Dodaj do ulubionych

Miasto inspiracji?

19.07.13, 15:20
Wczoraj miałem przyjemność gościć w mieście inspiracji. Przechodziłem wokół zamku, przez starówkę, deptak, i po tamtych okolicach. O ile starówka i deptak są jako tako utrzymane, to nieco dalsze okolice PORAŻAJĄ wyglądem. Oto co udało mi się zarejestrować komórką w centrum Lublina:
ulica Zielona
też Zielona
podwórko instytutu stomatologii
pastwisko w centrum
zaniedbane kamienice na lubartowskiej
okolice dworca PKS

Ludzie, jak tak można nie dbać o historyczne miasto? To tylko fragmencik zaobserwowanych terenów. Stan nawierzchni ulic też poraża.
Mój post nie jest krytyką Lublina, tylko wołaniem o obudzenie się władz i zrobienie coś z tym faktem.
Obserwuj wątek
    • Gość: bosman wszystkie fotki za wyjątkiem ostatniej... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 19.07.13, 15:26
      pokazują prywatne kamienice.
      Syf na Nowym placu Targowym - niezaprzeczalny.
      Władze się nie obudzą, są nietutejsze :-) Lata im. One sa tu dla kasy i posadek a nie dla wspólnego dobra.
      Pozdrawiam :-)
    • schyderca Re: Miasto inspiracji? 19.07.13, 15:37
      A jakże, miasto inspiracji :) Zainspirowało Cię do zrobienia kilku zdjęć :)
      • schyderca Re: Miasto inspiracji? 19.07.13, 16:24
        Widzisz, miły Wędrowcze, mnie też zainspirowało ;) I miasto i Twój post.
        Wybacz, nie chce mi się bawić z linkami ;)
        W każdym mieście są "ciekawe" miejsca. A tak na marginesie - ciesz się, że nie straciłeś telefonu :D Okolice dworca PKS. Lubartowska. Prawie lubelski Targówek ;)

Kraków:
        d.naszemiasto.pl/k/r/c3/cf/4b06ed651ce3d_o.jpg
        s.v3.tvp.pl/images/e/7/8/uid_e78b3a371dd70bbf21a96cf5c0ac106f1363550985038_width_700_play_0_pos_3_gs_0.jpg
        www.fakt.pl/m/Repozytorium.Obiekt.aspx/-690/-550/faktonline/634914510875393543.jpg
        mamjakty.wordpress.com/2013/03/23/ze-wsi-do-miasta-zenit-et/
        Warszawa:
        www.zielonysztandar.com.pl/wp-content/uploads/2012/09/Rudery-6.jpg
        www.zielonysztandar.com.pl/wp-content/uploads/2012/09/Rudery-7a.jpg
        fotoforum.gazeta.pl/photo/3/la/zd/mg4y/rFfCAbq2cPuDLaYSyX.jpg
        Łódź:
        wyszlo.com/wp-content/uploads/2013/06/%C5%81%C3%B3d%C5%BA1.jpg
        Gdynia:
        img39.echo.cx/img39/3008/10021474yf.jpg
        • smalltownboy Re: Miasto inspiracji? 19.07.13, 18:27
          Tylko nie wiem, czy to co zalinkowałeś należy do ścisłych centrów tych miast, około 100-200 metrów od głównego deptaka?
    • kainel.kemezrp Miasto inspiracji - to jest takie hasło 19.07.13, 16:03
      takie samo jak kiedyś było hasłem "naród z partią, partia z narodem"
      hasło nic nie znaczy - ono ma funkcję nie w znaczeniu
      po prostu jakieś być musi
      to akurat jest doskonale hasłowe bo doskonale nic nie znaczy
      jak słusznie zauważono zostyałeś inspirniety do zrobienia zdjęć
      ...
      tak realnie to Lublin jest po prostu zapadłą dziurą i to wcale nie jest najbardziej widoczne gdy się patrzy na kamienice...
      stan umysłów obrazuje to znacznie dobitniej
      ale dłuuuugo by o tem gadać
      ...
      póki co nie hejteruj na forum tylko ucałuj Pietrasiewicza pod ogon jak kazdy dobry lokalny lemnig
      pzdr
      • smalltownboy Re: Miasto inspiracji - to jest takie hasło 19.07.13, 18:31
        Kto to jest Pietrasiewicz?
        No i nie jestem lemingiem !
        • Gość: Pracak Re: Miasto inspiracji - to jest takie hasło IP: *.xdsl.centertel.pl 19.07.13, 20:26
          Pietrasiewicz to taki psychiatryczny problem Leniaka,ma jakiś kompleks że mu kiedyś nie wyszło,a Pietrasiewiczowi...jakoś tak wyszło:-)
          • Gość: kainel Re: Miasto inspiracji - to jest takie hasło IP: *.opera-mini.net 19.07.13, 23:28
            że niby z tym psem?
            ...
            :-)
      • Gość: gosc Re: Miasto inspiracji - to jest takie hasło IP: *.centertel.pl 13.09.13, 23:19
        To prawda, że Lublin to zapadła dziura geograficznie jak i w stanach świadomości autochtonów. A jak jestem za każdym razem w nim i czytam na przejeżdżających autobusach ten sloganik to mnie mdli. Na odległość śmierdzi hipokryzją. Kto rozsądny kupuje takie hasło? Bo niby czym to i kogo ma to miasto inspirować ??Chyba słoików by jeszcze więcej ich do mego miasta przyjeżdżało? A w tłumie to i byle menda się schowa
        • smalltownboy Re: Miasto inspiracji - to jest takie hasło 14.09.13, 20:54
          Ale z drogami Żuk powinien coś zrobić. Ostatnio jeżdżę tam prawie codziennie (zawodowo) i po minięciu rogatek od strony Kraśnika, można sobie język pokaleczyć zębami - tak pojazd skacze. GDDKiA jakoś w miarę stara się naprawiać koleiny (teraz remontują w Niedrzwicy), ale miasto to TRAGEDIA. Zróbcie coś z tym.
          • cyrkuszowy_umielec Re: Miasto inspiracji - to jest takie hasło 16.09.13, 12:30
            smalltownboy napisał:

> Ale z drogami Żuk powinien coś zrobić. Ostatnio jeżdżę tam prawie codziennie (z
            > awodowo) i po minięciu rogatek od strony Kraśnika, można sobie język pokaleczyć
            > zębami - tak pojazd skacze. GDDKiA jakoś w miarę stara się naprawiać koleiny (
            > teraz remontują w Niedrzwicy), ale miasto to TRAGEDIA. Zróbcie coś z tym.

To jest specjalnie dla pasażerów busów i autobusów. Żeby nie przespali Lublina.
    • Gość: maxx Re: Miasto inspiracji? IP: 173.233.204.* 19.07.13, 22:06
      Faktycznie, w Lublinie jest wciaz sporo miejsc, ktore wygladaja na cos gorszego niz tzw. "trzeci swiat"!
    • Gość: bu2m Re: Miasto inspiracji? IP: *.dynamic.chello.pl 19.07.13, 22:22
      Zapraszam z aparatem do Warszawy na ulicę Chmielną - najdroższą ulicę w Śródmieściu.
      • smalltownboy Re: Miasto inspiracji? 19.07.13, 22:30
        Warszawa akurat nie jest zbyt dobrym przykładem, bo całokształtowo jest masakryczna.
        • Gość: bu2m Re: Miasto inspiracji? IP: *.dynamic.chello.pl 19.07.13, 23:43
          Mi chodzi o to jak odrapane i pomazane są kamienice (gdzieniegdzie rudery) na tej reprezentacyjnej ulicy miasta. Tu problemem jest sprawa własności nieruchomości a nie podejście władz do wyglądu miejsca.
          • Gość: kainel Re: Miasto inspiracji? IP: *.opera-mini.net 19.07.13, 23:55
            niedasin zna również miliony innych powodów
            które można podać w charkaterze wyjasnienia czemu jest jak jest
            a kasa idzie jak wiadomo nie na poprawę stanu tego co jest
            tylko na pucowanie ogona tego co to go autor tego wątka nie zna
            bądźmy szczerzy choć ciut
            ...
            szkoda że wspomniany autor jednak nie jest tym lemingiem
            jakby był to twoje tłumaczenie wziąłby za dobrego szeląga
            pzdr.
            • smalltownboy Re: Miasto inspiracji? 19.07.13, 23:59
              Czy możesz pisać zrozumiale?
            • Gość: bu2m Re: Miasto inspiracji? IP: *.dynamic.chello.pl 20.07.13, 00:04
              Oczywiście gdyby miasto remontowało prywatnemu właścicielowi kamienicę, nie omieszkałbyś wrzeszczeć swoim prześmiewczym językiem że Żuk z publicznych pieniędzy robi komuś dobrze.
              • Gość: kainel Re: Miasto inspiracji? IP: *.opera-mini.net 20.07.13, 00:22
                oczywiscie bo Żuk remontwać tomremontowałby od razu jakiemunPalikotu czy innemu POkurczowi
                ergo bym protestował
                przypomnę że Żuk swinansował Pietrasiewiczowi okna (nie takie to znów centrum :-)
                które wcześniej wybili kolesie rzeczonego
                ...
                ale przecie kiedyś już był taki pomysł autorstwa Kipty żeby miasto się dokładało
                szło wtedy o bronowice które ...
                cóż ogon wymagał pucowania pilnego
                wiemy jak jest
                ogon uber ales
                pzdr
                • Gość: Prześmiewca Re: Miasto inspiracji? IP: *.isp4u.eu 14.09.13, 20:24
                  Dobre hasło, jeżdżę po Lublinie i poznaję dużo nowych miejsc a szczególnie inspirują mnie miejsca związane z wydarzeniami okresu międzywojennego i początku wojny.
                  • Gość: boswoman Re: Miasto inspiracji? IP: *.xdsl.centertel.pl 15.09.13, 19:36
                    zainteresuj sie też bliskimi okolicami Lublina bo prawda jest taka że większość sił Niemcy nie trzymali w samym mieście(szczególnie po 1942r)-a np.w Zemborzycach i innych takich podmiejskich wsiach...
    • Gość: bosman "Circus scarabeus" - teraz IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 15.09.13, 18:46
      tylko to się liczy!
      • Gość: Prześmiewca Re: "Circus scarabeus" - teraz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.13, 22:34
        Pęknę ze śmiechu przed chwilą pewien warszawiak był mocno zdziwiony wjeżdżając do Świdnika od strony Chełma .Wylądował na płytach betonowych kończących się błotem . Wjazd do centrum Świdnika od Chełma kompletnie nie oznakowany.
        • Gość: Prześmiewca Re: "Circus scarabeus" - teraz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.13, 22:39
          nieoznakowany

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka