Dodaj do ulubionych

Contbus- Firma działa w brew polskiemu prawu

27.06.14, 08:44
CONTBUS nie zabierając na pokład osoby z psem przewodnikiem złamała Polskie Prawo.
Contbus już dziś z urzędu powinna mieć cofniętą licencję, a właściciel zakaz prowadzenia działalności transportowej przez okres 5 lat.

CONTBUS - Nie !! dziękuję. BOJKOTUJE
Obserwuj wątek
    • qqbek Ty wierzysz, że coś im zrobią? 27.06.14, 09:34
      Powiem tyle - zrobią im tyle, ile zrobili kilka lat temu gdy nie chcieli urealnić rozkładów jazdy i przestać nagminnie łamać przepisy (zapisane w rozkładzie 2:30 do Warszawy).
      Wtedy też było sporo na temat "łamania", "cofania", "zakazu".

Buraczana firma do wożenia buraków i biednych studentów... a, że czasem trafi im się normalny klient, który do tego ma czelność wymagać od nich przestrzegania prawa - to ryzyko chyba wkalkulowali w koszta prowadzenia działalności.
    • kainel.kemezrp pania z pieskiem czy bez pieska 27.06.14, 10:00
      bida niepełnosprawna...
      ojejejejejejejej
      jak mi jej szkoda
      normalnie chlip chlip
      prawie tak jak tej kobity co to jej ta firma nie wzieła ze względu na osobisty odór
      • qqbek Uczulonyś Przemku... 27.06.14, 10:02
        ...na psy, czy na przestrzeganie prawa?
        • kainel.kemezrp na brak rozumu Kubo 27.06.14, 10:04
          wysypka mi się robi kiedy czytam pierdoły
          • qqbek Re: na brak rozumu Kubo 27.06.14, 10:09
            kainel.kemezrp napisał:

> wysypka mi się robi kiedy czytam pierdoły

Mógłbyś uszczegółowić?
            Contbus leje na obowiązujące w tym kraju prawo (nie pierwszy i zapewne nie ostatni raz) - czy to taka pierdoła?
            • kainel.kemezrp chcesz się pokłócić ok 27.06.14, 10:18
              jakoś tak mam że uwielbiam pasjami egzaltowane ślepe panienki z psami które przyjechały (ciekawe czym) wygłosić wykład o tym jakie to są upośledzone i jakże to im bidom żle i tak dalej
              ...
              najbardziej to lubię je za to że w ramach dość tandetnej reklamy śmiało i bez żenady wzywają one policję by się wyzalić jak to im biednym ślepym i niezauważanym źle
              następnie znajdują one kupę czasu choć strasznie się spieszyły by pomęczyć zwierzew ciasnym i nieprzystosowanym do przewozu zwierząt busie...
              znajduja tę kupę czasu byu sie wyzalać dizenikarzo - zupełnie przypadkiem będzącym wtedy w okolicy dworca busów razem z kumplami z innych lokalnych redakcji
              ...
              w ogóle serce mi rośnie jak ślepe egzaltowane paniusie domagaja się by mogły zgodnie ze swoim świętym prawem polskim meczyć przez trzy godziny zwierzę które i tak już podle wykorzystują - ślepe paniusie są takie milusie...
              ...
              ok a teraz Kubo możemy się brać za łby
              z tym że ja pójdę chyba skosić trawnik
              Końbus z tobą
              • kainel.kemezrp Miłość psa jest ślepa 27.06.14, 10:30
                Kubo zawiodłeś mnie - gdzie twój jad i twój gniew ...
                kiedy nie dajesz czadu jak mamy się kłócić co?
                ...
              • qqbek Re: chcesz się pokłócić ok 27.06.14, 10:35
                Końbus z tobą Przemku.
                A uragajace cywilizacji warunki przejazdu końbusem to zapewne też zasługa 'ślepej paniusi'?
                Czy jednak chciwości właściciela.
                Tak przy okazji 'paniusia' mogła nie mieć po prostu alternatywy dla busa- przez remont mostu srednicowego tylko 2 pociągi na dobę dojeżdżają do Centralnej.
                • kainel.kemezrp a jednak ;-) 27.06.14, 11:10
                  aj waj jak to powiadają
                  mac.gov.pl/files/styles/width737/public/petla_justyna_kucinska.jpg?itok=xlmfMcWN
                  nie ma to jak stanąć w obronie paniusi wydłubującej oczka ślepym młodym kotkom żeby nie miały lepiej niż ona...
                  ...
                  Kubo jesteś doskonale odmóżdżonym lemingiem jednakowoż ;-)
                  pzdr
                  • kainel.kemezrp popatrzmy w oczy temu psu 27.06.14, 11:18
                    szczęście w psich oczach to taka piękna rzecz...

a może pies to rzecz?
                    ...
                    aj waj Kubo aj waj
                    lemingów raj
                    • Gość: of Re: popatrzmy w oczy temu psu IP: 212.182.31.* 27.06.14, 11:36
                      Może skończ z tymi nalewkami (degustacja???), bo się pogarsza....

Do tego zostałeś ekspertem od szczęścia w psich oczach i na pewno wyłożysz lemingom urbi et orbi... kiedy pies jest szcześliwy...
                  • qqbek Przemku. 27.06.14, 11:35
                    Trawnik, w tej chwili - już pewnie wysechł po wczorajszym!
                    Albo walnij trochę nalewki na rozluźnienie.
                    O czym ty do mnie rozmawiasz? O jakich dręczonych kotach?

A do tego "odmóżdżony doskonale leming"?
                    E - zbyt wysokie masz o mnie mniemanie. W niczym nie jestem doskonały i bardzo to sobie cenię :)
                    • Gość: kotek Re: Przemku. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.14, 19:38
                      z tymi kotkami to pojechaleś.
                      Nalewki ciut za mocne pewnie były.
                      • kainel.kemezrp wcale nie pojechjałem 28.06.14, 16:08
                        zerknij sobie do GwL jakiś kolegą w kalectwie tej pindy którą się tak tu wzruszają niektórzy
                        21 letni pijany kaleka z Chełma nalał kotu do gardła płynu do kibli
                        zrobił to bo mu się tak podobało
                        czyli dokładnie taką samą miał motywację jak pinda od męczenia labradora
                        ...
                        to chyba oczywiste że żadne z nich ani przez chwilę nie pomyślało o potrzebach czy odczuciach zwierzęcia...
                        de facto to taki sam typ człowieka i jedno i drugie
                        ...
                        w redakcjach takiej podniety dostają kiedy ślepa chce męczyć psa
                        że odnoszę wrażenie że o meczeniu kota równiez piszą jedynie po to by takie bydlęctwo popularyzować
          • Gość: MaxX Re: na brak rozumu ? IP: 173.233.219.* 27.06.14, 20:45
            "Pierdoly" to osobnik Leniak zazwyczaj na tym forum wypisuje !!!
            • Gość: 2xxx Re: na brak rozumu ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.14, 20:54
              Leniak ma rację!!!. Pies przewodnik, to nie jest jakaś mała maskotka. To jest duży pies i potrzebuje miejsca! To nie człowiek że złoży się -w busie jak scyzoryk!!!.
              • kainel.kemezrp mam rację - ale dla lemninga nie racja a emocja 28.06.14, 16:02
                bidna ślepa celelebrytka - wzruszy tego czy owego leminga
                ale żaden nie zwróci uwagi że to co próbowała zrobić temu psu to
                Ślepe okrucieństwo
                tak bowiem należy nazwać próbę upchnięcia 40 kg psa - to duży labrador w busie gdzie to zwierzę miałoby się męczyć przez 3 godziny
                TO ŚLEPE OKRUCIEŃSTWO DO KTÓREGO JEDYNIE KALEKA JEST ZDOLNY
                oczywiście kiedy piszę o kalectwie to nie mam na myśli tego że ten potwór w ludzkiej skórze nie ma wzroku
                jej kalectwem jest całkowity brak serca czy szacunku do zwierzęcia które wykorzystuje
                ...
                to jest doskonały przykład który pokazuje ze nie każdy niewidomy powinien mieć psa przewodnika - powinno się badać czy dana osoba nie cechuje się skrajnym okrucieństwem wobec zwierzęcia...
                ...
                niestety bywa jak widać ze zwierzę trafia w ręce potwora
                a są tacy którzy dla których niepełnosprawność całkowicie uzasadnia i tłumaczy bycie ślepo okrutnym
                ja do nich jednak jak widać nie należę
                i nie wzruszam się "biedną" okrutną kaleką która żegluje sobie jachtami bryluje w TV i czesze kasę na odczytach jaka to łona bidna
                dla mnie jest ona potworem bez sumienia
                tak to widzę
                • Gość: menel lubelski Kto ma rację ten stawia kolacje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.14, 16:36
                  Absolutnie sie, qrva, zgadzam z tym na gorze.
                • wampir-wampir Re: mam rację - ale dla lemninga nie racja a emoc 28.06.14, 20:58
                  kainel.kemezrp napisał:

> to jest doskonały przykład który pokazuje ze nie każdy niewidomy powinien mieć
                  > psa przewodnika - powinno się badać czy dana osoba nie cechuje się skrajnym okr
                  > ucieństwem wobec zwierzęcia...
                  > ...
                  > niestety bywa jak widać ze zwierzę trafia w ręce potwora
                  > a są tacy którzy dla których niepełnosprawność całkowicie uzasadnia i tłumaczy
                  > bycie ślepo okrutnym

Bada się, bada. I tryb życia oraz cechy człowieka, do którego pies przewodnik ma trafić i cechy psa, i dogrywa się jedno z drugim w trakcie specjalnych wspólnych szkoleń. Oczywiście może się zdarzyć, że i to sito okaże się dziurawe i zwierzę ucierpi, ale na szczęście nic nie jest dane raz na zawsze, a każde cierpienie można przerwać.

> ja do nich jednak jak widać nie należę

Jestem o tym przekonany, dlatego z niecierpliwością czekam na efekty Twojego zgłoszenia stosownym organom faktu, a raczej faktów znęcania się przez ową celebrytkę nad tym labradorem. Nie wątpię, że przeszukując net w poszukiwaniu informacji o niej, natknąłeś się na ich opisy.

> i nie wzruszam się "biedną" okrutną kaleką która żegluje sobie jachtami bryluje
                  > w TV i czesze kasę na odczytach jaka to łona bidna
                  > dla mnie jest ona potworem bez sumienia
                  > tak to widzę

Tym bardziej jestem pewien, że zareagowałeś tak, jak powinieneś, tak jak już wiele razy, gdy widziałeś czyjąś krzywdę i tak jak wtedy opiszesz nam to na forum.
                  • kainel.kemezrp tomciu kochany... 29.06.14, 19:20
                    nic cię nie uratuje - skoro musisz się sku...ć publicznie
                    czyń to
                    ...
                    zapewne gdybym widział tę pindę upychająca psa w busie zadzwoniłbym na policję by zapobiegła okrutnemu traktowaniu zwierzęcia
                    mnie jednak tam nie było - byli za to twoi gazetowi idole
          • tajnos.agentos Re: na brak rozumu Kubo 29.06.14, 23:01
            kainel.kemezrp napisał:

> wysypka mi się robi kiedy czytam pierdoły

Przemciu, gdy ja czytam Twoje pierdoły, żadna wysypka mi się nie robi, nawet śmiać mi się już z tego nie chce, bo jesteś po prostu nudny jak flaki z olejem. Współczuję Ci jako osobie niepełnosprawnej ale niestety nic dla Ciebie nie mogę zrobić...
    • ech55 Re: Contbus- Firma działa w brew polskiemu prawu 29.06.14, 12:24
      Przyjazny transport na linii Lublin-Warszawa
      8 kwietnia 2004 r. przed Lubelskim Urzędem Wojewódzkim zaprezentowano z inicjatywy Lubelskiego Forum Organizacji Osób Niepełnosprawnych - Sejmik Wojewódzki - dwa mikrobusy, które rozpoczną regularne kursy na trasie Lublin-Warszawa-Lublin.

W ubiegłym roku Stanisław Olszak, właściciel firmy CONTBUS, zwrócił się do LFOON z prośbą o pomoc w uruchomieniu regularnej komunikacji ze stolicą, która uwzględniałaby potrzeby osób niepełnosprawnych.

Opracowano rozwiązania, które pozwalają osobom niepełnosprawnym odbywać kilkugodzinną podróż w równie komfortowych warunkach, co pozostałym pasażerom.
      W mikrobusach, w miejsce ostatniego rzędu siedzeń, zamontowany został obrotowy fotel z ruchomymi podłokietnikami znakomicie ułatwiający przemieszczenie się osoby z wózka inwalidzkiego. Fotel posiada regulowany kąt oparcia z zagłówkiem i pasami bezpieczeństwa. Ze względu na umieszczenie fotela z tyłu busa, zmieniony został system amortyzacji pojazdu z resorów na poduszki powietrzne znakomicie zwiększające komfort podróżowania po naszych drogach.

Pojazdy wyposażone są w klimatyzację i specjalne angielskie podnośniki o udźwigu 300 kg, sterowane pilotem przez kierowcę, chowane automatycznie pod nadwoziem pojazdu. Istnieje także możliwość podróżowania na wózku inwalidzkim, który stabilizowany jest do specjalnych prowadnic w podłodze, ale posiada jedynie biodrowe pasy bezpieczeństwa.

Dodatkowym atutem tej usługi transportowej jest możliwość, po uprzedniej telefonicznej rezerwacji, zabrania niepełnosprawnego pasażera bezpośrednio z domu przed odjazdem z dworca i, po przyjeździe do Warszawy, odwiezienie pod wskazany adres. Podobnie jest z drogą powrotną. Wszystko to w cenie normalnego biletu w wysokości 25 zł, który obowiązuje pozostałych 15 pasażerów. W celu zapewnienia bezpieczeństwa podróży osobom niepełnosprawnym Lubelskie Forum przeszkoliło 5 kierowców oraz właściciela firmy w zakresie technik przenoszenia, asekuracji, przejazdu wózkiem po krawężnikach, schodach oraz sposobu udzielania niezbędnej pomocy.

Na uwagę zasługuje fakt, że Firma Contbus nie korzystała z żadnych środków PFRON, samorządu i innych społecznych pieniędzy, a jedynie z własnych funduszy. Koszty dodatkowego wyposażenia pojazdów przekroczyły wartość samych busów.

Jest to pierwsza w naszym regionie, a zapewne i w Polsce, usługa skierowana do osób niepełnosprawnych na najwyższym europejskim poziomie. Stanowi wzór godny naśladowania tym bardziej, że zarówno kolej, jak i autobusowa komunikacja międzymiastowa nie posiadają taboru przystosowanego do przewozu osób niepełnosprawnych na trasie Lublin - Warszawa.

Rezerwacji można dokonać pod numerem telefonu 0 607 66 90 80.

Autor: Adam Orzeł, koordynator ds. likwidacji barier architektonicznych przy Lubelskim Forum Organizacji Osób Niepełnosprawnych - Sejmik Wojewódzki
      • kainel.kemezrp prawda niezgodna zemocjami lemingów - nieistotna 29.06.14, 19:25
        bądźmy szczerzy co znaczy prawda dla takiego wampira albo Kuby
        ch... dupa i kamieni kupa
        liczy się ich wiara w pindę lansującą swoje okrucieństwo w lokalnej gadzinówce
        a i jeszcze prywatna wojna ich kumpli z lokalna firmą
        i ch... jak to ujmują "elity"
        • Gość: of Re: prawda niezgodna zemocjami lemingów - nieisto IP: *.lublin.mm.pl 29.06.14, 19:47
          Zioła zaszkodziły czy co?

Pies jest szczęśliwy, kiedy jego pan jest szczęśliwy. I pies służy człowiekowi a nie na odwrót. Znęcanie się jest wymysłem.

Ale kiedy ktoś sobie coś ubzdura, to pieprzy jak potłuczony, o przepraszam jak ch..
          • kainel.kemezrp wyparcie - czyli leming nie przyzna że dureń jest 29.06.14, 20:58
            mechanizm psychologiczny prosty - w sumie nie ma co omawiać
            ...
            jak wygląda "szczęśliwy" pies sadysty to każdy sobie może wyobrazić albo i zoabczyć (lemingi mają deficyt wyobraźni - jak rano nie zajrzą na GwL to nie wiedzą co myślą nawet ;-))
            dla lemingów więc ten link
            ...
            w wypadku kuby Tomka czy ofa nie można mieć nadziei - wyprą bo muszą
            ich intelekty inaczej nie potrafią - zdolność do autorefleksji uległa atrofii zwyczajnie...
            ...
            ale każdy inny człowiek widząc tę fotkę link i znając sprawę o której mowa
            zobaczy dwie istoty :
            jedną inteligentną myślącą za obie dbającą o bezpieczeństwo i komfort drugiej, istotę na której bezwzględnie można polegać - godną zaufania i szacunku
            i istotę drugą: głupie egoistyczne bydle bezsensownie klapiące gębą i żerujące na innych
            czy nie tak?
            • Gość: of Re: wyparcie - czyli leming nie przyzna że dureń IP: *.lublin.mm.pl 29.06.14, 21:45
              Jak Ty się na wszystkim znasz od rozrzucania obornika po mechanizmy psychologiczne....
              takie KGW co to tańczy, śpiewa i stepuje ....

Twój mechanizm psychologiczny: wypieranie kompleksów (stąd postponowanie cudzego intelektu). Zapytaj psychologa, ale nie takiego domorosłego...
              I wracaj do budy, zamiast psa, tego na salony!
                • Gość: of Re: Sumienia mego judasz... IP: *.lublin.mm.pl 29.06.14, 22:30
                  To na początek przeleć się po swojej wiosce i zobacz ile jest jeszcze jest Azorów na metrowym łańcuchu, albo na odwrót - ile lata luzem bez nadzoru po lasach i krzakach i wp... wszystko małe co się ledwo rusza...

A z tymi trzema "strasznymi" godzinami to zwykła egzaltacja...albo dziwactwo, albo ...wybierz sobie.
                  • kainel.kemezrp taka figura zwie się sofizmatem 29.06.14, 23:10
                    biją murzynów pono w Hameryce...
                    lekkie przy tym ślepca życie...

;-)
                    • Gość: of Re: taka figura zwie się sofizmatem IP: *.lublin.mm.pl 30.06.14, 15:33
                      No właśnie Leniaczku pod nosem masz syf, a szukasz guza w Hameryce.
                      Wreszcie trafnie opisałeś swoje wywody :-))))))))))))))))
                      • kainel.kemezrp nieże ci - ciesz się... n/t 30.06.14, 20:38
    • larrykowalsky Re: Contbus- Firma działa w brew polskiemu prawu 10.07.14, 21:36
      Te ich busy są tak małe, że trudno mi sobie wyobrazić, aby tam jeszcze mógł się pies zmieścić. Fakt, faktem, że nie jest to firma o najlepszej renomie. Jakiś czas temu, mimo, że kupiłem bilet przez internet (przedpłata) kierowca sprzedał moją miejscówkę, bo nie przyszedłem 15 minut wcześniej, tylko na styk. Pazerność na każdym kroku, bo skoro bilet był zapłacony to nawet jakbym się spóźnił nie powinien sprzedawać mojego miejsca, a przynajmniej nie w miejscu mojego odjazdu.
      • Gość: gumofilc Re: Contbus- Firma działa w brew polskiemu prawu IP: *.marsoft.net 19.10.14, 16:46
        Proszę zawsze zapoznawać się z regulaminem przewożnika ,a nie czepiać się kierowcy.Nigdy nie kupił by Pan biletu przez internet gdyby Pan nie zaakceptował warunków sprzedaży.Tam pisze że należy stawić się 10 minut przed odjazdem.Nie o to chodzi,że mój syn tam pracuje, tylko o to ,że taki pasażer kupi sobie za trzy dychy i może robić wszystko co mu się podoba ,łącznie z szarpaniem dobrego imienia firmy.Póki co to busiki są pełne i wypadków nie mają, a niezadowolonym polecam PKP.Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka