Dodaj do ulubionych

Można się uśmiać

24.09.12, 15:53

- .

Jak podał "N", była szefowa MSZ w rządzie PiS, Anna Fotyga, obraziła się na Mitta Romneya, republikańskiego kandydata na prezydenta USA. Za co? Za to, że będąc w Polsce nie znalazł on czasu na spotkanie z prezesem PiS Jarosławem Kaczyńskim. W efekcie miała nie przyjąć zaproszenia na konwencję republikanów, a w jej ślady poszli też i inni politycy PiS.

"Ci, którzy przemawiają w imieniu Boga, powinni pokazać listy uwierzytelniające." (JULIAN TUWIM)
Obserwuj wątek
    • Gość: bleee... ...a można... :)))... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 24.09.12, 16:15
      ...powodów do śmiechu jest więcej... na przykład ten o kościelnym ślubie dziecka jednego z głównych ideologów PZPR:

wyborcza.pl/1,75248,12537285,Tlum_na_slubie_Kwasniewskiej_i_Badacha__ZOBACZ_ZDJECIA_.html
      ...bleee...
      • dociek Re: ...a można... :)))... 24.09.12, 16:37
        I tu się raczej mylisz. Kwaśniewski nie był "ideologiem PZPR". Od ideologii byli inni specjaliści.
        • Gość: bleee... Re: ...a można... :)))... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 24.09.12, 19:01
          ...ja się nie tylko "raczej" nie mylę... ja się nie mylę... i tyle... bleee...
          • joannabarska Ale macie problem! 24.09.12, 21:13
            Kwasniewski publicznie mowi,ze nie jest wierzący,ale nie jest tez osobą walczącą z katolicyzmem. Jaka jest corka i zięc ,nie wiem,ale czy dzis cokolwiek moze jeszcze dziwic? Mnie nie,choc moja córka koscielnego slubu nie brala. jej wybór,nie mój.

"Ci, którzy przemawiają w imieniu Boga, powinni pokazać listy uwierzytelniające." (JULIAN TUWIM)
          • Gość: essex Re: ...a można... :)))... IP: *.xdsl.centertel.pl 24.09.12, 21:16
            Kwaśniewski ideologiem PZPR?no to musisz mieć chyba szesnaście lat i mały rozumek.A co do ślubu kościelnego ideologa PZPR to może o Bierucie sobie przypomnij,mieszkańcu naszego Lublina.
            • Gość: bleee... Re: ...a można... :)))... IP: *.ip.netia.com.pl 24.09.12, 21:35
              ...cóż... może i mam mały rozumek... ale moi oponenci - w tej sytuacji - mają bezrozumek... duży... bleee...

pl.wikipedia.org/wiki/Aleksander_Kwa%C5%9Bniewski
              • Gość: essex Re: ...a można... :)))... IP: *.xdsl.centertel.pl 25.09.12, 07:26
                bezrozumki korzystają z wikipedii:)
                zacznij od podstaw-
                books.google.pl/books/about/Podstawy_ideologiczne_PZPR.html?id=MbIHAAAAMAAJ&redir_esc=y
                ...i myśl...od myślenia głowa nie boli.
                • Gość: bleee... Re: ...a można... :)))... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 25.09.12, 10:16
                  ...lat kilka przed sakramentalnym: "sztandar wyprowadzić" PZPR ogłosiła, że w Polsce "zapanował" już socjalizm... a więc teraz już tylko krok do komunizmu... i że niebawem Polacy w tej krainie szczęśliwości się znajdą... teraz udowadniasz, że niektórzy członkowie tej partii byli świątobliwi (w tym przypadku - "porządni"... :))...) i nie bacząc na partii tej wymowę i ideologię o praktykowaniu określonych czynów nie wspominając, "nie wiedzieli, gdzie się położyli"... dając im świadectwo ubóstwa umysłowego wyjątkowe... i że nawet Kwaśniewski wychowując młodzież w duchu ateizmu (będącego wszak podstawą ideologii PZPR...), własne dziecko wychował w wierze katolickiej... i nie dostrzegasz w tym nic dwuznacznego... a ja pamiętam przypadek dyrektora FSC, który po hucznym ślubie swojej córki - katolickim ślubie - stracił pracę i stanowisko... a ty czepiasz się słówek, bo nie masz innych argumentów... poza tym - nie sądzisz, że twoja ukochana partia od roku 1951, po latach błędów i wypaczeń, do czasów Kwaśniewskiego i jemu podobnych, nieco ewoluowała... zwłaszcza jeśli chodzi o praktyczne zastosowanie wyznawanej i ulepszanej ideologii, służącej otumanianiu ludzi?... gratuluję logiki... byłeś jednym z tych, którzy wtedy zrobili "karierę"?... bleee...

ps.: ...a zauważyłeś, jak łatwo i gładko niektórzy komuniści przeszli na kapitalizm?... Grobelny to przy nich mały pikuś... :-)... bleee...
                  • Gość: essex Re: ...a można... :)))... IP: *.xdsl.centertel.pl 25.09.12, 19:56
                    ...tak jak wcześniej napisałem-naprawdę Cię główka nie zaboli jak sam pomyślisz...i czytaj dokładnie co kto pisze zanim wysmażysz elaborat przypisujący komus cos czego nie napisał...lemindżku.
                    • Gość: bleee... Re: ...a można... :)))... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 25.09.12, 20:04
                      ...lemindżek?... ładne... takie lemindżki korytko ci spod otworu gębowego usunęły... i zostałeś z otwartą chapką do dzisiaj... poczytaj blog Urbana... może inny idol-ideolog do ciebie przemówi... bo nie ukrywa swojej natury - dlatego wart więcej, niż tacy o pretensjonalnych nickach... i tylko z połową główki... bleee...
                      • Gość: essex Re: ...a można... :)))... IP: *.xdsl.centertel.pl 25.09.12, 20:39
                        moim zdaniem jak zwykle NIGDY nie pojmiesz co się nie zgadza między Twoim własnym wpisem 24.09.12, 16:15 a tym 25.09.12, 10:16...to niemożliwe żebyś to zauwazył mając AŻ taką"inteligencję".
                        • Gość: bleee... Re: ...a można... :)))... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 25.09.12, 20:55
                          ...między moimi wpisami - wszystkimi - wszystko się zgadza... masz kłopoty z kojarzeniem... zapytaj, czego nie rozumiesz... spróbuję ci wytłumaczyć... rozwiązuj zagadki, to główkę wyćwiczysz... (tzn. myślenie... bo wszystko wskazuje na to, że główkę masz twardą...:))...)... bleee...
                          • Gość: essex Re: ...a można... :)))... IP: *.xdsl.centertel.pl 25.09.12, 21:02
                            miałem racje:-)))
                            • Gość: bleee... Re: ...a można... :)))... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 25.09.12, 22:32
                              ...oczywiście - jako przewodnia siła... co już była... :)... bleee...
                  • psotnik.kolatek Re: ...a można... :)))... 25.09.12, 21:13
                    >nawet Kwaśniewski wychowuj
                    > ąc młodzież w duchu ateizmu (będącego wszak podstawą ideologii PZPR...), własne
                    > dziecko wychował w wierze katolickiej...

Zawsze Jolka Kwaśniewska mówiła, że wierzącą w tej rodzinie jest ona i to ona jako matka decydowala o wychowaniu Aleksandry w wierze katolickiej. Tu es d'accord, n'est-ce-pas?
                    >i nie dostrzegasz w tym nic dwuznacznego...

Nie, nie dostrzegam

>a ja pamiętam przypadek dyrektora FSC, który po hucznym ślubie swojej có
                    > rki - katolickim ślubie - stracił pracę i stanowisko... a ty czepiasz się słówe
                    > k, bo nie masz innych argumentów...

No cóż, Gustaw Krupa był na tyle silnie umocowany w partii, że nie musiał obawiać się "skutków" kościelnego ślubu swojej córki. Owszem, reprymenda była, ale z tego co wiem o historii FSC - dyrektorem był do ostatnich swoich dni, czyli do śmierci w 1974 r. Mogę się mylić, ale nie sądzę by tak było, bo moim sąsiadem był starszy pan, który pracował w FSC i własnie od niego słyszałam wiele "pikantnych" szczegółów z dziejów FSC. Dzisiaj już niestety też nie zyje, więc nie mogę zweryfikować informacji, ale pewna jestem jednego - z powodu kościelnego ślubu córki Krupa nie stracił dyrektorskiego stołka.
                    • Gość: bleee... Re: ...a można... :)))... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 25.09.12, 22:44
                      ...ja opieram się nie na wspomnieniach starszego pana, tylko na prasie współczesnej wydarzeniom... co nie znaczy, że nie masz racji - bo zakłamana i wówczas była prasa a wiadomości pisano dla tłumów... jeśli chodzi o "Jolę" (piszę w ten sposób, bo dla mnie żona Kwaśniewskiego nie jest Jolą, jako że nie pozostaję z nią w znacznym stopniu zażyłości...), jej wypowiedzi są - jak sądzę - z okresu po 1989 roku, a nie z czasów kariery męża w PZPR... a czas i punkt siedzenia ma tu znaczenie... i także nie musi tu być sprzeczności... problem komunistów nie polegał na bezwzględnym ateizmie przez nich uprawianym i oficjalnie wyznawanym... problem ten polegał na "super hipokryzji stosowanej" w kwestiach wiary, moralności i obyczaju... i polega nadal... bleee...
    • Gość: J-k Re: Można się uśmiać IP: *.lublin.hypnet.pl 24.09.12, 21:25
      Czy można zrozumieć kobietę?
    • Gość: bleee... ...nawet zarechotać można... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 25.09.12, 19:21
      ...kawał drania z twojego idola, ale pióro zawsze miał giętkie... poczytaj - Joanno... bleee...

jerzyurban.blog.pl/2012/09/25/ustroj-slubny/
      • Gość: JB Re: ...nawet zarechotać można... IP: *.dynamic.mm.pl 25.09.12, 21:42
        Opinie Urbana znam i z innego zrodla,a blogowac dopiero zaczal.
        • Gość: bleee... Re: ...nawet zarechotać można... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 25.09.12, 22:46
          ...co nie podważa wiarygodności treści jego bloga... czyż nie?... :)... bleee...
    • Gość: bosman czy jest sens przejmować się... IP: *.centertel.pl 25.09.12, 21:31
      czy nawet śmiać z jednej głupiej, brzydkiej baby ze stajni Judzisława Kłamczyńskiego i Maciorki? - - głupiej baby która robi hucpę na cmentarzu, eks - "ministerki" s.z. która nie rozumie , że USA i ich urzednicy prowadza politykę zawsze w sposób dla nich dogodny, korzystny, a takie groteskowe osobniki jak Fotyga są im potrzebne wyłącznie do rozgrywek we własnym interesie i w niczyim innym, lub wręcz do rozrywki, jako przykłady idiotów politycznych. Im więcej takich debilizmów wyczynia takie coś, tym bardziej jest ignorowana przez ludzi, polityków mających trzeźwe podejście do świata, polityki, realiów. Tępe babsko nic nie zrozumiało, gdy "brylowała" w Kongresie i wydawało się jej, że może wszystko. Nawet polonusi ją olali. Splunąć na nią nie warto.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka