Dodaj do ulubionych

Studia na polibudzie

23.04.14, 00:33
Jestem tegoroczną maturzystką (biol-chem) i zastanawiam się nad wyborem studiów. UM w moim przypadku odpada, bo na lekarza się nie nadam a cala reszta do mnie nie przemawia. Najbardziej interesuje mnie Politechnika Lubelska : inżynieria produkcji (na wydziale mechanicznym) albo biomedyczna. Ewentualnie biorę pod uwagę zip na UP ale przyznam szczerze, niechętnie...
Chciałabym dowiedzieć się czegoś o tych kierunkach. Co lepsze? Jakie są perspektywy po studiach? I czy w ogóle warto?
Idę trochę w ciemno, ciężko było mi znaleźć jakikolwiek kierunek i tylko te mnie zainteresowaly.
Obserwuj wątek
    • Gość: nauczyciel akademi Re: Studia na polibudzie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 23.04.14, 17:44
      Zależy czego oczekujesz po studiach,jeśli pracy to jednak największe szanse po medycynie,na politechnice najwieksze szanse są po wydziale Budownictwa,potem po inzynierii Srodowiska,pozostałe kierunki tak jak na innych uczelniach rpodukują bezrobotnych.Mało wiem,ale słyszałem,że spore szanse na pracę są po weterynarii,inzynieria biomedyczna,może i interesująća,ale w systemie brak jest pieniędzy więć z pracą nie najlepiej.
      • Gość: jasnowic Re: Studia na polibudzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.14, 18:06

Ty, drogi nauczycielu, na pewno jesteś po studiach technicznych:)
        • Gość: nauczyciel Re: Studia na polibudzie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 25.04.14, 20:32
          akurat nie po UMCS
          • Gość: jasnowic Re: Studia na polibudzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.14, 10:06

Najwidoczniej wiec opusciles wyklady na temat spacji i interpunkcji:)
            Piszesz "technicznie".
            • Gość: nauczyciej Re: Studia na polibudzie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 26.04.14, 22:41

Jesteś żle wychowany a na to i studia nie pomogą
              • Gość: jasnowic Re: Studia na polibudzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.14, 08:48

Idziesz przez forum kulejac stylistycznie. Powinienes przyjac zyczliwy krytycyzm
                lub oddac dyplom. Uczelnia powinna sie wtydzic, ze wypuszcza w swiat takich
                ignorantow. I ty masz czelnosc radzic przyszlym absolwentom? Z takim pisaniem:)
                Wszystko tak robisz? Masz prawo jazdy?
      • klazia Re: Studia na polibudzie 23.04.14, 18:18
        Medycyna (weterynaria również) to jak wspominałam nie są niestety kierunki dla mnie.
    • Gość: Szarlotka Re: Studia na polibudzie IP: *.futuroexito.pl 23.04.14, 18:06
      Koniecznie musi być Lublin?
      Przyszłościowe, ale i wymagające, są np. studia na politechnice w Warszawie czy Krakowie albo na AGH- technologia chemiczna (w stolicy nawet są na tym kierunku zajęcia wyrównujące z matematyki).
      • klazia Re: Studia na polibudzie 23.04.14, 18:26
        Niestety, chwilowo w grę wchodzi tylko Lublin ale dziękuję, dobrze wiedzieć :)
    • Gość: maxx Re: Studia na polibudzie? PL? Po co, na co??? IP: 173.233.204.* 23.04.14, 20:17
      A moze Analityka Medyczna? W wielu krajach poszukuja ludzi o tym wyksztalceniu
      (a nawet chetniej jezeli dana osoba ma takze jakiekolwiek doswidczenie praktyczne).
    • Gość: rodzynek Re: Studia na polibudzie IP: *.gtnet.net.pl 24.04.14, 14:16
      Zastanów się nad mechaniką i budową maszyn :) Ja jestem po biol-chemie i właśnie to studiuje na Politechnice.
    • Gość: Magister Re: Studia na polibudzie IP: *.ip.netia.com.pl 21.06.14, 12:32
      Wszędzie trzeba się uczyć
      • dociek Re: Studia na polibudzie 21.06.14, 14:54
        Teoretycznie trzeba... Praktycznie - niewiele, zwłaszcza na kierunkach bardziej ogólnych, czy uniwersyteckich, tzw. "edukacja dla bezrobocia".

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka