Dodaj do ulubionych

KUL w ciągu roku stracił jedną trzecią kandydat...

• Gość: gość4 Re: KUL w ciągu roku stracił jedną trzecią kandyd IP: 95.108.119.* 11.07.13, 07:41
      proponuje zabrać dotacje państwowe i zrobić KUL strikto katolski,
    • eend KUL w ciągu roku stracił jedną trzecią kandydat... 11.07.13, 07:48
      Albo ja zwariowałem albo ktoś robi z innych idiotów: TO WIARY MOŻNA UCZYĆ ? W JAKI MIANOWICIE SPOSÓB ? ...
      • Gość: Burlasino Re: KUL w ciągu roku stracił jedną trzecią kandyd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.13, 09:47
        Ano, można, a nawet trzeba, bo bez nauczania jej kto by samodzielnie wpadł na te wszystkie osobliwości w rodzaju chodzenia po wodzie, mieszkaniu w brzuchu wieloryba (niejaki Jonasz) czy zamiany wody w wino jednym machnięciem ręki...
    • realistas KUL to nie uczelnia 11.07.13, 07:50
      Wykładają wiarę, której nie można się nauczyć. Kościół w Polsce traci i to dużo. Im więcej traci tym głośniej krzyczy o swojej wielkości. Wielkość to kasa z budżetu, a to wierni powinni utrzymywać swoich "pasterzy", ich osiołki i szałasy.
      • Gość: absolwentka Re: KUL to nie uczelnia IP: *.dynamic.chello.pl 12.07.13, 00:28
        KUL to uczelnia prywatna;) na prawach publicznych=)
    • bratis29 Re: KUL w ciągu roku stracił jedną trzecią kandyd 11.07.13, 07:50
      a ile kasy stracili :))
    • Gość: Koniec.polski Re: gendery, feminy,politpoprawność, muchy... IP: *.mofnet.gov.pl 11.07.13, 08:01
      I chwała za to rektorowi! Nareszcie ktoś, kto zachowuje się jak naukowiec-chrześcijanin a nie toruńska ciemnota!
    • kriskret10 KUL w ciągu roku stracił jedną trzecią kandydat... 11.07.13, 08:05
      Ktastrofa , to istnienie takiej "uczelni".

- Ucza, tam o Czerwonym Kapturku , zelaznym wilku i czarnym ludzie. - No i oczywiscie o jezusku, maryjce i hahahhahahaha....gole,bicy , co to zostala zesrana ... ooop s... zeslana..
      Ale zje-by genetyczne.
    • kniazwitold KUL w ciągu roku stracił jedną trzecią kandydat... 11.07.13, 08:10
      Kul stracił studentów...

Nie, kul stracił pieniądze na studentów - i to najbardziej boli tą czarną tłuszczę.
    • Gość: fgh sie zaczyna.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.13, 08:29
      To są pierwsze oznaki tego, że młodzi Polacy mają w d... cały ten katolicki zaścianek. To już jest inne pokolenie. Za 20-30 lat kościoły będą puste a księża będą zapraszać na mszę. Ale cóż - księża sami na to zapracowali.
    • notremak KUL w ciągu roku stracił jedną trzecią kandydat... 11.07.13, 08:30
      Brawo, media katolickie!
      Tak trzymać i nie zbaczać z kursu!
      Może moje wnuki dożyją chwili, że w Polsce nie będzie żadnej tzw. uczelni katolickiej.
      • Gość: nhy561 Re: KUL w ciągu roku stracił jedną trzecią kandyd IP: *.ip.netia.com.pl 11.07.13, 08:48
        ostanie sie tylko uczelnia rydzykosa dla oszołomów i dewotek ;)
    • bratstrach KUL w ciągu roku stracił jedną trzecią kandydat... 11.07.13, 08:32
      Nie można wszystkiego zwalić na niż demograficzny. Zmiany społeczne jakie zachodzą w społeczeństwie mają odbicie w tym gdzie się młodzi wybierają.
    • szary_user I dobrze 11.07.13, 08:44
      Teraz ta cała ciemna masa katolicka rozejdzie się po świeckich uczelniach i może trochę zmądrzeje.
    • Gość: bosman czy w związku z utratą 1/3 liczby studentów... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 11.07.13, 09:15
      na I roku dotacje państwowe dla tej "uczelni" zostaną proporcjonalnie zmniejszone czy klechy dalej będą brać społeczną kasę za free?
    • clarus2 KUL w ciągu roku stracił jedną trzecią kandydat... 11.07.13, 09:47
      Bardzo pozytywna wiadomość, ponieważ mniej będzie OSZUSTÓW religijnych.
    • 1theguru1 Dobry początek.... 11.07.13, 11:23
      ....oby tak dalej w takim tempie
    • korcia2000 KUL w ciągu roku stracił jedną trzecią kandydat... 11.07.13, 11:47
      Fala kato - kołtunerii podtapia już nawet katolicką uczelnię....
    • voiceinthedesert1 Od lat wiedziałem, że z duchem KUL coś nie tak 11.07.13, 12:31
      Nie lubię plotkować o drobiazgach, ale moja dziedzina to duchowość, a ducha poznaje się po szczegółach. Pierwszy mój "kontakt" duchowy z KUL był w Ameryce, w Catholic University of America, gdzie spotkałem Biskupa z CUL, któremu wręczyłem do ręki list o pewnej kwestii teologicznej. Spodziewałem się odpowiedzi, bo ludzie z grzeczności odpowiadają. Czekam do dziś, choć ks Biskup dawno już nie żyje. Następny przypadek to, gdy podczas mej wizyty na KUL byłem ordynarnie potraktowany przez jakiegoś profesora, którego zapytałem o adres pewnego biura. To wryło mi się w pamięć jako brak szacunku dla obcych, starszych osób. No i trzeci przypadek dotyczy same studentki, które, nie znając kampusu spytałem o kierunek. Były ekstremalnie źle wychowane. Dały mi znać, że "moje pytanie jest nie na miejscu, ze ich obraża"! W dziedzinie duchowości, takie szczegóły mówią bardzo dużo o duchu uniwersytetu!
      • clarus2 Re: Od lat wiedziałem, że z duchem KUL coś nie ta 11.07.13, 13:38
        Nie należy się dziwić postawy hierarchów katolickich, ponieważ oni są świadomi tego, że są instytucją opartą przede wszystkim na kłamstwie i w sprawy teologiczne z ludźmi się nie angażują.
    • trzecioswiatowiec KUL w ciągu roku stracił jedną trzecią kandydat... 11.07.13, 13:30
      Większość komentujących na tym forum nigdy nie miała z KUL-em nic wspólnego, to widać po komentarzach. To nieprawda, że na KUL-u uczy się bajek, że panoszą tam się sami księża, ze nie ma poziomu nauczania albo, że uczy się religii czy wiary. Programy na każdym kierunku są zatwierdzane przez komisję akredytacyjną. Nie można uczyć głupot. Nie wiem jak można tego nie wiedzieć.
      • clarus2 Re: KUL w ciągu roku stracił jedną trzecią kandyd 11.07.13, 13:43
        Wystarczy, że uczą teologii katolickiej a ona jest oparta przede wszystkim na kłamstwie.
        • folkatka Re: KUL w ciągu roku stracił jedną trzecią kandyd 11.07.13, 22:40
          Udowodnij że to kłamstwa.
          Prosze.
          • Gość: Burlasino Re: KUL w ciągu roku stracił jedną trzecią kandyd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.13, 09:32
            To żądanie demagogiczne i nieuprawnione.
            Ciężar dowodu spoczywa zawsze na twierdzącym i to teolodzy powinni dowieść, że przedmiot ich dociekań jest rzeczywisty, a nie hipotetyczny.
    • totapis213 KUL w ciągu roku stracił jedną trzecią kandydat... 11.07.13, 14:21

Czy na tym KUL-u dalej nauczają że ziemia jest płaska,a Jezus chodził po wodzie,trudno dziś wśród młodych o debili,chyba jakieś odpady z kółek różańcowych.
      • folkatka Re: KUL w ciągu roku stracił jedną trzecią kandyd 11.07.13, 22:39
        Mało tego, że jest płaska.
        Myśmy mieli specjalny cykl wykładów o tych żółwiach, które ją podpierają.
    • qqww1122 Młodzież nie wierzy w baśnie i bajki...n/t 11.07.13, 17:37

• ania1100 KUL w ciągu roku stracił jedną trzecią kandydat... 11.07.13, 20:42
      Polecam do przeczytania wiarygodne źródło, opracowane na podstawie danych uzyskanych z Uczelni.
      forumakademickie.pl/static/content/ranking-uczelni.pdf
      Zamiast pisać bzdurne komentarze warto się wysilić i przeczytać tabelę Ranking uczelni akademickich ustalony według wartości indeksu Hirscha.
      Wyjaśniam: Indeks h (Hirscha) – (ang. h-index) współczynnik wprowadzony w 2005 roku przez Jorgego E. Hirscha, który ma w zamierzeniu wyważać wagę i znaczenie wszystkich prac naukowych danego autora, charakteryzując jego całkowity dorobek, a nie tylko znaczenie jednej poszczególnej pracy, co czyni zwykły indeks cytowań.
      Wg. tego indeksu KUL znajduje się w połowie rankingu i jest to całkiem przyzwoita pozycja.
      • Gość: of Re: KUL w ciągu roku stracił jedną trzecią kandyd IP: *.dynamic.mm.pl 11.07.13, 21:59
        No to jako osoba zrugana za bzdurne komentarze wysilam się i czytam ranking! Uważnie:
        KUL - 55 miejsce - w stosunku do rankingu Perspektyw z 2012 roku - niżej o 27 miejsc!!!!
        UMCS - miejsce 17 skok z 31 (dla ułatwienia 14 miejsc),
        UM - miejsce 25 wzrost o 5 pozycji z 30,
        PL - miejsce 39 skok z 52 (13 miejsc :-)))
        UP 50 wcześniej nie notowany...

Zatem co nam chciałaś powiedzieć, co? Całkiem przyzwoita pozycja.... Hmmmmm

Dziękujemy jednak za jasną i klarowną definicję IH :-))), ściągniętą żywcem z wiki, o czym nie wspominasz. Ale gdybyś parę zdań jeszcze przeczytała to byś mogła objaśnić prościutko co to tak naprawdę jest ten tajemny indeks...
    • o_onufry KUL w ciągu roku stracił jedną trzecią kandydat... 11.07.13, 23:08
      No skoro zajmuje się takimi bzdurami...
      -+ + +
      „Oświadczamy, stanowimy i wyrokujemy, iż jest dogmatem objawionym przez Boga, że Niepokalana Bogurodzica zawsze Dziewica Maryja po zakończeniu ziemskiego życia wzięta została z ciałem i duszą do chwały niebieskiej.
      Dlatego, jeśliby ktoś - czego oby Bóg nie dopuścił - poważył się dobrowolnie przeoczyć lub podawać w wątpliwość to, co orzekliśmy, niechaj wie, że całkiem odstąpił od Boskiej i katolickiej wiary".

- - -
      W uzasadnieniu tego poronionego dogmatu Pan na Watykanie ksywa Pius XII dowodził, że „prawda ta opiera się na Piśmie Świętym, głęboko jest wszczepiona w duszach wiernych, potwierdzona kultem kościelnym od najdawniejszych czasów, jak najbardziej zgodna z innymi prawdami objawionymi, staraniem teologów, ich wiedzą i mądrością wspaniale wytłumaczona i uzasadniona".
      - - -
      Słynne słowa Tertuliana Credo quia absurdum (wierzę, bo absurdalne) sprawdzały się, sprawdzają i sprawdzać się będą, dopóki na świecie racjonalizm, czyli rozum nie weźmie góry nad niezachwianą wiarą, pomimo że w jej obiekcie można znaleźć
      Religia jest obrazą godności człowieka.
    • voiceinthedesert1 KUL bez głębokiej wiary stanie się przeciętny! 11.07.13, 23:10
      Nie ma nic żałosnego na jakiekolwiek uczelni, niż młodzież, która nie ma wiary. Dwaj ostatni Papieże, bowiem, w ostatnio wydanej Encyklice o wierze, ostrzegają młodych specyficznie, że "wiara zwiększa horyzonty rozumu i budzi sens krytyczny"! Studenci na KUL, im mniej będą mieli wiary, tym bardziej będą przeciętni i nie służący Polsce!
      • Gość: Burlasino Re: KUL bez głębokiej wiary stanie się przeciętny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.13, 09:41
        voiceinthedesert1 napisał:
        > Dwaj ostatni Papieże, bowiem, w ostatnio wydanej Encyklice o wierze, ostrzegaj
        > ą młodych specyficznie, że "wiara zwiększa horyzonty rozumu i budzi sens krytyc
        > zny"!

Papieże od wieków wygłaszali z powagą najbardziej horrendalne bzdury, więc i ta nie dziwi. Każda religia, ustanawiając dogmaty, nieuchronnie zawęża horyzont myślowy.
    • angrusz1 Tak widocznie 12.07.13, 07:30
      kandydaci oceniają jakość uczelni .
      Może się mylą ?
      • Gość: z Re: Tak widocznie IP: *.play-internet.pl 12.07.13, 19:11
        rektor to człowiek, który nie nadaje się na to stanowisko
    • resistance_nr Byłem studentem KUL 12.07.13, 13:04
      Okropny dryll, za byle co gnębią w dziekanatach. To odstrasza ludzi. Nie chodzi o program nauczania, tylko stosunki na linii studenci-uniwersytet. Tu jest problem.
    • nowybrodacz KUL w ciągu roku stracił jedną trzecią kandydat... 12.07.13, 14:56
      Ciekawe czy to oznacza, że będzie też mniej takich: "Byłam u Pana Profesora i uważam, że jest niesamowity. I nie tylko ja tak uważam, ale też mój znajomy, który był ze mną w trakcie tej wizyty. A był to ksiądz z Wrocławia, który wtedy studiował na KUL-u w Lublinie i bardzo chciał osobiście doświadczyć jak wygląda taka wizyta u ginekologa. Pan Doktor nie tylko pozwolił, żeby był cały czas ze mną (przy rozmowie na początku i w końcu, jak i w trakcie samego badania), ale też chętnie i bardzo szczegółowo odpowiedział jak na wszystkie moje, tak i na wszystkie pytania księdza. A nie było ich wcale mało. Tak że nie zgadzam się, że Pan Profesor jest małomówny. I myślę, że to nie było tylko dlatego, że byłam u niego z księdzem. W ogóle Pan Doktor jest bardzo miły i sympatyczny. Jestem zadowolona." Cyt. za www.znanylekarz.pl/grzegorz-jakiel/ginekolog-androlog/warszawa/4
      • dociek Re: KUL w ciągu roku stracił jedną trzecią kandyd 12.07.13, 19:21
        Pewnie ten księżulo to tatuś przyszłego potomka i dlatego dopuszczono go do udziału przy badaniu ginekologicznym mamusi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka