15.09.14, 21:37
Witam, nie polecam przewoźnika Omega-Bus.
W sobotę dzwoniłam pod nr tel. podany na stronie firmy żeby zamówić rezerwację na kurs Katowice-Lublin w niedzielę o 16 (14.09.2014). Na początku nie mogłam się dodzwonić, jednak za chwilę przewoźnik oddzwonił. Kobieta, z którą rozmawiałam powiedziała że mają jeszcze wolne miejsca, w związku z czym dokonałam telefonicznej rezerwacji miejsca (podając swoje imię i nazwisko), usłyszałam że rezerwacja została przyjęta i że nazajutrz mam być o 16 na dworcu PKS przy określonym stanowisku.

Następnego dnia udałam się na dworzec, jednak spotkała mnie bardzo niemiła niespodzianka - mianowicie mojego nazwiska na liście nie było.
Kierowca kazał mi odejść i stanąć z boku, zaczekać. Zaczęłam się zastanawiać co się stało, poprosiłam kierowcę żeby sprawdził jeszcze raz czy może nie ma np. podobnego nazwiska, bo może pani z którą rozmawiałam źle mnie zrozumiała. Kierowca z kpiącym uśmiechem stwierdził "ale to nie moja wina". Szok - obsługa klienta fatalna, skoro zdarzyła się taka sytuacja, moim zdaniem firma powinna dołożyć starań aby ją wyjaśnić, a mnie potraktowano jak natręta. Poprosiłam kierowcę aby zadzwonił, dopytał dlaczego nie ma mnie na liście, na co usłyszałam "widzi pani, teraz jeszcze muszę przez panią dzwonić" - z wielką łaską kierowca zadzwonił i z uśmiechem stwierdził do rozmówczyni "ponoć ta pani rezerwowała miejsce" - dodam, że nie ponoć tylko rezerwowałam na co mam dowód w wykazie połączeń telefonicznych.
Stwierdzono że nie ma mnie na liście, w związku z czym kierowca poinformował mnie, że jeśli ktoś się nie stawi to on "zabierze mnie z ulicy".
Zdenerwowałam się, nazajutrz musiałam być w pracy a okazało się że przewoźnik nie dość, że nawalił, podszedł do mnie jak do natręta, który próbuje coś wymusić to jeszcze kompletnie nie zamierzał z tą sytuacją nic zrobić.

Zadzwoniłam w związku z tym sama do biura, opisałam sytuację i zadałam proste pytanie "dlaczego nie ma mnie na liście, skoro wczoraj telefonicznie przyjęli państwo moją rezerwację?".
Odpowiedź zwaliła mnie z nóg: "Jakoś wszyscy mają rezerwację, tylko nie pani" - co można odebrać w prosty sposób, po prostu uważali że kłamię. Poprosiłam, aby pani sprawdziła telefoniczne połączenia z moim numerem na dowód że rozmawiałyśmy i że robiłam rezerwację; obiecano, że sprawdzą i oddzwonią.

I faktycznie, oddzwonili do mnie za kilka minut ale nie z odpowiedzią na moje pytanie, tylko z informacją że jeśli ktoś kto rezerwował miejsce nie przyjdzie, to pojadę. Zapytałam wprost czy jest dla mnie miejsce, ale oczywiście go nie było ponieważ NIE DOKONYWAŁAM REZERWACJI. Spytałam wtedy czy sprawdzono połączenia z moim numerem tel., na co po krótkim zająknięciu usłyszałam że telefon pokazuje tylko bieżące połączenia z danego dnia.
Absurd, firma która kasuje połączenia... Dodam, że z mojej strony wygląda to jak kłamstwo wymyślone na potrzeby wyjścia obronną ręką. W poprzedniej rozmowie jakoś nie wspomniano o tym, że nie prowadzą rejestru rozmów, tylko potwierdzono że sprawdzą połączenia. Jak sprawdzili, okazało się dziwnym trafem że jednak telefon komórkowy nie zawiera takich danych.

Obsługa fatalna, kierowca z kpiącym uśmieszkiem, po zgłoszeniu problemu twierdzącym "to nie moja wina", "no widzi pani, teraz przez panią muszę jeszcze dzwonić", kobieta która odebrała mój telefon również przemawiająca tonem pełnym ironii "jakoś wszyscy mają rezerwację tylko nie pani"...
Nie wiem jak to nazwać. Na dodatek podejście do problemu skandaliczne. Potraktowano mnie jak natręta i oszusta.
Przez tą firmę nie dotarłam na miejsce, opuściłam dzień w pracy.

3 tygodnie temu była również średnio miła sytuacja z tą firmą - współlokatorka zarezerwowała sobie miejsce, po przyjściu na miejsce na 10 minut przed czasem odjazdu kierowca burczał że tak późno a po tym, jak koleżanka podała swoje nazwisko stwierdził "no mam TAKIE COŚ na liście". Chamstwo...

Dodam, że na wszystkie połączenia prowadzone z firmą ja posiadam dowód w wykazie rozmów przychodzących i wychodzących, ale niestety na to nikt nie zważał.
Obserwuj wątek
    • Gość: podrozniczka Re: OMEGA BUS IP: *.play-internet.pl 12.11.17, 18:23
      Podróżni!
      Również nie polecam tej firmy. Miałam przykrą przygodę z tą firmą (10.11.2017). Spóźniłam się minutę na odjazd busa o 14.45. Kierowca jeszcze nie odjechał. Ja miałam rezerwację, ale powiedzal mi, że skoro się spóźniłam to nie zostanę zabrana. Mimo że kierowca miał wolne miejsca!
      Jechałam na ważną rozowe kwalifikacyjną, która się nie odbyła ze względu na "twarde" zasady kierowcy.
      ZDECYDOWANIE NIE POLECAM.
    • Gość: aaa Re: OMEGA BUS IP: *.danwin1210.me 11.04.18, 00:13
      Ja nie miałem żadnych problemów pamiętam jedynie, że kiedyś kierowca nagle stanął busem na awaryjnych na jakimś przystanku i poszedł się wysikać.
      • sambolejro Re: OMEGA BUS 23.04.18, 08:36
        A co sądzicie o Contbusie?
    • Gość: Niezadowolony Re: OMEGA BUS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.18, 08:10
      Jeżdżą kiedy chcą i zatrzymują się jak chcą. Potrafią pominąć przystanki tylko dlatego, że mają 5 min opóźnienia. Nie polecam!
    • eliza.kraszynska Re: OMEGA BUS 27.11.18, 17:12
      A czy macie jakieś opinie dotyczące busów z Lublina do Holandii firmy www.prestigebus.pl/? Będę wdzieęczna za wasze opinie, a w szczególności odpoiedzi czy podróż przebiegła bezpiecznie i bez opóźnień.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka