Dodaj do ulubionych

Historia lubelskiego lotnictwa w niezwykłym kal...

24.01.12, 10:47
Może i kalendarz ładny ...ale to LOGO ....bleee
Jak traktować poważnie instytucje która prezentuje się poprzez taki infantylny obrazek, moja córka takie robi w 4 kl. podstawówki. Ktoś dał się wprowadzić w maliny ... więcej ideologii i treści niż formy. Niestety ogłaszanie konkursów dla internautów tak sie kończy .....
Obserwuj wątek
    • Gość: Santos Dumont Re: Historia lubelskiego lotnictwa. IP: *.dynamic.chello.pl 24.01.12, 23:58
      A ja mam bardzo stare foto z Fabrycznej bo mój Ojciec pracował u Plagego-Laśkiewicza ale wam nie dam bo GW to obca mi gazeta , nie kupuję jej, cieszę się, że stosy GW widzę w markecie - nie sprzedane, czasami czytam tylko fragmenty w internecie by zobaczyć co tam majaczycie.
      • qqbek Dziecinada... 25.01.12, 00:06
        Gość portalu: Santos Dumont napisał(a):

> A ja mam bardzo stare foto z Fabrycznej bo mój Ojciec pracował u Plagego-Laśkie
        > wicza ale wam nie dam bo GW to obca mi gazeta , nie kupuję jej, cieszę się, że
        > stosy GW widzę w markecie - nie sprzedane, czasami czytam tylko fragmenty w int
        > ernecie by zobaczyć co tam majaczycie.

...mam a nie dam, niech zgnije.
        Poza tym prezesem PLL jest człowiek z nadania PiS... GwL jedynie kibicuje lotnisku... tak więc tym większa dziecinada, proszę Pana.
        Jak Waćpanowi obca GW, to polecam Narodowe Archiwum Cyfrowe, lub którąś z bibliotek (może być ta KUL), jak Waćpan ferment jedynie szerzyć zamierzasz... ch* Waćpanowi w d*pę.
      • Gość: bosman Santosie Duponcie IP: *.centertel.pl 25.01.12, 15:43
        poluzuj gumkę w bereciku. A fotki wsadź sobie ....he he he, ty wiesz gdzie:-)
        • Gość: Santos Dumont Moja opinia i poglądy. IP: *.dynamic.chello.pl 27.01.12, 00:17
          W postach po mym spisie odczytuję brak podstawowych kanonów kultury (to się chyba nazywa chamstwo). Czy ja mogę cieszyć się, że GW słabo się sprzedaje? mogę! A czy Wy czytacie i kupujecie ? Tak, możecie, tyle , że patrzę na tych kupujących z politowaniem i tyle.
          A moje rodzinne foto nie "gniją" lecz są w albumie i są skopiowane na DVD i czekają na lepsze czasy.
          • qqbek Re: Moja opinia i poglądy. 27.01.12, 00:27
            Gość portalu: Santos Dumont napisał(a):

> W postach po mym spisie odczytuję brak podstawowych kanonów kultury (to się chy
            > ba nazywa chamstwo).

Nie, w tym akurat wypadku nazywa się to reakcją na chamstwo.

> Czy ja mogę cieszyć się, że GW słabo się sprzedaje? mogę!

Owszem.

> A czy Wy czytacie i kupujecie ? Tak, możecie, tyle , że patrzę na tych kupujący
            > ch z politowaniem i tyle.

Ja z politowaniem patrzę zaś na niepotrafiących czytać ze zrozumieniem.
            Kalendarz wydał PLL a nie GWL.
            PLL zarządza prezes z nadania PiS a nie PO (choć nie wiadomo jak długo, po ostatniej chryi z komendantem lotniskowej SP... choć przyznać trzeba poprzednie "wtopy", jak ta z samochodem, przeżył bez skazy).

> A moje rodzinne foto nie "gniją" lecz są w albumie i są skopiowane na DVD i cze
            > kają na lepsze czasy.

A niech sobie zgniją.
            Co do chama - takich właśnie w stolarni Plage i Laśkiewicz zatrudniali - cieśli spod Piask... wiem... mój dziadek i pradziadek za buchalterów u Vetterów robili... dziadek po kres swoich dni się z chamów w Lublinie nabijać potrafił (w stylu: "wnuk parobka, syn fornala... a teraz wyżej sr.. niż d... ma")
            • Gość: bosman :-) nic dodać, nic ująć, no może tylko to... IP: *.centertel.pl 27.01.12, 10:08
              że chłop ze wsi wyjdzie, wieś z chłopa nigdy.
              • Gość: SantosDumont Odpowiedź chamom. IP: *.dynamic.chello.pl 04.02.12, 00:12
                Moja rodzina mieszka w Lublinie , licząc od pradziadka od kilku wieków. Byli to stolarze, szewcy, cholewkarze, był jeden fryzjer, byli też najliczniejsi ślusarze. I to byli ci, którzy budowali lubelskie samoloty: montowali silniki , uruchamiali, budowali płaty i stery. Dodam , że nie mam nic do chłopów , jak tu któryś pisze; wiem ,że robotnicy to najbardziej wrażliwa część społeczeństwa. Nie kupcy , nie magnaci finansowi lecz robotnicy.
                Mam prawo NIE KUPOWAĆ GW , tak jak Wy macie prawo kupować i zaraz po zakupie chować wstydliwie na dnie torby.
                • qqbek Re: Odpowiedź chamom. 04.02.12, 00:23
                  Gość portalu: SantosDumont napisał(a):

> Moja rodzina mieszka w Lublinie , licząc od pradziadka od kilku wieków. Byli to
                  > stolarze, szewcy, cholewkarze, był jeden fryzjer, byli też najliczniejsi ślusa
                  > rze. I to byli ci, którzy budowali lubelskie samoloty: montowali silniki , uru
                  > chamiali, budowali płaty i stery. Dodam , że nie mam nic do chłopów , jak tu kt
                  > óryś pisze; wiem ,że robotnicy to najbardziej wrażliwa część społeczeństwa. Nie
                  > kupcy , nie magnaci finansowi lecz robotnicy.

Gratuluję, znajdujesz się więc w mniejszości... większość wykwalifikowanych robotników nam w Lublinie wojna zabrała... całe osiedle zniknęło pod zamkiem :(
                  A robole - owszem, najbardziej wrażliwi i drażliwi.

> Mam prawo NIE KUPOWAĆ GW , tak jak Wy macie prawo kupować i zaraz po zakupie
                  > chować wstydliwie na dnie torby.

Gdybym ostatnio kupował, to raczej wstydliwie na dnie torby bym nie chował (bo po co?). Jednakowoż jakoś ostatnio przestałem dzienniki w ogóle kupować i kupuję jedynie tygodniki i pisma branżowe/miesięczniki specjalistyczne.
                  Bez wstydu przyznaję, że przez kilka lat kupno GW było elementem mojej porannej rutyny (spacer z psem - sprawunki w sklepie - poranna lektura nabytej w sklepie gazety).

Bez wstydu też przyznaję, że do durnia nie dotrę nawet, gdy dwa razy coś napiszę.

Trzeci raz więc tylko dla zasady powtórzę:
                  Rozumiesz, kołku, rzemieślniku z dziada pradziada, że:
                  1. Kalendarz wydało przedsiębiorstwo Port Lotniczy Lublin a nie GWL czy Agora S.A., tak więc plucie się o wydawcę GWL w tym wypadku jest śmieszne (co najmniej)?
                  2. Mam takich jak Ty, z Twoim całym zacietrzewieniu w głębokim poważaniu i drażnię się z Tobą tylko po to, by ujrzeć więcej twej PiSdzielczej piany na forum?
                  • Gość: Santos Dumont. Re: Odpowiedź chamom. IP: *.dynamic.chello.pl 09.02.12, 00:26
                    Smutno mi Boże , że o tej porze, w 21 wieku są w Polsce chamy i wykształciuchy. Pisałem ,że pochodzę z rodziny fachowców-robotników. Jestem z tego dumny. Jestem profesorem na mej Uczelni. Dlaczego po moich wpisach , gdy są dostatecznie mocne i dosadne-dyskusja zamiera? Bo nie macie argumentów, Wy wykształciuchy, zaczytani w GW.
                    • Gość: essex Re: Odpowiedź chamom. IP: *.xdsl.centertel.pl 09.02.12, 08:24
                      -"> Smutno mi Boże , że o tej porze, w 21 wieku są w Polsce chamy i wykształciuchy.
                      > Pisałem ,że pochodzę z rodziny fachowców-robotników. Jestem z tego dumny. Jest
                      > em profesorem na mej Uczelni. Dlaczego po moich wpisach , gdy są dostatecznie m
                      > ocne i dosadne-dyskusja zamiera? Bo nie macie argumentów, Wy wykształciuchy, za
                      > czytani w GW."
                      Niniejszym chciałbym z głęboką troską przekazać wyrazy najgłębszego współczucia studentom tego Pana"profesora".Pan"profesor"powinien być zaproszony na wykłady w zamkniętej części Szpitala Neuropsychiatrycznego w Abramowicach.
                    • Gość: bosman panie "profesorze"... IP: *.dynamic.mm.pl 11.02.12, 22:44
                      toga i biret dobrze leżą dopiero w trzecim pokoleniu.
                      • Gość: Lublinianin-prof. Ciszej - chamy. IP: *.dynamic.chello.pl 23.02.12, 19:36
                        Kończę tę "dyskusję" bo nie warto pisać, gdy korespondent "niczewo nie panimajut" (to do Was pasuje). GW nie czytam ok. 15 lat. A studenci chwalą me wykłady bo mówię poprawnie po polsku: tam gdzie trzeba
                        • Gość: bosman ja pierdzielę!!! aleś ty wspaniały!!! IP: *.lublin.mm.pl 23.02.12, 21:10
                          a jak tam kleksik w majtasach "profesorze"? No bo z tego napięcia i zadęcia draska w majtasach pewnie została?
                          Dla jasności: nikt tu z tobą nie dyskutuje bo nie ma z kim. Dlatego odejdź w pokoju. Wykładaj dalej. Posadzki.
                          • zubelz Re: ja pierdzielę!!! aleś ty wspaniały!!! 23.02.12, 21:14
                            Gość portalu: bosman napisał(a):

> a jak tam kleksik w majtasach "profesorze"? No bo z tego napięcia i zadęcia dra
                            > ska w majtasach pewnie została?
                            > Dla jasności: nikt tu z tobą nie dyskutuje bo nie ma z kim. Dlatego odejdź w po
                            > koju. Wykładaj dalej. Posadzki.

Posadzki trzeba umieć wykładać. On może wkładać gumofilce.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka