie podzielili się z czytelnikami wyznaniem wyjaśniającym na czym to opierają swoje przekonanie :) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
wampir-wampir Re: Umarł głowonóg Paul 26.10.10, 19:03 Zapewne na chrześcijaństwie. Z głębią przemyśleń na ten temat możesz się zapoznać czytając wywiad rzekę z Anną Świderkówną, katoliczką i znaną biblistką, która doszła do wniosku, że zwierzęta domowe zmartwychwstaną razem ze swoimi właścicielami. Ciao traktorku :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
tajnos.agentos Re: Umarł głowonóg Paul 27.10.10, 08:21 Ty nie burz niewzruszonego pionu moralnego u ciągnika takimi wywrotowymi tekstami... Wszystkim prawym wiadomo przecież, że ten Franciszek w młodości współpracował.:D Odpowiedz Link Zgłoś
_aaa_ Re: Umarł głowonóg Paul 26.10.10, 19:25 Gość portalu: Ursus napisał(a): > A ja byłem przekonany Nie po raz pierwszy. Wypada więc zweryfikować poglady. > Szkoda, że "...przedstawiciele personelu..." nie zechcieli rozwinąć niewątpliwe > j głębi swoich "teologicznych" rozważań i nie podzielili się z czytelnikami wyz > naniem wyjaśniającym na czym to opierają swoje przekonanie :) Na głębokiej wierze, podobnie jak Ty:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rurek Re: Umarł głowonóg Paul IP: *.ostnet.pl 26.10.10, 19:37 I to jest prawdziwa strata. Nie żyje zacne i uczciwe stworzenie a..... Ech! nie ma sprawiedliwości na tym łez padole. Odpowiedz Link Zgłoś
wampir-wampir Re: Umarł głowonóg Paul 26.10.10, 19:56 Małgosiu, Rurku nie traćcie nadziei! Nawrócenie pozwoli Wam spotkać sie kiedyś z Paulem :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rurek Re: Umarł głowonóg Paul IP: *.ostnet.pl 26.10.10, 20:04 Oj , coś czuję że chyba mi się nawraca :)) Odpowiedz Link Zgłoś
_aaa_ Re: Umarł głowonóg Paul 26.10.10, 20:06 A po co sięnawracac? Wystarczy zaprosić na talerz, któregos z Paulowych braci... I tu pojawia się teoria - jesteś tym co jesz:))) Odpowiedz Link Zgłoś
wampir-wampir Re: Umarł głowonóg Paul 26.10.10, 20:10 Hmm, coś w tym jest. Przepis na ośmiornicę poprosiłbym, ale nie każda potrafi przewidzieć przyszłość. Paul był wyjątkowy. Złożę kwiaty na jego nagrobku:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
_aaa_ Re: Umarł głowonóg Paul 26.10.10, 20:15 To Nostradamus juz nie wystarczy? Tak ostatnio straszyli pieknie na Discovery, odnalezioną księgą pełną obrazków. Sporo było wizerunków papierzy z wymierzonymi w nich mieczami i odwróconymi plecami do nich ludzi. Cos mi sie widzi, że to wstydzenie sie bycia katolikiem przez Richarda Henrego, nie było bezpodstawne:))) Odpowiedz Link Zgłoś
wampir-wampir Re: Umarł głowonóg Paul 26.10.10, 20:23 No cóż, katolikom łatwo nie jest, ale ich przyszłość to nie mój problem. Z Paulem wiązałem merkantylne nadzieje na zbicie fortuny w zakładach bukmacherskich w trakcie najbliższych ME, a tu taka wiadomość. Pokarało mnie za to, że nie obstawiałem wyników zgodnie z jego wskazaniami podczas ostatniego mundialu. Opatrzność mści się na niedowiarkach. Objawień wyników doświadczą tylko ludzie głębokiej wiary, bo że Paul wkrótce objawiać się zacznie, nie wątpię :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
_aaa_ Re: Umarł głowonóg Paul 26.10.10, 20:56 wampir-wampir napisał: > Objawień wyników doświadczą tylko ludzie głęboki > ej wiary, bo że Paul wkrótce objawiać się zacznie, nie wątpię :-))) Sadzisz, że go zjedzą? Jest taki nurt wierzeń, że konsumując umarłego, przejmujemy jego cechy charakteru i wiedzę. W tym wypadku bardziej stawiała bym na objawienie Paula w postaci wysypki alergicznej:))) Odpowiedz Link Zgłoś
wampir-wampir Re: Umarł głowonóg Paul 26.10.10, 21:48 _aaa_ napisała: > W tym wypadku bardziej stawiała bym na objawienie Paula w postaci wysypki alerg > icznej:))) Non wiesz? Idź do spowiedzi niewierna niewiasto :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
hoacyn Re: Umarł głowonóg Paul 26.10.10, 21:02 Każda ośmiornica w końcu przemija :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
hoacyn Re: Umarł głowonóg Paul 26.10.10, 21:07 A tutaj mamy komunistyczne wyobrażenie giełdy na Wall Street :)) Odpowiedz Link Zgłoś
hoacyn Re: Umarł głowonóg Paul 26.10.10, 20:49 W ten oto sposób formuła tego forum została poszerzona o głowonogi :) Chciałem tylko zrócić uwagę, że imię Paul nalezy wymawiać przez "au", gdyż Paul był Niemcem. W tvn24 jeden z redaktorów oznajmił, że zdechła ośmiornica "pol", czyli chyba mu się skojarzyło z Paulem McCartneyem. Imię "Józef" pewnie by wymówil jako "Dżosef", choć przecież Stalin był Gruzinem :) Odpowiedz Link Zgłoś
empi Re: Umarł głowonóg Paul 26.10.10, 21:03 gdyż Paul był Niemcem Paul nie był Niemcem. Obcy rasowo, nawet nie Nordyk :), najwyżej na siłę naturalizowany gastarbaiter. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
hoacyn Re: Umarł głowonóg Paul 26.10.10, 21:10 Moim zdaniem jednak Nordyk. Spójrz na to typowo nordyckie czoło i jasne oczy :) Odpowiedz Link Zgłoś
empi Re: Umarł głowonóg Paul 26.10.10, 21:27 może i Nordyk, ale skandynawski bo rudy :) pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
wampir-wampir Re: Umarł głowonóg Paul 26.10.10, 21:54 Wszyscy się mylicie. Paul był Hiszpanem. Pochodził z temtejszych łowisk, a po mundialu został honorowym obywatelem jakiejś hiszpańskiej dziury, w pobliżu której go złapano. Odpowiedz Link Zgłoś
_aaa_ Re: Umarł głowonóg Paul 26.10.10, 22:25 Katolickie hiszpańskie miasto tak uczciło osmornicę... Za chwilę ostoja prawdziwego katolika będzie li tylko obok żubra w Białowieży:))) Odpowiedz Link Zgłoś
empi Re: Umarł głowonóg Paul 26.10.10, 22:30 Ja się swojej teori trzymam. Nordyk bo rudy, Wiking to i pływał sobie w różnych wodach. Także hiszpańskich. :) pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
wampir-wampir Re: Umarł głowonóg Paul 26.10.10, 22:33 Sprzyjał Iberyjczykom. Obwieścił światu ich sukces, zanim go osiągnęli. Wygląd to kamuflaż. Paul był Hiszpanem, tylko się utlenił :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
wampir-wampir Re: Umarł głowonóg Paul 26.10.10, 22:47 Tego już się nie dowiemy niestety. Ach Paul, będzie mi go brakowało :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
wampir-wampir Re: Umarł głowonóg Paul 26.10.10, 22:52 Jakże bym mógł. Nie bluźnij :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
_aaa_ Re: Umarł głowonóg Paul 26.10.10, 23:04 Jak? Sztućcami na ten przykład. I dobrze trzeba gryźć. Maja tendencję bycia gumowatymi. Odpowiedz Link Zgłoś
wampir-wampir Re: Umarł głowonóg Paul 26.10.10, 23:07 To zależy jak przyrządzone. Jadałem w Grecji pyszne głowonogi. Rozpływały się w ustach, nie w dłoni :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman najlepsze z grilla... IP: *.centertel.pl 27.10.10, 08:38 z ogórkiem surowym i ćwiarteczką ouzo. Palce lizać :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rurek Re: najlepsze z grilla... IP: *.ostnet.pl 28.10.10, 10:31 A po cholerę do tej ćwiarteczki jakieś dodatki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman ano dlatego... IP: *.centertel.pl 28.10.10, 12:16 że te smaki doskonale się komponują. Ale przymusu nie ma - de gustibus... Odpowiedz Link Zgłoś
wampir-wampir Re: ano dlatego... 28.10.10, 15:56 Ja ouzo bardzo lubię. Może być pod ośmiorniczkę :-))) Odpowiedz Link Zgłoś