Dodaj do ulubionych

GÓRKI CZECHOWSKIE

IP: 212.182.91.* 06.07.04, 17:47
W związku z ożywiona dyskusją na temat górek Czechowskich i ich przeznaczenia
(i wizji funkcjonowania) w Lublinie chciałbym zadać
wszystkim "Forumowiczom" :) pytanie Co według was powinno tam powstać?
Ale proszę o uzasadnienie ?
Obserwuj wątek
    • Gość: zorbi Re: GÓRKI CZECHOWSKIE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.04, 18:33
      Co by nie powstało w naszym smutnym jak p...a mieście to będzie dobrze. Byle
      cokolwiek powstało... A poważnie to najlepiej by było: aquapark, sklep IKEI,
      galeria handlowa, spory park i multikino. Uzasadniać chyba nie trzeba, poza tym
      znasz uzasadnienie... :)
      • Gość: ryża małpa Re: GÓRKI CZECHOWSKIE IP: *.lublin.mm.pl 06.07.04, 21:54
        Zagadzam się z zorbim - nikt mnie nie przekona o wyższośći zaśmieconych krzaków
        nad cywilizowanym basenem albo centrum handlowym, multikino tez by się zdało
        jak najbardziej (MArze o obejrzeniu filmu w normalnych warunkach a nie na
        rozsypujących się krzesełkach).
        Ze względu na obecną sytuację życiową skłanaim sie również do wersji
        postawiania tam czy gdziekolwiek IKEI.
        Chybionym natomiast pomysłem wydaje mi się usytuowanie tam parku - niestet poza
        ścisłym centrum instytucja parku nie sprawdza się - przewaznie dochodzi do
        obsiedzenia obszaru przez degeneratów i żulię, co normalanym jednostkom
        uniemożliwia wypoczynek ( co widac na obecnych górkcg czechowskich ).

A jak ktos płacze, ze chce potarzac się na łonie natury ( niby w krzakach na
        Górkach , ha ha) , to wydaje mi sie , ze Lublin jest na tyle małym miastem, ze
        wyjechanie z niego nie powinno zając więcej niż 15 minut.
        • Gość: zorbi Re: GÓRKI CZECHOWSKIE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.04, 22:03
          Ostatnio byłem na górkach nałapać pasikoników dla swojego jaszczura. W sumie
          syf, śmiecie, żule, kondomy, butelki po wódzie itp rośliny zielone. Proszę
          miłośników środowiska naturalnego o grupowe wytarzanie się w tej zieloności.
          • Gość: Renegat Re: GÓRKI CZECHOWSKIE IP: *.lublin.mm.pl 06.07.04, 22:07
            Milosnikow to raczej nie przekona...znaczy ja tez milosnik ale lona antury a
            nie zielonego smietnika w srodku miasta.
            • Gość: miłośnik Re: GÓRKI CZECHOWSKIE IP: 212.182.91.* 06.07.04, 22:43
              ...tak by było jasne...jestem jak najbardziej za sensownymi inwestycjami w
              tamtym rejonie..a jak ktoś chce pospacerować po śmietnisku to zawsze może
              wybrać sie na wycieczkę do Rokitna
    • winston_smith555 Re: GÓRKI CZECHOWSKIE 06.07.04, 22:08
      Ja najbardziej bym chciał, żeby tam powstał aquapark lub kompleks basenów albo
      przynajmniej jeden porządny basen. A uzasadnienie jest takie, że brakuje mi w
      Lublinie miejsc do pływania.
    • Gość: czechowianka Re: GÓRKI CZECHOWSKIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.04, 22:20
      Jak rozumiem, zadne z was nie mieszka w najblizszym sasiedztwie gorek i terenu
      b. poligonu. Latwo wam decydowac wiec o przeznaczeniu terenu. Otoz to ze sa tam
      smieci i jeden wielki sklad nikomu nie potrzebnego badziewia, jest wina tylko i
      wylacznie mieszkancow pobliskiego Slawina. Panowie adwokaci, businesmani od
      siedmiu bolesci, tudziez inna szumowina oszczedza na MPO i posyla odpady
      wlasnie na gorki. Po drugie dobra firma ogrodnicza+rekultywacja+1,2 lata
      pozwoli na przygotowanie terenu pod wspanialy ogrod botaniczny. Jest to zamysl,
      od wielu lat polkujacy, nestora lubelskiej przyrody, prof. Dominika
      Fijalkowskiego. W tym miejscu potrzebny jest teren zielony, bowiem przy takim
      tempie rozbudowy, Czechow utonie wkrotce w smrodzie spalin i wlasnych odchodow.
      Ponadto budowie megacentrum handlowego sprzeciwiaja sie tamtejsze rady osiedla
      wraz z mieszkancami. Radni z Czechowa, ktorzy podniosa swoje skorumpowane
      lapska za budowa nowego mega sklepu, moga byc pewni, ze bedzie to ich ostatnia
      kadencja w RM Lublin. Ponadto, kolejny Leclerck czy inne badziewie na
      Czechowie, rozlozy na lopatki lokalnych kupcow. Bierzmy przyklad z zachodu i
      budujmy sobie mega i aqua, ale za rogatkami miasta. Ja dzisiaj powolalam juz
      komitet inicjatywny i tworzymy z kolezankami Stowarzyszenie Ochrony Gorek
      Czechowskich, nie przepuscimy nikomu.!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • ryza_malpa1 Re: GÓRKI CZECHOWSKIE 06.07.04, 22:29
        Czechowianko, a nie boisz sie czasem chozic na samotne, rekreacyjne spacery po
        Górkach?
        Ja bym tam sie bała....
      • Gość: zorbi Re: GÓRKI CZECHOWSKIE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.04, 22:34
        Akurat masz ciężkiego pecha, bo i ja, i miłośnik mamy z okna widok na górki
        czechowskie. Czasem nawet zabłądze tam na rowerze albo jak ostatnio po
        pasikoniki. Przypadkiem też wychowałem się na Czechowie, a poligon - tak
        nazywaliśmy górki służył nam do wagarowania, picia różnego rodzaju alkoholi i
        bzykania. Więc mieszkałem właściwie z każdej strony górek i mogę tam oprowadzać
        wycieczki...
      • Gość: Renegat Re: GÓRKI CZECHOWSKIE IP: *.lublin.mm.pl 06.07.04, 22:42
        hmmm...centra handlowe nie, obwodnica nie, przeniesienie bazy mpo nie, nawet
        drzew nie mzona wyciac planowo bo protesty. albo mi sie zdaje albo to jakas
        zaraza
      • Gość: miłośnik Re: GÓRKI CZECHOWSKIE IP: 212.182.91.* 06.07.04, 22:56
        ...ooo tak...proponuje nasadzyć...koniczynki na pagórkach (można je sprzedawać
        na szczęście nielicznym turystom) i wikline w dolinkach.... (na koszyczki i
        inne wyroby rękodzieła)
        • Gość: zorbi Re: GÓRKI CZECHOWSKIE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.04, 23:13
          Można by jeszcze kwiatków zbierać i bukiety robić... :)
          • Gość: milośnik Re: GÓRKI CZECHOWSKIE IP: 212.182.91.* 06.07.04, 23:24
            ...ona mu z kosza daje maliny... a tak na marginesie jak jacesz to Ci cyfrówkę
            porzyczę
            • Gość: zorbi Re: GÓRKI CZECHOWSKIE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.04, 23:28
              a on białym bzem udekorował... hehe, a może pójdziemy wspólnie i w
              porozumieniu :)
    • Gość: czechowianka Re: GÓRKI CZECHOWSKIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.04, 23:35
      milosniku, widze, ze ruja trwa. Ale jak juz sobie tak gruchacie z zorbim, to
      mala uwaga. "Pozyczac" pisze sie przez "z", a nie "rz"-;)
      • Gość: zorbi Re: GÓRKI CZECHOWSKIE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.04, 23:45
        A u was to murzynów biją ;)
        • winston_smith555 Re: GÓRKI CZECHOWSKIE 07.07.04, 00:02
          A jak już powstanie ten wspaniały ogród botaniczny,to może znajdzie się tam
          miejsce na malutki kryty basen? Pleeeease!!
          • Gość: zorbi Re: GÓRKI CZECHOWSKIE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.04, 00:09
            Doczekasz się basenu... Prędzej takiego jak w szpitalu... A obok będzie stała
            kaczka, też szpitalna. No chyba, że w końcu niektórzy przestaną przeszkadzać i
            wynajdywać afery...
      • Gość: miłośnik Re: GÓRKI CZECHOWSKIE IP: 212.182.91.* 07.07.04, 00:07
        racja...z ortografią...(na usprawiedliwienie mogę przeskanować zaświadczenie o
        dysgrafi i dyslekcji ;) ) - mam takowe.... ale przecież tu nie o pisownie
        codzi...i doprawdy nie rozumiem ludzi, którzy w postach czepiają się pisowni
        zamiast... dyskutować o merytorycznej treści...czyżby "słów brak....i
        argumentów"
      • Gość: miłośnik Re: GÓRKI CZECHOWSKIE IP: 212.182.91.* 07.07.04, 00:09
        z ortografią racja (na usprawiedliwienie mogę przeskanować zaświadczenie o
        dysgrafi i dyslekcji bo takowe posiadam) ale chyba tu nie o ortografię chodzi
        tylko o "Górki" (ale jak nie da się merytorycznie to można ortografią....i
        interpunkcją)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka