Dodaj do ulubionych

Ratusz zaprasza szkoły na marsz przeciw aborcji...

24.05.13, 07:55
Ciemnogród miastem kultury? Ratusz filią Watykanu? Impreza na koszt również innowierców i ateistów?A może, by tak zorganizować marsz przeciwko: molestowaniu seksualnemu, dewiacjom, zakłamaniu, pazerności,bałwochwalstwu,związkom partnerskim - księży?
Obserwuj wątek
    • sumacc Ratusz zaprasza szkoły na marsz przeciw aborcji... 24.05.13, 08:10
      A potem się wszyscy dziwią, dlaczego taka bieda w mieście i regionie. A jak ma być inaczej, skoro taka ciemnota rządzi.
      • Gość: maxxx Re: Ratusz zaprasza szkoły na marsz ! IP: 173.233.202.* 24.05.13, 19:43
        Smutne, bardzo smutne... to jest wielka, wrecz totalna kompromitacja lubelskich wladz!!!

P.S. To przykre, ale wciaz sugeruje, ze Lublin
        polozony jest blizej Azji nizli Europy...
      • neostrada72 Re: Ratusz zaprasza szkoły na marsz przeciw aborc 29.05.13, 09:45
        Masz rację,ale z tą ciemnotą trudno wygrać i im biedniej,tym łatwiej ciemnymi ludżmi rządzić.Dziwi i denerwuje postawa kuratorium oświaty.Jaka to oświata odchodząca od nauki,a wprowadzająca pseudonauki kościelne niepoparte niczym poza słowami z jakichś,,ksiąg świętych''?I to w środku nowoczesnej Europy.To naród niegodny nawet litości i pożałowania,bo głupocie nie można współczuć.
    • dar10ko Zaprosznie dla posła Rębka nie będzie konieczne... 24.05.13, 08:35
      "...żeby siostrzyczka czy braciszek urodzili się z in vitro, kilkoro z nich musi umrzeć" - może organizatorzy zaproszą na marsz autora tych słów, choć to zapewne nie będzie potrzebne, wśród lubelskich vipów zapewne nie brakuje podobnie myślących, jak poseł na Sejm Jerzy Rębek.
    • qqbek POPiSdzieliło ich. 24.05.13, 08:40
      PO leci poparcie na łeb na szyję, więc jakiś spec od wizerunku (po lobotomii najwyraźniej) chyba im poradził, że mają być jak PiS.
      Inaczej tego sobie nie potrafię wyobrazić.

Już pierdziu polityków, nawet miło widzieć jak te "umielce" popełniają wizerunkowe harakiri.
      Ale co do jasnej ciasnej robi tam Kurator Oświaty i Wychowania?
      I dlaczego jeszcze jest Kuratorem, a nie byłym Kuratorem, obecnie poszukującym pracy?
    • Gość: zainvitro Re: Ratusz zaprasza szkoły na marsz przeciw aborc IP: *.dynamic.chello.pl 24.05.13, 08:48
      Propponuję przyjrzeć się uważnie, ktore szkoły odpowiedzialy na apel ratusza i czynnie wzięły udział w marszu. I wyciągąć wnioski. Ostrzegać wszystkich rodzicow, zapisujacych dzieci do szkoły, żeby wybierały jednak te normalne, nie prowadzone na smyczy kleru, nie uczące nietolerancji, pozwalające samodzielnie myśleć.
    • garcia72 Ratusz zaprasza szkoły na marsz przeciw aborcji... 24.05.13, 09:09
      Wstyd Panie Prezydencie. Po prostu wstyd.
    • misiek-st Polityka "prorodzinna" na pokaz 24.05.13, 09:17
      Kiedy jesienią Komisja d/s Rodziny zwróciła się do Prezydenta o wprowadzenie dofinansowania do żłobków niepublicznych, została zignorowana (w budżecie nie zabezpieczono na to środków). Później pani wiceprezydent wyjaśniła, że dla tak niewielkiej ilości dzieci (obecnie dwa żłobki, razem ok. 60 maluchów) nie opłaca się tworzyć uchwały.

Pani wiceprezydent celowo odwraca kota ogonem, ponieważ w rzeczywistości stworzenie NAJPIERW możliwości uzyskania dofinansowania przez żłobki niepubliczne może dopiero W NASTĘPSTWIE zmotywować Kluby Malucha i inne osoby do przekształcania się / zakładania żłobków niepublicznych.

W porównaniu z Klubami żłobki niepubliczne podlegają restrykcyjnym wymogom (Sanepid, ppoż.), więc polepszyłoby to warunki opieki nad maluchami. I zwiększyło dostępność do prywatnej opieki nad maluchami (obecnie opłata w Klubach Malucha to 600-700 zł), a w ostatecznym efekcie - zmniejszyłaby się liczba dzieciaków, które co roku zostają na lodzie z braku miejsc w żłobkach.

Stąd pomysł rodzicielskiej akcji Lublin dla Maluchów, której celem jest wywarcie na Ratusz presji w tej sprawie. Prawdopodobnie w postaci petycji. Chcemy też tym problemem zainteresować radnych. Nie jest nas na razie wiele, ale dopiero od niedawna się skrzykujemy...
      • Gość: goga Re: Polityka "prorodzinna" na pokaz IP: *.dynamic.chello.pl 24.05.13, 12:20
        bo widzisz misiek-st w tym poje.anym katolickim kraju bardziej się dba o te nienarodzone dzieci niż o narodzone, bo o tych narodzonych i nie w pełni sprawnych juz nie wspomne.
        • antyclimacus Re: Polityka "prorodzinna" na pokaz 24.05.13, 14:22
          ba... ważniejsze są stare schorowane konie, psy, koty niż dzieci.
    • Gość: lbn wstyd... IP: *.dynamic.lte.plus.pl 24.05.13, 09:23
      a potem sie dziewic ze polki wyjezdzaja za granice by zrobic invitro i miec dziecko

zuk i hetman sie skompromitowali wstyd i tyle

teraz na pewno lublin nie dostanie w swoich klinikach grantow na leczenie metoda invitro z budzetu panstawa ,zaewne rzeszow ,poznan ,krakow , gdansk i reszat bardziej cywilizownaych miast
    • madmaxs no nie... 24.05.13, 09:27
      Myslałem że chociaż Żuk to postępowy człowiek a tu taki numer... ręce opadają
    • Gość: lupus Re: Ratusz zaprasza szkoły na marsz przeciw aborc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.05.13, 09:30
      Ja pierdziu. Ale "ciemnogród" na tym forum.
      No i co z tego, ze jest jaki pochód przeciwko aborcji ?
      Gdyby to był pochód "za aborcją" to byłoby ok i gazeta pisałaby jaka to świetna inicjatywa.
      Generalnie mnie to grzeje ale chyba przeciwnicy maja takie samo prawo jak zwolennicy żeby głośno swoje zdanie wyrazić.
      Czy nie ?
      • brzydula_betty Re: Ratusz zaprasza szkoły na marsz przeciw aborc 24.05.13, 10:09
        Gość portalu: lupus napisał(a):

> Ja pierdziu. Ale "ciemnogród" na tym forum.
        > No i co z tego, ze jest jaki pochód przeciwko aborcji ?
        > Gdyby to był pochód "za aborcją" to byłoby ok i gazeta pisałaby jaka to świetna
        > inicjatywa.
        > Generalnie mnie to grzeje ale chyba przeciwnicy maja takie samo prawo jak zwole
        > nnicy żeby głośno swoje zdanie wyrazić.
        > Czy nie ?
        Nie, jeśli Ratusz zachęca szkoły do tego, żeby namawiały dzieci do pochodu to już nie jest ok
        • Gość: wzw Re: Ratusz zaprasza szkoły na marsz przeciw aborc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.13, 10:41
          Ale jakby zachęcał do marszu za aborcją to już by było ok?
      • Gość: zdenek To ja proponuję zaanagażować dzieci ze szkół IP: *.nplay.net.pl 24.05.13, 11:47
        gdy odbywać się będzie pochód za legalizacją aborcji. ok?
      • Gość: maxxx Re:Ratusz zaprasza szkoły, lubelska kompromitacja IP: 173.233.202.* 24.05.13, 19:48
        Widzisz cymbalku ("lupus"), tutaj nie chodzi o to, ze ktos organizuje marsz. Tutah chodzi o to, ze w takich, czy innych marszach NIE powinni uczestniczyc przedstawiciele wladz panstwowych!!!
    • czechy11 Ratusz zaprasza szkoły na marsz przeciw aborcji... 24.05.13, 09:32
      Lublinianie przestańcie gnębic swoją ciemnotą Polskę. Odłączcie się prosimy, zróbcie swoje państwo, dołaczcie się do Białorusi. Przestańcie nas zawalać swoją ciemnota i swoimi ciemnymi przedstawicielami.
      • Gość: Invitri Re: Ratusz zaprasza szkoły na marsz przeciw aborc IP: 193.106.77.* 24.05.13, 11:44
        Białoruś ich nie chce,jest bardziej postępowa
    • cham11 Ratusz zaprasza szkoły na marsz przeciw aborcji... 24.05.13, 09:57
      To nieprawdopodobne, żeby urzędnicy państwowi, którzy powołani zostali do pełnienia publicznej funkcji w imieniu państwa oficjalnie zajmowali stanowisko w sprawach światopogladowych, podpisujac się swoim stanowiskiem. To Trzeci Świat.
      Żądam dyscyplinarnej dymisji Marszałka, Wojewody, Prezydenta i KURATORA (jego sprawą powinien się zając prokurator!!!).
      Przy okazji, nie jestem wcale członkiem PO, ale ciekawy jestem co prezydium Platformy z Tuskiem na czele, którzy od kilku lat próbują wprowadzić refundację in vitro, powiedzą na takie WYSTĘPKI swoich członków (Prezydent i Kurator płaca podobno składki w PO).
    • brzydula_betty Takie rzeczy tylko w Lublinie 24.05.13, 09:58
      Wschód rządzi :) gratuluję wyborcom takiego prezydenta. A znów sp. i gimnazjum nr 50, to nie tam dyrektorka kazała dzieciom najpierw się pomodlić a potem umyć ręce przed jedzeniem? patologia
    • sitniczek W-I-O-C-H-A 24.05.13, 10:06
      Wstyd. Żeua. Ciemnogród. Szkoda słów... Ale siara, no nie mogę...
      • lubelskie [...] 24.05.13, 10:36
        Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
    • mundi8 [...] 24.05.13, 10:11
      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
      • empi netykieta 24.05.13, 11:53
        Wszystkie Twoje wcześniejsze posty z podobną zawartością usunąłem. Proszę byś dyskutował, prezentował swoje poglądy a nie obszernie cytował zawartość innych publikacji.
        pzdr.
        • Gość: mundi8 Re: netykieta IP: *.lublin.mm.pl 24.05.13, 19:25
          Skasowałeś moje posty! Tym samym przyznajesz, że istnieje cenzura w Gazecie Lublin i że pełni ona pożyteczną rolę! Ja też jestem za cenzurą! Zachęcam byś kasował posty zawierające mowę nienawiści, nawoływanie do przemocy, zawierające wulgaryzmy, obrażające najważniejsze osoby w państwie. Moje posty, te, które skasowałeś zawierały tylko linki do portali katolickich jako alternatywnych źródeł informacji z cytatem jako zachętą, aby tam zajrzeć! Były tam artykuły o aborcji, eutanazji, ideologii gender itd.. Przyjacielu, nie bój się prawdy! Admin Gazety.pl i Tokfm.pl nigdy mi takich postów nie kasowali, a umieściłem ich wiele! Czekam się teraz na Twój telefon do centrali z propozycją, aby zaczęli kasować moje posty!
    • mundi8 Ratusz zaprasza szkoły na marsz przeciw aborcji... 24.05.13, 10:17
      Możemy być tylko dumni z tego, że są w Polsce jeszcze tak takie miasta jak Lublin, które bronią się przed barbarzyńską mentalnością i kulturą wielkich miast! Kto to jest barbarzyńca?
      "Barbarzyńca (gr. βαρβάρους/bárbaros, łac. barbarus - cudzoziemiec) – człowiek dziki, pierwotny, niecywilizowany, okrutny, o prymitywnych odruchach..."
      • czechy11 Re: Ratusz zaprasza szkoły na marsz przeciw aborc 24.05.13, 11:21
        To się przeprowadź do tego Lublina, odłaczcie się od Polski i możecie sobie wtedy być dumni i żyć w swoim intelektualnym uposledzeniu. I wara wam od narzucania swojej tępoty i ciemnoty innym. Jęsli dla was in vitro to to samo co aborcaj to znaczy, ze jesteście kompletnie niedouczeni a wasze myślenie zostało wyłaczone już dawno.
    • ad2009 Ratusz zaprasza szkoły na marsz przeciw aborcji... 24.05.13, 10:37
      "Objęcie patronatem wydarzenia nie oznacza utożsamiania się z każdym hasłem, które przy okazji niego się pojawi i przez kogokolwiek zostanie wypowiedziane."

Ciekawe...wybory coraz bliżej...za komuny też byli by w pierwszym szeregu
      Ale tak na wszelki wypadek, przy zmianie władzy , można będzie ten patronat wpisać w cv...wyborcy też zapamiętaja... i lepiej nie wypowiadać się bliżej...

Tzw. "polityk" zawsze jest i będzie człowiekiem elastycznym w poglądach. Inaczej nie byłby "politykiem".

• mundi8 Ratusz zaprasza szkoły na marsz przeciw aborcji... 24.05.13, 10:40
      Artykuł "Ratusz zaprasza szkoły na marsz przeciw aborcji i in vitro" p.Adamaszka i p.Kozłowskiego jest oskarżającym "donosem na rzeczywistość" i sugeruje, że jego autorzy kompletnie nie rozumieją dramatu Polski, w której żyją i pracują!
    • Gość: jacek Re: Ratusz zaprasza szkoły na marsz przeciw aborc IP: *.free.aero2.net.pl 24.05.13, 10:47
      Pieprzony zaścianek, studia w tym mieście były największym błędem, ciemnogród, zabobony i pseudo tradycja blokują innowacyjne i postępowe myślenie.
      • czechy11 Re: Ratusz zaprasza szkoły na marsz przeciw aborc 24.05.13, 11:26
        To ty popełniłes taki bład że studiowąłes w tym tepym zacofanym mies cie na jego tepych zacofanych uczelenkach? Jak mogłes podjąc tak bezmyślna decyzję. RTysiące normalnych Lublinian ucieka z tego maista jak najprędzej aby nie funkcjonowac w tym durniostanie a ty dobrowolnie pojechałeś tam na studia.
        • sylda Re: Ratusz zaprasza szkoły na marsz przeciw aborc 24.05.13, 11:38
          A mnie nie dziwią działania tuzów naszego Wyp.izdowa Wielkiego. Wystarczy pamiętac o proweniencji tych Myślicieli
    • mundi8 Ratusz zaprasza szkoły na marsz przeciw aborcji... 24.05.13, 11:33
      Panowie redaktorowie , my śpimy, a kominy płacowe w Polsce rosną! Tym się panowie zajmijcie! Albo tym:"
      www.rp.pl/artykul/1002779-Lekcje-seksu-dla-czterolatka.html
      • Gość: maxxx Re: Ratusz zaprasza - czyli kompromitacja wladzy! IP: 173.233.202.* 24.05.13, 19:53
        Czy "mundi8" to glosik popiskujacy z kruchty, a moze nawet i z pieknego palacu biskupiego???
    • Gość: :((( Re: Ratusz zaprasza szkoły na marsz przeciw aborc IP: 193.106.77.* 24.05.13, 11:51
      A jeśli w takiej szkole są dzieci poczęte metoda in vitro,to co tez maja iść? I patrzeć jak koledzy z klasy idą ?jak całe miasto idzie przeciwko nim ? Czy te durnie pomyślały jak takie dzieci bedą sie czuły?????? Trauma na całe życie ! Powinien sie tym zając prokurator.to jest jawna dyskryminacja!!!
      • sylda Re: Ratusz zaprasza szkoły na marsz przeciw aborc 24.05.13, 12:01
        Gość portalu: :((( napisał(a):

> A jeśli w takiej szkole są dzieci poczęte metoda in vitro,to co tez maja iść? I
        > patrzeć jak koledzy z klasy idą ?jak całe miasto idzie przeciwko nim ?

Mogą iść, byleby bruzdy wiadomego pochodzenia pozakrywały.
        W Sztokholmie oszołomy na ulicach, w Anglii z maczetami latają, to i u nas mniejszość niepełnosprawna intelektualnie ruszyła do boju. Tym razem z popaciem LIBERALNEJ PO. Aż się łezka w oku kręci na wspomnienie Tuskowego zawołania: "Nie będziemy klękać..."
    • Gość: Bob Re: Ratusz zaprasza szkoły na marsz przeciw aborc IP: 193.93.68.* 24.05.13, 11:53
      Jestem po prostu w szoku. Nie z powodu marszu, bo maszerować każdy może, ale z powodu tak jawnego poparcia udzielonego przez polityków. To jest hańba. Lublin walczy o miano stolicy polskiego ciemnogrodu.

I żeby nie było - ogólnie rzecz biorąc zgadzam się z celami tej inicjatywy (poza in vitro), natomiast rzeczą niepojętą jest dla mnie, że władze państwowe (marszałek, wojewoda) i samorządowe (prezydent) mogą się angażować ideologicznie i to w tak prostacki sposób.
      • Gość: maxxx Re: Ratusz zaprasza szkoły na marsz przeciw IP: 173.233.202.* 24.05.13, 19:56
        "Jestem po prostu w szoku. Nie z powodu marszu, bo maszerować każdy może, ale z powodu tak jawnego poparcia udzielonego przez polityków. To jest hańba. Lublin walczy o miano stolicy polskiego ciemnogrodu."

Dokladnie tak!!!
    • Gość: To jest banda Re: Ratusz zaprasza szkoły na marsz przeciw aborc IP: 193.106.77.* 24.05.13, 12:10
      wiadomosci.onet.pl/kraj/rzeczpospolita-co-trzecie-polskie-dziecko-zyje-w-b,1,5524437,wiadomosc.html
      Powyższy temat za trudny co????? Lepiej oszczędzić na kulturze i marsz zorganizować ,a moz tak zyjacym dzieciom basen zafundujcie,albo teatr! Albo kanapkę kupcie głodnym.
    • Gość: Tony na stronie ONR jest zaproszenie IP: *.nplay.net.pl 24.05.13, 12:25
      zobaczcie na stronie ONR zaprosili nawet na marsz onrlublin.pl/
      moze i jest ich dużo tutaj w lublinie, moze i maja wszedzie swoje wtyki ale to i tak poje*** faszysci i naziole
    • jotys Kto wreszcie oddzieli państwo od kościoła ?! 24.05.13, 12:49
      Czy taki prezydent miasta nas nie ośmiesza ? A może już jesteśmy kolonią Watykanu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka