marxx 31.10.06, 03:59 Jak tam , juz ktos sie bawil w ten weekend , czy moze na znak protestu przed swietowaniem poganskich rytualow ktos zdarzyl sie juz podpalic ? :) Ja zaliczylem w ta sobote impreze ze z Gdanskiem70 nawet....Rewelaka m Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aniabuzuk Re: Halloween 2006 31.10.06, 05:32 Bawilam sie przez ostatnie dwa lata. Kostium mialam jak sie patrzy. W tym roku nikt nie robil imprezy, wiec sie nie bawilam i jakos specjalnie mnie to nie zmartwilo. Ot, "swieto" dobre dla dzieci i tyle. Tylko dentysci sie ciesza z powodu tych wszystkich bajgli oblepiajacych zeby. Odpowiedz Link
gdansk70 Re: Halloween 2006 31.10.06, 17:33 "dobre dla dzieci i tyle" ha, ha ,ha Marxx wrzuc pare fotek na bloga bo nie bede ludziom tlumaczyl , no wiesz czego... Odpowiedz Link
aniabuzuk Re: Halloween 2006 31.10.06, 17:54 Chetnie popatrze na fotki. Zdania i tak nie zmienie - Halloween jest dla dzieci. Moze sie myle, ale kto inny niz rodzice dzieci ustawia przed domami pajaki, czaszki, dynie i oplata pajeczyna? Swieto zostalo tak skomercjalizowane, ze wszyscy chca na nim zarobic, totez to juz nie tylko "trick or treat" dla malolatow, ale cala machina z kostiumami, wypozyczalniami, gadzetami, paradami itp. Nie przeszkadzaja mi dekoracje ani dzieciaki przychodzace po cukierki. Ale serca do tego swieta nie mam i tyle. Odpowiedz Link
evek Re: Halloween 2006 31.10.06, 18:44 ja tez jakos nie przepadam. na te wszystkie dekoracje nie zwracam uwagi i sie przyzwyczailam, to juz mnie tak nie dziwia. a biegajace za cukierkami dzieci mnie wkurzaja! co do zabawy weekendowo-halloween'owej, to ja akurat nie z okazji Halloween ale bawilam sie dobrze na 96 pietrze Hancocka ;O) tylko zdjec nie mam :O| Odpowiedz Link
marxx Re: Halloween 2006 01.11.06, 01:41 Pod fabryka MasterFoods czyli popularnych M&Ms , ustawila sie ok 60osobowa kolejka krwiozerczych dzieciakow z doroslymi, czekajacych na latwy lup Łot e kantrry !? m Odpowiedz Link
tradycja1 Re: Halloween 2006 01.11.06, 03:08 U mnie tez przeszla fala pazernych rekinow slodkosci. Nie lubie Halloween, dobrze ze juz prawie po. Odpowiedz Link
marxx Re: Halloween 2006 01.11.06, 08:34 Ale ja sadze ze trzeba podchodzic do tego po dobroci, bez nerw i zbednych emocji, po prostu kolejna amerykanska niegrozna impreza skierowana do dzieci i do sprzedawcow w sklepach (juz od jutra totalne obnizki ! jeeeee!) My chrzescijanie za to mamy swoje wlasne poganskie swieta i byle amerykanskiego gie nie bedziemy na sile wprowadzac do naszego kalendarza!!! A cooo! Howgh ! Jak powiedzial pierwszy odkrywca Ameryki Jan z Kolna Wasz Metatron Odpowiedz Link