Dodaj do ulubionych

Rezerwowy urzędnik

23.08.04, 23:09
To skandal, żeby pan Tomasz nie miał na czym siedzieć! Proponuje zorganizować
zrzutkę na biurko dla pana Tomasza. Widziałem w Leclercu biurka już za 100
złotych. A ta wojewódzka menda to już chyba serca nie ma! Zatrudnia człowieka
i nie ma gdzie go posadzić! Gdzie ta gościnność?!
Obserwuj wątek
    • mali_bu Re: Rezerwowy urzędnik 23.08.04, 23:14
      A tak na marginesie, to ten artykuł powinien zostać nagrodzony!
      W piękny, ironiczny sposób opisano beztroskie i totalnie nieciekawe życie w
      pracy tego człowieka.
      Odnieść można wrażenie, że facet siedzi tam codziennie za karę.
    • Gość: wojewóda Re: Rezerwowy urzędnik IP: *.marsoft.com.pl / 213.17.178.* 24.08.04, 09:02
      skoro cały czas czyta i przegląda internet z nudów oraz nie ma nic do roboty -
      to po co został zatrudniony? Znowu URZĘDASY partyjni marnotrawią pieniądze
      podatników na fikcyjne niepotrzebne etaty !!!! Wstyd - przez tak rozbudowaną
      administracje i ludzi niekompetentnych mamy kraj -
      biedny,łapowników,bezrobotnych. DO ROBOTY a nie siedzieć i nic nie robić.Sądzę
      że śmiało można zlikwidować 30% eteatów w urzędach i jeszcze znajdziemy osoby
      które przychodzą tylko podpisać listę i posiedzieć. SZKODA słów ...... tylko
      zabójcza zaraza partyjna pomoże!!!!!!!
    • Gość: Mateusz Re: Rezerwowy urzędnik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.04, 09:08
      Nie dziwię się, że dzieją się takie rzeczy, jeśli lewica dalej popiera p.
      Rękasa. Przecież straciliby swoje intratne stołki. Niech dziennikarze przyjrzą
      się, gdzie są zatrudnieni działacze lewicy będący jednocześnie radnymi sejmiku
      wojewódzkiego.
    • Gość: BUFON Re: Rezerwowy urzędnik IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.04, 09:53
      No tak, widzę że jednak urzędnikom niezbędne jest biurko i dobry komputer
      ktorego nawiasem moowiac nie potrafia obsluzyc. Moze trzeba przestac zatrudniac
      osoby , ktore nie maja zielonego pojecia o jakiejkolwiek pracy - wydaje mi sie
      ze do skutecznego dzialania na takim polu to wystarczy poprostu tel. kom. i no
      i umiejetnosci organizacyjne. Tutaj wcale nie chodzilo o biurko dla tego Pana
      ale o ciepłą posadkę za nasze pieniądze.
    • Gość: dokturek Czy jest w Lublinie praca bez znajomości? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.04, 12:11
      Dobra praca jest przywilejem a w Lublinie zatrudnienie zależy od tego czy się
      zna kogoś na stanowisku. Widzę to na podstawie lektury lubelskiej prasy. Nie ma
      tygodnia żeby któraś z gazet ukazujących się w Lublinie nie opisała kogoś kto
      dostał pracę po tak zwanej znajomości. Rozumiem intencje tych pism gdyż wiem,
      że trzeba walczyć z patologią, jaką jest załatwianie posadek kolesiom,
      jednocześnie jednak jestem tym wszytkim przerażony a przeraża mnie skala
      zjawiska ukazanego przez prasę. W jaki sposób dostać dobrą pracę w Lublinie bez
      znajomości? Czy jest to w ogóle możliwe? Chciałbym wiedzieć, że w moim mieście
      można otrzymać dobre zatrudnienie bez układów w lokalnym światku
      politycznourzędniczobiznesowym. Jestem bezrobotnym doktorem nauk
      humanistycznych w zakresie historii i chętnie przyjmę propozycję dobrej pracy
      bez znajomości. Obym tylko nie okazał się naiwny w oczekiwaniu aż ktoś się do
      mnie zgłosi po przeczytaniu tej opinii. Jeśli jednak ktoś chciałby mi
      udowodnić, że można otrzymać zatrudnienie na etat bez tzw. układów niech mnie
      zatrudni a na pewno się nie zawiedzie. Moj adres mailowy jest taki jak mój nick
      a po małpie pisze się poczta.fm.
      • Gość: też bez pracy Re: Czy jest w Lublinie praca bez znajomości? IP: *.lublin.mm.pl 24.08.04, 12:22
        Panie doktorze (bez aluzji).Aby w Lublinie otrzymać jakąkolwiek pracę czyli tzw
        nicnierobienie,należy ukończyć KUL.A zupełnie wspaniale by było,gdybyś ukończył
        teologię.Wówczas miałbyś możliwośc pracy jako specjalista kadr w lubelskiej
        elektrociepłowni.
        Gdybyś w dodatku był w LPR,Samoobronie lub też (przede wszystkim) w PiR -
        wówczas miałbyś szansę pracować w lubelskich wodociągach.W najgorszym układzie
        w szkole jako katecheta.Nawet policjant.
        A tak szanowny panie doktorze prawdopodobnie skończyłeś uczelnię świecką,więc
        wypada ci pozazdrościć kolegom po KULu
    • Gość: kyzcarp zrogerzrg Re: Rezerwowy urzędnik IP: 212.182.119.* 24.08.04, 12:24
      Grzesiu, grzeiu, Ty się chyba doigrasz.
      Chyba trzeba Ci przypomnieć parę spraw sprzed lat.
      michnikowcu, jeśli jesteś ok ze wszechmiar, to powiedz kogo popierasz.
      Dla mnie jesteś KOSZERNY GRZESIU
    • Gość: Viki Przecież Rękasa popiera tylko SLD i SDPL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.04, 13:21
      Huszcza pompuje do raju podatkowego

Ludzie byłego skarbnika SdRP Wiesława Huszczy przepompowują wyłudzone miliony
      do rajów podatkowych. Firma, pod której adresem zarejestrowali spółkę na
      Cyprze, wynajęła w Warszawie biuro od znajomego Huszczy -
      pisze "Rzeczpospolita".

Wiesław Huszcza, skarbnik SdRP i PZPR, pod koniec lat 90. wyciągnął - według
      szacunków prokuratury - około 45 mln zł z Mennicy Państwowej i firmy SPHW.
      Historię kilkudziesięciu transakcji ze spółką Huszczy badają dziś dwie
      prokuratury - podaje dziennik.

W tym tygodniu wyszło na jaw, że kiedy prokuratura szukała wyprowadzonych przez
      spółkę Huszczy pieniędzy, jego wspólnicy przez łańcuszek spółek przelali 3,57
      mln zł na konto cypryjskiej spółki M&D Art Investment Ltd. Za jej prezesa
      podawał się Sławomir Ambroż, najbliższy współpracownik Huszczy. M&D
      zarejestrowano na Cyprze w kancelarii prawnej Loukisa Papaphilippou, znanego
      adwokata, współwłaściciela stacji telewizyjnej na wyspie -
      informuje "Rzeczpospolita".

Papaphilippou, konsul honorowy Polski na Cyprze, zna i lubi Polaków. Jego
      kancelaria ma filię w Warszawie, w kamienicy przy pl. Dąbrowskiego 1. To
      budynek który do niedawna należał do spółki Stanisława Tołwińskiego, znajomego
      Huszczy - w latach 90. spółki Huszczy i Tołwińskiego były udziałowcami firmy
      Euro-Tour, finansowanej prawdopodobnie z kasy PZPR - czytamy w dzienniku.

Stanisław Tołwiński jest byłym prezesem Polskiego Związku Żeglarskiego,
      udziałowcem kilku spółek i firmy ochroniarskiej. W latach 80. założył spółkę
      Interster, którą okrzyknięto symbolem uwłaszczonej nomenklatury: Interster był
      spółką joint venture; zanim uchwalono ustawę o joint ventures korzystał z
      preferencyjnych pożyczek z Komitetu ds. Młodzieży i Kultury Fizycznej, którym
      kierował Aleksander Kwaśniewski. Ze spółką związani byli b. szef GUC Ireneusz
      Sekuła i łódzki działacz SLD Andrzej Pęczak - podaje gazeta. (PAP)
    • Gość: k. Może Rękas ustapi miejsca? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.04, 13:23
      Huszcza pompuje do raju podatkowego

Ludzie byłego skarbnika SdRP Wiesława Huszczy przepompowują wyłudzone miliony
      do rajów podatkowych. Firma, pod której adresem zarejestrowali spółkę na
      Cyprze, wynajęła w Warszawie biuro od znajomego Huszczy -
      pisze "Rzeczpospolita".

Wiesław Huszcza, skarbnik SdRP i PZPR, pod koniec lat 90. wyciągnął - według
      szacunków prokuratury - około 45 mln zł z Mennicy Państwowej i firmy SPHW.
      Historię kilkudziesięciu transakcji ze spółką Huszczy badają dziś dwie
      prokuratury - podaje dziennik.

W tym tygodniu wyszło na jaw, że kiedy prokuratura szukała wyprowadzonych przez
      spółkę Huszczy pieniędzy, jego wspólnicy przez łańcuszek spółek przelali 3,57
      mln zł na konto cypryjskiej spółki M&D Art Investment Ltd. Za jej prezesa
      podawał się Sławomir Ambroż, najbliższy współpracownik Huszczy. M&D
      zarejestrowano na Cyprze w kancelarii prawnej Loukisa Papaphilippou, znanego
      adwokata, współwłaściciela stacji telewizyjnej na wyspie -
      informuje "Rzeczpospolita".

Papaphilippou, konsul honorowy Polski na Cyprze, zna i lubi Polaków. Jego
      kancelaria ma filię w Warszawie, w kamienicy przy pl. Dąbrowskiego 1. To
      budynek który do niedawna należał do spółki Stanisława Tołwińskiego, znajomego
      Huszczy - w latach 90. spółki Huszczy i Tołwińskiego były udziałowcami firmy
      Euro-Tour, finansowanej prawdopodobnie z kasy PZPR - czytamy w dzienniku.

Stanisław Tołwiński jest byłym prezesem Polskiego Związku Żeglarskiego,
      udziałowcem kilku spółek i firmy ochroniarskiej. W latach 80. założył spółkę
      Interster, którą okrzyknięto symbolem uwłaszczonej nomenklatury: Interster był
      spółką joint venture; zanim uchwalono ustawę o joint ventures korzystał z
      preferencyjnych pożyczek z Komitetu ds. Młodzieży i Kultury Fizycznej, którym
      kierował Aleksander Kwaśniewski. Ze spółką związani byli b. szef GUC Ireneusz
      Sekuła i łódzki działacz SLD Andrzej Pęczak - podaje gazeta. (PAP)
    • Gość: macher Re: Rezerwowy urzędnik IP: *.proxy.pascal.pl 24.08.04, 15:44
      Witam wszystkich

Artykuł obrazuje skale patologii panującej w Lublinie. Tak było w tym mieście
      od lat i jak widać nic się nie zmieniło. Najbardziej deprymujące jest to, że
      wartość człowieka oceniana jest poprzez to kogo zna a nie poprzez to co
      naprawdę sobą prezentuje i kim jest. Poprzez takie działania to miasto podobnie
      jak cały region zapada się w gnuśności pod ciężarem własnego smrodka. Nie da
      się bowiem rozwijać bez dobrych i kompetentnych ludzi na odpowiedzialnych
      stanowiskach. A jak widać kompetencje są ostatnim argumentem branym pod uwagę
      przy zatrudnianiu kogokolwiek.

Cóż mogę powiedzieć tym zdesperowanym co nie mogą nigdzie znaleźć zatrudnienia
      a mimo wszystko wierzą że są dobrzy, chyba najrozsądniej będzie wyjechać tam
      gdzie skala tej patologii jest mniejsza. A powiem jeszcze, że taki numer jest
      możliwy. Skończyłem studia w Lublinie i przez jakiś czas usiłowałem przebić się
      przez niemożliwe do przebicia układy w końcu dałem sobie spokój i opuściłem ten
      smrodliwy rejon. Mimo iż zostawiłem wszystkich przyjaciół powiem wam że warto
      było. Mam dobrą robotę i dobre perspektywy rozwoju zawodowego, moi lubelscy
      znajomi pomimo rożnych układów które mają lub nie, nie mają takiego tempa
      rozwoju. Wiec ci „odrzuceni” nie załamujcie się tylko poszukajcie swojego
      miejsca tam gdzie jest normalnie a na odchodnym możecie rzucić swoim niedoszłym
      pracodawcom „sr.... was pies” i niech się kiszą w swoim smrodku.

Trzymam kciuki za wszystkich uczciwych i nie dajcie się.

PS. Cholernie mi wstyd że rzecznik prasowy marszałka nosi podobne do mojego
      nazwisko.

• Gość: a co wy ludzie wiecie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.04, 16:50
      gazety maja to do siebie ze nie opisuja wszystkiego, otoz znam pana tomasza
      osobiscie i coz moge powiedziec... ponad 25 lat w taekwon-do, ponad 12 lat
      prowadzenia MKS-u w Lubartowie (klub sportowy ktorego jest prezesem). facet zna
      sie na rzeczy, ma wielkie doswiadczenie, i calkiem dobrze umie obsługiwac
      komputer- informacja dla Sz.P BUFONA. Powinniscie sie cieszyc ze w urzedzie
      jest tak kompetentny czlowiek, który zna wszystkie procedury prawne itp. od
      podszewki. a ze nie ma biurka... no to co. i pewnie nikt z szanownych
      reporterów GW nie napisal ze z tego powodu zabiera do domu robote- na weekendy-
      kogo dzis stac na takie poswiecenie? no i co?!?
      • Gość: lubartowiak Re: co wy ludzie wiecie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.04, 18:02
        Poki co prezesem MKS w Lubartowie jest Pan Radoslaw Szumiec.
        • Gość: a Re: co wy ludzie wiecie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.04, 23:48
          prosze Szanownego Pana mowa o Młodzieżowym Klubie Sportowym "Lubartów"-
          organizatorze turnieju "Siłacze 2004" z Mariuszem Pudzianowskim, a nie o
          Miejskim Klubie Sportowym "Lewart" Lubartów
          • Gość: a Re: co wy ludzie wiecie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.04, 23:50
            a ja przepraszam za niescisłosc
    • Gość: lubelak Re: Rezerwowy urzędnik IP: *.in-addr.btopenworld.com 24.08.04, 17:33
      nic nowego jesli chodzi o Rekasa i jego kolegow,najpierw zatrudnia
      kryminalistow,potem zatrudnia zeby wycofano pozew,a teraz zatrudnia nieroba
      trakiego jak on sam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka