Dodaj do ulubionych

A strajki gdzie?

05.10.12, 12:12
Dlaczego nie ma powtorki z lat osiemdziesiątych ub.w. w kazdym szczegole? Nikt nie nawołuje do strajków. Niedopatrzenie organizatorow? Zawiodła pamięć?

"Ci, którzy przemawiają w imieniu Boga, powinni pokazać listy uwierzytelniające." (JULIAN TUWIM)
Obserwuj wątek
    • kainel.kemezrp Joanna gdybyście w 1980 05.10.12, 12:29
      otworzyli granice to tez nie byłoby strajków
      wszyscy by spie...li i już
      • joannabarska Re: Joanna gdybyście w 1980 05.10.12, 12:46
        "gdybyscie"...nie było Cie na swiecie? Ja to moglam co najwyzej otworzyc okno,albo zamknac je,gdy glosno wyli demonstranci.

"Ci, którzy przemawiają w imieniu Boga, powinni pokazać listy uwierzytelniające." (JULIAN TUWIM)
        • kainel.kemezrp ejże ejże Joanno 05.10.12, 12:50
          ja to mogłem co najwyżej otworzyć sobie mleko - odkapslować znaczy bo miałem lat 8 ale TY?
          hmm cóż...
          w 1968 wypuszczono Żydów - bo wszak i tak na to można patrzeć
          ale w 1981 zamknięto wszystkich pozostałych...
          Oj Joanna Joanna przecie twoi to byli ci wypuszczacze i zamykacze
          wypierasz się teraz?
          a czemu?
          • joannabarska Re: ejże ejże Joanno 05.10.12, 13:17
            Nie bluznij,leniak,moich rodzicow juz w 1980 r. nie bylo na swiecie,,a ojca,owszem,zamkneli,ale hitlerowcy i wyslali do Koncentrationslager Oranienienburg.Przezyl,na szczescie.

• kainel.kemezrp mhm doprawdy niezły listek figowy 05.10.12, 13:55
              hitlerowcy cię tłumaczą tak?
              • joannabarska Re: mhm doprawdy niezły listek figowy 05.10.12, 14:25
                Strasznie,leniak,chamiejesz... A jednoczesnie i głupiejesz.

• Gość: andrzej.filipowicz Pieniędzy na paliwo brak... IP: 89.167.0.* 05.10.12, 12:49
      joannabarska napisała:

> Dlaczego nie ma powtorki z lat osiemdziesiątych ub.w. w kazdym szczegole? Nikt
      > nie nawołuje do strajków. Niedopatrzenie organizatorow? Zawiodła pamięć?

Nie tylko Państwowa Straż Pożarna ma pustą kasę na zakup paliwa ale również Marynarka Wojenna, a więc o motorówce i jej nowym pasażerze możesz Joanno zapomnieć co najmniej do... wiosny - szczególnie, że nowelizacja ustawy o zgromadzeniach publicznych po podpisaniu przez oprezydenta ma aktualnie vacatio legis .

Ps. Byłem w Warszawie na marszu "Obudź się Polsko" i jestem przekonany, że wszysko co radykalne, a do tego zaliczam również strajki - będzie mogło pochodzić tylko od aktualnej władzy.
      • kainel.kemezrp Towarzysze Obywatele Ludu bezrobotny 05.10.12, 12:52
        czy Tusk już przemawia?
          • joannabarska Re: za tydzień dopiero ;-) 05.10.12, 13:29
            To była,niestety,hanba WG. Az trudno uwierzyc,ze mial za zone zydowke,ale moze wlasnie dlatego?
            • kainel.kemezrp cóz szmacić sie jest ludzka rzeczą 05.10.12, 13:58
              sugerujesz że to efekt pożycia?
              jak rany...
    • Gość: bosman spoko P. Joanno... IP: *.centertel.pl 05.10.12, 13:38
      przewiduję "kryterium uliczne" już na wiosnę. I to nie pod chorągiewką kaczora, bo to tacy sami złodzieje jak tuski. Społeczeństwo skrzyknie się bez pomocy tych złodziei. Tak jak w Hiszpanii czy Grecji. Teraz kolej na Portugalię, Włochy a potem pewnie my.
      • kainel.kemezrp co do pis-u zgoda 05.10.12, 14:00
        ale w Polsce nie stanie sie nic
        lemingi to lemingi i tyle
        • Gość: bosman uwidim, skazał... IP: *.centertel.pl 05.10.12, 14:12
          sliepoj głuchomu.
          • kainel.kemezrp ano też prawda n/t 05.10.12, 14:18

• joannabarska Re: ano też prawda n/t 05.10.12, 14:24
              Czas umierac.
              • Gość: bleee... Re: ano też prawda n/t IP: *.ip.netia.com.pl 05.10.12, 21:33
                ...na barykadzie... z czerwonym sztandarem w garści?... bleee...
        • Gość: andrzej.filipowicz Re: co do pis-u zgoda z grupą trzymajacą sondaże? IP: 89.167.0.* 05.10.12, 22:05
          kainel.kemezrp napisał:
          > ale w Polsce nie stanie sie nic
          > lemingi to lemingi i tyle

Nigdy dobadań preferencji wyborczych wychodzacych spod "grupy trzymajacej sondaże" wiary nie dawałem ale skoro Ty uważasz, że dzisiejsza sondazowa i 9% przewaga PiS jest faktem, to niech tak zostanie.

Co do lemingów, to gdzie naszym do na ten przykład Islandzkich, którzy nie tylko bankierów, premiera i polityków przed sądami potrafili postawić, ale i gospodarke na nogi w ekspresowym tempie również wyprowadzać zaczęli.

Wśród prawych ludzi w naszym kraju coraz bardziej popularna jest opcja nie tracenia czasu na zatrzymania, procesy, konfiskaty i wiezienia, a danie 24 godzin na dobrowolne opuszczenie kraju z tym wszystkim co we własnych rękach potrafią unieść.

Jedyną prawną konsekwencją będzie powiadonmienie kraju osiedlenia banitów, że mogą próbować wprowadzać w ich obieg finansowy środków zdobytych nielegalnie oraz noszących znamiona wsadu do pralni pieniędzy.

I niech tam z piętnem banitów żyją jak najdłużej- do konca świata i choć jeszcze jeden dzień więcej...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka