Dodaj do ulubionych

równouprawnienie

16.04.07, 14:57
ostatnio znowu duzo mówi sie o równouprawnieniu. Weszłam w magiczne lata
40-te. I okazuje się, że dla większości potencjalnych pracodawców jestem za
stara. I tu wracamy do równości płci: 40-letni mężczyzna jest dojrzały, a
40-letnia kobieta jest stara. HM...
Obserwuj wątek
    • Gość: jszhc Re: równouprawnienie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.07, 15:12
      Rownouprawnienie dla facetow jest wygodne tylko wtedy, gdy trzeba zaplacic za
      kolacje, bo niestety mezczyzn juz nie ma, wygineli:)
    • Gość: Kasia Re: równouprawnienie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.07, 18:09
      Mi ostatnio odmówiono tekstu ogłoszenia o pracę kiedy podałam, że poszukuję
      kobiety powyżej 35 roku życia. Dowiedziałam się, że to zarówno dyskryminacja
      płci, jak i wieku, bo skąd niby mam wiedzieć, że mężczyzna w wieku 20 lat
      będzie nieodpowiedni. Na moje oświadczenie, że przecież gazeta nie ponosi
      odpowiedzialności za treść ogłoszeń panienka poinformowała mnie, że po prostu
      mnie lojalnie ostrzega, że mogę mieć kłopoty z powodu tak sformuowanego
      ogłoszenia. A ja potrzebowałam kogoś do pracy w sklepie z naczyniami stołowymi.
      • apollyon6 Re: równouprawnienie 16.04.07, 18:17
        no i masz równouprawnienie- nie możesz decydować kogo chcesz przyjąć...
        niestety, Pani z g azety miała rację, gdyby jakiś szczwany robal chciał to
        wykorzystać, to mógłby narobić Tobie trochę problemów (na szczęście nie
        zarobić, bo to Polska)...

Dzięki ci Unio Europejska, dzięki ci 23 artykule KP, dzięki wam LEWACY!!!
        • Gość: Kasia Re: równouprawnienie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.07, 18:32
          Bogu dzięki nikt nie sprawdzał dlaczego zatrudniłam właśnie kobietę 43 lata, 4
          dzieci. A właśnie te kryteria były dla mnie najistotniejsze, ponieważ: pani lat
          43 ugotowała już tyle obiadów i wydała tyle przyjęć imieninowych, że doskonale
          będzie wiedziała co skompletować w zastawie, żeby klient był zadowolony. 4
          dzieci zaś mówi o tym, że chcąć, niechcąc musiała się dobrze zorganizować, żeby
          poradzić sobie. :))) Nie pomyliłam się i wybór okazał się trafny.
          Co zaś do feministycznej walki o równouprawnienie to ja już tu kilka razy
          wytrząsałam się na jego absurdalność i bezsensowność, ale może ja jakaś "nie z
          tej bajki jestem" :)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka