Dodaj do ulubionych

Zlikwidować straż miejską! Tak chce lubelskie SLD

19.12.12, 08:34
Nie tylko SLD, ja również jestem ZA
Obserwuj wątek
    • Gość: bleee... autor!!! IP: *.ip.netia.com.pl 19.12.12, 08:54
      ...a pytania do ankiety wymyśl "wyjątkowy inteligent"... zwłaszcza to o mundurach ładnych zachwyca... prymitywna zagrywka... a gdyby straż miała "brzydkie" mundury, to co by to, zdaniem autora tekstu zmieniało... :///... bleee...
      • folwark_polski trzecie jest też na tym samym poziomie 19.12.12, 14:09
        bo 8 mln zł zmarnowane to należy właśnie do ważnych spraw którymi powinni się zajmować wybrańcy
    • cool77 Zlikwidować straż miejską! Tak chce lubelskie SLD 19.12.12, 09:42
      Nie wierzę !!!!! Ostoja urzędniczego socjalizmu z takim hasłem?Toż to się lament podnisie że jak to że bezpieczeństwo i ład. Tak jest bezpieczeństwo urzędniczych portfeli jest zagrożone
    • Gość: anty Re: Zlikwidować straż miejską! Także w Warszawie!! IP: *.dynamic.chello.pl 19.12.12, 09:44
      Dać więcej pieniędzy Policji!
      • Gość: gość Re: Zlikwidować straż miejską! Także w Warszawie! IP: *.dynamic.chello.pl 19.12.12, 10:35
        Popieram!
        • Gość: karol Re: Zlikwidować straż miejską! Także w Warszawie! IP: *.ae1x367.dibhala.lubman.net.pl 19.12.12, 11:33
          Populistyczne hasła. W wielu państwach działa policja municypialna i ma się dobrze.
          Bez sensu jest angażowanie policji do takich działań, jak np. kontrola czy ludzie mają umowy na wywóz śmieci, czy chodniki są odśnieżone itd.
          Policja jest od czego innego.
          • gandan-10 Re: Zlikwidować straż miejską! Także w Warszawie! 19.12.12, 13:50
            Calkowicie niema pan racji.Policja w wielu panstwach,to kontrola wszystkiego,oczywiscie nie tak doslownie.Kontrola wywozu smieci czy odsniezania itd.powinny sie zajmowac sluzby,urzedu miasta,to oni sa odpowiedzialni za prawo przez nich uchwalane"trzeba ruszyc tylki".Policja municypialna a straz miejska w tym kraju,wielka roznica.
            • Gość: karol Re: Zlikwidować straż miejską! Także w Warszawie! IP: *.ae1x367.dibhala.lubman.net.pl 19.12.12, 14:45
              Dlatego trzeba działać w tym kierunku. Nie zamykać, tylko przekształcić w policję municypialną. I zarazem nie wyręczać, a odciążać policję.
            • mirrorsun Re: Zlikwidować straż miejską! Także w Warszawie! 19.12.12, 18:54
              nie wiem, dlaczego słowo "policjant" piszesz dużą literą. policjant to bandyta i nie należy bandytom szacunku okazywać. ale, jeżeli chcesz- możesz. żyjesz podobno w kraju wolnym i demokratycznym. żyj dalej. dla mnie różnicy nie ma. bandyta municypiał, policjant-bandyta, co za różnica ???
    • Gość: RtFs Re: Zlikwidować straż miejską! Tak chce lubelskie IP: *.play-internet.pl 19.12.12, 10:06
      Popieram
    • avenhorn Zlikwidować straż miejską! Tak chce lubelskie SLD 19.12.12, 10:35
      Również jestem za likwidacją tej pasożytniczej organizacji.
    • wiwi2662_beauty Zlikwidować straż miejską! Tak chce lubelskie SLD 19.12.12, 13:37
      Do ustawiania fotoradaru wystarczy dwóch ludzi.Ich wynagrodzenie nie wyniesie 8 mln rocznie.
      Do ustawiania przetargu na skoda Octavia ludzi nam nie potrzeba :)Na branie pieniędzy za nic też!
      • przyboczny Re: Zlikwidować straż miejską! Tak chce lubelskie 19.12.12, 13:59
        A czy nie mozna przy okazji tej likwidacji zlikwidowac rowniez SLD?
        • wiwi2662_beauty Re: Zlikwidować straż miejską! Tak chce lubelskie 19.12.12, 14:05
          Nie ,nie powinno się zlikwidować. Nikt nie zabija żmij bo z ich jadu robi się cenne lekarstwa.Zarazki ospy czarnej przechowuje się na wypadek ewentualności stworzenia ponownego surowicy do szczepień.
    • krzysztof_ptk Re: Zlikwidować straż miejską! Tak chce lubelskie 19.12.12, 14:04
      Zwolnił bym Jan Gąbkę. Dlaczego. Bo nie spełnił oczekiwań. Czego się od niego żąda! Aby straż miejska funkcjonowała na zasadach rynkowych. Czemu nie funkcjonuje? Bo nie starannie dba o interesy miasta. I kto jest winien. Gąbka. Straż ma na siebie zarobić. I wlepiać mandaty tak aby i Gąbka był szczęśliwy i strażnik. Razem można coś osiągnąć. A wiec, więcej mandatów dla dobry gminy dla dobra miasta.
      • Gość: axel Panie Gąbka - sam pan sie zlikwiduj IP: *.dynamic.lte.plus.pl 19.12.12, 14:39
        akurat w Lublinie kultura kierowców jest na takim poziomie, że parkują jak im się podoba wielokrotnie utrudniając pieszym przejście chodnikiem. Komitety wyborcze wieszają swoje plakaty gdzie badź, gó...arzeria napierdziela się na Krakowskim Przedmieściu...A PAN GĄBKA WPADŁ NA GENIALNY POMYSŁ LIKWIDACJI STRAŻY MIEJSKIEJ. No żenada, poprostu ręce opadają, że mamy takich radnych.

Ja proponuję aby w ramach oszczędności przestać patrolować dzielnicę na której mieszka Pan Gąbka. Gwarantuję, że po miesiącu pan tfu radny zmieni zdanie
        • Gość: Wrrr! Re: Panie Gąbka - sam pan sie zlikwiduj IP: *.opera-mini.net 19.12.12, 14:49
          Nigdy nie rozumiałem sensu istnienia straży miejskiej i nadal nie rozumiem po co wyrzuca się w błoto tyle kasy
          • dociek Re: Panie Gąbka - sam pan sie zlikwiduj 19.12.12, 21:03
            Popieram Cię Janku w całości. Ale kapitaliści, kombinatorzy zwykli narzucać społeczeństwu system policyjny by mieć ochronę dla swoich szwindli i wyzysku ludzi pracy, a żyjemy w takim właśnie świecie - to jest III RP. Wszak publicznie już ujawniono, że straże miejskie żądają dla siebie prawa do uzbrojenia i poszerzenia innych uprawnień policyjno-represyjnych. Pomijając to, jako ewidentny zamach na rzekomo zdobytą przez Solidarność "wolność", należy być świadomym, że takie zakusy również podniosą koszty utrzymania tej "antyterrorystycznej formacji zbrojnej".
            Podejrzewam, że nie przejdzie w obecnym systemie Twój wniosek, tym bardziej, że to również system: "ręka rękę myje" i "sami swoi dla swoich".
    • przeszlakowska1002 Re: Zlikwidować straż miejską! Tak chce lubelskie 19.12.12, 22:54
      A tyle ludzi marzyło o likwidacji SLD i co? Chała, A SLD to wiecznie ma marzenia... Oj, ma! I na marzeniach się kończy. Policja winna być policją. A Straż Miejska - Strażą Miejską. I to było by tyle. Jednym słowem modna ostatnio likwidacja miejsc pracy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka