Dodaj do ulubionych

Żołnierze z armii Izraela odwiedzili Lublin

IP: 212.182.119.* 22.09.04, 09:00
Może obraz tragedii z przed pół wieku zmieni ich agresorski stosunek do
swoich sąsiadów.
Obserwuj wątek
    • kovalikp Re: Żołnierze z armii Izraela odwiedzili Lublin 22.09.04, 10:13
      To już szczyt hipokryzji! A co oni niby robią z Palestyńczykami?
      Typowe dla żydo
    • Gość: G Re: Żołnierze z armii Izraela odwiedzili Lublin IP: 212.182.114.* 22.09.04, 10:47
      A ile oni mają na sumieniu niewinnych palestyńskich ofiar?.Takie przyjazdy
      powinny być zakazane przecież oni uczą sie nienawiści.Tak sobie myślą Niemcy
      nas mordowali to my teraz odegramy się na palestyńczykach.
      • Gość: mk Re: Żołnierze z armii Izraela odwiedzili Lublin IP: *.pkp.com.pl / *.tktelekom.pl 22.09.04, 11:24
        W konflicie palestyńsko-izraelskim obie strony godne są siebie. A w zabijaniu
        chyba jednak lepsi są Palestyńczycy. W ogóle Arabowie dają ostanio pokaz swoich
        możliwości pod tym względem. Dzisiaj zarżną następnego Bogu ducha winnego. Ale
        dokopać trzeba Żydom. Prawdaż? Byle pretekst dobry.

mk
      • Gość: Paul Re: Żołnierze z armii Izraela odwiedzili Lublin IP: *.nwrk.east.verizon.net 22.09.04, 14:33
        Kurwa, co to za bzdury w tym topicu. Zolnierze IDF to normalni ludzie. Kazdy
        Zyd obojetnie czy zolnierz, czy nauczyciel, czy lekarz ma prawo pojechac sobie
        do Polski i odwiedzic miejsca zycia, lub smierci swoich przodkow. A w
        dzisiejszych czasach zolnierz to zawod, taki sam jak mechanik samochodowy.
        Jesli ktos ma cos przeciwko polityce Izraela niech wystosuje list do ambasady,
        a nie przyczepia sie do zolnierza, ktory ma PRAWO dunie nosic swoj mundur.
        Mialem kiedys kontakt z bylym zolnierzem IDF, ktory mnie szkolil. Byl to
        bardzo trzezwo patrzacy na zycie ok 30 letni facet, z ktorym mozna bylo isc na
        piwo i do klubu. A to ze byl zolnierzem? Bo tak wybral, taka praca.
        Tyle mam do powiedzenia w tej sprawie. Uszanowanie,
        Paul
        • Gość: bangi Re: Żołnierze i ich ciezka "praca"... IP: 129.81.192.* 22.09.04, 17:41
          Czy moglbys "Paul" wyjasnic, w czym to szkolil
          cie byly zolnierz armii izraelskiej???

P.S. Jezeli uwazasz, ze "zolnierz to zawod, taki
          sam jak mechanik samochodowy" to - przykro
          mi - nie wszystko jest z toba w porzadku!
          Mechanik szkoli sie jak NAPRAWIAC,
          zolnierz jak NISZCZYC.
          Drobna roznica...
          • Gość: Paul Re: Żołnierze i ich ciezka "praca"... IP: *.nwrk.east.verizon.net 22.09.04, 17:50
            Gość portalu: bangi napisał(a):

> Czy moglbys "Paul" wyjasnic, w czym to szkolil
            > cie byly zolnierz armii izraelskiej???
            W walce wrecz.
            > P.S. Jezeli uwazasz, ze "zolnierz to zawod, taki
            > sam jak mechanik samochodowy" to - przykro
            > mi - nie wszystko jest z toba w porzadku!
            > Mechanik szkoli sie jak NAPRAWIAC,
            > zolnierz jak NISZCZYC.
            > Drobna roznica...
            Ale to jest praca. Dostajesz pensje i pracujesz. To dla ciebie jakas nowosc,
            jakies odkrycie? Bycie wojskowym od dobrych 20 lat to nie pospolite ruszenie,
            tylko zawod, tak jak hirurga, grabarza, czy smieciarza. Mylisz najwyrazniej
            humanizm z humanitaryzmem, a proza zycia. Zapewniam, wszystko jest ze mna w
            porzadku;-}.
            Paul
          • Gość: Paul Poza tym bangi....... IP: *.nwrk.east.verizon.net 22.09.04, 17:56
            .....wez cos na swoje wodoglowie i zastopuj swe ataki ja nie jestem "Paul",
            tylko Paul - tak sie nazywam, tak jest napisane w dokumentach. Tak sie
            podpisuje, bo przyslo mi zyc, gdzie zyje. Bylem za mlody zeby sobie wybrac.
            • Gość: Robbie JEDNAK ŻOŁNIERZ W IZRAELU TO NIE LEKARZ W POLSCE IP: 212.182.7.* 22.09.04, 18:26
              Odzywka Paula w znaczeniu "to praca, i to praca" nie jest przekonująca. Czy
              porównywałby też z lekarzem płatnego mordercę mówiąc: "To praca, i to praca"?
              Niech sobie obejrzy na mapie sprzed 1968 r. granice Izraela i powie, czy
              izraelskiego wojska nie ma poza tymi granicami...
              Słusznie też przypomniano mu o tym, jak się zdobywcy zachowywali wobec
              Palestyńczyków.
              Słowa ".....wez cos na swoje wodoglowie i zastopuj swe ataki" świadczą o
              poziomie tego człowieka. Podobnie jak pisownia słowa "hirurg".
              • Gość: Paul Re: JEDNAK ŻOŁNIERZ W IZRAELU TO NIE LEKARZ W POL IP: *.nwrk.east.verizon.net 22.09.04, 18:35
                Gość portalu: Robbie napisał(a):

> Odzywka Paula w znaczeniu "to praca, i to praca" nie jest przekonująca. Czy
                > porównywałby też z lekarzem płatnego mordercę mówiąc: "To praca, i to praca"?
                > Niech sobie obejrzy na mapie sprzed 1968 r. granice Izraela i powie, czy
                > izraelskiego wojska nie ma poza tymi granicami...
                A z czego to wyniklo?
                > Słusznie też przypomniano mu o tym, jak się zdobywcy zachowywali wobec
                > Palestyńczyków.
                A "palestynczycy" wobec "zdobywcow" - to juz kompletny paradox w ktory brniesz
                nawet o tym nie wiedzac;-}
                > Słowa ".....wez cos na swoje wodoglowie i zastopuj swe ataki" świadczą o
                > poziomie tego człowieka. Podobnie jak pisownia słowa "hirurg".
                Wiedzialem ze w koncu zaczniesz sie przypieprzac do mojej ortografii. Keep
                that plough down;-}. Uszanowanie,
                Paul
          • Gość: lublin nie tylko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.04, 19:12
            takze szkoli sie jak bronic. nie pisze tego zeby bronic tego pojeba Paula ale
            by ci uswiadomic ze nie tylko napadac ale przede wszystkim bronic.
            • Gość: Paul Re: nie tylko IP: *.nwrk.east.verizon.net 23.09.04, 19:31
              Gość portalu: lublin napisał(a):

> takze szkoli sie jak bronic. nie pisze tego zeby bronic tego pojeba Paula ale
              > by ci uswiadomic ze nie tylko napadac ale przede wszystkim bronic.
              Zalezy od poziomu szkolenia. Na militarnym poziomie granice obrony i ataku sie
              zacieraja. Nie pisze tego zeby cie bronic i nie oznacza to ze bedziemy brac
              razem gorace, dlugie, przyjemne prysznice;-}. Uszanowanie,
              Paul
    • Gość: . Re: Żołnierze z armii Izraela odwiedzili Lublin IP: *.si.rr.com 22.09.04, 11:36
      *A w miedzy czasie zołnierze z armii Izraela 'odwiedzili' Lublin...

---"Ehud: - Wojnę znam z opowiadań dziadków, którzy przeżyli Holocaust. Babcia
      była w obozie w Auschwitz, dziadek w warszawskim getcie. Podczas transportu do
      innego obozu wyskoczył z pociągu i uciekł, ale polscy wieśniacy złapali go i
      oddali gestapo. Trafił na Majdanek - opowiada"-
      • Gość: Robbie NIEOPOROZUMIENIE IP: 212.182.7.* 22.09.04, 14:29
        Mój przedmówca dobrze wyczuwa, że przedstawione myśli są jakoś dziwnie
        wyrażone. Może z ostrożności. Myśl główna jest zapewne taka, że dawniej Żydzi
        nie walczyli, co było błędem, a teraz walczą i to jest słuszne. (Nie pojawia
        się natomiast myśl, że może sposób, w jaki chcą spełnić swoje zadania, nie jest
        właściwy - o to nie spytała osoba przeprowadzająca wywiad.)
        Jednak mój Przedmówca chyba nie zrozumiał jednej z wypowiedzi: "---Chciałem tu
        przyjechać, żeby zrozumieć, dlaczego cały naród (polski?) tak
        postąpił. Chciałem zamknąć ten rozdział---...w Polsce? Przekopiemy groby i
        zabierzemy prochy do Izraela (do swietej ziemi) Polacy (wiesniacy) nie beda juz
        deptac i przykrywac macewy galeziami." Można zgadnąć, choć rzeczywiście całe
        sprawozdanie nie jest oczywiste, że to naród ŻYDOWSKI, tak postąpił, że nie
        walczył (ten postępek, który polega na "bezczynności", jest nieco trudno
        natychmiast dostrzec we wspomnianej wypowiedzi - stąd pewnie nieporozumienie).
        Działania natomiast polskich wieśniaków trudno oceniać, bo wiele zależy od
        okoliczności, a tych w opowieści z drugiej ręki nie opisano. Gdyby Sylwii Szewc
        bardziej zależało na obronie dobrego imienia Polaków i Polski, to zapytałaby
        swego rozmówcę, czy wie o tym, że za ukrywanie Żydów należała się w Polsce kara
        śmierci (we Francji i innych krajach nie należała się, a mimo to donoszących na
        Żydów było wielu). Obecność Żyda była więc w czasie wojny śmiertelnym
        zagrożeniem dla Polaków ze względu na zarządzenia niemieckie i to powinna
        Sylwia Szewc powiedzieć wojskowemu z Izraela.
        Inną sprawą jest to, czy można się zachwycać takimi wycieczkami, które -
        ostatecznie rzecz biorąc - mają pobudzić wojowniczego ducha w określonej
        sprawie walki z Palestyńczykami.
        • Gość: . Re: NIEOPOROZUMIENIE? IP: *.si.rr.com 23.09.04, 02:55
          Tak, historia tego mlodzienca jest opisana tak wyrywkowo, ze daje sie odczuc to
          jakoby wojna odbywala sie pomiedzy Zydami i Polakami (gestapo,majdanek,polscy
          wiesniacy w tym samym worku, bez slowa o faszystach i kraju ich
          pochodzenia)...ale jest to tylko 'raport aport-erki' amatorki (gazety wcale nie
          amatorskiej) i sa to spisane odczucia/wyznania jednostki sposrod armii. Byc
          moze takie historie mialy miejsce w Polsce i gdziekolwiek indziej w Europie! A
          Zydzi wspolpracujacy z gestapo przy transportach i obozach? Powojenne osadzanie
          i torturowanie zolnierzy AK przez 'polskie' SB itd. Takie bazowanie na emocjach
          niczego nie poprawi. Kazdy mial inne reakcje, strach byl chyba najsilniejszy
          wiec 'zemsta' i 'obwinianie' pojawia sie dosc czesto w takich warunkach? Tak
          samo jak chec pomocy, zrozumienie i podjecie ryzyka-, co bylo ewidentne w
          narodzie polskim! Wojna zmienia ludzi? i w niektorych zaszczepia gleboko
          nienawisc i brak obiektywizmu na reszte zycia, co latwo zauwazyc dzisiaj w
          obecnej sytuacji Izraela. 'Wmawianie' Europie anty-semityzmu (Francji i innym)
          jest obranym i zamierzonym celem Ariela Sharona, on sam gdyby ktos sie
          pofatygowal? w wywiadach z lat 80-tych 'wyrazal sie' negatywnie do swiata
          arabskiego, chcial (i to realizuje) zabic wszystkich Arabow i rozszerzyc Izrael
          (nawolywanie do powrotu Zydow z innych krajow) raczej bez zgody tudziez nie
          patrzac na krytyke swiatowa angazujac w to mocarstwo (finansowo-militarne)
          czyli USA, hmm tak poprostu? Nie, nazwiska mowia za siebie:
          Wolfowitz,Cheney,Rumsfeld i inni pro Izrealscy rzadzacy w Pentagonie i nie
          tylko tak zgodni w sprawie 'zagrozenia' z Iraku... 'Arik' powiadal takze, ze
          nic nie stanie mu na przeszkodzie i sprowokuje opinie swiatowa wysadzajac
          synagogi!!!??? Czyli jezeli ktos sie jeszcze nie obudzil z letargu II wojny
          swiatowej mamy teraz sytuacje gdzie instrumenty propagandy/manipulacji sa uzyte
          masowo w najwyzszym stopniu np: opozniona reakcja na 9/11 (Prezydent 'czytal'
          bajki dzieciom, samoloty F-16 czekaly), Tanczacy Izraelici na dachu w Jersey
          City (NJ) na tle plomieni/gruzu World Trade Center - grzecznie poproszeni o
          opuszczenie USA, bez reakcji TV i CIA?. Strach jest uzywany nawet
          do 'skorygowania' praw fizyki (brakujacy wrak samolotu w Pentagonie itp.)
          Kontolowane media w USA wydaja zdjecia i depesze, poczciwe rozsylane
          jako 'oficjalna prawda' do innych 'poczciwych' agencji informacyjnych. Ludzie w
          USA (i nie tylko) tak zawsze 'cieszacy sie' (areszt protestujacych przy
          konwencji republikanskiej) powszechna wolnoscia oddaja ja na rzecz 'zagrozenia'
          terrorystycznego (jakze nasilonego z chwila wejscia pana Busha na scene teatru
          ogolno-swiatowego) ale wygodnie sklasyfikowanego na trzy kolorki, zolty,
          pomaranczowy i czerwony (bialy i niebieski nie obowiazuje) Czasami ktos?
          przeczyta w mediach niezaleznych (sa takie!,jeszcze) bladzac po internecie, ze
          agenci MOSSAD (Izraelski wywiad) uzywa paszportow skradzionych od Arabow,
          ktorzy zgineli...a potem ozyli? lub Australijczykow, ktorzy 'przypadkowo'
          zgineli na wyspie Bali. Agenci wywiadu Mossad aresztowani w Nowej Zelandii z
          falszywymi paszportami, turysci? nie...ale jak widac szeroki i zdumiewajacy
          jest zakres dzialalnosci agencji wywiadu Izraela. Studenci 'sztuki i plastyki'
          z Izraela (szpiegujacy?) pozujacy i mieszkajacy na tej samej ulicy w miescie na
          Florydzie gdzie 'przypadkowo' studenci arabscy 'studiowali' sztuke
          pilotazu...wielkiego Boeinga. Przykladow jest duzo i to nie sa przypadki. To
          jest plan realizacji, tylko gdzie jest zrodlo? Komu zalezy na nienawisci do
          Arabow? Kto wogole korzysta gdy wokolo panuje powrzechne zamieszanie? Kto chce
          wiedziec wiecej, moze to uczynic indywidualnie. Tak, historia sie lubi
          powtarzac, ale czy musi juz zawsze? Masy ludzkie sa jeszcze w wiekszosci
          bezradne na wlasne zyczenie. Prawda, chociaz bolesna i niewiarygodna jest
          potrzebna ludzkosci aby mogla sie wyrwac z potoku nienawisci i manipulacji.
          It's SHOWTIME! Be Prepared!

////// Ta opinia nie ma na celu WSKAZYWANIA/OSADZANIA
          prowokujacych/winnych/pokrzywdzonych. Jest to tylko zadawanie pytan i szukanie
          odpowiedzi w 'gaszczu faktow i de-informacji' ////////

• miecia1 Re: Żołnierze z armii Izraela odwiedzili Lublin 22.09.04, 15:50
        Zgadzam sie z moim przedmowca co do "niejasnego wyrazenia swoich mysli" przez
        owego zydowskiego zolnierza.Swiadczy to o jego kompletnej ignorancji nas
        Polakow i nie podoba mi sie,ze zamierzaja tu cokolwiek odnawiac.Niech juz
        przestana nas nawiedzac i domagac sie o nasze terytoria i cokolwiek a propo ich
        historii.Najlepiej to zamknac dla nich nasza granice.Mam ich juz serdecznie
        dosc!
        • Gość: Paul Re: Żołnierze z armii Izraela odwiedzili Lublin IP: *.nwrk.east.verizon.net 22.09.04, 16:02
          miecia1 napisała:

> Zgadzam sie z moim przedmowca co do "niejasnego wyrazenia swoich mysli" przez
          > owego zydowskiego zolnierza.Swiadczy to o jego kompletnej ignorancji nas
          > Polakow i nie podoba mi sie,ze zamierzaja tu cokolwiek odnawiac.
          OK, a co ty wiedz o historii Izraela, o jego ludnosci, wojnach i problemach.
          Nie wydaje mi sie zeby twoja "ignorancja byla wieksza niz tego goscia z IDF.
          Jego dziadka, czy czlonka rodziny zlapali jacys wiesniacy i oddali Niemcom, to
          wszystko. Czy on oskarza caly polski narod, czy wogole oskarza? Dlaczego nie
          podoba cio sie ze "zamierzaja cokolwiek odnawiac". Jesli tak to Rosjanie,
          Ukraincy i Bialorusini powinni wywalic Polakow na zbity pysk, zeby nie szukali
          i nie odnawiali grobow swoich pomordowanych przez Stalina.
          >Niech juz
          > przestana nas nawiedzac i domagac sie o nasze terytoria i cokolwiek a propo
          ich
          >
          > historii.
          Domagaja sie terytoriow? Ty sie z chujem na glowy zamienilas, miecia.
          >Najlepiej to zamknac dla nich nasza granice.Mam ich juz serdecznie
          > dosc!
          A to jest twoja prywatna sprawa. Jak cie spotkam kiedys to natrzaskam ci po
          pysku, bo.....mam cie serdecznie dosc;-}. Uszanowanie,
          Paul
    • Gość: www Co to za bzdury??? IP: *.lublin.mm.pl 22.09.04, 14:21
      Ciekawe jak wy Polacy byście się zachowywali, gdyby nagle dajmy na to Niemcy na
      Opolszczyźnie (mieszkają tam przecież od kilkuset lat tak jak Palestyńczycy w
      Palestynie i tak jak Palestyńczycy mogą się uważać za "autochtonów") zaczeli
      domagać się swojego własnego państwa, a dążyli by do tego celu wysadzając się w
      powietrze w zatłoczonych autobusach w Warszawie, Krakowie, Lublinie itd.
      Zastanówcie się nad tym.
      Każde państwo ma prawo do samoobrony, a tak się składa, że Izrael jako jedyny
      (w odróżnieniu od tchóżliwej Europy) ma odwagę walczyć z zagrożeniem arabskim
      (viva pan Chirac, za 20 lat 50% ludności Francji to będą muzułmanie - ciekawe
      czy wtedy będzie aktual;ny zapis o chustach w szkołach?). Poza tym czakam na
      izraelskie samoloty nad irańskimi instalacjami atomowymi.
      • Gość: Robbie NAGLE PALESTYŃCZYCY NAPADLI? IP: 212.182.7.* 22.09.04, 14:50
        Jakoś www zupełnie pominął to, że Izrael od lat sześćdziesiątych wywoływał
        wojny z krajami islamskimi i w ich wyniku ustalał nowe granice wbrew
        postanowieniom i wezwaniom ONZ. Między innymi obszary zamieszkane przez
        Palestyńczyków dostały się pod władzę Izraela.
        Porównanie Palestyńczyków z Niemcami jest chybione również dlatego, że nowe
        granice Polski ustaliła w końcu konferencja pokojowa, zaś nowych granic Izraela
        raczej międzynarodowo nie uznano.
        Jakaż w słowach www pogarda dla ludzi, którzy zrozpaczeni rozrywają samych
        siebie, żeby tylko zaszkodzić wrogiemu narodowi!
        Jeśli www oczekuje napaści na Iran, to może też pragnie kolejnej wojny
        światowej z nadzieją, że pozabija się Arabów. Francuzi mogli nie wpuszczać na
        stałe do swojego kraju cudzoziemców, jeśli chcieli zachować swoje obyczaje,
        wygląd ulic itp. Polacy mogli nie wstępować do Unii w taki sposób, jak
        wstąpili, jeśli chcieli zachować dla siebie ziemię i być pewni, że nie będą
        mieszkać wśród bogatszych od nich cudzoziemców, dla których będą pracować.
        • Gość: Paul Re: NAGLE PALESTYŃCZYCY NAPADLI? IP: *.nwrk.east.verizon.net 22.09.04, 16:05
          Robbie, to bardzo metna propaganda dla ubogich, co tu piszesz. A teraz
          odpowiedz mi na pytanie co to jest "narod palestynski"? Uszanowanie,
          Paul
          • Gość: Robbie Re: NAGLE PALESTYŃCZYCY NAPADLI? IP: 212.182.7.* 22.09.04, 18:05
            Czego mój Rozmówca nie rozumie? Którego zdania? Które uznaje za nieprawdziwe?
            Określać naród jest w ogóle trudno. Niech mi Rozmówca określi naród polski, a
            postaram się równie dokładne określenie podać dla Palestyńczyków. Pamiętając
            oczywiście, że mówią po arabsku. :)
            • Gość: Paul Robbie, nie krec tylko odpowiedz na pytanie. IP: *.nwrk.east.verizon.net 22.09.04, 18:13
              Czy ja pisalem ze czegos nie rozumiem? Nie? Czy powolywalem sie na twoj godny
              pozalowania text wylapujac rzeczy ktorych nie rozumiem? Nie. Wiec nie bac
              kretacz, ja wiem ze atak to najlepsza forma obrony, ale atakowac tez trzeba
              umiec. Odpowiedz na pytanie, prosze. Uszanowanie,
              Paul
    • Gość: lublin brac przyklad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.04, 15:35
      a nie krytykowac.
      Polacy powinni brac z nich przyklad jak sie wykozystuje lekcje historii a nie
      gadac takie bzdury. maja po USA najsprawniejsza armie na swiecie. wyciagneli
      wnioski z historii.
      obok Polski i krajow anglosaskich to jeden z nielicznych krajow co rozumie
      historie i procesy historyczne bo na reszte tzw cywilizowanego swiata a
      zwlaszcza na niemiaszkow i zabojadow nie ma co liczyc.
    • Gość: bangi Re: Żołnierze z armii Izraela... IP: 129.81.192.* 22.09.04, 17:26
      Czy moze owi "dzielni" izraelscy wojacy opowiedzieli takze cos
      na temat burzenia palestynskich domow przez wojskowe opancerzone
      buldozery, strzelania ostra amunicja do rzucajacych
      kamieniami nastolatkow, czy tez torturowania
      pojmanych wiezniow? Czasem tak latwo
      przeistoczyc sie z ofiary
      w zbrodniarza!
      • Gość: Paul Re: Żołnierze z armii Izraela... IP: *.nwrk.east.verizon.net 22.09.04, 17:52
        Gość portalu: bangi napisał(a):

> Czy moze owi "dzielni" izraelscy wojacy opowiedzieli takze cos
        > na temat burzenia palestynskich domow przez wojskowe opancerzone
        > buldozery, strzelania ostra amunicja do rzucajacych
        > kamieniami nastolatkow, czy tez torturowania
        > pojmanych wiezniow? Czasem tak latwo
        > przeistoczyc sie z ofiary
        > w zbrodniarza!
        Zal mi ciebie marny hipokryto. W zasadzie to nie ciebie, ale tego co twoje
        posty kupuja. Uszanowanie,
        Paul
        • Gość: Robbie OBELGI BEZMYŚLNEGO PAULA IP: 212.182.7.* 22.09.04, 18:09
          Nie napisze, z czym się nie zgadza, za to do rwie się do obrażania ludzi. Z
          politowaniem wyraża się o podzielających poglądy jego rozmówcy i wyzywa
          od "marnych hipokrytów". Wiele myśli nie wykazał.
          • Gość: Paul Stary, ty nie wiesz co to obelgi;-}}}}}}} IP: *.nwrk.east.verizon.net 22.09.04, 18:15
            Wiele mysli nie wykazalem, bowiem twoj zaangazowany text ich nie zawieral. Nie
            wstaje sie do tanca jak nie ma muzyki, bo wychodzi pantonima. Uszanowanie,
            Paul
            • Gość: ZYTA 1 Re: Stary, ty nie wiesz co to obelgi;-}}}}}}} IP: *.lublin.mm.pl 22.09.04, 19:15
              Dziwne,ale przy tym temacie zgadzam sie raczej z tymi,ktorych przy innej okazji
              potepiałam.Na razie tyle.
              • Gość: Paul Hmm;-}}}n/t IP: *.nwrk.east.verizon.net 22.09.04, 19:34
              • Gość: Robbie Re: Stary, ty nie wiesz co to obelgi;-}}}}}}} IP: 212.182.7.* 23.09.04, 18:43
                Jeśli określenie "wodogłowie" względem sieciowego rozmówcy nie wydaje się komuś
                obelżywe, to ja wolę unikać rozmowy z nim.
                • Gość: lublin unikac??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.04, 19:10
                  pisac temu wscieklemu jelopowi w twarz co o nim sie mysli a nie unikac!
                  • Gość: Paul Re: unikac??? IP: *.nwrk.east.verizon.net 23.09.04, 19:14
                    Gość portalu: lublin napisał(a):

> pisac temu wscieklemu jelopowi w twarz co o nim sie mysli a nie unikac!
                    Jestem za!;-} Dawaj maly, wal;-}. Uszanowanie,
                    Paul
            • Gość: bangi Re:Czy "Paul" moze zrozumiec co to sa obelgi? IP: 129.81.192.* 23.09.04, 17:01
              Paul... bardzo szybko przechodzisz od argumentowania
              do obrazania ludzi... Troche lodu na biedna,
              rozpalona glowke nie zaszkodzi!

p.S. Wyglada na to, iz piszesz z USA. Czyzby twoja
              wiedza opierala sie glownie na propagandzie
              kanalow TV typu "FOX News", czy "CNN"?
              Fakt - byles takze szkolony przez bylego
              zolnierza armii izraelskiej!
        • Gość: Nimers Re: Żołnierze z armii Izraela... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.04, 23:55
          Wydaje mi się, że przejawem hipokryzji jest główna sentecja zawarta w tym
          artykule, a mianowicie próbuje się nam Polakom wmawiać, że powinniśmy czuć się
          winni wobec narodu żydowskiego. Winni czego, pytam się. Czy oni wiedzą kto był
          głównym i jedynym sprawcą Holokaustu? Przecież to Hitler, przecież Żyd z
          pochodzenia. Znam wiele nazwisk Polaków, którzy narażając własne życie ocalili
          wiele żydowskich istnień. A ty wymień chociażby jednego Żyda, który uratował
          jakiegoś Polaka.
    • Gość: f Re: Żołnierze z armii Izraela odwiedzili Lublin IP: *.gazeta.pl / *.org 23.09.04, 03:09
    • Gość: stef Re: Żołnierze z armii Izraela odwiedzili Lublin IP: *.ino.tvknet.pl / *.ino.tvknet.pl 23.09.04, 07:46
      Siedemset lat wspólnej historii Zydów i Polaków.
      Kiedy rdzenne, zachodnie społeczeństwa średniowiecznej Europy nie mogły znieść
      dalej inwazji, nacisku, zawłaszczania i niszczenia ich tożsamości, przez
      współżyjących z nimi Żydów, zaproponowali im przeniesienie się gdzieś dalej, na
      wschód. I tak też się stało.
      W owym czasie ten Naród, nad Wisłą i krajach ościennych został przyjęty
      bardzo przychylnie, mógł cieszyć się wielką swobodą rozwoju, kształcenia,
      krzewienia swojej kultury i obyczajów.
      Kiedy Polska i Polacy żyjąc pod zaborami, gdzie prawa do nauki, dzialalności
      gospodarczej miała bardzo okrojone /Polacy mogli kształcić swoje dzieci tylko
      do IV klasy szkole powszechnej i tylko w języku zaborcy/, Żydzi w tym czasie
      mieli wszelką swobodę, nauki i rozwoju gospodarczego. I faktem stało się to,
      kiedy Polska w 1918 r. odzyskała niepodległość, wszystkie ważne dziedziny życia
      społecznego, politycznego, gospodarczego znalazły się w rękach
      żydowskich /banki, zakłady, lekarze, prawnicy, etc/.
      Natomiast, Polacy jako społeczność była głównie usadowiona w rolnictwie i jako
      podstawowa siła robocza w miastach.

Nie dziwmy się zatem, że młody Ehud Haim Levy z taką swobodą używa i
      utożsamia pojęcie Polaka z wieśniakiem. Jedzie do Polski w przekonaniu, że to
      Polacy wybudowali obozy śmierci min. Majdanek, ponieważ są na terenie
      dzisiejszej Polski. Przecież jego dziadek, jak wynika z wypowiedzi Haima,
      prawdopodobnie nawet nie zająknął się i nie powiedział wnuczkowi, że w 1939
      roku to Niemcy w barbarzyński sposób najechali i grabili Polskę, to Niemcy
      budowali obozy śmierci aby wymordować wg nich "niższej wartości rasy", Żydów,
      Cyganów, Polaków...., to Niemcy ponoszą całkowita odpowiedzialność za
      Holocaust...

I wreszcie nieświadomy Haim, jedzie nad Wisłę, aby się dowiedzieć, "gdzie i
      dlaczego to się stało.... dlaczego cały naród tak postąpił?", "...ale wiem, że
      muszę być silny, by nie życ w nienawiści, by móc przebaczyć......"
      - pytamy Haima, czy wie o jakim narodzie mówi ??? - jakiemu narodowi chce móc
      Haim przebaczyć ??? - dlaczego red. Szewc nie zadaje tych pytań ???

Takie i podobne artykuły czytają młodzi, nieznający dostatecznie historii
      najnowszej, a zatem słowo pisane i mówione musi być prawdziwe, oddające
      rzeczywisty, bardzo trudny, obraz najnowszej historii polsko-żydowskiej, bo na
      pokolenie dziadków , za bardzo liczyć nie możemy.

• Gość: Nimers Re: Żołnierze z armii Izraela odwiedzili Lublin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.04, 23:47
        Dziękuję za ten post.
    • Gość: Zenon Re: Żołnierze z armii Izraela odwiedzili Lublin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.04, 13:33
      Zydow odwiedzajacych Polske ten kraj niewiele interesuje. Przyjezdzaja by
      odmowic Kadisz nad grobami swego narodu, swych dziadow, wujow, ciotek...ktorych
      niegdy nie mieli okazji poznac. To rodzaj nieustannych zydowskich Zaduszek w
      ktorych Polska jest tylko miejscem. I niczym wiecej.
      Oni tu przyjezdzaja do swoich zmarlych, a nie do was rozgadani internauci.
      • Gość: Barska Re: Żołnierze z armii Izraela odwiedzili Lublin IP: *.lublin.mm.pl 23.09.04, 13:58
        Chciałabym,aby Polacy mieli taki szacunek do zmarłych jak Zydzi.
      • Gość: Paul Oczywiscie, Zenon. IP: *.nwrk.east.verizon.net 23.09.04, 15:40
        Gość portalu: Zenon napisał(a):

> Zydow odwiedzajacych Polske ten kraj niewiele interesuje. Przyjezdzaja by
        > odmowic Kadisz nad grobami swego narodu, swych dziadow, wujow,
        ciotek...ktorych
        >
        > niegdy nie mieli okazji poznac. To rodzaj nieustannych zydowskich Zaduszek w
        > ktorych Polska jest tylko miejscem. I niczym wiecej.
        > Oni tu przyjezdzaja do swoich zmarlych, a nie do was rozgadani internauci.
        Przyjezdzaja i zostawiaja jak kazdy przyjezdny PIENIADZE. Nikt kurwa z was,
        tlukow o tym nie raczyl pomyslec. Pleciecie tylko bzdurki, balwanicie sie do
        kwadratu, zamiast cieszyc sie ze do tej zdziczalej i zatechlej polski wogole
        ktos przyjezdza i panstwo cos z tego moze miec np. jakis procent pieniedzy na
        emerytow i rencistow, albo 5 km glupiej autostrady. W watku nikt nie raczyl
        odpowiedziec na moje grzecznie postawione pytania, bo najprawdopodobniej nie
        umial tego merytorycznie zrobic. Przelewacie tylko z pustego w pruznie jakies
        pierdoly o biednym "narodzie palestynskim" i "polskich wiesniakach". A kto
        mieszkal w przedwojennej polsce na wsi? WIESNIACY, tepi, glupi, zawistni jak z
        Chlopow. Facet nie wyskoczyl z pociagu w centrum miasta, tylko na wsi i.....
        no kurcze, "dopadli go" wiesniacy. Proste jak budowa polskiego, wiesniackiego
        cepa. I wiecie co? Nie wiele sie zmienilo, tyle ze czesc polskiego
        wiesniactwa uzywa tera internetu i madrzy sie i wali glupoty trzy po trzy i sie
        puszy i obraza.
        Wiorsty i mogily, jak za cara. Uszanowanie,
        Paul
        • Gość: bangi Re: nauki "Paula" dla "polskich prostaczkow"??? IP: 129.81.192.* 23.09.04, 17:14
          Paul - hamerykanski (?) madralo (czy pisanie z Hameryki
          tak bardzo wplywa na twoj punkt widzenia?), ktory
          "pozjadal wszystkie rozumy"...

Po pierwsze, nie traktuj - prosze - calego spoleczenstwa polskiego
          jak bandy glupkow, czy kretynow!

Po drugie, tak jak juz poprzednio napisalem, nie tocz z siebie
          tyle zolci i sliny - troche mniej przeklinania i wyzwisk
          dobrze ci zrobi! Nie tez musisz wzmacniac swoich
          argumentow wyrazem na litere "k"!

P.S. Mysle, ze wiekszosc piszacych dobrze zdaje sobie sprawe z tego,
          ze przyjezdzajacy do Polski izraelici zostawiaja tu jakies
          pieniadze...
          • Gość: Paul Re: nauki "Paula" dla "polskich prostaczkow"??? IP: *.nwrk.east.verizon.net 23.09.04, 18:03
            Wodoglowcu jebany, if I ever wont your opinion I'll give it to you. Do you
            uderstand you brain damaged slimy cheesedick? Well thank you very fucin much,
            can I be in charge for a while, now can I, you shit-for-brain disgusting worm?
            I'm more patriotic than you ever be, than you can imagine in that toilet people
            call your goddamn brain. Now thing what was sed to you and be fickin ashamed
            of your dickheaded self.
            As you were,
            Paul
        • Gość: lublin o kurde IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.04, 17:39
          ale nasz emigrant Paul nienawidzi Polski. coz nie kazdy musi nawidziec. jesli
          istotnie siedzisz od 6 lat w USA razem z murzynami portorykami i innymi fucken
          latinami to powodzenia. rzuciles sie na to kolorowe USA jak szczerbaty na
          suchary. mam na dzieje ze jak tu bedziesz chcial za kilka lat wrocic
          spieprzajac przed narastajaca tam zaraza to nie bedzie tu miejsca dla takich
          jak ty wyrodkow antynarodowych.
          • Gość: Paul Lublin, what the fuck is that..... IP: *.nwrk.east.verizon.net 23.09.04, 17:48
            micey-mouse-shit? Mylisz sie pod kazdym wzgledem i sie jeszcze kurwa nie
            wstydzisz. Ty pierdolony ignorancie, jolopie, jebany skurwysynu z matki kurwy
            i ojca alkoholika, zastanow sie co i o kim piszesz. Albo sie nie zastanawiaj i
            rob co ci mowie na moim forum, to juz przerabialismy, ale jestes za tempy i
            trzeba ci powrarzac kilka razy. Do you read me you sit for brains moron?
            Now stay easy and for god sake stop dickin around you useless piece of
            amphibian shit. As you were,
            Paul
          • Gość: Nimers Re: o kurde IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.04, 00:05
            Tylko sześć lat tam siedzi??? A ja myślałem, że od 1968. Niech baran pamięta,
            że historia lubi się powtarzać, a jak się w tych koszernych stanach u Żyda
            pracuje, to się trzeba szefuniowi podlizać i trochę mięcha Polaczkom nawrzucać
            i najlepiej po angielsku, bo szefunio nie zna polskiego :)
            • Gość: Paul I co mam z takim idiotycznym walem poczac?n/t IP: *.nwrk.east.verizon.net 04.10.04, 17:47
      • Gość: Robbie W POLSCE NIE WALCZYLIŚMY - TERAZ NA PALESTYŃCZYKÓW IP: 212.182.7.* 23.09.04, 18:50
        To jest główna myśl tej wycieczki wojskowych, jak zgaduję. Zapewne są też inne.
        Jak odwiedzenie rodzinnych grobów. (Nie powiedziano, czy wszyscy mają tu
        rodzinne groby.) Raczej więc nie zgadzam się z Zenonem, że chodzi tylko o
        własne groby. Nikt też chyba nie twierdził, że przyjeżdżają do "rozgadanych
        internautów". Jasne, że raczej myśleli o swoich sprawach, chociaż może trochę
        na pokaz te odwiedziny też były.
    • Gość: Paul Anybody else wonna piece of me?;-}n/t IP: *.nwrk.east.verizon.net 23.09.04, 18:11
      • Gość: paveua Re: Anybody else wonna piece of me?;-}n/t IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.09.04, 20:07
        Paul, staru druhu dawaj jeszcze trochę :)

Muszę laurkę dla ex-bossa zrobić, ale wolę wyałtsorsować kreację bluzgów, bo
        lepiej łączyć przyjemne z pożytecznym. Marnujesz się człowieku, powinieneś w
        wolnych chwilach dorabiać jako rzecznik poszkodowanych przez telefon zaufania ew
        być rzecznikiem UOKiKu ds kontaktów z TPSA ;)

Aha - w sprawie Żydów i innych - wątek jest trochę rozwlekły, ale generalnie jak
        w życiu - jest barykada i po obu stronach sa jakieś ludziki, które się nawzajem
        opluwają/strzelają (w zależności od tego, czy barykada przebiega na forum, czy
        gdzieś na Bliskim Wschodzie). I są jeszcze tacy, którzy wznoszą się ponad tych
        ludzików, w innym wymiarze, dostrzegając jedynie bezdenną głupotę tego typu
        sporów. No bo czy to istotne, że ktoś zapluje/zastrzeli drugiego na śmierć? Wg
        mnie wcale. Zabijać siebie i innych, bo ktoś kiedyś obiecał jednym i drugim
        jakiś tam pakiet pośmiertny? Śmiech. Ja też mogę obiecać, że po śmierci moi
        wierni wyznawcy będą mogli np. żyć wiecznie sącząc drinki w szklankach z ikei,
        ale bez czekania na sąd ostateczny. I co - rusza to kogoś?

Podrawiam forumowiczów
        Paveua
        • Gość: Paul Pozdrawiam "stara wiare";-}}}} IP: *.nwrk.east.verizon.net 23.09.04, 20:13
          Stary, lata praktyki;-}}}}}}}}. Polecam sie na przyszlosc, rowniez jesli
          chodzi np. o jezyk tzw. "biurowy". Widzisz, "nowi" mnie jeszcze nie znaja, ale
          pracuje usilnie nad swa wizytowka;-}}}}}}}}}}. Powodzenia, pozdrawiam i jak
          zwykle sakramentalne Uszanowanie;-},
          Paul
    • Gość: Nimers Re: Żołnierze z armii Izraela odwiedzili Lublin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.04, 23:43
      Po co oni tutaj przyjechali??? Chcą zrobić drugą Strefę Gazy?
      • Gość: mirek gdy pomysłów brak IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.10.04, 17:33
        nie czytałem wszystkich opinii ale osobiście myślę że oni przyjechali tu robić
        zdjęciai uczyć się jak postępować z palestyńczykami jude= nazi
        • Gość: bosman Re: gdy pomysłów brak IP: *.lublin.mm.pl 04.10.04, 19:11
          Tradycja i historia to największe wartości każdego narodu.I myslę że tak należy
          traktować tę wizytę.Wszelkie obelgi pod adresem tych ludzi uważam nie na
          miejscu.Miło naszym musi być jak jadą do Wilna lub Lwowa na cmentarze i tubylcy
          patrzą na nich jak na wrogów.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka