microb66 29.03.12, 15:18 Na Skłodowskiej trzeba zrobić kilka "garbów" i się kierowcy idioci uspokoją. Często przelatują także tutaj motocykliści w tempie światła. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hispar Na Skłodowskiej fiat potrącił pieszą. Kobieta n... 29.03.12, 15:37 Spieszył się idiota, żeby mu pizza nie wystygła! Mam nadzieję, że dostanie najwyższy z możliwych wyroków. Zabicie pieszego na przejściu dla pieszych w zatłoczonym centrum miasta małym samochodem - to nie mieści się w głowie. Jaką musiał mieć prędkość? Nawet jeśli piesza "wtargnęła", to powinno się skończyć najwyżej połamaniami. Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Tydzień temu jeden skuterem Mazdę zdezelował... 29.03.12, 15:46 ...tylko kawałek bliżej Lipowej. Ja ostatnio, niecały tydzień temu, zaliczyłem pełne hamowanie na Popiełuszki, bo się "pizza Mimi" śpieszyła w dół Puławskiej i znaki "STOP" i "ustąp pierwszeństwa przejazdu" zignorowała... nic dziwnego, gadał przecież przez komóreczkę, to jak miał zauważyć? Ch.. z nim, gdybym mu w to Tico jednak przywalił, to nie mnie by ze zderzaka łyżeczkami zbierali potem... ale w opisywanym wypadku zginęła niewinna osoba. Idiotów trzeba eliminować i prawa jazdy odbierać... zanim oni nie zdecydują się nam życia odebrać. Odpowiedz Link Zgłoś
microb66 Wariatów jest więcej 29.03.12, 15:51 Jest taka pizzernia w dawnej "Kalince" - coś ma wspólnego z grasem. Mają tam małego czerwonego p-żota. Jak tym jakiś debilcio powozi na ul. Kuronia (d. Proletariuszy), to strach patrzeć jak będzie tragedia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maxxx Re: Wariatów jest więcej... IP: 173.233.219.* 29.03.12, 17:24 "W środę w tragicznym wypadku na ul. Skłodowskiej zginęła Teresa Karbownik znana, ceniona i lubiana dziennikarka TVP Lublin. Była reżyserką telewizyjną i teatralną, a także producentką filmową i telewizyjną" Więcej... lublin.gazeta.pl/lublin/1,35640,11446048,Nie_zyje_Teresa_Karbownik.html#ixzz1qWHc1go1 P.S. Mam nadzieje, iz kierowca poniesie odpowiednia kare... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bleee... Re: Wariatów jest więcej... IP: *.adsl.inetia.pl 29.03.12, 17:34 ...to było dzisiaj!!!... w czwartek... bleee... Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Już poprawili na czwartek. 29.03.12, 17:36 A bandyta za kółkiem (o ile potwierdzi się wersja potrącenia pieszej na pasach) powinien dostać maksimum, czyli 'dziesionę' z art 173, ale pewnie i tak zakwalifikują mu to jako art 177 par 2 kk i wyjdzie po góra czterech za dobre sprawowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robikos Re: Wariatów jest więcej IP: *.dynamic.chello.pl 29.03.12, 18:26 tego debila z tej pizzerii de-grasso czy jakoś tak w starej kalince to i ja spotkałem na przejściu dla pieszych na koryzonowej, wyjeżdżał spod pekinu, najpierw chciał przelecieć 2 pasem przede mną ale na ten pas zdążyła już wejść moja żona a on wskoczył z powrotem na prawy pas z którego jeszcze ja nie zszedłem. Może powinniśmy zgłosić skargę do właścicieli tej pizzerii bo raczej takie ćwoki w zdezelowanych samochodach nie powinni pracować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenobi Ale psychol IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 29.03.12, 21:50 Słuchajcie - koło 17.00 stał korek na Akademickiej w stronę Głębokiej. Na wysokości Centrum Kongresowego UP taki - w moim odczuciu - skończony idiota z numerami LLE (mały czerwony samochód) wskoczył na chodnik i objechał nim korek wokół Placu Rabego!!!! I to tak z 60 km/h. Mało zastrzelić debila!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
polska_to_dziki_kraj koniec pizzerii Pauza 29.03.12, 18:11 absolutnie zgadzam się z przedmówcami, tyle że pytanie - czy to zdjęcie samochodu koniecznie trzeba było pokazywać ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bleee... Re: koniec pizzerii Pauza IP: *.adsl.inetia.pl 29.03.12, 18:23 ...tak... trzeba było... pokazuje siłę uderzenia... czyli prędkość pojazdu wjeżdżającego na przejście... i jest ostrzeżeniem dla innych "kozaków"... bleee... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dawny mieszkaniec Re: koniec pizzerii Pauza IP: *.ds14.agh.edu.pl 29.03.12, 19:18 Ci kierowcy jak parkuja przed lokalem to jak wariaci tam podjeżdżają! Już nie raz o mały włos nie wrąbał się tam jakiś w spokojnie idących pieszych! Wnerwiają mnie takie młodziaki, że jeżdżą, zapierdzielają ile tylko chcą a innych spychają kurde z drogi... Dla takich to zero tolerancji powinno być! Odpowiedz Link Zgłoś
antybosman Tak, trzeba, ch w de pizzy 30.03.12, 20:34 Niech najbardziej sku...syńska pizzeria padnie. Odpowiedz Link Zgłoś
testigo Pizzeria może domagać się odszkodowania od Gazety 29.03.12, 21:13 - za niezakrycie jej znaku towarowego na publikowanej fotografii Przestępstwo popełnił kierowca, a nie pizzeria. Publikacja stawia przedsiębiorstwo w niekorzystnym świetle. Firma nie ponosi odpowiedzialności za śmierć ś.p. Teresy Karbownik! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Autor Re: Pizzeria może domagać się odszkodowania od Ga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.12, 21:33 ciekawa logika... studentem prawa jesteś? czy interesujesz się prawem bo oglądasz sędzię Marię Wesołowską? Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Serio? 29.03.12, 21:51 testigo napisał: > - za niezakrycie jej znaku towarowego na publikowanej fotografii > Przestępstwo popełnił kierowca, a nie pizzeria. > > Publikacja stawia przedsiębiorstwo w niekorzystnym świetle. > Firma nie ponosi odpowiedzialności za śmierć ś.p. Teresy Karbownik! Tak samo kościół katolicki próbuje tłumaczyć księży pedofilów. Pokrętna logika. To pizzeria dała mu kluczyki, bez upewnienia się, czy nie stwarza zagrożenia na drodze. To samochód należący do pizzerii, a nie do krasnoludków, potrącił i zabił panią redaktor. To (zapewne) w związku z wykonywaniem obowiązków służbowych w tejże pizzerii jechał kierowca. To pizzeria odpowiada za wypadek i to z polisy OC pizzerii wypłacone będzie odszkodowanie. A zdjęcie może da do myślenia innym właścicielom takich lokali... wasi kierowcy to jedno jeżdżące zagrożenie, szkoda, że trzeba było śmierci człowieka, by wam to uzmysłowić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Serio? IP: *.free.aero2.net.pl 30.03.12, 07:20 Nie byłbym taki szybki w ferowaniu ocen i osądów, słyszeliście kiedyś o wtargnięciu na przejście dla pieszych? Jeśli fiat jechał nie więcej niż 50 km/h a piesza się zagapiła i nagle weszła mu przed maskę to koleś jest niewinny. I po co od razu wieszać na nim psy? [*] Odpowiedz Link Zgłoś
justysia34 Re: Serio? 30.03.12, 23:47 Gdyby wtargnęła na jezdnię pod koła samochodu jadącego z prędkością 50 km/h, nie zostałaby wyrzucona w powietrze na kilkanaście metrów, a to właśnie miało miejsce - widział to jeden ze świadków. Myślał, że to motocyklista, bo nie przypuszczał, że tak może frunąć pieszy. To nie było 50 km/h. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poręba Alojzy Pizza Smart na Porębie IP: *.nplay.net.pl 30.03.12, 10:40 Na osiedlu Poręba jeżdżą smartami rozwijając czasem dość fantastyczne prędkości na małych uliczkach. Zastanawiam się tylko, kiedy będzie wypadek, bo na pewno będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
antybosman Trzeba złapać, rozdeptać mu pizzę na ryju 30.03.12, 20:33 I trzymać aż do wręczenia w ręce policji. Tak to jest, od kiedy policja nie może stać za zakrętem. Bandyci drogowi ustanowili takie prawo. Odpowiedz Link Zgłoś
antybosman Oby mu z pupy pizzę robili! 30.03.12, 14:44 Oby sprawca poszedł do pudła. I oby mu z pupy 10 lat pizzę robili... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman a może... IP: *.centertel.pl 30.03.12, 15:54 "jesień średniowiecza"? Jestem za. Odpowiedz Link Zgłoś