mariner4 25.03.12, 09:27 lublin.gazeta.pl/lublin/1,35640,11410909,Licealisci_chca_parkingu__Nie_mamy_gdzie_stawiac_aut.html Nie sądziłem, że tego dożyje. M. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zgred-zisko Re: Znak czasów 25.03.12, 09:35 I to jest następny dowód na ubożenie społeczeństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
mariner4 Jasne bo powinno to być lotnisko 25.03.12, 09:38 dla awionetek. Ale to wina Tuska, że tylko parking. M. Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Jasne bo powinno to być lotnisko 25.03.12, 12:32 mariner4 napisał: > dla awionetek. Ale to wina Tuska, że tylko parking. nie zeby co ale własnie tego parkingu nie ma :) Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: Jasne bo powinno to być lotnisko 26.03.12, 12:35 Najlepiej kosmodrom - z rozmachem,postępowo.Parking to polskie zacofanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron Re: Jasne bo powinno to być lotnisko IP: *.play-internet.pl 26.03.12, 13:13 a może zrobić tak że im dalej ma uczeń do szkoły to ma pierwszeństwo w parkowaniu? No bo w sumie jak ktoś mieszka na Czechowie to od bidy wiosennom porom można się przejść. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drugi zgred Re: Znak czasów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.12, 14:04 zgred-zisko napisał: > I to jest następny dowód na ubożenie społeczeństwa. Zależy, zgredzie, jak na to spojrzeć. W roku 1970, idąc po studiach do pracy, otrzymałem swoją pierwszą pensję w wysokości 2000 zł. Samochód Syrena kosztował wówczas 70 tysięcy, a więc 35 moich pensji. Dziś moje świadczenie przedemerytalne (w listopadzie ub. roku zlikwidowano mój zakład pracy) wynosi również 2000 zł, ale już za jedną czwartą tej "zapomogi" mogę kupić poloneza z instalacją gazową. Czyli hurrraaaa!! Mamy dobrobyt! To jedna strona medalu. Jednak w roku 1970 za moje 2000 zł mogłem kupić aż cztery tysiące biletów trolejbusowych, podczas gdy obecnie tylko tysiąc. Podobnie wychodzi w przeliczeniu na chleb, strzyżenie u fryzjera, nie mówiąc już o kanałowym leczeniu zęba u dentysty, które w 1970 r. było za darmo. I to jest druga strona tego samego medalu. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Pytanie - czy to dobre czasy? 25.03.12, 09:42 Czego najbardziej potrzebują uczniowie jednego z lubelskich liceów? Boiska, basenu, a może nowoczesnej biblioteki? Nic z tych rzeczy. Młodzież z XXIII LO prosi o parking, bo nie ma gdzie stawiać samochodów ----------------- Odpowiedz Link Zgłoś
zgred-zisko Re: Pytanie - czy to dobre czasy? 25.03.12, 09:57 Normalne. Mieszkam niedaleko przedszkola. Jeśli ktoś chciałby zapoznać się z najnowszymi trendami w motoryzacji i powinien pod nim postać w godzinach przywozu dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
mariner4 Jedyne, co mi teraz w sposób zasadniczy 25.03.12, 10:00 nie odpowiada, to mój wiek. Z resztą da się żyć i to znacznie lepiej niż w PRL. M. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Jedyne, co mi teraz w sposób zasadniczy 25.03.12, 11:22 Taki drobiazg: "Wielka gra". Pytanie: "jak zginęła Desdemona?" odpowiada absolwent wyższej uczelni: "od ciosu nożem". Niby nic a jednak ... ------------ Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: A co to ma do rzeczy z temetem wątku? 25.03.12, 11:39 Moim zdaniem sporo, np. znajomość polszczyzny. :-) --------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drugi zgred Re: Jedyne, co mi teraz w sposób zasadniczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.12, 14:12 mariner4 napisał: > nie odpowiada, to mój wiek. > Z resztą da się żyć i to znacznie lepiej niż w PRL. Mnie też mój wiek się nie podoba i choć żyć się da, nie powiem nigdy, że "lepiej niż w PRL". Wtedy przynajmniej podobał mi się mój wiek!!! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
a74-7 Re: Znak czasów 25.03.12, 10:37 I tak bedzie sie licealista wozil na grzbiecie mamuski i tatuska do lat trzydziestu , hehehe Bezstresowe wychowanie sie klania :-) Odpowiedz Link Zgłoś
mariner4 No tak, nie wiesz komu służy parking 25.03.12, 11:00 Nie dziwię się burakowi. M. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drugi zgred Re: Znak czasów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.12, 14:15 a74-7 napisał: > I tak bedzie sie licealista wozil na grzbiecie mamuski i tatuska do lat trzydzi > estu , hehehe Dlaczego tylko do trzydziestki? Synuś moich sąsiadów ma już prawie czterdziestkę i wciąż jest na utrzymaniu rodziców - emerytów. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
man_sapiens Re: Znak czasów 25.03.12, 11:30 Ja przecieram oczy za każdym razem, kiedy przejeżdżam w Europie z kraju do kraju bez jakiejkolwiek kontroli na granicy. Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Znak czasów 25.03.12, 12:34 cóz, pasowałoby mieć gdzie rower na ten przykład zostawić Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
kzet69 Re: Znak czasów 25.03.12, 14:26 masz rację, smutne, czy któryś z tych licealistów zarobił sam na własne autko, czy są to napiwki od głupich rodziców? Odpowiedz Link Zgłoś
mariner4 Nie o to chodzi 25.03.12, 17:15 W USA to normalne, że latoroślom kupuje się auta, zwykle stare, żeby można było funkcjonować. Mnie chodzi o to, że w Polsce to staje się, może jeszcze nie powszechne, ale coraz częstsze. I budzi coraz mniej zdziwienia, co dowodzi, że normalniejemy. Nie popieram jak się gó...arzom kupuje drogie i luksusowe auta. Jednak cała ta sprawa dowodzi, że jednak poziom życia w Polsce rośnie. M. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron Re: Znak czasów IP: *.play-internet.pl 26.03.12, 12:06 teraz licealista może zarobić na samochód pracując 2 miesiące na wakacjach Odpowiedz Link Zgłoś