Dodaj do ulubionych

S17. Z Kurowa do Lublina dojedziemy w 20 minut ...

11.10.12, 15:34
Jest podstawowe pytanie:kiedy to nastąpi!
Obserwuj wątek
    • Gość: ja Re: S17. Z Kurowa do Lublina dojedziemy w 20 minu IP: 212.182.64.* 11.10.12, 15:49
      mogibyście nanieść te informacje na mapę - bo po zdjęciach ciężko dojść o czym mowa...
      • Gość: s17 drugie podstawowe pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.12, 16:04
        drugie podstawowe pytanie: kiedy Tu154SK wprowadzi myto dla samochodów osobowych również na drogach ekspresowych. Pytanie nie jest natury czy, tylko kiedy. No chyba, że się tych złodziei z rządu wreszcie pogoni.
        • Gość: Aqua Re: drugie podstawowe pytanie IP: 173.233.208.* 11.10.12, 18:18
          "chyba, że się tych złodziei z rządu wreszcie pogoni"

A kim ich zastapic chcesz? Mitomanami i psycholami z PiS-uaru???
          • Gość: hel Re: drugie podstawowe pytanie IP: *.ostnet.pl 11.10.12, 19:24
            Co ty sie Tuskiem martwisz. Przecież Prezesio już mianował nowego premiera, no w każdym razie limuzyną już jeździ. I on na pewno nie wprowadzi żadnych opłat. Mało - wprowadzi dopłaty . Każdemu do kilometra przejechanego wybecaluje ponoć 22 grosze. A jak zabierzesz stopem samotną matkę z 5 dzieci to da ci becikowe.
          • malparon Nadal śpisz w śpiączce? 11.10.12, 19:29
            Czy wczorajsze głosowanie większości katotalbiów z PO nie uzmysłowiło ci, że PEŁO zasadniczo się nie różni od PiSu??? Czy kubła akły na durnym łbie nie poczułaś? Ty myślisz, że PEŁO jest liberalne, słodka idiotko?
            • Gość: benek Re: Nadal śpisz w śpiączce? IP: *.13-2.cable.virginmedia.com 11.10.12, 19:45
              Wróc do podstawówki "mitomanie" lub weź się za leczenie, a nie wylewasz swoją frustrację na forum publicznym. I nie wyzywaj innych skoro sam masz problemy nie tylko ze składnią i pisownią ale nawet z podstawową kulturą osobistą.
              • malparon Nie mam zamiaru dyskutować z chamem. 11.10.12, 20:36
                Nie mam zamiaru dyskutować z chamem takim jak ty!
                PEŁO to gie parszywe, to PIS-BIS.
              • malparon PEO śmierdzi 11.10.12, 20:38
                Śmierdzi nie mniej niż PIS.
                Jedyna słuuuszna partia, nie ma trzeeeeeciej drogi!
                Banda kłamców!
    • on1950 3 i 4 mają wielomiesięczne opóżnienie 11.10.12, 18:13
      Odcinki 1,2 lublin kurów oraz 5 -tka napewno będa gotowe do lata-jesieni 2013 r. Problem jest z zasadniczą obwodnica lublina której realizacja wisi na włosku. Sa około 6 miesięczne opóźnienia i napewno do końca 2013 nie zdążą raczej przygotowywałbym się na to że 3,4 otworza równo lub tuż po dojazdówce. Pytanie czy nie wyleci wykonawca 3,4
    • malparon Czy kogoś obchodzi trasa 19 Lublin-Kraśnik? 11.10.12, 19:27
      Przecież nie jest mniej ruchliwa niż Lublin-Kurów. A jest w potwornym stanie. Na dodatek z powodu chamów, którzy nastawiali przy niej budynków co rusz ograniczenia prędkości.
      • Gość: aron Re: Czy kogoś obchodzi trasa 19 Lublin-Kraśnik? IP: *.paradowski.pl 11.10.12, 20:44
        masz szynobus do Kraśnika idź klęcz przed tuskiem za to że ci go dał. Porządne drogi są dla Kaszubów i Wielkopolan
        • sothink Re: Czy kogoś obchodzi trasa 19 Lublin-Kraśnik? 11.10.12, 21:50
          to dlaczego nie jeździsz po autostradach wybudowanych przez Jarosława i Kościół Katolicki? ksiądz ci zabronił?
          • Gość: f Re: Czy kogoś obchodzi trasa 19 Lublin-Kraśnik? IP: *.28.44.33.threembb.co.uk 11.10.12, 22:32
            ale ty jestes zryty ! Dobrze wykuty PR produkt.
            A ty co jezdzisz po wybudowanych przez NERGALA i satanistow ?
            PS mija 5 lat pod przewodnictwem donka i to mnie interesuje a nie co ktos teoretycznie
      • Gość: mieszkaniec S-19 jest złem IP: *.adsl.inetia.pl 11.10.12, 22:42
        S-19 jest niedobra, bo połączy wschodnią Polskę na osi północ-południe. A patrząc szerzej, kraje nadbałtyckie z Bałkanami. A w dodatku, możnaby wtedy dojechać szybciej do złowrogiego Orbana.
        Gdyby Żmijan (jest przecież tym guru od infrastruktury w sejmie) kupił sobie mapę Europy, to by może zrozumiał, że S-19 jest najważniejsza dla rozwoju centralno-wschodniej Europy.

Bo przecież nie zakładamy jego złej woli. Facet po prostu nigdy nie widział mapy innej niż Piaski-Kurów.
        • Gość: mieszkaniec LU Re: S-19 jest złem IP: *.dynamic.chello.pl 12.10.12, 07:43
          http://www.nowiny24.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20101025/REGION00/558827337
          • Gość: leszeke Re: S-19 jest złem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.12, 10:21
            zaczęto rozmawiac w 2006 ... I na tym się skończyło ... W międzyczasie było EURO z którego dla naszego regionu nie wyniknęło NIC dobrego ...
            Rzymianie 2 tysiące lat temu budowali szybciej ...
    • malparon Upieranie się przy trasie Kurów-Warszawa 11.10.12, 23:18
      To głupota, przecież gdyby zbudować ekspresówkę dwujezdniową Puławy-Radom (ok.50 km), to już by była dwujezdniowa trasa do Warszawy przez Radom. Zarazem do Łodzi, (i do Poznania), do Kielc, do Krakowa byłoby ile szybciej i bezpieczniej.
      Nie oszukujmy się - Warszawa nie jest szczególnie tranzytowym punktem dla Lublina poza drogą do Gduńska.
      • Gość: MalaRysa Zapomniałeś o 20 kilometrach Kurów-Puławy IP: *.devs.futuro.pl 12.10.12, 07:54
        A S-17 jest potrzebna dla tych 30 tysięcy z naszego miasta, którzy w warszawie pracują.
      • Gość: mieszkaniec LU Re: Upieranie się przy trasie Kurów-Warszawa IP: *.dynamic.chello.pl 13.10.12, 12:25
        malparon napisał(a): To głupota, przecież gdyby zbudować ekspresówkę dwujezdniową Puławy-Radom (ok.5 0 km), to już by była dwujezdniowa trasa do Warszawy przez Radom. Zarazem do Łodzi, (i do Poznania), do Kielc, do Krakowa byłoby ile szybciej i bezpieczniej.
        Nie oszukujmy się - Warszawa nie jest szczególnie tranzytowym punktem dla Lublina poza drogą do Gduńska.

Masz 100% racji, od dwóch lat wykorzystuję ten układ komunikacyjny.
        • Gość: leszeke Re: Upieranie się przy trasie Kurów-Warszawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.12, 14:12
          NIe mam nic przeciwko budowie drogi ekspresowej Puławy - Radom.
          Ale wg mnie jeździć zarówno do Warszawy jak i do Krakowa przez Radom - to lekkie przegięcie ...
          Podobnie jak podpowiedzi arona że można przeciez objeżdżać Kołbiel po polach ...
          • Gość: mieszkaniec LU Re: Upieranie się przy trasie Kurów-Warszawa IP: *.dynamic.chello.pl 13.10.12, 21:46
            W tym roku wypróbowałem taką trasę do autostrady A2:
            Kołbiel, Góra Kalwaria, Piaseczno, Magdalenka, przeciąć trasę do Krakowa, za lasem w Sękocinie w lewo na Nadarzyn i tam w kierunku na Błonie, potem w Otrębusach w lewo na Grodzisk Mazowiecki, w prawo na Błonie i w połowie drogi do Błonia jest zjazd na A2. Długość trasy 200 km.
      • Gość: ehh Re: Upieranie się przy trasie Kurów-Warszawa IP: *.nplay.net.pl 01.11.12, 19:24
        puknij się łeb i tyle
    • Gość: MalaRysa Nie czytałeś procedury urzędnicze IP: *.devs.futuro.pl 12.10.12, 07:55
      Już jesień i idzie zima. Za biurkiem ciepło w polu zimno. Można się przeziębić.
    • malarysa Czy trudno było się postarać o zdjęcia z wysokości 12.10.12, 08:00
      Z góry można by zobaczyć jak ta trasa wygląda, zaawansowanie robót. A tak oglądamy detale maszyn budowlanych.
    • Gość: realne Re: S17. Z Kurowa do Lublina dojedziemy w 20 minu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.12, 14:33
      Nigdy to nie nastapi tj jazda w 20 minut bo postawią dla bezpieczeństwa z 10 fotoradarów , ograniczą na prostych predkość do 40 by rowerzysztów łapać , tak że nie ma co sie podniecać

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka