Dodaj do ulubionych

Darmowy internet przez dwa lata. Szwindel? "Nie...

10.06.13, 08:54
Ludzie - czy wyście powariowali?
Firmę za pół roku zwiną z kasą, a ludzie zostaną z kredytami w banku!
Haczyk jest w tym, że trzeba płacić z góry, a jak nie dostarcza internetu to im będzie można skoczyć.
Obserwuj wątek
    • bezkontownik Re: Darmowy internet przez dwa lata. Szwindel? "N 10.06.13, 10:32
      Mi tez to tak wygląda. Niby za darmo, bo płaci kto inny, ale to klient ma ujemne saldo na koncie. 2000zł na dwa lata, to tak na prawdę 2000/24 = 83,33zł miesięcznie. Wliczając odsetki będzie to prawdopodobnie ok. 90zł miesięcznie za 10Mb/s. Opłacałoby się w przypadku, gdyby było na 100% pewne, że firma nie splajtuje. Takiej pewności nie ma, więc raczej się nie opłaca.

Kilka pytań dodatkowych:
      1. Czy ten sprzęt mogę sobie kupić sam czy muszę mieć ten od firmy?
      2. Jeśli sprzęt będę miał własny, to czy internet dalej będzie darmowy?
      3. Czy mogę wybrać bank, w którym chcę być zadłużony?
      4. Co to za sprzęt za 2000zł do odbioru internetu?!
      • stilletto Re: Darmowy internet przez dwa lata. Szwindel? "N 12.06.13, 13:22
        @Bezkontownik - jeśli Pan ma konto na FB, proszę tam wysłać im pytania, odpowiadają i to raczej sama firma, a nie agencja reklamowa, bo odpowiedzi są wyczerpujące :) No i zadzwonić można :) Mnie się nasunęły podobne pytania, a nawet więcej :P
        • Gość: UŻYTKOWNIK Re: Darmowy internet przez dwa lata. Szwindel? "N IP: *.mf.gov.pl 23.07.14, 10:52
          NIESTETY SZWINDEL, FIRMA NIE WYWIĄZUJE SIĘ ZE ZOBOWIĄZAŃ, POROZUMIEĆ SIĘ Z NIĄ NIE MOŻNA, TELEFONÓW NIE ODBIERAJĄ, A NA PISEMNE UWAGI NIE REAGUJĄ.
    • mihaua długo szukać nie trzeba 10.06.13, 22:21
      telepolis.pl/wiadomosci/netmaks-darmowy-internet-unijny-na-2-lata-nowe-zasady,2,3,27910.html
    • hrabiaski Darmowy internet przez dwa lata. Szwindel? "Nie... 10.06.13, 22:56
      rzeczy ,,tanie" są najdroższe! jest takie powiedzenie ,,nie bądź pazerny" ale ludzie jak to ludzie, ,,okazja"więc biorą, a potem?wychodzi jak na wstępie!
    • stilletto Darmowy internet przez dwa lata. Szwindel? "Nie... 11.06.13, 02:37
      Spółka działa w Lublinie, Zamościu, Chełmie, ale też na Podkarpaciu, Podlasiu i w Małopolsce.

To już 4 województwa, a w sumie jest ich 10 - wystarczyłoby zajrzeć na stronę firmy i przeczytać o ofercie, zanim się napisze. Apeluje o większą rzetelność dziennikarską :)

Słowo szwindel ma bardzo negatywne konotacje - spodziewałam się przeczytać bluzgi pod adresem tej firmy, a jednak artykuł jest wyważony i dość obiektywny. Po co tak epatować tytułem? :P
      I jeszcze ta literówka "ZA DAMO" :)
      • andrzej.filipowicz Net Gold? 11.06.13, 07:46
        stilletto napisała:

> Spółka działa w Lublinie, Zamościu, Chełmie, ale też na Podkarpaciu, Podlasiu i
        > w Małopolsce.
        >
        > To już 4 województwa, a w sumie jest ich 10 - wystarczyłoby zajrzeć na stronę f
        > irmy i przeczytać o ofercie, zanim się napisze. Apeluje o większą rzetelność dz
        > iennikarską :)
        >
        > Słowo szwindel ma bardzo negatywne konotacje - spodziewałam się przeczytać bluz
        > gi pod adresem tej firmy, a jednak artykuł jest wyważony i dość obiektywny. Po
        > co tak epatować tytułem? :P
        > I jeszcze ta literówka "ZA DAMO" :)

Czyżbyś zapomniał w ilu miastach i w jakich lokalizacjach miał swoje biura Amber Gold?
        Wcale bym się nie zdziwił gdyby była to kolejna piramida finansowa, bo wszystko na to wskazuje w kontekście wysokości i bezwzględnej wymagalności kaucji za zestaw odbiorczy.
        • stilletto Re: Net Gold? 11.06.13, 23:17
          ...a ja się cieszę, że nie jestem "nim" ;-)

Nie chodzi mi o to, by na podstawie ilości obsługiwanych miast wnioskować o renomie firmy, ale informacja "firma Milmex z Sosnowca oferuje w trzech województwach darmowy internet" jest nieprawdziwa ;-) Co do w/w podmiotu, to są na gpw, z pewnością zostali prześwietleni.
          • Gość: andrzej.filipowicz Prześwietlacze IP: 89.167.0.* 12.06.13, 08:19
            stilletto napisała:

> ...a ja się cieszę, że nie jestem "nim" ;-)
            >
            > Nie chodzi mi o to, by na podstawie ilości obsługiwanych miast wnioskować o ren
            > omie firmy, ale informacja "firma Milmex z Sosnowca oferuje w trzech województw
            > ach darmowy internet" jest nieprawdziwa ;-) Co do w/w podmiotu, to są na gpw, z
            > pewnością zostali prześwietleni.

Jeszcze usług praktycznie świadczyć nie zaczęli, a już regulamin zmienili...
            Zapewne jest to efekt prześwietlania, a raczej doświetlania przez tych samych, którzy byli instytucjonalnymi sąsiadami Amber Gold i działali jak przysłowiowa latarnia...
            • stilletto Re: Prześwietlacze 12.06.13, 13:20
              Czy w tej ukrytej insynuacji ma Pan na myśli jakąś konkretną instytucję...?
              • Gość: andrzej.filipowicz Czy ja mam na myśli jakąś konkretną instytucję? IP: 89.167.0.* 12.06.13, 15:43
                stilletto napisała:

> Czy w tej ukrytej insynuacji ma Pan na myśli jakąś konkretną instytucję...?

To nie jest żadna ukryta insynuacja, a stwierdzenie faktu.
                Oczywiście faktu braku działań w stosunku do bardzo wielu pomiotów naruszających Kodeks Handlowy i inne akty prawne. Od sprawdzenia tej konkretnej firmy czy też innych firm są odpowiednie do tego instytucje, a nie ja czy zainteresowany usługami klient.

Nie wiem, którą z uprawnionych do kontroli instytucji Pan reprezentuje ale wiem, że skoro można skontrolować z udziałem trzech inspektorów jednoosobowy podmiot gospodarczy, to równie dobrze jeden inspektor może sprawdzić spółkę giełdową.

Jak jest w rzeczywistości pokazała afera Amber Gold, a jakie instytucje państwowe zaniechały działań, to Pan wie zapewne lepiej niż ja...
                • stilletto Re: Czy ja mam na myśli jakąś konkretną instytucj 25.06.13, 12:55
                  Nie jestem panem, tylko kobietą, więc proszę przestać zwracać się do mnie w ten sposób. Nie reprezentuję instytucji uprawnionych do kontroli ani żadnej firmy, samą siebie. Znam też wiele przypadków, kiedy organy kontroli administracyjnej naruszały prawo, szukając "haków" na przedsiębiorców. Swoją drogą, gratuluję obywatelskiej odwagi i podpisywania się nazwiskiem, rozumiem że Pan działa w konkurencyjnej dla tej firmie.
          • Gość: andrzej.filipowicz Przezroczystość IP: 89.167.0.* 13.06.13, 11:20
            stilletto napisała:

> ...a ja się cieszę, że nie jestem "nim" ;-)
            >
            > Nie chodzi mi o to, by na podstawie ilości obsługiwanych miast wnioskować o ren
            > omie firmy, ale informacja "firma Milmex z Sosnowca oferuje w trzech województw
            > ach darmowy internet" jest nieprawdziwa ;-) Co do w/w podmiotu, to są na gpw, z
            > pewnością zostali prześwietleni.

Faktycznie, właśnie UKE z urzędu zakończył kontrolę tego podmiotu i chyba również przedmiotu dyskusji. Mam nadzieje, że wyjdą z tego mocniejsi i jeszcze bardziej transparentni, a oferta nie zniknie z rynku...
            • stilletto Re: Przezroczystość 25.06.13, 12:56
              A jaką pan posiada legitymację, że jest Pan tak dobrze zorientowany w temacie? ;-)
              • kryll Re: Przezroczystość 30.06.13, 01:10
                a może jest ktoś kto już korzysta z oferty tej firmy i uraczyłby nas inforrmacją z pierwszej reki?
              • Gość: andrzej.filipowicz Re: Przezroczystość IP: 89.167.0.* 14.08.13, 21:45
                stilletto napisała:

> A jaką pan posiada legitymację, że jest Pan tak dobrze zorientowany w temacie?
                > ;-)

Posiadam legitymację prasową, która w tych sprawach nie jest niezbędna, bo wystarczy zdrowy rozsądek.

Jeżeli chodzi o tę konkretną ofertę i firmę - sprawę prowadził UKE, a więc możesz się osobiście u źródeł dowiedzieć, co w trakcie audytu ustalono.
                • Gość: joa_lublin Re: Przezroczystość IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 23.01.14, 10:55
                  Drodzy Klienci NETMAKSU - LUBLIN
                  Ja jak i kilkoro sąsiadów jesteśmy związani umową z NETMAKSEM. W obecnej chwili od dłuższego czasu Dostawca nie wywiazuje się z umowy tj, nie dostarcza internetu (brak sygnału) oraz nie spłaca kredytu w Banku Pocztowym.
                  Szukamy osób, które również są w podobnej sytuacji, cala ta sprawa wygląda na przestępstwo polegające na wyłudzeniu kredytu.
                  Osoby w podobnej sytuacji, chcące wraz z nami złożyć pozew zbiorowy proszę o kontakt: joanna.olcha@gmail.com.
    • artjank Darmowy internet przez dwa lata. Szwindel? "Nie... 14.08.13, 15:59
      Kupicie sobie i zostańcie z kredytem, na tym polega szfindel dofinansowań z EU,
      trzeba być niezłym frajerem aby podpisać umowę kredytową, można się nieźle zdziwić
      to ja już wole opcje z firmy www.airmax.pl gdzie nie ma wogóle żadnej umowy wiążącej płace tylko 50zł miesięcznie sprzęt miałem swój, nie ma zobowiązań internet działa szybko ładnie i nie ryzuykuję nic umowami, ja dziękuję za dofinansowania jakiekolwiek z EU
    • jaceko0070 Re: Darmowy internet przez dwa lata. Szwindel? "N 17.02.14, 09:17
      A nie mówiłem? nowytydzien.pl/index.php?option=com_k2&view=item&id=17483:d%C5%82ug-zamiast-internetu&Itemid=43
    • zbyszko_szalony Re: Darmowy internet przez dwa lata. Szwindel? "N 22.10.14, 23:31
      prezes Zbigniew Krzyśko oszukuje pracowników i pozostaje bezkarny!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka