Dodaj do ulubionych

Nowe życie Teatru Starego. Otwarcie z prezydentem

11.03.12, 19:49
Coś tu się nie zgadza - konkurencyjna prasa podała, że spacer po Starym Mieście odwołano, a prezydent RP podjechał pod Teatr Stary samochodem... Czyżby redaktor napisał i opublikował tzw. gotowca? Źle to świadczy o rzetelności GW...
Obserwuj wątek
    • Gość: Millas Stara śpiewka i jak zwykle głupia. IP: *.nplay.net.pl 11.03.12, 19:57
      Stara śpiewka i jak zwykle u tego autora głupia.
    • hispar Prezydent w Teatrze Starym: Lublin jest bramą n... 11.03.12, 20:01
      Po co posłanka - pijaczka Kruk przychodziła, jeśli nie potrafi się zachować? Może liczyła na darmowe drinki?
      • Gość: Zuzia Re: Prezydent w Teatrze Starym: Lublin jest bramą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.12, 20:20
        Pewnie już była po "Coś tam, coś tam".
        • Gość: Gawron Re: Prezydent w Teatrze Starym: Lublin jest bramą IP: *.opera-mini.net 12.03.12, 17:05
          Na pewno była bo nie dała rady wstać...
    • euro012 Prezydent w Teatrze Starym: Lublin jest Bramą 11.03.12, 20:12
      To w końcu prezydent spacerował po Starym Mieście, czy nie? "Dziennik Wschodni" podaje inną wersję wydarzeń, niż GW! Coś tu jest chyba NIE TAK, nieprawdaż? Co jest w tym "jak zwykle" głupiego?
      • Gość: Naoczny_świadek Re: Prezydent w Teatrze Starym: Lublin jest Bramą IP: *.dynamic.chello.pl 12.03.12, 00:53
        Przykład manipulacji GW: "Przed godziną 18. panowie w towarzystwie żon spacerowali po Starym Mieście. Wzdłuż uliczek ustawiały się grupki ludzi. Porządku pilnowało kilkudziesięciu funkcjonariuszy Biura Ochrony Rządu, straż miejska i policja. Przy Bramie Trynitarskiej ustawiła się grupa osób z transparentami "Dość gardzenia Człowiekiem. Stop Bezprawiu". Jak tłumaczyli protestowali przeciwko nieprawidłowościom i układom w sądownictwie. Bronisław Komorowski podszedł do nich i chwilę rozmawiał. Na koniec odebrał petycję od demonstrantów." Prezydent się spóźnił i nie było spaceru po mieście. Poza tym nie rozmawiał z protestującymi, tylko podał rękę ludziom stojącym obok mnie, protestujących olał. Petycji od nich nie wzięto.
    • Gość: J-k Re: Nowe życie Teatru Starego. Otwarcie z prezyde IP: *.lublin.hypnet.pl 11.03.12, 20:29
      Wspaniały koncert Tomatita i jego ludzi. Powiało wielkim światem.
      • Gość: maruda Powiało wielkim światem czy nudą? IP: *.dynamic.chello.pl 12.03.12, 01:10
        Z faktu, że gościł jakiś zespół zagraniczny, nie musi jeszcze wynikać, że "powiało wielkim światem". Wg mnie było nudnawo. Na tej rangi imprezie, wszak to wydarzenie historyczne i o dużym ładunku emocjonalnym, widziałbym raczej nasze sławy spiewacze i instrumentalne. Mamy przecież wybitnych, światowej sławy artystów ze starszych i młodszych pokoleń. A w tej sytuacji wyszło wg zasady "cudze chwalicie, swego nie widzicie". Pozostał niesmak.
        • Gość: J-k Re: Powiało wielkim światem czy nudą? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.12, 08:43
          Tomatito to obok Paco de Lucia to najwybitniejszy gitarzysta flamenco a nie "jakiś tam" zespół zagraniczny. Tommatito zdobył nagrodę Grammy, z Polaków o ile dobrze pamiętam otrzymał ja jedynie Górecki i Penderecki. I bardzo dobrze, że nie zorganizowano kolejnego nudnego patriotyczno - martyrologicznego show. Duże brawa dla organizatorów.
          • Gość: bosman popieram... IP: *.centertel.pl 12.03.12, 08:54
            świetny koncert.
            • euro012 Re: popieram... 13.03.12, 00:35
              ale jakiś taki mało lubelski, jak na inaugurację....
    • Gość: bosman Kruk = PiS = ... IP: *.lublin.mm.pl 11.03.12, 20:34
      chamówa i zbydlęcenie. Po ch... przylazła skoro wiedziała, że Komorowski będzie? Chciała wszystkich utwierdzić,ze jest chamidłem? Nie potrafi docenić kurtuazji organizatorów, bo w sumie potrzebna tam była jak dziwce majtki.
      • kawalowicz Nie jesteś lepszy od tej Krukowej 11.03.12, 21:06
        Oducz się wreszcie chamstwa na forach.
        • Gość: bosman widzisz kowalowicz... IP: *.lublin.mm.pl 11.03.12, 22:01
          do chamstwa i o chamstwie można tylko po chamsku. Inaczej bydło nie "rozumi". A jeżeli chamidło ( nawet poseł) obraża Majestat Rzeczypospolitej w osobie Prezydenta to jak można do chamidła, o chamidle inaczej niż po chamsku? Czy uspokoiłem Twoje wrażliwe sumienie? Nawet jeżeli nie - jest mi to najzupełniej obojętne :-)
      • Gość: wiejska baba Re: Kruk = PiS = ...czy była coś tam coś tam? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.12, 08:16
        ,,
    • alex2222 Prezydent w Teatrze Starym: Lublin jest Bramą 11.03.12, 21:33
      "Elżbieta Kruk z Prawa i Sprawiedliwości jako jedyna nie wstała z miejsca gdy prezydent RP wchodził na salę i nie biła mu braw."-być może nie miała siły jako że była pijana...
      • Gość: leonss Re: Prezydent w Teatrze Starym: Lublin jest Bramą IP: *.icpnet.pl 11.03.12, 22:46
        oplówacze wszystkich tylko nie swoich???????wstyd się wyrażać jak obywatel?bosman .Kazdy człowiek ma pewną wartość ,Mój tato ś.P mówił kto sam gu---no wart nie da drugiemu dobrego słowa .Oplówanie p.Kruk jest głęboko niesprawiedliwe .
        • Gość: leonss Re: Prezydent w Teatrze Starym: Lublin jest Bramą IP: *.icpnet.pl 11.03.12, 23:29
          Wybiórcz pisze żę p.Kruk nie wstała jak wszedł Prezydent Polskia czy musiała a może żle się czuła - wiele osób nie klenczy jak jest podniesienie w kościele ,widać ze dziennikarzowi brak minusów wizyty prezydenta --2.A dlczego p.Zuk jedyny czytał z Kartki o swoim mieście i planach 3 .Dlaczego nie powiedział o małzonce -czyli witam prezydenta a o kobiecie zapomniał .4.Minister Kultury Zdrojewski witał i prezydentową-.Widać ze media niszczą kobiety chwilowo zeszli z minister Muchy to teraz Ziuzia na p. Kruk ,która byłaprzewodnicząca KRRT.Gdzie dzięki niej Lublin miał zapisane 12 mil złotych na teren pod lotnisko ?
          • Gość: bosman leosiu - powiem krótko: IP: *.centertel.pl 12.03.12, 08:31
            bredzisz.
            Jeżeli Kruk źle się czuła to niechby walnęła setę i siedziała w domu. Było by jej łatwiej - mogłaby napluć na telewizor z P.Prezydentem na ekranie.
            • kawalowicz Możesz przestać ubliżać? 12.03.12, 10:53
              Możesz przestać ubliżać?
              • Gość: władek pitę?! Re: Możesz przestać ubliżać? IP: *.lublin.hypnet.pl 12.03.12, 11:24
                Kruk poszła i miała prawo wyrazić swój sprzeciw wobec obecnego prezydenta nie wstając.Jak komuna rządziła to też mieliśmy jej wszyscy się kłaniać itd?Jak mi nie pasuje władza,to nie muszę jej się kłaniać,a nawet mam prawo protestować.Gwarantuje mi to konstytucja.A czy Niesiołowski oddawał należną wg tego co mówicie cześć poprzedniemu prezydentowi?Nie, i co teraz?Wow!Prezydent przyjechał!Hehehe...A co mnie to obchodzi?Co on mi dał,żebym go szanował?Same wpadki,nieumiejętność wyrażania się,gafy i masa sznurków z niego wystających za które ktoś pociąga.Miękki flak. www.youtube.com/results?search_query=komorowski+wpadki&oq=komorowski+&aq=0&aqi=g10&aql=&gs_sm=1&gs_upl=2864l4001l0l6186l7l7l0l0l0l0l91l490l7l7l0
              • Gość: bosman komu tym razem, kowalowicz... IP: *.lublin.mm.pl 12.03.12, 22:15
                ubliżyłem???
        • empi Re: Prezydent w Teatrze Starym: Lublin jest Bramą 12.03.12, 08:39
          Leonoss, w opluwaniu to właśnie p. poseł jest dobra :) Ona ten sport z chęcią uprawia. Dziennikarz jej nie opluwał a jedynie zauważył niestosowne zachowanie. Zakładam, że wszyscy tam obecni byli dzięki zaproszeniom, nie z obowiązku czy z przymusu, jako goście wyróżnieni. Na niej spoczywał obowiązek bycia grzeczną w myśl zasady jaką babcia mi wpajała: bądź grzeczny, w towarzystwie jesteś!. :)
          pzdr
      • Gość: karol Re: Prezydent w Teatrze Starym: Lublin jest Bramą IP: *.vlan367.corcoran.lubman.net.pl 12.03.12, 08:15
        Już dawno nie byłem taki dumny ze swojego miasta. Kilka godzin transmisji w elitarnej stacji. Lublin był wczoraj stolicą polskiej kultury. Impreza super. Brawo!
        Mam też jednak wątliwości, czy Torres był adekwatny do rangi imprezy.
        • Gość: folkatka Re: Prezydent w Teatrze Starym: Lublin jest Bramą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.12, 09:39
          Mam też jednak wątliwości, czy Torres był adekwatny do rangi imprezy.

Myslę, że był.
          To jeden z najlepszych i najbardziej znanych na świecie gitarzystów flamenco (ex aequo z P. de Lucią i P. Peną, i jeszcze może z kilkoma innymi).
          • Gość: karol Re: Prezydent w Teatrze Starym: Lublin jest Bramą IP: *.vlan367.corcoran.lubman.net.pl 12.03.12, 09:49
            Trudno dyskutować o gustach. Mnie ten występ nie powalił, przynaję szczerze. Co nie zmienia faktu, że nasz Lublin miał swoje pięć minut na antenie i to w pełni wykrzystał.
            To, co powiedział Zdrojewski - o dalszych inwestycjach w kulturze - też napawa optymizmem:))
            • patriotazlublina Re: Prezydent w Teatrze Starym: Lublin jest Bramą 12.03.12, 12:05
              Gość portalu: karol napisał(a):

> Trudno dyskutować o gustach. Mnie ten występ nie powalił, przynaję szczerze. Co
              > nie zmienia faktu, że nasz Lublin miał swoje pięć minut na antenie i to w pełn
              > i wykrzystał.
              > To, co powiedział Zdrojewski - o dalszych inwestycjach w kulturze - też napawa
              > optymizmem:))

Obiecanki - macanki... A głupiemu pała stoi... Zdrojewski nie wie po prostu jak wybrnąć od zarzutów o odebraniu Lublinowi ESK 2016 dla Wrocławia. "Odgrzane kotlety" są lepsze p. ministrze? Odp. Pewnie, że lepsze, bo "swojskie". Lublin "ze swoją świeżonką" nie może podskakiwać mojemu rodzinnemu miastu. Nawet wtedy, gdy ta świezonka będzie najsmaczniejsza, a moje kotlety tak stare, że nawet nie można ich odgrzać.
          • patriotazlublina Re: Prezydent w Teatrze Starym: Lublin jest Bramą 12.03.12, 11:51
            Gość portalu: folkatka napisał(a):

> Mam też jednak wątliwości, czy Torres był adekwatny do rangi imprezy.
            >
            > Myslę, że był.
            > To jeden z najlepszych i najbardziej znanych na świecie gitarzystów flamenco (
            > ex aequo z P. de Lucią i P. Peną, i jeszcze może z kilkoma innymi).

Koncert był świetny, ale pamiętaj, że Torres nie grał dla Nas (czyli dla mas), tylko dla nich (władzy). Oni tam przyszli się lansować, a nie słuchać. Nas by interesował raczej koncert jak POlityka. Dlatego Nas tam nie było.

Pozdrawiam.
        • patriotazlublina Re: Prezydent w Teatrze Starym: Lublin jest Bramą 12.03.12, 11:58
          Gość portalu: karol napisał(a):

> Już dawno nie byłem taki dumny ze swojego miasta. Kilka godzin transmisji w eli
          > tarnej stacji. Lublin był wczoraj stolicą polskiej kultury. Impreza super. Braw
          > o!
          > Mam też jednak wątliwości, czy Torres był adekwatny do rangi imprezy.

TVP Kultura, TVP Historia, TVP Info to najlepsze programy tego nadawcy. Gdyby nie p. prezydent pewnie by o Lublinie nie mówili nic jak zawsze!
    • izraelska Prezydent w Teatrze Starym: Lublin jest Bramą 12.03.12, 09:01
      Jak widać p. Kruk osiągnęła zamierzony cel. Niczym celebrytka, która zabiega o zainteresowanie mediów, nieważne czy piszą dobrze czy źle ważne żeby w ogóle napisali.

Klaskać prezydentowi nie trzeba, choć jak mówił mądrze to czemu nie? Tylko co powiedział nie tak na otwarciu teatru z czym się nie zgadza p. Kruk? Przecież nie mówił o katastrofie smoleńskiej a miejscu Lublina na kulturalnej mapie Polski i Europy. A wstać to należy, w ten sposób oddaje się bowiem szacunek nie Bronisławowi Komorowskiemu ale urzędowi Prezydenta RP, który symbolizuje Państwo Polskie i naród, który go w demokratycznych wyborach wybrał. Jednym słowem p. Kruk ma w nosie i naród i demokrację i państwo i jego symbole.

Pociesza mnie jednak to, że sama została zapamiętana jako sejmowa pijaczka i żeby nie wiem jak starała to ludzie zawsze będą jej przypominać "coś tam coś tam".

• andrzej.filipowicz Petycja 12.03.12, 09:36
      Pomimo zmiany w ostatniej chwili scenariusza wizyty w Lublinie Pary Prezydenckiej w punkcie "przejście uliczkami Starego Miasta", uczestnikom pikiety zorganizowanej przez Stowarzyszenie Pokrzywdzonych przez Organa Sprawiedliwości "Stop Bezprawiu" udało się przekazać pracownikom kancelarii prezydenta swoją petycję.

Treść petycji została również rozesłana pocztą elektroniczną mediom, w czasie który umożliwiał wcześniejsze zapoznanie się z nią przez jej adresata.
      Być może do redakcji GWL pełna treść petycji nie dotarła - możesz się z nią zapoznać tu.
      • patriotazlublina Re: Petycja 12.03.12, 11:54
        andrzej.filipowicz napisał:

> Pomimo zmiany w ostatniej chwili scenariusza wizyty w Lublinie Pary Prezydencki
        > ej w punkcie "przejście uliczkami Starego Miasta", uczestnikom pikiety zorganiz
        > owanej przez Stowarzyszenie Pokrzywdzonych przez Organa Sprawiedliwości "Stop
        > Bezprawiu" udało się przekazać pracownikom kancelarii prezydenta swoją petycję
        > .
        >
        > Treść petycji została również rozesłana pocztą elektroniczną mediom, w czasie k
        > tóry umożliwiał wcześniejsze zapoznanie się z nią przez jej adresata.
        > Być może do redakcji GWL pełna treść petycji nie dotarła - możesz się z nią za
        > poznać tu.

Dobrze, ze podałeś ten link zacny człowieku. Prasa petycji nie wydrukuje. Wiem coś o tym.
        • Gość: andrzej.filipowicz Nieuchronność IP: 89.167.0.* 12.03.12, 17:38
          patriotazlublina napisał:
          > Dobrze, ze podałeś ten link zacny człowieku. Prasa petycji nie wydrukuje. Wiem
          > coś o tym.

Nie ma za co - uczyniłem to, bo wiem, że tylko kwestią czasu dla każdego jest to, co i mnie osobiście spotkało, a co przed trzema laty uważałem, że może dotyczyć wszystkich innych ale nie mnie, bo niby z jakiej racji...

Media jako "czwarta władza" powinne o bezprawiu pierwszych trzech organów krzyczeć głośniej niż poszkodowani oraz reprezentujące i zrzeszające ich pozarządowe organizacje, bo jeszcze trochę i to właśnie media podzielą los ławników wydziałów karnych sądów rejonowych, których nawet w najbardziej czarnym okresie PRL władzom komunistycznym zlikwidować się nie udało, a co bez problemów uczyniły jelita polityczne III RP.

Pamiętaj internauto ten wpis czytający, że i Ty możesz kiedyś paść ofiarą nie tyle pospolitych przestępców, co nieudolnych, niemrawych, do bólu opieszałych, niekompetentnych, dyskryminujących ludzi niezależnych od aktualnie panujących partii politycznych, a zależnych i zawisłych od politycznych układów - przedstwicieli tzw. wymiaru sprawiedliwości.

Widać, że są wśród nas tacy, którzy ponad rodzinny, lokalny i narodowy patriotyzm stawiają doraźne korzyści, które jak czas pokazał przemijają szybciej niż życie - my nadal bądźmy ponad tymi doraźnymi korzyściami...
    • piotrek_stargard Prezydent w Teatrze Starym: Lublin jest Bramą 12.03.12, 20:26
      Ludzie, prasa potępia normalnie jak za komuny, bo ktoś nie wstał i nie zaklaskał, to tak jakby kiedyś ktoś Gomułce nie wstał i nie zaklaskał, też pewnie byłby pokazany palcem i wyszydzony przez prasę. To w końcu mamy wolność czy nie? Czy ktoś potępił krzyż zrobiony z puszek znanej firmy piwowarskiej na Krakowskim Przedmieściu? Nie słyszałem i nie widziałem... a rzecz o wiele gorsza niż nie zaklaskanie... trzeba zasłużyć na brawa na stojąco najpierw.
      • Gość: bosman nic nie rozumiesz... IP: *.lublin.mm.pl 12.03.12, 22:19
        i zapewne nigdy nie zrozumiesz :-(
    • 2bjp3 Prezydent w Teatrze Starym: Lublin jest Bramą 14.03.12, 15:16
      Kruk nie wstała ręki nie podała. Pewnie znowu była pijana. Poza tym to zwykła chamka- pislamistka. I dobrze bo mógłby Prezydent jeszcze jakąś zarazę podłapać. Z tymi nawiedzonymi fanatykami nigdy nie dosyć ostrożności.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka