29.03.11, 16:18
Zastanawiam się nad wyborem liceum - w grę wchodzą Staszic i Zamoy, klasa mat-fiz/mat-inf. Co myślicie o tych szkołach?
Obserwuj wątek
    • accipiter_gentilis Re: Staszic 29.03.11, 20:18
      Nie wiem, czy uzyskasz tutaj kompetentną odpowiedź. Ja bym ci radził do Zamoya, bo za moich szkolnych czasów miałem tam znajomych, a o Staszicu słyszałem różne niepochlebne opinie, ale to było 20 lat temu, więc się już trochę zdezaktualizowało. Z filozoficznego punktu widzenia nie ma to większego znaczenia, bo potem pójdziesz na studia, a potem i tak nie znajdziesz w Lubinie pracy bez znajomości.
      • fla Re: Staszic 30.03.11, 08:16
        Z przygotowaniem mat/inf? Na kolanach będą mu oferować pracę :) Z tym, że oczywiście w większym mieście tych ofert będzie więcej.
        Jeśli chodzi o atmosferę to też lepsze opinie słyszałam o Zamoyu, myślę że sam poziom nauczania jest porównywalny.
    • tajnos.agentos Re: Staszic 30.03.11, 08:42
      akiko16 napisała:

> Co myślicie o tych szkołach?

"Czapka z wojska francuskiego - idzie małpa z Zamojskiego
      A tą małpą się zachwyca druga małpa ze Staszica.":P
    • natkaa66 Re: Staszic 30.03.11, 09:16
      Wszystkie te 3 niby "elitarne" licea lubelskie sa porównywalne.A opinie budowane przez lata....nie pokrywają się z tym co zastaniesz w szkole!!!!Wybierz to liceum do którego masz najbliżej,to bedzie najbardziej rozsądne rozwiązanie!!!
      Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka