Dodaj do ulubionych

Po napaści na szefa Teatru NN. Szok i współczucie

21.12.10, 09:30
znów przychodzi mi komentować tekst składajacy się z samego lidu
...
ale chcę zwrócuić uwagę że nie tylko z maile z wyrazami wsparcia otrzymuje Pietrasiewicz
otrzymuje równiez maile z wyrazami oburzenia
na przykład mój otrzymał.
...
Raz jeszcze powtarzam że jest chańbą i wyrazem degeneracji najwyższego stopnia
przypisywanie ataku na mieszkanie Pietrasiewicza tym którzy szli lub wsparli Marsz Niepodległości , jak również sędziów i prokuratorów.
Obserwuj wątek
    • przemek.leniak Byłem pierwszy który na tym forum chciał wezwać 21.12.10, 09:33
      do wsparcia Pietrasiewicza.
      ale kiedy przeczytałem ów lejący się szeroką strugą stek bzdur który wypisuje zarówno Pietrasiewicz jak wspierający go Libionka, Kornak a dziś również Cywiński
      ze wszelkiego wsparcia się wycofałem.
      ...
      Pietrasiewicz stracił szyby w oknach niestety odebrało mu również i rozum
      • malgorzata_sztachetka Re: Byłem pierwszy który na tym forum chciał wezw 21.12.10, 10:37
        Pan, Panie Leniak to na prawdę jesteś naiwny jak to ewangeliczne dziecię. Prawda o lubelskiej nocy kryształowej jest najpewniej bardzo przyziemna. Radę Miasta przejął wrogi element i pan Tomasz nie może mieć żadnej gwarancji, że kasa miasta będzie płynąć równie szeroką rzeką co za poprzedniej władzy. A resztę to Pan sobie sam dopowiedz.
        • przemek.leniak ja piszę pod własnym nazwiskiem 21.12.10, 11:26
          i nie podszywam się pod nikogo...
          stąd też nie potrzebuję pouczeń od kogoś kto się podszywa pod Małgorzatę Szlachetkę
          • tajnos.agentos Re: ja piszę pod własnym nazwiskiem 21.12.10, 14:29
            przemek.leniak napisał:

> i nie podszywam się pod nikogo...
            > stąd też nie potrzebuję pouczeń od kogoś kto się podszywa pod Małgorzatę Szlach
            > etkę

Nie szlachetkę, tylko sztachetkę. To zwykły ordynarny troll... To tak, jakby ktoś zaczał tu wypisywać pierdoły pod zalogowanym nickiem przemek.lemak.;)
            • elan13 Re: ja piszę pod własnym nazwiskiem 21.12.10, 14:33
              tajnos.agentos napisał:

> przemek.leniak napisał:
              >
              > > i nie podszywam się pod nikogo...
              > > stąd też nie potrzebuję pouczeń od kogoś kto się podszywa pod Małgorzatę
              > Szlach
              > > etkę
              >
              > Nie szlachetkę, tylko sztachetkę. To zwykły ordynarny troll... To tak, j
              > akby ktoś zaczał tu wypisywać pierdoły pod zalogowanym nickiem przemek.lemak.;)

A może to aluzja do pałkarskiego stylu dziennikarstwa uprawianego przez panią redaktor, może autor wspomnianego nicka uważa, że pani redaktor posługuje się piórem niczym sztachetą?
              • tajnos.agentos Re: ja piszę pod własnym nazwiskiem 21.12.10, 14:42
                elan13 napisał:

> A może to aluzja do pałkarskiego stylu dziennikarstwa uprawianego przez panią r
                > edaktor, może autor wspomnianego nicka uważa, że pani redaktor posługuje się pi
                > órem niczym sztachetą?

Taaak, bardzo możliwe... Aluzja, poczucie humoru oraz poziom umysłowy godny ciebie gudłaju oraz tobie podobnych... Faktycznie, skąd ten nagły wysyp neonaziolstwa na forum - wybory idą, czy ki diabeł?:DDD
          • malgorzata_sztachetka Re: ja piszę pod własnym nazwiskiem 21.12.10, 19:04
            A niech Bóg broni bym chciała się podszywać pod kogokolwiek! A już na pewno nie pod kogoś kto ma na swoim koncie "dziennikarski " sukces pt.: "Agata z Lublina i jej 11 tygodniowe dziecko". Okulista! Wszyscy się starzejemy...

przemek.leniak napisał:

> i nie podszywam się pod nikogo...
            > stąd też nie potrzebuję pouczeń od kogoś kto się podszywa pod Małgorzatę Szlach
            > etkę
    • przemek.leniak Ma taką propozycję 21.12.10, 09:45
      Będę próbował skontaktować się z Tomaszem Pietrasiewiczem celem dowiedzenia się jakie są jego straty - ile będzie kosztować naprawa zniszczeń po tym ataku.
      I zorganizuję zbiórkę pieniędzy dla Pietrasiewicza.
      Nie dlatego żebym mu współczół
      ale dklatego żeby przestał się zasłaniać Holokaustem
      i żeby nie robił z siebie ofiary lubelskiej Nocy Kryształowej
      ...
      kto się dołączy?
      • Gość: MalaRysa Re: Ma taką propozycję IP: 80.50.61.* 21.12.10, 10:09
        Prawda w oczy kole ?
        • przemek.leniak co niby kole? 21.12.10, 11:18
          powiedzmy sobie szczerze co się stało...
          ...
          ktoś rzucił dwiema cegłówkami w dwa okna mieszkania na parterze.
          jak podaje policja:
          "Na jednej była swastyka, z kolei w drugiej był niezidentyfikowany materiał, który się tlił - mówi Arkadiusz Arciszewski z zespołu prasowego KWP Lublin. "
          cóż są gazety które potrafią napisać jeszcze tekst o takim wydarzeniu
          Kurier Lubelski

i cóż tam czytamy?
          ano czytamy tak :
          "Tomasz Pietrasiewicz nie chciał komentować sprawy. Witold Dąbrowski, wicedyrektor Ośrodka Brama Grodzka - Teatr NN i przyjaciel Pietrasiewicza twierdzi, że nie zauważył wzmożonej aktywności neonazistów w Lublinie, ale przypomina o incydencie sprzed miesiąca. - Ktoś rzucił w okno mieszkania Tomka butelką, ale wtedy potraktowaliśmy to jak zwykły chuligański wybryk. "
          i dalej...
          "Zdaniem Dąbrowskiego przyczyną piątkowego ataku mogły być wydarzenia z kwietnia tego roku. - Tomek publicznie ostro skrytykował lubelską kwietniową manifestację ONR-u, do której jednak nie doszło (chodzi o demonstrację Obozu Narodowo-Radykalnego, którą odwołano ze względu na żałobę narodową) - wyjaśnia.

- Być może miało ono związek z działalnością Tomka, ale może chodziło o jego syna? (Szymon Pietrasiewicz jest lubelskim animatorem kultury i performerem, związanym z Tekturą - red.) - komentuje prof. Monika Garbowska-Adamczyk, kierownik Zakładu Kultury i Historii Żydów UMCS. - Cegły wrzucone przez okno nie wyglądają dla mnie, jak działanie zorganizowanej grupy, bo te stosują raczej inne metody, np. telefony z pogróżkami.
          "

a co czytamy w GwL?
          "Kryształowa Noc", "Neonazizm" winni są członkowie ONR, sędziowie i prokuratorzy...
          jeszcze ciekawiej rzecz ujmuje Joseph Dakar prezes Organizacji Żydów Lubelskich w Izraelu
          "To był atak terrorystyczny zagrażający życiu i zdrowiu oraz przestępstwo nienawiści"
          tekst w Dzienniku Wschodnim

jak mówił Tishner prawdy są różne
          jest prawda, jest tyż prawda i jest gó... prawda
          gó... prawda w oczy nie kole
          gó... prawda cuchnie gównem
          • mikesz6 Re: co niby kole? 21.12.10, 11:36
            Należy przypomnieć w tym momencie,ze ONR to była młodzieżówka polskiej prawicy,coś jak pionierzy,czy organizacje konsomolskie za wschodnią granicą.Ulubioną ich zabawą były podchody.Zabawy odbywały się w mieście.Szły sobie ulicami dwie grupy.jedna szukała drugiej.Dla ułatwienia grupa uciekająca rysowała strzałki które oznaczały trasę zabawy.Z reguły taka trasa kończyła się prze żydowskim sklepem,gdzie rozwinięta intelektualnie i fizycznie młodzież.. dawała robotę pobliskiemu szklarzowi,czyli rozbijała wystawowe witryny.
            • Gość: bianko Re: co niby kole? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.10, 11:55
              Pieprzysz bzdury. ONR nie była żadną młodzieżówką. była ruchem społeczno-politycznym, organziacją młodzieżową. taką samą jak inne w tym okresie: endeckie MW, sanacyjne, żydowskie zarówno lewicowe jak i prawicowe, komunistyczne. Wtedy dopiero był młyn. Nie to co dzisiaj. Ktoś zapali gdzieś pochodnię i wielkie halo. Ehc dziennikarze i niektórzy komentatorzy, umiaru nie znacie.
              A co dop. Pietrasiewicza, to chyba sprawców należałoby poszukać w gronie pracowników lub byłych pracowników TNN. każdy w temacie wie o co chodzi. W dodatku teraz kasa TNN idzie w całości niemal na nowa kamienice na Rynku, o której też żadne medium nie napisalo. Może pan Wysocki coś by wspomniał o tej darowiźnie ze strony Urzędu Miejskiego?
              • mikesz6 Re: co niby kole? 21.12.10, 12:30
                "Pieprzysz bzdury. ONR nie była żadną młodzieżówką. była ruchem społeczno-politycznym, organizacją młodzieżową." Jedno krótkie żołnierskie pytanie."To była młodzieżówką,czy organizacją młodzieżową?" Niby członkiem fanclubu "tego czegoś " nie jestem, ale odrobina samookreślenia jako hipotetycznego członka aktywisty w tym momencie drogi bianko jest wskazana.
                • przemek.leniak kiedy prawda w dupę kole 21.12.10, 12:48
                  to jest gó... prawdą.
                  stan taki świadczy równiez i o tym że się ma tą gó... prawdą zatwardzenie...
                  najlepszym na to lekarstwem wydaje się być nauka czyli zdobywanie wiedzy
                  i myślenie...
                  tego ostatniego niestety nauczyć sie nie daje...
                  szczególnie kiedy miast rozumu w głowie są same trociny
                  ...
                  niestety efekty zatwardzenia gó... prawdą sa straszne...
                  historycznie widać je np u autora Mein kampf współcześnie zaś
                  np. u Libionki, Kornaka, Cywińskiego i Dakara
                  niestety równiez i u Pietrasiewicza
            • przemek.leniak Należy przypomnieć że 21.12.10, 11:57
              ONR założony w 1934 roku przez faktycznie młodych endeckich działaczy Obozu Wielkiej Polski
              był organizacją zarówno narodową jak i antysemicką
              przywódca ONR Jan Morsdorf 25 września 1943 został osadzony w bloku XI niemieckiego obozu koncentracyjnego Auschwitz., a 11 października w wyniku donosu wraz z innymi więźniami rozstrzelany przez Niemców w zbiorowej egzekucji. Miał wtedy 39 lat.
              czołowym działaczem ONR był również Edward Kemnitz który ze swoim ojcem prowadził ponadto działalność w Radzie Pomocy Żydom "Żegota"
              Za pomoc udzielaną Żydom podczas okupacji niemieckiej został 13 grudnia 1983 r. wraz z nieżyjącym już ojcem udekorowany przez Instytut Yad Vashem medalem i tytułem Sprawiedliwego Wśród Narodów Świata, które odebrał w Konsulacie Generalnym Izraela w Kanadzie.

prawda powiadasz w co kole?
        • malgorzata_sztachetka Re: Ma taką propozycję 21.12.10, 19:20
          Zdrowo musieli Panią kolnąć tą prawdą...
      • Gość: Anda Re: Ma taką propozycję IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.10, 11:09
        Panie Leniak, a może by tak zamiast zyć wirtualnie, wziąłby się pan za jaki biznes??
        Zaangażowanie Pańskie jest godne podziwu, ale obawiam się, że cała para idzie w gwizdek.
        • przemek.leniak proszę pani w co idzie moja para 21.12.10, 11:24
          to będzie mogła pani zobaczyć niedługo na placu litewskim
          ja w międzyczasie zdjąłem kota z 12 metrowego drzewa (pomiędzy tymi dwoma postami)
          a pani co szkoda grosza żeby biednego onorowego Sprawiedliwego Wśród Narodów Świata wesprzeć?
    • malgorzata_sztachetka normalnie pogrom lubelski 21.12.10, 10:31
      Po POGROMIE WARSZAWSKIM ( zaatakowaniu rabina Shudricha za pomocą dezodorantu w przeddzień wizyty Benedykta XVI w Auschwitz), atak na Pietrasiewicza to najbardziej krwawe wydarzenie w historii polskiego i katolickiego antysemityzmu ostatnich lat. ( Pietrasiewicz co prawda nie Żyd, ale kto z nas jest doskonały?)
      • mikesz6 Re: normalnie pogrom lubelski 21.12.10, 10:53
        Istotnie chrześcijańskie aż do bólu odruchy polskiego KK widoczne są na każdym kroku.Ale żydowskie korzenie religii do czegoś zobowiązują.
      • Gość: j2 Re: normalnie pogrom lubelski IP: 46.186.12.* 21.12.10, 10:57
        coż, nieprawda, dwaj moi przyjaciele z izraela zostali zwyzywani jak byliśmy na starym mieście w lublinie ale nie zgłaszali tego policji.
        • elan13 reputacja Lublina 21.12.10, 12:35
          "Mam nadzieję, że sprawcy tego czynu zostaną wykryci i ukarani oraz że to, co się stało nie zaważy w istotny sposób na opinii o naszym mieście, budowanej latami przez wielu wartościowych i przyzwoitych ludzi". - powiedział semickiej urody miejski dygnitarz pan Wysocki.

Zestawienie na jednym poziomie budowanej latami opinii o naszym mieście z wybrykiem chuligańskim, który to wybryk miałby "zaważyć w istotny sposób" na owej opinii???

Przecież to absurd nad absurdy! Panie Wysocki, korzenie zobowiązują, ale przecież są jakieś granice przyzwoitości i rozsądku w ocenie zaistniałych faktów.

Nie przypominam sobie, żeby pan prezydent Wysocki uderzał w aż tak donośne tony jak reputacja miasta, kiedy nie tak dawno gó...arze na ulicy obrabowali księdza staruszka pomagajacego niewidomym (albo niesłyszącym).

Czy to nie Włodzimierz Wysocki był gorącym zwolennikiem sfinansowania przez miasto monitoringu na lubelskim kirkucie? (pomysł skandaliczny - jakby miastu nie brakowało pieniędzy na bezpieczeństwo mieszkańców, albo na renowację naszych polskich zabytków kultury).
          • Gość: MalaRysa Re: reputacja Lublina IP: 80.50.61.* 21.12.10, 13:41
            A czyż lubelski kirkut nie jest zabytkiem naszej kultury. Wszak Polska była przed IIWŚ państwem wielonarodowym i kulturę naszego kraju tworzyli i Polacy i Żydzi i Ukraińcy i Białorusini i Niemcy i Litwini.
            • elan13 Re: reputacja Lublina 21.12.10, 14:12
              Gość portalu: MalaRysa napisał(a):

> A czyż lubelski kirkut nie jest zabytkiem naszej kultury. Wszak Polska była prz
              > ed IIWŚ państwem wielonarodowym i kulturę naszego kraju tworzyli i Polacy i Żyd
              > zi i Ukraińcy i Białorusini i Niemcy i Litwini.

Masz rację, jednak są rzeczy bardzo ważne, ważne i mniej ważne. Dla Polaków znacznie ważniejsza jest np. renowacja Bazyliki Dominikanów, czy renowacja zabytkowych nagrobków w nekropolii przy Lipowej, na które to cele cały czas brakuje pieniędzy. Z drugiej strony trudno powiedzieć, żeby Żydów nie było stać, aby zadbać o godny wygląd miejsca pochówku swoich zmarłych, a kirkut od lat wygląda ponoć jak śmietnisko. Czy gmina żydowska nie dostała oprócz rekompensaty za Jesziwę samego budynku parę lat temu? Czy nie ważniejsza dla Żydów jest koszerna mykwa (kupa kasy na projekt, wykonanie i na rabinów wydających certyfikat) niż przyzwoity wygląd lubelskiego kirkutu. No cóż, na kirkucie nie da się zarobić, to żaden interes...
              • tajnos.agentos Re: reputacja Lublina 21.12.10, 14:33
                elan13 napisał:

> Masz rację, jednak są rzeczy bardzo ważne, ważne i mniej ważne. Dla Polaków zna
                > cznie ważniejsza jest np. renowacja Bazyliki Dominikanów, czy renowacja zabytko
                > wych nagrobków w nekropolii przy Lipowej, na które to cele cały czas brakuje pi
                > eniędzy.

Gudłaju, pisz za siebie i nie wycieraj sobie śmierdzącej japy Polską i Polakami, bo nikt cię nie upoważnił do wypowiadania się w imieniu nas wszystkich. To nie ty będziesz decydował co i dla kogo jest ważne a co nie jest.
                • elan13 Re: reputacja Lublina 21.12.10, 14:44
                  tajnos.agentos napisał:

> elan13 napisał:
                  >
                  > > Masz rację, jednak są rzeczy bardzo ważne, ważne i mniej ważne. Dla Polak
                  > ów zna
                  > > cznie ważniejsza jest np. renowacja Bazyliki Dominikanów, czy renowacja z
                  > abytko
                  > > wych nagrobków w nekropolii przy Lipowej, na które to cele cały czas brak
                  > uje pi
                  > > eniędzy.
                  >
                  > Gudłaju, pisz za siebie i nie wycieraj sobie śmierdzącej japy Polską i Polakami
                  > , bo nikt cię nie upoważnił do wypowiadania się w imieniu nas wszystkich. To ni
                  > e ty będziesz decydował co i dla kogo jest ważne a co nie jest.

I jescze raz ci <tajnosie> powtarzam, że gudłajem to jesteś ty, członku gminy Empiego, a mnie możesz nazywać gojem. Oba słowa na literę "g" i permanentnie ci się mylą.

Zrozum, ze bliższa ciału koszula i nie ma się co dziwić, że Polacy będą w pierwszej kolejności, w miarę skromnego budżetu, dbać o swoje dziedzictwo narodowe. Tym bardziej, że przedstawicieli wyznania handlowego stać na doprowadzenie do przyzwoitego stanu lubelskiego kirkutu.
                  • _aaa_ Re: reputacja Lublina 21.12.10, 14:48
                    elan13 napisał:

> Tym bardziej, że przedstawicieli wyznania handlowego stać na doprowadzenie do p
                    > rzyzwoitego stanu lubelskiego kirkutu.

Idąc tym torem, kosciół katolicki też stać na odnowienie swojej części cmentarza na Lipowej.
                    • elan13 Re: reputacja Lublina 21.12.10, 15:05
                      _aaa_ napisała:

> Idąc tym torem, kosciół katolicki też stać na odnowienie swojej części cmentarz
                      > a na Lipowej.

Czy masz pojęcie Małgorzato jak wiele jest pod opieką Kościoła cennych zabytków wymagających pilnych inwestycji na skutek niszczycielskiej polityki komunistycznych władz PRL-u? Pod opieką Kościoła utrzymującego się z datków wiernych?

Jest tu na forum podobno kulowski historyk sztuczny. Może by zamiast klepać w kółko gazetowyborcze frazesy, oświecił Cię w tej kwestii?
                      • _aaa_ Re: reputacja Lublina 21.12.10, 15:13
                        elan13 napisał:

>
                        > Czy masz pojęcie Małgorzato jak wiele jest pod opieką Kościoła cennych zabytków
                        > wymagających pilnych inwestycji na skutek niszczycielskiej polityki komunistyc
                        > znych władz PRL-u?

Serio? Popatrz, nie sadziłam, że kazdy wandal należał do PZPR:P

Pod opieką Kościoła utrzymującego się z datków wiernych?

To ładny dowcip, ładny. Napisz, jeszcze, że zyją głównie "z tacy".

>
                        > Jest tu na forum podobno kulowski historyk sztuczny. Może by zamiast klepać w k
                        > ółko gazetowyborcze frazesy, oświecił Cię w tej kwestii?

Nie wiem dlaczego akurat kulowski historyk sztuki może mieć lepsze dane na temat kwot,
                        jakie państwo łoży na odnowę zabytków sakralnych.
                        Może oświecisz mnie w tym temacie?
                      • rilian Re: reputacja Lublina 21.12.10, 17:56
                        czyżbyś, trollu, uznawał mój autorytet w jakiejś kwestii? a może o folkatce myślisz? bądź o paru innych osobach, związanych z olimpem kulowskim ongiś? niby miłe, a jednak ta świadomość anonimowego pajaca nie budzi we mnie odruchu zadowolenia.

jak zwykle wychodzi w twym usiłowaniu myślenia prymitywizm, niekompetencja, ignorancja i umysłowe ograniczenie. nie chce mi się wnikać w meandry twych wywodów, ale pieprzenie o tacy, z której utrzymywane są zabytki i ich konserwacja, ma się lichutko do rzeczywistości.
                  • tajnos.agentos Re: reputacja Lublina 21.12.10, 14:51
                    elan13 napisał:

> I jescze raz ci <tajnosie> powtarzam, że gudłajem to jesteś ty,
                    > członku gminy Empiego, a mnie możesz nazywać gojem. Oba słowa na literę "g" i p
                    > ermanentnie ci się mylą.

I jeszcze raz ci gudłaju powtarzam: skoro uważasz się za Polaka i chcesz być traktowany na równi z innymi Polakami, przedstaw wiarygodne dowody na to, że tym Polakiem jesteś w rzeczywistości.

> Zrozum, ze bliższa ciału koszula i nie ma się co dziwić, że Polacy będą w pierw
                    > szej kolejności, w miarę skromnego budżetu, dbać o swoje dziedzictwo narodowe.
                    > Tym bardziej, że przedstawicieli wyznania handlowego stać na doprowadzenie do p
                    > rzyzwoitego stanu lubelskiego kirkutu.

Pisz gudłaju za siebie, od Polaków się odczep bo nikt cię nie upoważnił do wypowiadania się w naszym imieniu. To nie ty będziesz decydował na co kto ma wydać pieniądze w miarę mniej lub bardziek skromnego budżetu. Czep się największej jego pijawki - konkordatu.
                  • Gość: bosman mechesie - do ciebie mowić ... IP: *.centertel.pl 22.12.10, 11:04
                    goju? Chyba :gnoju.
                    Jak tam laleczki?
              • Gość: MalaRysa Re: reputacja Lublina IP: *.dynamic.chello.pl 21.12.10, 20:21
                Dlaczego Żydzi mają to robić za swoje a Katolicy za państwowe pieniądze.
                Katecheci w szkołach budżet. Świątynia Opatrzności Bożej budżet, itd. itd.
                Zwrot działki samorządowej i natychmiastowa sprzedaż za kilkaset % więcej niż była wycenia przez ekspertów (?).
                Dlaczego nie został do tej pory wprowadzony podatek kościelny. Wierzysz, miłujesz, płać.
            • przemek.leniak propos Kirkutu 21.12.10, 15:39
              to warto by wspomnieć że walające się po ziemi kości warto byłoby jednak pochować
              o czym po raz kolejny i kolejny i ...
          • folkatka Re: reputacja Lublina 21.12.10, 18:08
            Panie Wysocki, korzenie zobowiązują

Elan, czy jest ktos we władzach miejskich czy państwowych kto nie jest Żydem wg Ciebie?
          • malgorzata_sztachetka Re: reputacja Lublina 21.12.10, 19:09
            Panie elan13, co Pan z tymi Semitami ciągle wyjeżdżasz? Na świecie nie żyją sami Semici. Oprócz Arabów, Żydów, Maltańczyków et consortes, można czasem spotkać przedstawicieli innych grup etnicznych. W dziwnych kręgach Pan się musisz obracać...
            • _aaa_ Re: reputacja Lublina 21.12.10, 19:15
              malgorzata_sztachetka napisała:

> Panie elan13, co Pan z tymi Semitami ciągle wyjeżdżasz? Na świecie nie żyją sam
              > i Semici. Oprócz Arabów, Żydów, Maltańczyków et consortes, można czasem spotka
              > ć przedstawicieli innych grup etnicznych. W dziwnych kręgach Pan się musisz ob
              > racać...

On tam się nie obraca, on tam utknął na sztywno:)))
            • mikesz6 Re: reputacja Lublina 21.12.10, 19:43
              W przypadku elana13 sprawa jest chyba poważniejsza. Nie wiem , czy o Freuda się problem nie rozbije.Chodzi chyba po prostu kompleks .Kompleks tożsamości narodowej. Niestety nie da się ukryć, ze w świecie elana i elanopodobnych pełno różnych nacji,a starozakonnych to już zatrzęsienie.Pierwszy z brzegu -Pan Bóg.Wszyscy wiedzą,ze ma żydowskie korzenie a teraz siedzi w niebiańskiej synagodze i wszystko notuje.Następny-Jezus. Oczywiście też obrzezany.Tak jak zresztą mąż jego matki.Pierwszy przedstawiciel handlowy i rzecznik prasowy Szaweł zw. również świętym Pawłem cały dzień jeździł i sprzedawał swoje ewangelie.ale w sobotę obowiązkowo odpoczywał. Następna na liście - tutaj to już zupełny przekręt - Królowa Polski też wieprzowiny do ust nie brała. Teraz trochę inna para kaloszy.Redaktor największej polskiej gazety - rodak Jana Chrzciciela.Wiem,wiem jest ten z Torunia , ale jedna jaskółka czyni wiosnę.Jeszcze do tego w grudniu. Zdaję sobie sprawę,ze Polacy też nie w ciemię bici. Pierwszy z brzegu. Przeor Kordecki, ksiądz Skarga, słynny Drzymała, Janko Muzykant, czy niezapomniana nasza szkapa.To wszystko powód do dumy moich rodaków.na przykład elana13.A tak przy okazji w tym roku mija 120 rocznica pierwszego wydania kultowej przecież na terenie naszego regionu naszej szkapy i trochę szkoda,że kółko dramatyczne działające przy UMCS , które tak pięknie zaistniało 13 grudnia,zapomniało o utworze Marii Konopnickiej.Jakieś nowatorskie performance na Krakowskim to byłoby TO.I może ustąpiły semickie koszmary
              A sam Pietrasiewicz.Szkoda człowieka,bo jednak się stara.
              • _aaa_ Re: reputacja Lublina 21.12.10, 19:58
                mikesz6 napisał:

> W przypadku elana13 sprawa jest chyba poważniejsza. Nie wiem , czy o Freuda się
                > problem nie rozbije.Chodzi chyba po prostu kompleks .

Może w jakims stopniu.
                Uwazam, że u kolegi e13 sprawa rozbija sie głównie o strach.
                Porusza się od lat po utartych sciezkach myslowych. Stereotyp stał sie jego filozofią
                a wróg jest juz dobrze znany i obłaskawiony, więc po co sobie szukac nowego?
                To bardzo rozpowszechnione wsród ludzi róznych światopogladów.
                Poza tym, jakie to wygodne mieć na kogo zwalić nieudolność własną i pobratymców.
                Samo życie:)))

ps. elan, jak Gwiazdor bedzie złosliwy, to pod choinka zostawi ci
                "Zrób sobie raj" Mariusza Szczygła:P
                • elan13 Re: reputacja Lublina 21.12.10, 23:30
                  Kto by pomyślał, całe teorie tu na mój temat tworzą. A ja tylko delikatnie zauważyłem przekraczający granicę śmieszności patos w wypowiedzi prezydenta Wysockiego dotyczącej napadu na mieszkanie znanego lubelskiego filosemity, semicką urodę tegoż pana prezydenta oraz przypomniałem jego skandaliczną inicjatywę monitorowania lubelskiego kirkutu. I z tego powodu takie aj waj?
                  • Gość: bosman czego byś nie powiedział mechesie... IP: *.centertel.pl 22.12.10, 11:08
                    to napletek i tak ci już nie odrośnie :-)
                  • Gość: folkatka Re: reputacja Lublina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.10, 13:04
                    Wysocki wcale nie ma semickej urody.
                    Dla mnie prędzej ma cos z Greka, Turka lub Ormianina.
                    A tak nawiasem mówiąc: ciekawam Twojej fizjonomii, Elanku.
                    Zapewnieś płowowłosy, o niebieskich oczetach i buźce aryskiej że mucha nie siada :)
                    Śmieje się, bo kiedys znałam faceta, który naokoło powtarzał że jest antysemitą, a wygląd, twarz miał bardzo charakterystyczne...Po prostu zywcem z pewnych karykatur w "Volkischer Beobachterze".
    • ryza_malpa1 Po napaści na szefa Teatru NN. Szok i współczucie 21.12.10, 12:28
      Nie wiem gdzie tu szok i współczucie bo ja na forum widzę szczekanie jedynie słusznie rasowych ratlerków.Niech się ci co piszą te maile do Pitrasiewicza objawią publicznie bo zupełnie strace wiarę....

Cóż czytam przecierając oczy ze zdumienia ( w skrócie):

- Pietrasiewicz sam sobie rzucił cegłówka w okno, żeby wyłudzic od nowej Rady Miasta pieniądze;
      - Żydzi sami rzucili cegłówke w okno Pietrasiewicza, zeby móc głośniej biadolic;
      - to że ktos komuś wybija okno to przecież nic sie nie stało i w ogóle o co cała afera;
      - nawet jeśli to prawda, to dobrze tak temu Zydowi o niesłowiańskich rysach bo powinien siedziec cicho a nie robic to, co go interesuje i uważa za słuszne.Szkodzi przeciez znacznie swoją osoba interesom Polski przez swoja zbrodniczą działalnośc. Zabic,powiesic i niech spie... do Izraela.

W związku z powyższym wyrażam obawę o zdrowie psychiczne i poziom przyzwoitości prawdziwych Polaków. Jako psychiatra - amator zalecam dodanie społeczeństwu do kranówki leków antylękowych i przeciwparanoicznych.

Z poważaniem,
      Ryża Małpa
      • przemek.leniak jedynie słusznie rasowy ratlerk 21.12.10, 12:50
        Przemysław Leniak
        tak się nazywam...

ps. medice cura te ipsum
      • elan13 Re: Po napaści na szefa Teatru NN. Szok i współcz 21.12.10, 12:55
        ryza_malpa1 napisała:

>
        > W związku z powyższym wyrażam obawę o zdrowie psychiczne i poziom przyzwoitości
        > prawdziwych Polaków. Jako psychiatra - amator zalecam dodanie społeczeństwu do
        > kranówki leków antylękowych i przeciwparanoicznych.
        >
        > Z poważaniem,
        > Ryża Małpa
        >

Strasznie manipulujesz Ryża. Zaczynam wierzyć w porzekadło, że rudym i łysym nie można wierzyć.

Zapytasz dlaczego łysym (jak Pietrasiewicz)? Bo wcześniej mogli być rudzi.
        • ryza_malpa1 Re: Po napaści na szefa Teatru NN. Szok i współcz 21.12.10, 12:57
          Jedynie upraszczając doprowadzam do ujawnienia absurdalności tego typu rozumowania.
          Leniak, to nie tylko do Ciebie ( ale jak widac paranoja w polskiej normie ;) )
          • przemek.leniak Paranoja to dobre słowo na to wszystko 21.12.10, 13:02
            niestety niejedną nam jeszcze przyjdzie przetwać
            acha zapomniałem do trocinogłowych zaliczyć red Reszkę
            bardzo niesłusznie zapomniałem
            • elan13 antysemityzm 21.12.10, 13:07
              Antysemityzm często hodują handlarze,
              Z których każdy dla siebie pewien zysk w tym widzi;
              Kiedy się interesem korzystnym ukaże,
              Ujmą go w swoje ręce niezawodnie Żydzi.

Ciekawe, czy cenzor w parszywości swojej ocenzuruje Adama Asnyka?
              • Gość: bosman zamiast komentarza mechesie IP: 178.56.87.* 21.12.10, 13:26
                Raz chory niedźwiedź pierdział, budząc miłosierdzie
                A suseł mu oklaski bił po każdym pierdzie.
                Czy ten suseł zwariował? - spytał dzięcioł śledzia.
                Nie - śledź odparł - to rzecznik prasowy niedźwiedzia.
                A. Waligórski
                • elan13 Re: zamiast komentarza szabesgoju 21.12.10, 13:34
                  Gość portalu: bosman napisał(a):

> Raz chory niedźwiedź pierdział, budząc miłosierdzie
                  > A suseł mu oklaski bił po każdym pierdzie.
                  > Czy ten suseł zwariował? - spytał dzięcioł śledzia.
                  > Nie - śledź odparł - to rzecznik prasowy niedźwiedzia.
                  > A. Waligórski

Oprócz naśladowania mnie w cytowaniu mistrza Waligórskiego trzeba jeszcze szabesgoju znaleźć analogię, z czym twój intelekt sobie nieszczególnie radzi.

Zaprezentowany wyżej wierszyk jak ulał pasuje do Tuska (niedźwiedź) oraz najsłynniejszego polskiego ciecia - Grasia (suseł).

Na mechesa się nie obrażam, bo mnie to w najmniejszym stopniu nie dotyczy szabesgoju.
                  • tajnos.agentos Re: zamiast komentarza szabesgoju 21.12.10, 14:38
                    elan13 napisał:

> Zaprezentowany wyżej wierszyk jak ulał pasuje do Tuska (niedźwiedź) oraz najsły
                    > nniejszego polskiego ciecia - Grasia (suseł).

Parszywcu, ten wierszyk pasuje do wielu, a szczególnie do twojego guru Macierewicza Antosia, a Waligórskiego na tym forum cytowano zanim cię ochrzcili.

> Na mechesa się nie obrażam, bo mnie to w najmniejszym stopniu nie dotyczy szabe
                    > sgoju.

Już ci parszywcu nieraz pisałem, więc powtórzę jeszcze raz, co mi tam: skoro uważasz się za Polaka i chcesz żebyśmy cię traktowali jak równego sobie, przedstaw wiarygodne dowody na to, że jesteś nim w rzeczywistości. Inaczej, twoje ględzenie przypomina raczej bełkot umysłowo chorego, albo płatnego prowokatora na usługach Mosadu.:D
                  • Gość: bosman patrzę, czytam... IP: *.centertel.pl 22.12.10, 11:15
                    elan menda tu, po forum nam się szwenda
                    obrzezany, lecz ochrzczony
                    meches - "polak" nawiedzony.
                    • Gość: adam Re: patrzę, czytam... IP: *.ennet.pl 22.12.10, 17:22
                      Gość: bosman napisał:
                      > elan menda tu, po forum nam się szwenda
                      > obrzezany, lecz ochrzczony
                      > meches - "polak" nawiedzony.

A przecież prosił cię autor wątku pan Leniak, żebyś sobie walił łosia, czy lał konia gdzie indziej.
                • przemek.leniak Bosmanku upraszam cię 21.12.10, 13:39
                  lej łosia w innym wątku
    • Gość: Bieta Re: Po napaści na szefa Teatru NN. Szok i współcz IP: *.dynamic.chello.pl 21.12.10, 13:46
      Uwazam, że ten czyn, aczkolwiek huligański, jest wynikiem nieprzyjaźni w stosunku do samej osoby Pana Pietrasiewicza, który jest w Lublinie nielubiany (hmm..delikatnie mówiąc) przez wielel osób, w tym z kręgów gminy żydowskiej.Jest to po prostu człowiek o odpychającym usposobieniu, i tyle. Zawłaszcza spuściznę żydowskiej kultury dla siebie, choć Żydem nie jest.Musi więc liczyć też z tym,że dopadnie go też antysemityzm....
      • elan13 Re: Po napaści na szefa Teatru NN. Szok i współcz 21.12.10, 13:50
        Gość portalu: Bieta napisał(a):

> Uwazam, że ten czyn, aczkolwiek huligański, jest wynikiem nieprzyjaźni w stosun
        > ku do samej osoby Pana Pietrasiewicza, który jest w Lublinie nielubiany (hmm..d
        > elikatnie mówiąc) przez wielel osób, w tym z kręgów gminy żydowskiej.Jest to po
        > prostu człowiek o odpychającym usposobieniu, i tyle. Zawłaszcza spuściznę żydo
        > wskiej kultury dla siebie, choć Żydem nie jest.Musi więc liczyć też z tym,że do
        > padnie go też antysemityzm....

Słyszałem, że mają go za wyróżniajacego się szabesgoja, ale myślałem, że są z tego powodu zadowoleni.
      • Gość: folkatka Re: Po napaści na szefa Teatru NN. Szok i współcz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.10, 14:10
        Jest to po prostu człowiek o odpychającym usposobieniu, i tyle

Nigdy bym nie powiedziała.
        • mikesz6 Re: Po napaści na szefa Teatru NN. Szok i współcz 21.12.10, 14:19
          Może nie jest Pietrasiewicz bożyszczem tłumów,ale mówić ,ze jest facetem o niemiłej powierzchowności to spore nadużycie.A jeżeli nie jest również pupilkiem lubelskich salonów,to może akurat dobrze,bo coś mi się wydaje,ze tam po kątach to jakby słomę było widać.
      • rilian Re: Po napaści na szefa Teatru NN. Szok i współcz 21.12.10, 14:39
        podobnie jak folkatka nie odebrałem jego usposobienia jako odpychającego. wręcz przeciwnie.
        ciekawa twa obserwacja. osobista? czy z trzeciej ręki? a może z lektury fotografii?
        • przemek.leniak Ja go widziałem kilka razy z bliska 21.12.10, 15:55
          raz sobie spacerował posępnie nad Czechówką
          innym razem przemykał po bramie grodzkiej
          szczególnie mnie od niego nie odepchneło
          nieszczególnie też zresztą nie
          ...
          co do dorobku TNN natomiast to jest znaczący i przydatny
          ot choćby o Bejli Nisenbaum można sobie przeczytać link
          ...
          tyle że ani osobowość Pietrasiewicza ani TNN nijak mi się nie wydaja pasować do cegieł
          ani ze swastykami ani z petardami ani też bez...
          trudno jest mi orzekać kto i dlaczego rozbił Pietrasiewiczowi okna
          ale sądzę też że pisanie o pogromie, przyrównywanie do nocy kryształowej to jest wielkie świństwo
          i bzdura.

po Lublinie nie chadzają bojówki SA
          jeśli ktoś tu z polityki wchodzi w stały konflikt z prawem to antifa (przypomnieć?)

podsumowująć do jednego złego uczynku dodano kolejny jeszcze gorszy
          co zresztą ostatnio w Lublinie jest jakoś cholera modne...

• folkatka Re: Ja go widziałem kilka razy z bliska 21.12.10, 18:58
            A ja wiele razy z nim rozmawiałam...Mam nawet za sobą krótki epizod pracy w TNN, efekty sa tutaj:

tnn.pl/Architektura_Lubelszczyzny,3505.html
            I dlatego mogłam osobiście się przeknac że że Tomek jest sympatyczny.
            • malgorzata_sztachetka Re: Ja go widziałem kilka razy z bliska 21.12.10, 19:22
              folkatka napisała:

> A ja wiele razy z nim rozmawiałam...Mam nawet za sobą krótki epizod pracy w TNN

> I dlatego mogłam osobiście się przeknac że że Tomek jest sympatyczny.

I dobrze & terminowo płaci? Czy to może była praca społeczna? :-)
              • Gość: folkatka Re: Ja go widziałem kilka razy z bliska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.10, 19:52
                Zapłacił przyzwoicie i terminowo.
                Narzekać nie mogłam.
                • rilian Re: Ja go widziałem kilka razy z bliska 21.12.10, 20:46
                  płociara napisze zaraz, że fałszywymi banknotami, ew. banknotami z chrześcijańskich dzieci.
                  • Gość: bosman płociara!!! - rilianie... IP: *.centertel.pl 22.12.10, 11:18
                    doskonałe :-)))
                    • rilian Re: płociara!!! - rilianie... 22.12.10, 13:07
                      do usług. koncept za żydowskie pieniądze oczywiście. na wolnej licencji.
      • malgorzata_sztachetka Re: Po napaści na szefa Teatru NN. Szok i współcz 21.12.10, 19:17
        Gość portalu: Bieta napisał(a):
        > człowiek o odpychającym usposobieniu

Nonsens! Akurat usposobienie i sposób bycia Pietrasiewicz ma ujmujący. Interesów bym z nim nigdy nie robiła (z tych samych powodów, dla których od lat nie gram na warszawskiej giełdzie i nie kupuję totolotka) ale na kieliszek sherry zawsze dam się zaprosić :-)
        • Gość: bosman sherry płociaro??? IP: *.centertel.pl 22.12.10, 11:20
          a samogonu ci się nie chce!
    • Gość: wielkopolanin Re: Po napaści na szefa Teatru NN. Szok i współcz IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 21.12.10, 14:57
      Tomasz badz dzielny nie badz mieczakiem to mogla byc prowokacja,konkurencja lub bezmuzgowiec
    • Gość: j2 Re: Po napaści na szefa Teatru NN. Szok i współcz IP: 46.186.12.* 21.12.10, 18:31
      Trzeba z drugiej strony wskazać, że jeśli ktoś zaczyna współpracę z przedstawicielami państwa którego rząd zajmuje się mordowaniem kobiet i dzieci, zabijaniem starców, torturami, burzeniem domów a wszystko to z powodów rasowych, to biorąc pod uwagę lizanie d.. muzułmanom w europie, polityczną poprawność oraz faszystowskie korzenie unii europejskiej, może oczekiwać, że będzie wzięty za cel.
      • Gość: j2 ale IP: 46.186.12.* 21.12.10, 18:33
        jako obywatele polscy, oraz wspólnicy w zabijaniu innych z powodu ich wyznania czy rasy, powinniśmy wesprzeć pana od teatru nn oraz żądać wnikliwego śledztwa.
      • _aaa_ Re: Po napaści na szefa Teatru NN. Szok i współcz 21.12.10, 19:05
        Gość portalu: j2 napisał(a):

> Trzeba z drugiej strony wskazać, że jeśli ktoś zaczyna współpracę z przedstawic
        > ielami państwa którego rząd zajmuje się mordowaniem kobiet i dzieci, zabijaniem
        > starców, torturami, burzeniem domów a wszystko to z powodów rasowych, to biorą
        > c pod uwagę lizanie d.. muzułmanom w europie, polityczną poprawność oraz faszys
        > towskie korzenie unii europejskiej, może oczekiwać, że będzie wzięty za cel.

O rety. Oddychaj j2 głęboko...
        • Gość: j2 Re: Po napaści na szefa Teatru NN. Szok i współcz IP: 46.186.12.* 21.12.10, 20:28
          oddycham, regularnie ćwiczę jogę
          • _aaa_ Re: Po napaści na szefa Teatru NN. Szok i współcz 21.12.10, 20:43
            Gość portalu: j2 napisał(a):

> oddycham, regularnie ćwiczę jogę

Najwyraźniej robisz to nieprawidłowo.
            • Gość: j2 Re: Po napaści na szefa Teatru NN. Szok i współcz IP: 46.186.12.* 21.12.10, 21:16
              nobody is perfect
              • Gość: folkatka My name is Nobody! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.10, 21:19
          • Gość: bosman jogę j(ołopie)? IP: *.centertel.pl 22.12.10, 11:23
            i na mózg ci padło. To widać.
            Znów stara wygnała cie z domu. Na święta chociaż cie wpuści? Wpuści - ktoś przecież musi zjeść resztki z pańskiego stołu.
    • malgorzata_sztachetka Który radny odważy się w tej sytuacji... 21.12.10, 19:25
      ...zagłosować za obcięciem funduszy na działalność ofiary pogromu?
      ;-)
      • _aaa_ Re: Który radny odważy się w tej sytuacji... 21.12.10, 19:29
        malgorzata_sztachetka napisała:

> ...zagłosować za obcięciem funduszy na działalność ofiary pogromu?
        > ;-)

"Fakty i akty" ...:))))
    • gstaniak-gazeta Re: Po napaści na szefa Teatru NN. Szok i współcz 22.12.10, 10:18
      przemek.leniak napisał:

> Raz jeszcze powtarzam że jest chańbą i wyrazem degeneracji najwyższego stopnia przypisywanie ataku na mieszkanie Pietrasiewicza tym którzy szli lub wsparli Marsz Niepodległości

Degeneracją najwyższego stopnia jest otwarta kontynuacja tradycji organizacji faszystowskiej, do hajlowania Zienkiewicza przed pomnikiem Dmowskiego włącznie. To nie był żaden "Marsz Niepodległości", to była manifestacja sympatyków faszyzmu. Hańbą, normalną, przez samo 'h', jest fakt istnienia takich organizacji w kraju tak ciężko przez faszyzm doświadczonym. A jeszcze większą hańbą dorabianie im usprawiedliwień przez ludzi którym się wydaje, że jeśli faszyzm jest polski, to już jest "patriotyczny". Skutki właśnie widać
      • przemek.leniak skoro już o degeneracji 22.12.10, 10:59
        polecam zapoznanie się z artykułem z Gazety Wyborczej z dnia 11 listopada 2006 roku dotyczacym zniszczenia pomnika Dmowskiego w Warszawie
        fragment pozwolę sobie zacytować:
        "Tablica na pomniku i napis zostały zamalowane, z tyłu pomnika sprayem narysowano kształt swastyki, na płytach chodnikowych wokół postumentu odbito szablonami antysemickie cytaty."

a tu pełen tekst link

jak widać swastyki i antysemickie tresći są rozpowszechniane bynajmniej nie przez członków ONR
        "pikietę pod pomnikiem Dmowskiego zorganizowała Kampania "Giertych Musi Odejść", która na swych transparentach umieściła hasło "Dmowski musi runąć". Do akcji GMO przyłączyli się anarchiści oraz Młodzi Socjaliści. Łącznie ok. 30 osób, którzy skandowali m.in. "Nacjonalizm to choroba""

i to jest istotnie hańba przez samo h
        skutki widać?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka