Gość: Pep3r IP: *.dashnet.lublin.pl 09.08.04, 22:41 A ja składam wniosek nakazujący zamykania w niedziele kościołów. Kto sie podpisze? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
blood_free Re: Radni LPR chcą zamknąć hipermarkety 09.08.04, 23:13 Radni LPR, jak zwykle popisuja sie malo wyszukana finezja. Tak samo, jak nikt nie przymusza mnie do czytania Naszego Dziennika i sluchania Radio Maria, to czy robie zakupy w niedziele, czy w dzien ustawowo wolny od pracy jest moim wyborem. Projekt traci mi siermieznym socjalizmem, a fuuj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FANaTIC Re: Radni LPR chcą zamknąć hipermarkety IP: *.ebola.lublin.pl 09.08.04, 23:51 Wystarczy spojrzeć na buźki inteligentów od Romana i od razu widać ,że są popierdoleni ! Tak głupie pomysły trafiają na podatny grunt, bo PIERDZISZEW ( czytaj Lublin) to oaza wyznawców Ojca dyrektora i reszty zboczeńców! Z tego co pamiętam to Banda Konia,który mówi(czytaj Romek) głosowała(albo uciekła) za budową Tesco,a niektórzy radni w poprzedniej kadencji za leclerkiem. Chorągiewki chcą coś wyciągnąć od gołowąsa albo chcą zrobić skansen z Lublina, narazie udaje im się to w 99% ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zorbi Re: Radni LPR chcą zamknąć hipermarkety IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.04, 23:53 Ja proponuję zamknąć to całe smutne jak p...a miasto, albo lepiej MOŻE BY TAK ZAMIAST HIPERMARKETÓW ZAMKNĄĆ RADNYCH LPR ? To by było z korzyścią dla nas wszystkich. :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lublin Re: Radni LPR chcą zamknąć hipermarkety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.04, 00:00 nie popieram zamykanie ustawowo czegokolwiek ale do jasnej cholery nie pierdolcie ze np SLD robi swietnie bo to LEWICA ROBILA 50 lat Lublinek na ktory tak teraz narzekacie ze do dupy smutny i zasciankowy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zorbi Re: Radni LPR chcą zamknąć hipermarkety IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.04, 00:03 Przepraszam, a który to powiedział, bo chyba niedokładnie czytam posty... Poza tym po pierwsze nikt nie przeczy, po drugie to niczego nie usprawiedliwia, a po trzecie nie róbmy z każdego wątku wątka politycznego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lubli Re: Radni LPR chcą zamknąć hipermarkety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.04, 00:08 powiedzial powiedzial, ciagle tylko Pruszkowski z PiS zly prawica zla a co czy oni cos zburzyli co wzniosla tu lewica takze ta z niedawnej poprzedniej kadencji. przyjdzie lewica i co? dalej gowno beda krasc a nic nie zrobia. jest jak jest bo miales 45 lat prlu potem prawie 8 lat sld i co oczekujesz ty i tobie podobni cudu od prawicy. to cynizm i kpina. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zorbi Re: Radni LPR chcą zamknąć hipermarkety IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.04, 00:09 hehehe ja akurat od prawicy niczego nie oczekuję... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lublin Re: Radni LPR chcą zamknąć hipermarkety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.04, 00:11 i slusznie czlowieku zniszczenia i spustposzenia jakich dokonal socjalizm i lewica w tym biednym kraju sa tak duze i rozlegle ze nie dozyjesz raczej normalnosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zorbi Re: Radni LPR chcą zamknąć hipermarkety IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.04, 00:18 taaa, te gradobicia, klęski urodzaju, susze, uprowadzenia przez obcych, a pośrednio upadek Cesarstwa Rzymskiego, śmierć Kennedy'ego, trzęsienia ziemi, epidemie dżumy i wiele, wiele innych... Zbrodnie lewicy są zaiste przerażające... Odpowiedz Link Zgłoś
shawman Re: Radni LPR chcą zamknąć hipermarkety 10.08.04, 02:45 Zorbi, "lublin", ta dyskusja jest bezprzedmiotowa. Nikt wcześniej nie wspominał tutaj, że cała lewica jest dobra, czy cała prawica zła. Obelgi padały wyłącznie pod adresem konkretnej partii i konkretnych ludzi, czyli Ligi Polskich Rodzin i jej działaczy. I słusznie. Bo pomysł zamykania hipermarketów w niedziele jest zwyczajnie durny. Nie pochwalam wcale tej "nowej świeckiej tradycji", żeby w niedziele chodzić całymi rodzinami do supermarketu, ale to wyłącznie decyzja ludzi, którzy to robią. A radnym LPR nic do tego - dlaczego w ogóle uważają się za uprawnionych do takich decyzji?! W wolnym tłumaczeniu ich postulat można ująć tak: "Wy, lubelskie głupki, nie wiecie, co dla was dobre, my wam powiemy i macie robić, jak chcemy!". To MOJA decyzja, czy w niedzielę idę do supermarketu, do kościoła czy na spotkanie klubu wielbicieli żółtych rybek nakrapianych na niebiesko. Mieszanie się w to LPR-owców nie może być przeze mnie potraktowane inaczej, niż jak powrót do PRL-owskich metod. A przy okazji... Mieszkańcy Lublina - zapamiętajcie sobie na przyszłość, kogo NIE wybierać do Rady Miasta. Choćby takich oszołomów, jak panowie z LPR. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BumBum Re: Radni endecko-bolszewickiej LPR chca... IP: 129.81.192.* 10.08.04, 00:13 Wydaje sie, iz pogrobowcy smutnych, przedwojennych "endekow" z obecnego LPR-u szybko i chetnie akceptuja czysto bolszewickie metody rzadzenia przy pomocy zakazow i nakazow!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Konrad Re: Radni LPR ... a co na to pracownicy??? IP: *.marsoft.com.pl / 213.17.178.* 10.08.04, 14:10 Witam. Czy nikt nie pomyślał o ludziech, którzy pracują w hipermarketach? Słowa krytyki pod adresem LPR piszą chyba te osoby, które mają niedziele i soboty wolne od pracy, bądź też bezrobotni. Nie jestem zwolennikiem Wielkiego Romana, jednakże pomysł mi się podoba. Niedziela jest dniem odpoczynku, a kto myśli inaczej jest BARANEM :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wek Tak miałeś w PRL-u IP: 62.233.192.* 10.08.04, 22:01 W PRL-u niestety wszystkie sklepy były zamkniete w soboty i niedziele , pomysł radnych LPR-u przypomina stare nawyki PRL-u.Miejsce pracy zależy tylko od konieczności i wyboru. Jak komuś nie podoba się praca w soboty i niedziele to może sam ją zmienić bez problemów.Wybór czy w niedzielę i sobotę pracować czy swietować zależy tylko od człowieka a zmuszanie do czego kolwiek to totalitaryzm z którym LPR walczy albo wprowadza tylnymi drzwiami. Ludzie trochę rozsądku w 99% społeczeństwie nie powinno być rozbojów kradzieży i dziwne że nie podaje się wyznania przestępcy?????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Super DidżeJ Heniu Re: Radni LPR chcą zamknąć hipermarkety IP: *.pl / *.enterpol.pl 10.08.04, 07:32 Nikt sie nie podpisze bo byloby to naruszenie wolnosci wyznania która jest zapisana w konstytucji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: All Re: Radni LPR chcą zamknąć hipermarkety IP: *.dashnet.lublin.pl 10.08.04, 10:46 A gdzie w Konstytucji pisze o zmuszaniu mnie do rezygnowania z niedzielnych zakupów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alika Sidor POPIERAM, Radom to już zrobił IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.04, 10:00 Niedziele i święta to czas odpoczynku. Pracownicy hipermarketów nie są gorsi od innych i prawo do wolnego czasu też im się należy. Nieprawdaż ????? Odpowiedz Link Zgłoś
4gwiazdki Re: Radni LPR chcą zamknąć hipermarkety 10.08.04, 11:12 Już to zrobili w PRLowskim Radomiu.No cóż znajdzie się jakiś niemyślący oszołom info.onet.pl/962308,11,item.html Zdaję sobie sprawę,że praca w niedzielę nie należy do przyjemności.Ale należy również sobie zdać sprawę,że nie w każdą niedzielę taki kasjer czy inny pracownik hipermarketu pracuje. Ponadto należy sobie zdać sprawę,że w przypadku zamknięcia na soboty i niedziele marketów,wiele osób straci pracę (będzie brak wypracowanych godzin,rededukcje etatów itp).Nie wiem,czy pomysłodawcy takiego rozwiązania zdają sobie sprawę ze skutków. Pomimo wszystko ufam rozsądkowi naszych radnych i nie dopuszczą oni do zamykania marketów w niedzielę. Wilu moich znajomych chciało by mieć jakąś pracę choćby w niedzielę. Wcale im się nie dziwię.Aby mogli dać na niedzielną tacę,następnie utrzymać rodzinę,należy pracować.Choćby w markecie nawet w niedzielę. Zaznaczyć również należy,że pomimo zamknięcia w święta wielkich sklepów,to i tak część osób będzie musiała przyjść do pracy (ochroniarze,pracownicy porządkowi,ekspedientki aby zmienić towar na półkach,pracownicy stoisk spożywczo-mięsnych dla wymiany towaru na świerzy itp).Natomiast tych kilka kasjerek gdy przyjdzie dodatkowo,czy to aż tak dużo ludzi ubędzie w kościele?Te osoby pójdą do kościoła w sobotę (też jest ważne) lub też w niedzielę po południu.Nie wiem więc o co cały szum. Prawdopodobnie chodzi o wygłupy ludzi skrajnie nawiedzonych,którzy chcą przypodobać się wyższym urzędnikom kościelnym A może to chodzi o to,że w takim markecie pracuje nażeczona któregoś z księży i nie mają czasu na randki? Widziałem w takich marketach księży robiących zakupy nawet w NIEDZIELE!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 5***** Re: Radni LPR chcą zamknąć hipermarkety IP: *.lublin.mm.pl 10.08.04, 20:17 A skąd ty znasz księży, że ich widziałeś w supermarkecie w niedzielę? Przecież do kościoła nie chodzisz? Mądralo zanim cokolwiek powiesz lub napiszesz naucz się najpierw polskiej ortografii. Uczą tego w szkole podstawowej. Na której klasie zakończyłeś edukację? Już kiedyś zwracano ci uwagę na twoje ortograficzne byki. Wówczas twierdziłeś, że to tzw. literówki. Bujda. Weź słownik ortograficzny i sprawdź ile ich zrobiłeś w tym tekście. Będzie to zapewne pożyteczniejsze niż wymądrzanie się i pouczanie innych. Twoja wiedza na temat warunków pracy w hipermarketach jest zerowa. Spróbuj zatrudnić się w którymś z lubelskich hipermarketów choćby na miesiąc, o ile oczywiście takich ignorantów i półanalfabetów tam przyjmują. Myślę, że po takim kursie odechce ci się wypisywać dyrdymały. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: akurat Re: Radni LPR chcą zamknąć hipermarkety IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.04, 21:29 Żeby znać księży nie trzeba chodzić do kościoła. Sami się pchają ludziom do domów. A poza tym wystarczy wiedzieć, jak wyglada sutanna, koloratka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myśliciel Re: Radni LPR chcą zamknąć hipermarkety IP: *.lublin.mm.pl 10.08.04, 23:48 Ty z piątką.Czy ty przypadkiem noe jesteś klechą (bo taki złośliwy),że się tak oburzyłeś?A może jesteś jednym z tych nawiedzonych,co chcą zamknąć markety?Skąd możesz wiedzieć kto chodzi do kościoła a kto nie?A może jesteś kapelanem SB i stąd ta twoja podejrzliwość?Jak choćby ta,czy ktoś robi literówki czy też błędy.Tacy pamiętliwi tobyli SBecy. A co do księży to nawet niewierzący i niepraktykujący zna księdza ze swej dzielnicy.(choćby stąd,że przychodzi po kolędzie) Ale po co ja się wtrącam,Nie do mnie piłeś. Odpowiedz Link Zgłoś
4gwiazdki Re: Radni LPR chcą zamknąć hipermarkety 11.08.04, 08:06 Przeszkadzają ci moje posty i wypowiedzi? - nie czytaj ich.A każdy ma prawo wypowiedzieć się publicznie.To gwarantuje konstytucja (przeczytaj ją,bo prawdopodobnie nie zapoznałeś się z jej treścią) Zgodnie z sugestią,kupię sobie słownik ortograficzny. Skąd wiesz,że nie chodzę do kościoła?Otóż ci zdradzę,że "czasami" chodzę.I właśnie stąd (i nie tylko stąd) znam "swoich" księży i księży z sąsiednich parafii.A ciebie jakoś nie znam.Swoim sposobem myślenia jakoś przypominasz mi niedouczonego księdza. Pozdrawiam po katolicku.(słuchaj dalej rydzyjka,to może wyjdzie ci na zdrowie) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hiperm Re: Radni LPR chcą zamknąć hipermarkety IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.04, 12:26 niech się sami pozamykają ; jak ktoś zap.... cały tydzień i nie ma - w przeciwieństwie do darmozjadów/polityków - czasu łazić po sklepach , to kiedy ma robić zakupy ? Btw a dlaczego zakaz ma obowiązywać od godz. 18 ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wtorek Re: Radni LPR chcą zamknąć hipermarkety IP: *.cumbria.cleo.net.uk / *.cumbria.cleo.net.uk 10.08.04, 13:01 wyrazy wspolczucia, dobrze ze do tego ciemnogrodu bede zagladal juz tylko raz na jakis czas ! Odpowiedz Link Zgłoś
empi Re: Radni LPR chcą zamknąć hipermarkety 10.08.04, 13:17 zakupy w niedzielę to rozrywka ubogich. W krajach bardziej bogatych istnieją przepisy wręcz zabraniające handlu w wolne soboty (krócej) i w niedzielę (całkowicie) wszystkim supermarketom, sklepom, itd. W imię zdrowej konkurencji nie robi sie wyjątków. Zdrowe, normalne, bezpieczne społeczeństwo nie mota się w niedzielę po sklepach, mechanikach samochodowych, pralniach, itp., bo odpoczywa. Odpoczywa bo je stać na to. Jednoczesnie realizuje święte prawo innych do odpoczynku, czego i nam Polakom życzę. I to jest miarą rozwoju cywilizacyjnego społeczeństwa. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wtorek Re: Radni LPR chcą zamknąć hipermarkety IP: *.cumbria.cleo.net.uk / *.cumbria.cleo.net.uk 10.08.04, 14:05 empi niestety ale jestes w bledzie, mieszkalem dluuugo w usa, teraz mieszkam w UK i niestey wszystkie supermarkety sa czynne tak w soboty jak i w niedziele, jest nawet jeden czynny 24h/7d - no chyba ze dla ciebie anglicy to nie jest bogate spoleczenstwo ? ;) co do zas odpoczynku to ludzie sa dlatego zamozni bo tu sie pracuje a zakupy robi wlasnie w weekedny albo w poznych godzinach wieczornych !! Odpowiedz Link Zgłoś
empi Re: Radni LPR chcą zamknąć hipermarkety 10.08.04, 17:47 Ty także jesteś w błędzie. Niemcy nie robią zakupów w niedzielę i parę innych bogatych narodów w Europie. Postępując tak dalej rzeczywiście można stworzyć obyczaj, tradycję robienia zakupów w niedzielę. To tak jak "katolicyzm" wierzących tradycyjnie tylko w niedzielę na mszy. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pracownik Re: Radni LPR chcą zamknąć hipermarkety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.04, 20:47 Całkowicie popieram. W weekend należy odpoczywać, a nie zapierdzielać z całą rodzinką pomiedzy półkami. Ja i mój partner pracujemy w centrum handlowym, jestem pracownikiem biurowym, więc weekendy mam wolne, natomiast mój facet pracuje. Więc CO Z TEGO że mam wolny weekend, skoro on jest w pracy? Ja już nie musze pracować w niedziele i bardzo się z tego cieszę. Mam nadzieję, że handel w niedzielę przestanie się opłacać - ponieważ ludzie sami wybiorą inne rozrywki - na razie zakupy sa w Polsce sportem narodowym, obok picia piwa... Na własne uszy słyszałam stwierdzenie dyrektora hipermarketu, że otwieranie go w niedziele jest bez sensu! Jak najbardziej jestem za zakazem pracy w niedziele - tak jest w każdym cywilizowanym kraju, gdzie ludzie mają ciekawsze rzeczy do roboty niż niedzielne zakupy. Sklepy są na tyle długo otwarte, że zakupy można robić nawet bardzo późnym wieczorem. A tymczasem polskie rodziny wychowują małych konsumentów, którzy aż skaczą z radości idąc w niedzielę do hipermarketu. Zastrzegam że nie jestem z żadnej Ligii Polskich Rodzin i w niedzielę nie chodzę do kościoła, ale wiem jaki to ból musieć iść do pracy w niedzielę, kiedy większośc leży do góry brzuchem! Twierdzenie, że można zawsze z pracy zrezygnować, jest w naszym kraju niedorzeczne. Na razie pracownik nie ma wyboru. Odpowiedz Link Zgłoś
sp-poniatowa Re: Radni LPR chcą zamknąć hipermarkety 10.08.04, 13:32 Niech radni LPR zajmą się sobą i nie uszczęśliwiają wszystkich mieszkańców. Mogą bronić np. pedofili. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mika Re: Radni LPR chcą zamknąć hipermarkety IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 10.08.04, 17:10 No pewnie,jestesmy tak zapracowani ,że nie mamy czasu w ciągu tygodnia iść na zakupy , do fryzjera,umyć okien,naprawić samochodu.Po co nam dzień wolny?Po co święto?? Upodobnijmy niedzielę do poniedziałku, wtorku itp.pootwierajmy wszystkie zakłady i zakładziki,wiecej ludzi będzie miało pracę będą lepiej zarabiać i na pewno przez to będziemy bogatszym i szczęśliwszym społeczeństwem ;takim jak teraz jest Bułgaria czy Czarnogóra gdzie zatarły się różnice między dniami tygodnia.Owszem ja równiez czasami robię zakupy w niedzielę -ale nie będę ubolewać jak mi sklepy zamkną.Jest szansa, że z czystym sumieniem pojadę wtedy na rower albo będę mieć czas, by dostrzec ,że przyroda zmienia swoją szatę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kola Re: Radni LPR chcą zamknąć hipermarkety IP: *.comernet.pl 10.08.04, 19:26 Oczywiscie- radni chcą zamnknąć hipermarkety w niedziele, a dla wielu ludzi ten "dzien panski" jest nieliczną okazją na zrobienie wiekszych zakupow spozywczych. radni maja na to caly tydzien... bo przeciez pracy nie maja za wiele. A co myślą na temat kiermaszów odpustowych w niedzielę, zbierania na tace, i ..pobierania opłat za chrzty, wesela , pogrzeby i innych żródeł dochodów kleru. Twierdzą że - bronią interesów pracowników- a przeciez nikt tu nikogo pod pistoletem nie trzyma... rynek pracy jest taki a nie inny a polaczek jak to polaczek stara sie od tej pracy wymigac. Ci biedni pokrzywdzeni pracownicy zawsze mogą sie zwolnic... a na ich miejsce znajdzie sie wielu chetnych.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pan hipopo Re: Radni LPR chcą zamknąć hipermarkety IP: *.it / 62.233.189.* 10.08.04, 19:58 a ja nie lubie niedzieli , bo wszelkiego rodzaju wiesniaki zakładają białe bluzeczki mokasynki i pałętaja sie bez celu (bo nie ma gdzie pójśc :)) psujac doznania estetyczne porzadnych obywateli, młodsze wiesniaki zakładaja zamiast mokasynków adidaski też do białych bluzeczek łaza po miescie i szukaja guza (tak to przynajmniej pracuja albo na budowie albo "na autobusach";)) tak wiec proponuje zlikwidować niedziele pomnazajac zasobność społeczeństwa a wtedy problem zniknie i wszelkim pracujacym w niedziele nie bedzie juz tak smutno - jak jest Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mak 300 kg zepsutego mięsa w hipermarkecie IP: *.lublin.mm.pl 11.08.04, 17:34 Czytacie coś więcej, czy tylko Wyborczą? To przeczytajcie na Onecie: Powiatowy Inspektorat Weterynarii w Poznaniu udaremnił próbę sprzedaży 300 kilogramów przeterminowanego mięsa. Znaleziono je w jednym z podpoznańskich supermarketów. Dzięki interwencji lekarza weterynarii, mięso zostało skonfiskowane, wycofane ze sprzedaży i spalone. Jak powiedział Radiu Merkury powiatowy lekarz weterynarii Lech Gogolewski, supermarket nie spodziewał się, że inspekcja - po kontroli poprzedniego dnia - pojawi się nazajutrz. W tym przypadku nie nałożono na supermarket żadnej kary, bo nie doszło do sprzedaży przeterminowanego mięsa. Do tej pory weterynarze, którzy nadzorują sprzedaż w mięsa w supermarketach, nie stwierdzili natomiast przypadków odświeżania tego typu wyrobów - nadmanganianem potasu Polecam też komentarze pod artykułem. Odpowiedz Link Zgłoś
ryza_malpa1 Re: 300 kg zepsutego mięsa w hipermarkecie 11.08.04, 17:46 A kto kupuje mięco w supermarkecie? I co ma mięso do niedzieli? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mak Re: 300 kg zepsutego mięsa w hipermarkecie IP: *.lublin.mm.pl 11.08.04, 17:59 Ano ma to ryżoto, że w większości polskich biednych rodzim mięso na obiad je się tylko raz w tygodniu, właśnie w niedzielę. A tak na prawdę to chodzi o to, żebyś pojęła, Ty i tobie podobni, czym są hipermarkety i jak traktują konsumentów. Sprzedają tam szajs nie tylko spożywczy. Oczywiście sprzedają nie tylko szajs, bo są tam też markowe dobre produkty, ale tych cena nie odbiega od cen w innych sklepach, a ponadto nie wiem dlaczego, żeby kupić np. buty albo tv to trzeba koniecznie robić to w niedzielę. Nikt nie pracuje 168 godzin na tydzień. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryża małpa Re: 300 kg zepsutego mięsa w hipermarkecie IP: *.comernet.pl 11.08.04, 21:16 Jak nie chcesz kupowac w supermarkecie czy gdzie indziej w niedzielę to nie kupuj. Uświadamiaj rodaków co by nie kupowali, wolno ci...Ale narzucanie ludzkości stylu życia przez przepisy prawne jest bez sensu. Poza tym żeby zrobić w niedzielę zakupy wcale nie musze wybierać sie do supermarektu - maluczczcy kupcy u mnie na osiedlu w ostatnia niedzielę handlowali do 20 wyzyskując swoje zony i córki na czym niewątpliwie straciło ich zycie rodzinne. Co do biednych rodzin...hmmm...masło ekstra maślane w sklepiku kupieckim kosztuje 4 zł natomiast w supermarkecie złotych 2 z groszami. Interes biednej rodziny jest w tym, zeby pójśc do supermarketu. A co do mięsa - powtarzam - kto o zdrowych zmysłach kupuje zielonba kiełbase z Tesco? Na miejscu biednej rodziny wolałabym jeść marchewkę niż to ścierwo sprzedwane w sklepach - chyba zakupów nie robisz - jakbyś robił, to wiedziałbyś że mięcho trzeba trak samo uwaznie obejrzeć i powąchcac w małym sklepie jaki i w dużym. No i pogląd, ze jedzenie mięsa to jakaś konieczność i luksus to chyba z socjalizmu wyniosłeś... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mak Re: 300 kg zepsutego mięsa w hipermarkecie IP: *.lublin.mm.pl 11.08.04, 21:49 Oj ryża, ryża, to chyba Ty wynioslaś jakieś przyzwyczajenia z socjalizmu. Akurat ja mięsa używam b. mało, ale w naszym karaju i nie tylko, jest taka właśnie kultura jedzenia, że jada się dość dużo mięsa i nieszybko się to zmieni. A nie jedzą go głównie ci, których na to nie stać, więc nie pleć dyrdymałów. Co zaś się tyczy masła, to radzę ci też go wąchać, zwłaszcza w hipermarkecie. Radzę też poczytać raporty NIK-u na temat hipermarketów, może wówczas pojmiesz, że hipermarkety są czymś bardzo szkodliwym, nie tylko dla zdrowia konsumentów ale także dla całej gospodarki. No i na koniec, ryża nie bądź blondynką. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mak Re: 300 kg zepsutego mięsa w hipermarkecie IP: *.lublin.mm.pl 11.08.04, 21:51 www.nik.gov.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Renegat Re: 300 kg zepsutego mięsa w hipermarkecie IP: *.lublin.mm.pl 11.08.04, 22:48 Najgorsze, ze tacy jak Ty nie moga zrozumiec, ze przkrety dotycdzace swiezosci produktow nie dotycza ttylko marketow ale calego sektora wlacznie z malymi sklepami. Tylko skala co oczywiste jest mniejsza. A co do szkodliwego wplywu na gospodarke...to wina prawa zlego a nie amrketow jako takich. Zamkniecie ich w niedziele nie sprawi, ze bedzie nam zylo sie lepiej, latwiej, ze bedziemy bardziej mysleli refleksyjnie anie nad zakupami. Moze rzeczywiscie zwiekszyc bezrobocie. Zgadzam sie, ze w kraje bogate STAC na brak handlu w niedziele. Kraje nedzy chyba jednak nie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Renegat Re: Radni LPR chcą zamknąć hipermarkety IP: *.lublin.mm.pl 12.08.04, 00:02 Taka uchwala powinna byc niezgodna z zasada rownosci wszystki podmiotow wobec prawa i zdaje sie, ze spokojnie mozna ja zaskrazyc. Natomiast jesli mamy dzien swiety swiecic, to zakaz powinien dotyczyc wszystkich, lacznie ze stacjami benzynowymi. Jest to punkt handlu detlicznego a do tego duza ich czesc nalzezy do zachodnich koncernow wiec trudno je uznac za rodzinne biznesy:) Odpowiedz Link Zgłoś
terenia.nasweter Re: Radni LPR chcą zamknąć hipermarkety 12.08.04, 20:48 Gość portalu: Renegat napisał(a): > Taka uchwala powinna byc niezgodna z zasada rownosci wszystki podmiotow wobec > prawa i zdaje sie, ze spokojnie mozna ja zaskrazyc. Natomiast jesli mamy dzien > swiety swiecic, to zakaz powinien dotyczyc wszystkich, lacznie ze stacjami > benzynowymi. Jest to punkt handlu detlicznego a do tego duza ich czesc nalzezy > do zachodnich koncernow wiec trudno je uznac za rodzinne biznesy:) Morda w kubeł ! Prawda zwycięży! "Nie dajcie sobą manipulować, nie wierzcie w wymyślone i bzdurne historie! Nie dajcie się zwariować, a prawda zwycięży, jak zwyciężała zawsze przez 69 lat mego życia i 40 lat kapłaństwa!" - zaapelował do wiernych w odpowiedzi na medialną kampanię oszczerstw ksiądz prałat Henryk J. . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Renegat Re: Radni LPR chcą zamknąć hipermarkety IP: *.lublin.mm.pl 12.08.04, 20:54 Buahaahahahahahahahahahah dobre!!!! Ten Henryk J. to jakis komik? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jestem za.... Re: Radni LPR chcą zamknąć hipermarkety IP: *.tebo.net / *.tebo.chelm.pl 19.08.04, 21:58 zamknięciem hipermaketów w niedzielę,tak jest na Zachodzie i to nic nie ma wspólnego czy jesteśmy biedni czy bogaci.Nie jestem wielbicielem L.P.R ale tu mają rację i całym sercem popieram ich inicjatywę.Trzeba skończyć Z tym "kapitałem zachodnim" bo to nic niema z tym wspólnego.Tylko,że jak to zrobić?Jedni dostawali prezenty za pomoc w uzyskaniu niezbędnych dokumentów na budowę w centrach miast a drudzy walczą z tą plagą.Czy są jakieś kraje gdzie takie sklepy funkcjonują w tak atrakcyjnych miejscach?To paranoja żeby nasi kupcy przez lata borykali się z komuną płacili podatki, kary i czort wie co jeszcze a teraz są traktowani jak ostatnia kategoria obywateli.Tylko,ze ktoś pomógł tej szarańczy z zachodu tak się urządzić u nas,czyż nie?A teraz powiedźcie mi czym się rózni koooloboracja w czasie wojny od tego co zrobili nasi decydenci na korzyść hipermarketów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ramelov Re: Radni LPR chcą zamknąć hipermarkety IP: *.leczna.dialup.inetia.pl 20.08.04, 02:34 Hipermarkety są zamknięte w niedzielę tylko w niektórych krajach zachodnich takich jak Niemcy. Tylko że z tego kraju z powodu olbrzymich kosztów pracy i przeróźnych ograniczeń powoli uciekają pracodawcy. Bajka socjalna niedługo się skończy. Polsce radziłbym naśladować raczej USA czy UK, gdzie nie ma takich śmiesznych organiczeń. Polska jest krajem na dorobku i nie stać nas na takie ograniczenia, które spowodują tylko utratę miejsc pracy i utrudnienia dla wielu ludzi ciężko pracujących przez cały tydzień. Lepiej więc przestać "wycierać sobie twarz zachodnimi krajami" i wzorować się na czołowych gospodarkach świata takich jak amerykańska czy brytyjska. Inaczej długo jeszcze nie dogonimy w rozwoju gospodarczym nawet największych maruderów zachodniej Europy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jestem za.. Re: Radni LPR chcą zamknąć hipermarkety IP: *.tebo.net / *.tebo.chelm.pl 20.08.04, 11:32 takie opowiadania są dobre dla dzieci które chodzą do szk.odstawowej bo gimnazjum już sie nieda na to nabrać a napewno nie moje poklenie.Nie handlem tworzymy bogactwo tylko produkcją koleś, proszę baerdzo niec h kapitał zachodni zrobi coś oprócz handlu i niech odda te prezenty w postaci bamków.Ale co tam już dawno temu mówiło sie z Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LPR Re: Radni LPR chcą zamknąć hipermarkety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.04, 11:53 .......mówiło się,że"wasze ulice nasze kamienice" i taki to kapitał zachodni.My w Radomiu zrobiliśmy i jeszce zrobimy większe porządki a Wy dyskutujcie dalej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Super DidżeJ Heniu Hipermarkety w centrach miast IP: *.pl / *.enterpol.pl 22.08.04, 22:55 A gdzie Ty widziales te hipermarkety w centrach miast? W Lublinie??? Odpowiedz Link Zgłoś
kaktus5 Re: Hipermarkety w centrach miast 23.08.04, 11:15 dla Ciebie Krakowskie jest centrum? byłeś gdzieś poza granicami PRLu?coś widziałeś?jeżeli byłeś to rżniesz głupa.jestem przekonany,że jest jeszcze ktoś uczciwy w tym kraju i założy odpowiednią partię,która zweryfikuje to bezprawie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klero zamknijmy na zawsze koscioly IP: *.perfektpc.lublin.pl / 212.182.94.* 02.12.04, 11:21 po co tylko w niedziele zamykac koscioly. najlepiej je wywalic w powietrze, albo otworzyc w nich super centra rozrywki i sklepy. tylko czekam az ktorys zbankrutuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek ja sie podpisze IP: *.inet.biz.pl / 195.116.149.* 02.12.04, 11:55 zamknac koscioly w niedziele!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: racja Re: Radni LPR chcą zamknąć hipermarkety IP: *.lublin.mm.pl 20.12.04, 23:11 I mają rację. Zobaczcie jak ludzi pogłupieli przed świętami, co dzieje się w hipermarketach. Samo to jest wystarczającym powodem, by zamknąć hipermarkety, nie tylko w niedzielę, ale całkowicie. Precz z hipermarketami. Odpowiedz Link Zgłoś
shawman Re: Radni LPR chcą zamknąć hipermarkety 20.12.04, 23:26 A to hipermarkety zmuszają ludzi, żeby do nich przychodzili? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinio Re: Radni LPR chcą zamknąć hipermarkety IP: *.no / *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.04, 12:52 ja Odpowiedz Link Zgłoś
4gwiazdki Re: Radni LPR chcą zamknąć hipermarkety 21.12.04, 17:01 Znowu bzdurne urojenia członków LPRu?Czyżby w Lublinienie było ważniejszych spraw do zalatwienia? Aktualnie,z tego co obserwuję,dla LPRu najwazniejsze sprawy to:szopka,podwyzki dla prezydenta,usadzanie własnych d...na komunalnych stanowiskach no i te nieszczęsne hipermarkety.Pozostały jeszcze miejskie darowizny dla koscioła. Proponuję,aby radni ktorzy jeździli do Windsor (Ont.)zamiast niepotrzebnych wycieczek po prowincji - przespacerowali sie wniedzielędo hipermarketow.Tu są wszystkie sklepy otwarte w niedzielę. Dla informacji podaję,że w drugi dzień Bożego Narodzenia,tutejsze hipermarkety będą CZYNNE!I w dodatku będą wielkie obniżki cen! A kto ma być w kościele,to i tak pójdzie. Ale mamy radnych.Nie ma co. Odpowiedz Link Zgłoś
shawman Re: Radni LPR chcą zamknąć hipermarkety 21.12.04, 17:18 Niee, chyba nie. To jakiś forumowicz nagle odkrył w sobie wolę wsparcia tego utrąconego już projektu. Odpowiedz Link Zgłoś