dociek 16.03.12, 12:09 Idealnie się wpasował do piosenki Wałów Jagiellońskich: "Jedzie pociąg z daleka, nikt na stacjach nie czeka. A konduktor pijany obija się o ściany, o ściany." WARS WITA WAS Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
leniwy_janusz Cy kogoś to dziwi? 16.03.12, 12:54 Zwrotnice przestawiają wariaci, kierownicy pociągów są na haju i ma być bezpiecznie. Jazda pekapem to sport ekstremalny. Wolę własną furę. ........... Czy ludzie Janusza nadają się na ministrów? To źle postawione pytanie. Trzeba zapytać, czy ministerstwa nadają się, żeby takie indywidualności w nich zasiadły Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maks Re: Cy kogoś to dziwi? IP: *.internetia.net.pl 16.03.12, 13:04 Tyle tylko, że na drogach jest dużo więcej wariatów... Kto jeździ, ten wie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zapalony podroznik Przygoda dla prawdziwych mezczyzn - PKP IP: *.toya.net.pl 16.03.12, 13:24 Moglo to byc atrakcja turystyczna przyciagajaca ludzie z calego swiata - jazda polskimi pociagami. Nowy trend kultowy - nurkowanie na Malediwach to out, bungee jumping to out - nocny kluby, dopalaczy, trawka - to nic w porownaniu z PKP. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ext Re: Przygoda dla prawdziwych mezczyzn - PKP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.12, 13:31 Kiedyś jeszcze na studiach jak ostatni raz korzystałem z pkp jechaliśmy na "wycieczkę" pociągiem i przyszedł konduktor możecie mi wieżyc albo nie ale był bardziej pijany od nas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maks Re: Przygoda dla prawdziwych mezczyzn - PKP IP: *.internetia.net.pl 16.03.12, 13:40 Możliwe. Za to nie uwieże, że był słabszy z ortografii i interpunkcji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman Ext studiował... IP: *.centertel.pl 16.03.12, 13:51 ogrodnictwo a nie polonistykę. Odpowiedz Link Zgłoś
inna57 Gwarantuję 16.03.12, 13:48 że włos mu z głowy nie spadnie. Wybronią pijaka związki zawodowe od jakiejkolwiek odpowiedzialności. To norma. Odpowiedz Link Zgłoś
michalmos Kontrolować ich!! Kontrolować 16.03.12, 13:04 Jak zwykle w naszym kraju zaczyna się coś robić dopiero jak zaboli. Tutaj chodzi o chodzenie do dentysty. Tutaj chodzi o wycinanie kamieni żółciowych. Tutaj chodzi też niestety o wyciąganie wniosków po katastrofie, zamiast myślenia jak jej uniknąć. Dobrze, że ta kontrola miała miejsce. Źle, że był pijany pracownik. Dobrze, że wpadł. Szkoda tylko, że kontrolami zaczęto się zajmować wedle starego polskiego przysłowia. "Mądry Polak...po szkodzie". No i jeszcze jedno. Trzeba pamiętać! Lepiej zapobiegać niż leczyć! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman co oni wypisują? IP: *.centertel.pl 16.03.12, 13:15 1,7 promila i pijany??? Musi mieć bardzo krótkie kiszki :-) A poważnie - pewnie po ostatniej katastrofie facet miał "stresa" i bał się na trzeźwo dowodzić pociągiem. Odpowiedz Link Zgłoś
jogar Kompletnie pijany kierownik międzynarodowego po... 16.03.12, 14:01 Ci kolejarze są jednak biedni, mają tyle pracy i nie dają im wypić. Ale zaraz będą protestować, tak są przecież poszkodowani. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jk Re: Kompletnie pijany kierownik międzynarodowego IP: *.play-internet.pl 16.03.12, 14:35 nie pije się w pracy. UKARAĆ Odpowiedz Link Zgłoś
ferdek_bagietka Re: Kompletnie pijany kierownik międzynarodowego 16.03.12, 15:02 pije się, pije. ale nie w każdej pracy. :D Odpowiedz Link Zgłoś
atk34 Kompletnie pijany kierownik międzynarodowego po... 16.03.12, 14:01 Parę lat temu pracując w przedsiębiorstwie państwowym po bezskutecznym informowaniu dyrekcji, że mój przełożony codziennie pije alkohol, a zjawiający się poważni klienci nie mogą się z nim dogadać i wychodzą z niczym, a firma traci kolejne zlecenia - zadzwoniłem w tej sprawie na policję, która zjawiła się stwierdzając, ze kierownik jest po spożyciu. Co było dalej? Ano rozwiązano ze mną umowę o pracę pod pretekstem redukcji etatów skazując mnie na długie bezrobocie i nędzę, nie pomogło moje odwoływanie się do sądu. Mój pijany kierownik kolega dyrektora pozostał na swoim stanowisku i tkwił tam póki firma nie została zlikwidowana w wyniku upadłości ( wyrzucono ich wtedy obu ). Ciekawe co się stanie z "donosicielem" tym razem, czy jak to się mówi "ku... ku...e łba nie urwie" i nie wyrzucą go pod byle pretekstem? Odpowiedz Link Zgłoś
aazz91060 Re: Kompletnie pijany kierownik międzynarodowego 16.03.12, 14:22 atk34 napisał: > Parę lat temu pracując w przedsiębiorstwie państwowym po bezskutecznym informow > aniu dyrekcji, że mój przełożony codziennie pije alkohol, a zjawiający się powa > żni klienci nie mogą się z nim dogadać i wychodzą z niczym, a firma traci kolej > ne zlecenia - zadzwoniłem w tej sprawie na policję, która zjawiła się stwierdza > jąc, ze kierownik jest po spożyciu. Co było dalej? Ano rozwiązano ze mną umowę > o pracę pod pretekstem redukcji etatów skazując mnie na długie bezrobocie i nę > dzę, nie pomogło moje odwoływanie się do sądu. Mój pijany kierownik kolega dyr > ektora pozostał na swoim stanowisku i tkwił tam póki firma nie została zlikwido > wana w wyniku upadłości ( wyrzucono ich wtedy obu ). Ciekawe co się stanie z "d > onosicielem" tym razem, czy jak to się mówi "ku... ku...e łba nie urwie" i nie > wyrzucą go pod byle pretekstem? Jestez zalosny. Zglosiles problem i na tym trzeba bylo poprzestac, ale ciebie poniosla chora ambicja. Jestes zwyklym, nadgorliwym egocentrykiem, ktory zniszczy zycie kazdemu kto wejdzie mu w droge. Spotkala cie zasluzona kara. Boze!, chron firmy przed takimi szczurami wyscigowymi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron Re: Kompletnie pijany kierownik międzynarodowego IP: *.play-internet.pl 16.03.12, 14:29 policja powinna robić wyrywkowe kontrole trzeźwości kolejarzy. Żartowałem oczywiście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Papyr Re: Kompletnie pijany kierownik międzynarodowego IP: *.spoje.net 16.03.12, 14:46 Pan tez spozywa w pracy? Czy atk34 nie napisal wyraznie, ze PO BEZSKUTECZNYM INFORMOWANIU dyrekcji? Odpowiedz Link Zgłoś
aazz91060 Re: Kompletnie pijany kierownik międzynarodowego 21.03.12, 13:16 Gość portalu: Papyr napisał(a): > Pan tez spozywa w pracy? > > Czy atk34 nie napisal wyraznie, ze PO BEZSKUTECZNYM INFORMOWANIU dyrekcji? To prywatna firma. Moze dyrekcji taki ktos odpowiadal. Skoro dyrekcja czyli wlasciciel nie reagowal, to znaczy koniec tematu dla nadgorliwego palanta. Tyle w temacie. Niech twoj sasiad decyduje co dla twojej rodziny dobre a co zle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman aazz9106 - żałosny to jesteś ty IP: *.centertel.pl 16.03.12, 14:47 życzę ci abyś przez pijanego sku...ela poniósł niewyobrażalne straty - materialne i moralne. Odpowiedz Link Zgłoś
aazz91060 Re: aazz9106 - żałosny to jesteś ty 21.03.12, 13:20 Gość portalu: bosman napisał(a): > życzę ci abyś przez pijanego sku...ela poniósł niewyobrażalne straty - material > ne i moralne. Nie na temat przyjacielu. W mojej firmie to ja decyduje kto moze pic a kto nie. Nie zaden nadpodpie...cz. Od siebie, zycze ci zebys przyszedl do domu po spozyciu a sasiad zadzwonil na policje, ze po pijaku wszczynasz awanture.! Tylko tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman u Ciebie w firmie to mogą... IP: *.centertel.pl 21.03.12, 13:27 się zachlać na śmierć. Ty za to odpowiadasz. W PKP za moje bezpieczeństwo odpowiada kierownik pociągu i łaski nie robi - płacę za to bezpieczeństwo. Ale jeśli w Twojej firmie będę zagrożony z powodu Twojego lub Twoich ludzi pijaństwa jako Twój klient to zgłoszę to na policje i też będziesz odpowiadał. Sąsiad nie zgłosi - też lubi zassać :-) Odpowiedz Link Zgłoś
ferdek_bagietka Re: Kompletnie pijany kierownik międzynarodowego 16.03.12, 15:08 > Jestez zalosny. Zglosiles problem i na tym trzeba bylo poprzestac, ale ciebie p > oniosla chora ambicja. Jestes zwyklym, nadgorliwym egocentrykiem, ktory zniszcz > y zycie kazdemu kto wejdzie mu w droge. Spotkala cie zasluzona kara. Boze!, chr > on firmy przed takimi szczurami wyscigowymi. przed "organizacją pracy" rodem z PRLu i filmów Barei też nas Boże chroń. i przed koleżkami wyznającymi zasady solidarności zaczerpnięte wprost ze środowisk, delikatnie mówiąc, przestępczych. jak widzisz, że komuś auto kradną - też nie zadzwonisz na policję, bo to przecież "kapowanie" czyli wielka ujma na honorze ? Odpowiedz Link Zgłoś
aazz91060 Re: Kompletnie pijany kierownik międzynarodowego 21.03.12, 13:11 ferdek_bagietka napisał: > > Jestez zalosny. Zglosiles problem i na tym trzeba bylo poprzestac, ale ci > ebie p > > oniosla chora ambicja. Jestes zwyklym, nadgorliwym egocentrykiem, ktory z > niszcz > > y zycie kazdemu kto wejdzie mu w droge. Spotkala cie zasluzona kara. Boze > !, chr > > on firmy przed takimi szczurami wyscigowymi. > przed "organizacją pracy" rodem z PRLu i filmów Barei też nas Boże chroń. i prz > ed koleżkami wyznającymi zasady solidarności zaczerpnięte wprost ze środowisk, > delikatnie mówiąc, przestępczych. > jak widzisz, że komuś auto kradną - też nie zadzwonisz na policję, bo to przeci > eż "kapowanie" czyli wielka ujma na honorze ? Nadgorliwosc jest najgorsza rzecza . Poza tym, to dwie rozne sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
kitty84 Kompletnie pijany kierownik międzynarodowego po... 16.03.12, 14:41 Kto dobierał zdjęcie do tego artykułu? Co ma pociąg Przewozów Regionalnych Lublin - Poznań do tego newsa? Odpowiedz Link Zgłoś
klapafon Re: Kompletnie pijany kierownik międzynarodowego 16.03.12, 15:01 Dobrze że to chociaż zdjęcie pociągu a nie samolotu czy śmieciarki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Kompletnie pijany kierownik międzynarodowego IP: *.toya.net.pl 16.03.12, 16:04 A w czym sie rozni PKP od smieciarki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koso Re: Kompletnie pijany kierownik międzynarodowego IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 16.03.12, 15:18 Co one mają wspólnego? Pociąg do alkoholu ;) A na poważnie, to taniej jest dać własne zdjęcie za darmoszkę, niż kupić coś sensownego.Kasa misiu, kasa. Odpowiedz Link Zgłoś
antypis-pl kolejna pijana kolejowa swinia 16.03.12, 15:14 i do tego zwiazkowiec zapewne. Odpowiedz Link Zgłoś
swinton Chcesz pić, to pij. Chcesz jechać to jedź. 16.03.12, 15:16 Jak będziesz miał wypadek na trzeźwo to będzie ci głupio. Odpowiedz Link Zgłoś
laure-sainclair [...] 16.03.12, 15:41 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
uzdek98 trzeba biedaka do szpitala na obserwacje dac... 16.03.12, 16:09 niepoczytalny byl w momencie picia alkoholu ... a poza tym komus mocno zalezy na skompromitowaniu polskich linii kolejowych, ktore jak mowil sam nasz kochany ryzy batiuszka jezdza tak punktualnie jak niemieckie... wiec cos jest na rzeczy.. pewno kaczor go upil albo ziobro... POlska w bu..elu, zagrabimy wiecej, tu i teraz, by gnilo sie wam lepiej... Odpowiedz Link Zgłoś
aazz91060 Re: trzeba biedaka do szpitala na obserwacje dac. 21.03.12, 13:24 uzdek98 napisał(a): > niepoczytalny byl w momencie picia alkoholu ... a poza tym komus mocno zalezy n > a skompromitowaniu polskich linii kolejowych, ktore jak mowil sam nasz kochany > ryzy batiuszka jezdza tak punktualnie jak niemieckie... wiec cos jest na rzeczy > .. pewno kaczor go upil albo ziobro... > > POlska w bu..elu, zagrabimy wiecej, tu i teraz, by gnilo sie wam lepiej... Wyobrazasz sobie pijanego Kaczynskiego albo Ziobre? Przy nich Jas Fasola to pikus.! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman a wiesz aazz91060... IP: *.centertel.pl 21.03.12, 13:30 taki numer chciałbym zobaczyć :-) Odpowiedz Link Zgłoś