Gość: adam IP: 212.182.119.* 22.09.04, 09:00 Może obraz tragedii z przed pół wieku zmieni ich agresorski stosunek do swoich sąsiadów. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kovalikp Re: Żołnierze z armii Izraela odwiedzili Lublin 22.09.04, 10:13 To już szczyt hipokryzji! A co oni niby robią z Palestyńczykami? Typowe dla żydo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: G Re: Żołnierze z armii Izraela odwiedzili Lublin IP: 212.182.114.* 22.09.04, 10:47 A ile oni mają na sumieniu niewinnych palestyńskich ofiar?.Takie przyjazdy powinny być zakazane przecież oni uczą sie nienawiści.Tak sobie myślą Niemcy nas mordowali to my teraz odegramy się na palestyńczykach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Żołnierze z armii Izraela odwiedzili Lublin IP: *.pkp.com.pl / *.tktelekom.pl 22.09.04, 11:24 W konflicie palestyńsko-izraelskim obie strony godne są siebie. A w zabijaniu chyba jednak lepsi są Palestyńczycy. W ogóle Arabowie dają ostanio pokaz swoich możliwości pod tym względem. Dzisiaj zarżną następnego Bogu ducha winnego. Ale dokopać trzeba Żydom. Prawdaż? Byle pretekst dobry. mk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paul Re: Żołnierze z armii Izraela odwiedzili Lublin IP: *.nwrk.east.verizon.net 22.09.04, 14:33 Kurwa, co to za bzdury w tym topicu. Zolnierze IDF to normalni ludzie. Kazdy Zyd obojetnie czy zolnierz, czy nauczyciel, czy lekarz ma prawo pojechac sobie do Polski i odwiedzic miejsca zycia, lub smierci swoich przodkow. A w dzisiejszych czasach zolnierz to zawod, taki sam jak mechanik samochodowy. Jesli ktos ma cos przeciwko polityce Izraela niech wystosuje list do ambasady, a nie przyczepia sie do zolnierza, ktory ma PRAWO dunie nosic swoj mundur. Mialem kiedys kontakt z bylym zolnierzem IDF, ktory mnie szkolil. Byl to bardzo trzezwo patrzacy na zycie ok 30 letni facet, z ktorym mozna bylo isc na piwo i do klubu. A to ze byl zolnierzem? Bo tak wybral, taka praca. Tyle mam do powiedzenia w tej sprawie. Uszanowanie, Paul Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bangi Re: Żołnierze i ich ciezka "praca"... IP: 129.81.192.* 22.09.04, 17:41 Czy moglbys "Paul" wyjasnic, w czym to szkolil cie byly zolnierz armii izraelskiej??? P.S. Jezeli uwazasz, ze "zolnierz to zawod, taki sam jak mechanik samochodowy" to - przykro mi - nie wszystko jest z toba w porzadku! Mechanik szkoli sie jak NAPRAWIAC, zolnierz jak NISZCZYC. Drobna roznica... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paul Re: Żołnierze i ich ciezka "praca"... IP: *.nwrk.east.verizon.net 22.09.04, 17:50 Gość portalu: bangi napisał(a): > Czy moglbys "Paul" wyjasnic, w czym to szkolil > cie byly zolnierz armii izraelskiej??? W walce wrecz. > P.S. Jezeli uwazasz, ze "zolnierz to zawod, taki > sam jak mechanik samochodowy" to - przykro > mi - nie wszystko jest z toba w porzadku! > Mechanik szkoli sie jak NAPRAWIAC, > zolnierz jak NISZCZYC. > Drobna roznica... Ale to jest praca. Dostajesz pensje i pracujesz. To dla ciebie jakas nowosc, jakies odkrycie? Bycie wojskowym od dobrych 20 lat to nie pospolite ruszenie, tylko zawod, tak jak hirurga, grabarza, czy smieciarza. Mylisz najwyrazniej humanizm z humanitaryzmem, a proza zycia. Zapewniam, wszystko jest ze mna w porzadku;-}. Paul Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paul Poza tym bangi....... IP: *.nwrk.east.verizon.net 22.09.04, 17:56 .....wez cos na swoje wodoglowie i zastopuj swe ataki ja nie jestem "Paul", tylko Paul - tak sie nazywam, tak jest napisane w dokumentach. Tak sie podpisuje, bo przyslo mi zyc, gdzie zyje. Bylem za mlody zeby sobie wybrac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robbie JEDNAK ŻOŁNIERZ W IZRAELU TO NIE LEKARZ W POLSCE IP: 212.182.7.* 22.09.04, 18:26 Odzywka Paula w znaczeniu "to praca, i to praca" nie jest przekonująca. Czy porównywałby też z lekarzem płatnego mordercę mówiąc: "To praca, i to praca"? Niech sobie obejrzy na mapie sprzed 1968 r. granice Izraela i powie, czy izraelskiego wojska nie ma poza tymi granicami... Słusznie też przypomniano mu o tym, jak się zdobywcy zachowywali wobec Palestyńczyków. Słowa ".....wez cos na swoje wodoglowie i zastopuj swe ataki" świadczą o poziomie tego człowieka. Podobnie jak pisownia słowa "hirurg". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paul Re: JEDNAK ŻOŁNIERZ W IZRAELU TO NIE LEKARZ W POL IP: *.nwrk.east.verizon.net 22.09.04, 18:35 Gość portalu: Robbie napisał(a): > Odzywka Paula w znaczeniu "to praca, i to praca" nie jest przekonująca. Czy > porównywałby też z lekarzem płatnego mordercę mówiąc: "To praca, i to praca"? > Niech sobie obejrzy na mapie sprzed 1968 r. granice Izraela i powie, czy > izraelskiego wojska nie ma poza tymi granicami... A z czego to wyniklo? > Słusznie też przypomniano mu o tym, jak się zdobywcy zachowywali wobec > Palestyńczyków. A "palestynczycy" wobec "zdobywcow" - to juz kompletny paradox w ktory brniesz nawet o tym nie wiedzac;-} > Słowa ".....wez cos na swoje wodoglowie i zastopuj swe ataki" świadczą o > poziomie tego człowieka. Podobnie jak pisownia słowa "hirurg". Wiedzialem ze w koncu zaczniesz sie przypieprzac do mojej ortografii. Keep that plough down;-}. Uszanowanie, Paul Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lublin nie tylko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.04, 19:12 takze szkoli sie jak bronic. nie pisze tego zeby bronic tego pojeba Paula ale by ci uswiadomic ze nie tylko napadac ale przede wszystkim bronic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paul Re: nie tylko IP: *.nwrk.east.verizon.net 23.09.04, 19:31 Gość portalu: lublin napisał(a): > takze szkoli sie jak bronic. nie pisze tego zeby bronic tego pojeba Paula ale > by ci uswiadomic ze nie tylko napadac ale przede wszystkim bronic. Zalezy od poziomu szkolenia. Na militarnym poziomie granice obrony i ataku sie zacieraja. Nie pisze tego zeby cie bronic i nie oznacza to ze bedziemy brac razem gorace, dlugie, przyjemne prysznice;-}. Uszanowanie, Paul Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Żołnierze z armii Izraela odwiedzili Lublin IP: *.si.rr.com 22.09.04, 11:36 *A w miedzy czasie zołnierze z armii Izraela 'odwiedzili' Lublin... ---"Ehud: - Wojnę znam z opowiadań dziadków, którzy przeżyli Holocaust. Babcia była w obozie w Auschwitz, dziadek w warszawskim getcie. Podczas transportu do innego obozu wyskoczył z pociągu i uciekł, ale polscy wieśniacy złapali go i oddali gestapo. Trafił na Majdanek - opowiada"- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robbie NIEOPOROZUMIENIE IP: 212.182.7.* 22.09.04, 14:29 Mój przedmówca dobrze wyczuwa, że przedstawione myśli są jakoś dziwnie wyrażone. Może z ostrożności. Myśl główna jest zapewne taka, że dawniej Żydzi nie walczyli, co było błędem, a teraz walczą i to jest słuszne. (Nie pojawia się natomiast myśl, że może sposób, w jaki chcą spełnić swoje zadania, nie jest właściwy - o to nie spytała osoba przeprowadzająca wywiad.) Jednak mój Przedmówca chyba nie zrozumiał jednej z wypowiedzi: "---Chciałem tu przyjechać, żeby zrozumieć, dlaczego cały naród (polski?) tak postąpił. Chciałem zamknąć ten rozdział---...w Polsce? Przekopiemy groby i zabierzemy prochy do Izraela (do swietej ziemi) Polacy (wiesniacy) nie beda juz deptac i przykrywac macewy galeziami." Można zgadnąć, choć rzeczywiście całe sprawozdanie nie jest oczywiste, że to naród ŻYDOWSKI, tak postąpił, że nie walczył (ten postępek, który polega na "bezczynności", jest nieco trudno natychmiast dostrzec we wspomnianej wypowiedzi - stąd pewnie nieporozumienie). Działania natomiast polskich wieśniaków trudno oceniać, bo wiele zależy od okoliczności, a tych w opowieści z drugiej ręki nie opisano. Gdyby Sylwii Szewc bardziej zależało na obronie dobrego imienia Polaków i Polski, to zapytałaby swego rozmówcę, czy wie o tym, że za ukrywanie Żydów należała się w Polsce kara śmierci (we Francji i innych krajach nie należała się, a mimo to donoszących na Żydów było wielu). Obecność Żyda była więc w czasie wojny śmiertelnym zagrożeniem dla Polaków ze względu na zarządzenia niemieckie i to powinna Sylwia Szewc powiedzieć wojskowemu z Izraela. Inną sprawą jest to, czy można się zachwycać takimi wycieczkami, które - ostatecznie rzecz biorąc - mają pobudzić wojowniczego ducha w określonej sprawie walki z Palestyńczykami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: NIEOPOROZUMIENIE? IP: *.si.rr.com 23.09.04, 02:55 Tak, historia tego mlodzienca jest opisana tak wyrywkowo, ze daje sie odczuc to jakoby wojna odbywala sie pomiedzy Zydami i Polakami (gestapo,majdanek,polscy wiesniacy w tym samym worku, bez slowa o faszystach i kraju ich pochodzenia)...ale jest to tylko 'raport aport-erki' amatorki (gazety wcale nie amatorskiej) i sa to spisane odczucia/wyznania jednostki sposrod armii. Byc moze takie historie mialy miejsce w Polsce i gdziekolwiek indziej w Europie! A Zydzi wspolpracujacy z gestapo przy transportach i obozach? Powojenne osadzanie i torturowanie zolnierzy AK przez 'polskie' SB itd. Takie bazowanie na emocjach niczego nie poprawi. Kazdy mial inne reakcje, strach byl chyba najsilniejszy wiec 'zemsta' i 'obwinianie' pojawia sie dosc czesto w takich warunkach? Tak samo jak chec pomocy, zrozumienie i podjecie ryzyka-, co bylo ewidentne w narodzie polskim! Wojna zmienia ludzi? i w niektorych zaszczepia gleboko nienawisc i brak obiektywizmu na reszte zycia, co latwo zauwazyc dzisiaj w obecnej sytuacji Izraela. 'Wmawianie' Europie anty-semityzmu (Francji i innym) jest obranym i zamierzonym celem Ariela Sharona, on sam gdyby ktos sie pofatygowal? w wywiadach z lat 80-tych 'wyrazal sie' negatywnie do swiata arabskiego, chcial (i to realizuje) zabic wszystkich Arabow i rozszerzyc Izrael (nawolywanie do powrotu Zydow z innych krajow) raczej bez zgody tudziez nie patrzac na krytyke swiatowa angazujac w to mocarstwo (finansowo-militarne) czyli USA, hmm tak poprostu? Nie, nazwiska mowia za siebie: Wolfowitz,Cheney,Rumsfeld i inni pro Izrealscy rzadzacy w Pentagonie i nie tylko tak zgodni w sprawie 'zagrozenia' z Iraku... 'Arik' powiadal takze, ze nic nie stanie mu na przeszkodzie i sprowokuje opinie swiatowa wysadzajac synagogi!!!??? Czyli jezeli ktos sie jeszcze nie obudzil z letargu II wojny swiatowej mamy teraz sytuacje gdzie instrumenty propagandy/manipulacji sa uzyte masowo w najwyzszym stopniu np: opozniona reakcja na 9/11 (Prezydent 'czytal' bajki dzieciom, samoloty F-16 czekaly), Tanczacy Izraelici na dachu w Jersey City (NJ) na tle plomieni/gruzu World Trade Center - grzecznie poproszeni o opuszczenie USA, bez reakcji TV i CIA?. Strach jest uzywany nawet do 'skorygowania' praw fizyki (brakujacy wrak samolotu w Pentagonie itp.) Kontolowane media w USA wydaja zdjecia i depesze, poczciwe rozsylane jako 'oficjalna prawda' do innych 'poczciwych' agencji informacyjnych. Ludzie w USA (i nie tylko) tak zawsze 'cieszacy sie' (areszt protestujacych przy konwencji republikanskiej) powszechna wolnoscia oddaja ja na rzecz 'zagrozenia' terrorystycznego (jakze nasilonego z chwila wejscia pana Busha na scene teatru ogolno-swiatowego) ale wygodnie sklasyfikowanego na trzy kolorki, zolty, pomaranczowy i czerwony (bialy i niebieski nie obowiazuje) Czasami ktos? przeczyta w mediach niezaleznych (sa takie!,jeszcze) bladzac po internecie, ze agenci MOSSAD (Izraelski wywiad) uzywa paszportow skradzionych od Arabow, ktorzy zgineli...a potem ozyli? lub Australijczykow, ktorzy 'przypadkowo' zgineli na wyspie Bali. Agenci wywiadu Mossad aresztowani w Nowej Zelandii z falszywymi paszportami, turysci? nie...ale jak widac szeroki i zdumiewajacy jest zakres dzialalnosci agencji wywiadu Izraela. Studenci 'sztuki i plastyki' z Izraela (szpiegujacy?) pozujacy i mieszkajacy na tej samej ulicy w miescie na Florydzie gdzie 'przypadkowo' studenci arabscy 'studiowali' sztuke pilotazu...wielkiego Boeinga. Przykladow jest duzo i to nie sa przypadki. To jest plan realizacji, tylko gdzie jest zrodlo? Komu zalezy na nienawisci do Arabow? Kto wogole korzysta gdy wokolo panuje powrzechne zamieszanie? Kto chce wiedziec wiecej, moze to uczynic indywidualnie. Tak, historia sie lubi powtarzac, ale czy musi juz zawsze? Masy ludzkie sa jeszcze w wiekszosci bezradne na wlasne zyczenie. Prawda, chociaz bolesna i niewiarygodna jest potrzebna ludzkosci aby mogla sie wyrwac z potoku nienawisci i manipulacji. It's SHOWTIME! Be Prepared! ////// Ta opinia nie ma na celu WSKAZYWANIA/OSADZANIA prowokujacych/winnych/pokrzywdzonych. Jest to tylko zadawanie pytan i szukanie odpowiedzi w 'gaszczu faktow i de-informacji' //////// Odpowiedz Link Zgłoś
miecia1 Re: Żołnierze z armii Izraela odwiedzili Lublin 22.09.04, 15:50 Zgadzam sie z moim przedmowca co do "niejasnego wyrazenia swoich mysli" przez owego zydowskiego zolnierza.Swiadczy to o jego kompletnej ignorancji nas Polakow i nie podoba mi sie,ze zamierzaja tu cokolwiek odnawiac.Niech juz przestana nas nawiedzac i domagac sie o nasze terytoria i cokolwiek a propo ich historii.Najlepiej to zamknac dla nich nasza granice.Mam ich juz serdecznie dosc! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paul Re: Żołnierze z armii Izraela odwiedzili Lublin IP: *.nwrk.east.verizon.net 22.09.04, 16:02 miecia1 napisała: > Zgadzam sie z moim przedmowca co do "niejasnego wyrazenia swoich mysli" przez > owego zydowskiego zolnierza.Swiadczy to o jego kompletnej ignorancji nas > Polakow i nie podoba mi sie,ze zamierzaja tu cokolwiek odnawiac. OK, a co ty wiedz o historii Izraela, o jego ludnosci, wojnach i problemach. Nie wydaje mi sie zeby twoja "ignorancja byla wieksza niz tego goscia z IDF. Jego dziadka, czy czlonka rodziny zlapali jacys wiesniacy i oddali Niemcom, to wszystko. Czy on oskarza caly polski narod, czy wogole oskarza? Dlaczego nie podoba cio sie ze "zamierzaja cokolwiek odnawiac". Jesli tak to Rosjanie, Ukraincy i Bialorusini powinni wywalic Polakow na zbity pysk, zeby nie szukali i nie odnawiali grobow swoich pomordowanych przez Stalina. >Niech juz > przestana nas nawiedzac i domagac sie o nasze terytoria i cokolwiek a propo ich > > historii. Domagaja sie terytoriow? Ty sie z chujem na glowy zamienilas, miecia. >Najlepiej to zamknac dla nich nasza granice.Mam ich juz serdecznie > dosc! A to jest twoja prywatna sprawa. Jak cie spotkam kiedys to natrzaskam ci po pysku, bo.....mam cie serdecznie dosc;-}. Uszanowanie, Paul Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www Co to za bzdury??? IP: *.lublin.mm.pl 22.09.04, 14:21 Ciekawe jak wy Polacy byście się zachowywali, gdyby nagle dajmy na to Niemcy na Opolszczyźnie (mieszkają tam przecież od kilkuset lat tak jak Palestyńczycy w Palestynie i tak jak Palestyńczycy mogą się uważać za "autochtonów") zaczeli domagać się swojego własnego państwa, a dążyli by do tego celu wysadzając się w powietrze w zatłoczonych autobusach w Warszawie, Krakowie, Lublinie itd. Zastanówcie się nad tym. Każde państwo ma prawo do samoobrony, a tak się składa, że Izrael jako jedyny (w odróżnieniu od tchóżliwej Europy) ma odwagę walczyć z zagrożeniem arabskim (viva pan Chirac, za 20 lat 50% ludności Francji to będą muzułmanie - ciekawe czy wtedy będzie aktual;ny zapis o chustach w szkołach?). Poza tym czakam na izraelskie samoloty nad irańskimi instalacjami atomowymi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robbie NAGLE PALESTYŃCZYCY NAPADLI? IP: 212.182.7.* 22.09.04, 14:50 Jakoś www zupełnie pominął to, że Izrael od lat sześćdziesiątych wywoływał wojny z krajami islamskimi i w ich wyniku ustalał nowe granice wbrew postanowieniom i wezwaniom ONZ. Między innymi obszary zamieszkane przez Palestyńczyków dostały się pod władzę Izraela. Porównanie Palestyńczyków z Niemcami jest chybione również dlatego, że nowe granice Polski ustaliła w końcu konferencja pokojowa, zaś nowych granic Izraela raczej międzynarodowo nie uznano. Jakaż w słowach www pogarda dla ludzi, którzy zrozpaczeni rozrywają samych siebie, żeby tylko zaszkodzić wrogiemu narodowi! Jeśli www oczekuje napaści na Iran, to może też pragnie kolejnej wojny światowej z nadzieją, że pozabija się Arabów. Francuzi mogli nie wpuszczać na stałe do swojego kraju cudzoziemców, jeśli chcieli zachować swoje obyczaje, wygląd ulic itp. Polacy mogli nie wstępować do Unii w taki sposób, jak wstąpili, jeśli chcieli zachować dla siebie ziemię i być pewni, że nie będą mieszkać wśród bogatszych od nich cudzoziemców, dla których będą pracować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paul Re: NAGLE PALESTYŃCZYCY NAPADLI? IP: *.nwrk.east.verizon.net 22.09.04, 16:05 Robbie, to bardzo metna propaganda dla ubogich, co tu piszesz. A teraz odpowiedz mi na pytanie co to jest "narod palestynski"? Uszanowanie, Paul Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robbie Re: NAGLE PALESTYŃCZYCY NAPADLI? IP: 212.182.7.* 22.09.04, 18:05 Czego mój Rozmówca nie rozumie? Którego zdania? Które uznaje za nieprawdziwe? Określać naród jest w ogóle trudno. Niech mi Rozmówca określi naród polski, a postaram się równie dokładne określenie podać dla Palestyńczyków. Pamiętając oczywiście, że mówią po arabsku. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paul Robbie, nie krec tylko odpowiedz na pytanie. IP: *.nwrk.east.verizon.net 22.09.04, 18:13 Czy ja pisalem ze czegos nie rozumiem? Nie? Czy powolywalem sie na twoj godny pozalowania text wylapujac rzeczy ktorych nie rozumiem? Nie. Wiec nie bac kretacz, ja wiem ze atak to najlepsza forma obrony, ale atakowac tez trzeba umiec. Odpowiedz na pytanie, prosze. Uszanowanie, Paul Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lublin brac przyklad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.04, 15:35 a nie krytykowac. Polacy powinni brac z nich przyklad jak sie wykozystuje lekcje historii a nie gadac takie bzdury. maja po USA najsprawniejsza armie na swiecie. wyciagneli wnioski z historii. obok Polski i krajow anglosaskich to jeden z nielicznych krajow co rozumie historie i procesy historyczne bo na reszte tzw cywilizowanego swiata a zwlaszcza na niemiaszkow i zabojadow nie ma co liczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bangi Re: Żołnierze z armii Izraela... IP: 129.81.192.* 22.09.04, 17:26 Czy moze owi "dzielni" izraelscy wojacy opowiedzieli takze cos na temat burzenia palestynskich domow przez wojskowe opancerzone buldozery, strzelania ostra amunicja do rzucajacych kamieniami nastolatkow, czy tez torturowania pojmanych wiezniow? Czasem tak latwo przeistoczyc sie z ofiary w zbrodniarza! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paul Re: Żołnierze z armii Izraela... IP: *.nwrk.east.verizon.net 22.09.04, 17:52 Gość portalu: bangi napisał(a): > Czy moze owi "dzielni" izraelscy wojacy opowiedzieli takze cos > na temat burzenia palestynskich domow przez wojskowe opancerzone > buldozery, strzelania ostra amunicja do rzucajacych > kamieniami nastolatkow, czy tez torturowania > pojmanych wiezniow? Czasem tak latwo > przeistoczyc sie z ofiary > w zbrodniarza! Zal mi ciebie marny hipokryto. W zasadzie to nie ciebie, ale tego co twoje posty kupuja. Uszanowanie, Paul Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robbie OBELGI BEZMYŚLNEGO PAULA IP: 212.182.7.* 22.09.04, 18:09 Nie napisze, z czym się nie zgadza, za to do rwie się do obrażania ludzi. Z politowaniem wyraża się o podzielających poglądy jego rozmówcy i wyzywa od "marnych hipokrytów". Wiele myśli nie wykazał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paul Stary, ty nie wiesz co to obelgi;-}}}}}}} IP: *.nwrk.east.verizon.net 22.09.04, 18:15 Wiele mysli nie wykazalem, bowiem twoj zaangazowany text ich nie zawieral. Nie wstaje sie do tanca jak nie ma muzyki, bo wychodzi pantonima. Uszanowanie, Paul Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZYTA 1 Re: Stary, ty nie wiesz co to obelgi;-}}}}}}} IP: *.lublin.mm.pl 22.09.04, 19:15 Dziwne,ale przy tym temacie zgadzam sie raczej z tymi,ktorych przy innej okazji potepiałam.Na razie tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robbie Re: Stary, ty nie wiesz co to obelgi;-}}}}}}} IP: 212.182.7.* 23.09.04, 18:43 Jeśli określenie "wodogłowie" względem sieciowego rozmówcy nie wydaje się komuś obelżywe, to ja wolę unikać rozmowy z nim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lublin unikac??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.04, 19:10 pisac temu wscieklemu jelopowi w twarz co o nim sie mysli a nie unikac! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paul Re: unikac??? IP: *.nwrk.east.verizon.net 23.09.04, 19:14 Gość portalu: lublin napisał(a): > pisac temu wscieklemu jelopowi w twarz co o nim sie mysli a nie unikac! Jestem za!;-} Dawaj maly, wal;-}. Uszanowanie, Paul Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bangi Re:Czy "Paul" moze zrozumiec co to sa obelgi? IP: 129.81.192.* 23.09.04, 17:01 Paul... bardzo szybko przechodzisz od argumentowania do obrazania ludzi... Troche lodu na biedna, rozpalona glowke nie zaszkodzi! p.S. Wyglada na to, iz piszesz z USA. Czyzby twoja wiedza opierala sie glownie na propagandzie kanalow TV typu "FOX News", czy "CNN"? Fakt - byles takze szkolony przez bylego zolnierza armii izraelskiej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nimers Re: Żołnierze z armii Izraela... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.04, 23:55 Wydaje mi się, że przejawem hipokryzji jest główna sentecja zawarta w tym artykule, a mianowicie próbuje się nam Polakom wmawiać, że powinniśmy czuć się winni wobec narodu żydowskiego. Winni czego, pytam się. Czy oni wiedzą kto był głównym i jedynym sprawcą Holokaustu? Przecież to Hitler, przecież Żyd z pochodzenia. Znam wiele nazwisk Polaków, którzy narażając własne życie ocalili wiele żydowskich istnień. A ty wymień chociażby jednego Żyda, który uratował jakiegoś Polaka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: f Re: Żołnierze z armii Izraela odwiedzili Lublin IP: *.gazeta.pl / *.org 23.09.04, 03:09 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stef Re: Żołnierze z armii Izraela odwiedzili Lublin IP: *.ino.tvknet.pl / *.ino.tvknet.pl 23.09.04, 07:46 Siedemset lat wspólnej historii Zydów i Polaków. Kiedy rdzenne, zachodnie społeczeństwa średniowiecznej Europy nie mogły znieść dalej inwazji, nacisku, zawłaszczania i niszczenia ich tożsamości, przez współżyjących z nimi Żydów, zaproponowali im przeniesienie się gdzieś dalej, na wschód. I tak też się stało. W owym czasie ten Naród, nad Wisłą i krajach ościennych został przyjęty bardzo przychylnie, mógł cieszyć się wielką swobodą rozwoju, kształcenia, krzewienia swojej kultury i obyczajów. Kiedy Polska i Polacy żyjąc pod zaborami, gdzie prawa do nauki, dzialalności gospodarczej miała bardzo okrojone /Polacy mogli kształcić swoje dzieci tylko do IV klasy szkole powszechnej i tylko w języku zaborcy/, Żydzi w tym czasie mieli wszelką swobodę, nauki i rozwoju gospodarczego. I faktem stało się to, kiedy Polska w 1918 r. odzyskała niepodległość, wszystkie ważne dziedziny życia społecznego, politycznego, gospodarczego znalazły się w rękach żydowskich /banki, zakłady, lekarze, prawnicy, etc/. Natomiast, Polacy jako społeczność była głównie usadowiona w rolnictwie i jako podstawowa siła robocza w miastach. Nie dziwmy się zatem, że młody Ehud Haim Levy z taką swobodą używa i utożsamia pojęcie Polaka z wieśniakiem. Jedzie do Polski w przekonaniu, że to Polacy wybudowali obozy śmierci min. Majdanek, ponieważ są na terenie dzisiejszej Polski. Przecież jego dziadek, jak wynika z wypowiedzi Haima, prawdopodobnie nawet nie zająknął się i nie powiedział wnuczkowi, że w 1939 roku to Niemcy w barbarzyński sposób najechali i grabili Polskę, to Niemcy budowali obozy śmierci aby wymordować wg nich "niższej wartości rasy", Żydów, Cyganów, Polaków...., to Niemcy ponoszą całkowita odpowiedzialność za Holocaust... I wreszcie nieświadomy Haim, jedzie nad Wisłę, aby się dowiedzieć, "gdzie i dlaczego to się stało.... dlaczego cały naród tak postąpił?", "...ale wiem, że muszę być silny, by nie życ w nienawiści, by móc przebaczyć......" - pytamy Haima, czy wie o jakim narodzie mówi ??? - jakiemu narodowi chce móc Haim przebaczyć ??? - dlaczego red. Szewc nie zadaje tych pytań ??? Takie i podobne artykuły czytają młodzi, nieznający dostatecznie historii najnowszej, a zatem słowo pisane i mówione musi być prawdziwe, oddające rzeczywisty, bardzo trudny, obraz najnowszej historii polsko-żydowskiej, bo na pokolenie dziadków , za bardzo liczyć nie możemy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nimers Re: Żołnierze z armii Izraela odwiedzili Lublin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.04, 23:47 Dziękuję za ten post. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenon Re: Żołnierze z armii Izraela odwiedzili Lublin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.04, 13:33 Zydow odwiedzajacych Polske ten kraj niewiele interesuje. Przyjezdzaja by odmowic Kadisz nad grobami swego narodu, swych dziadow, wujow, ciotek...ktorych niegdy nie mieli okazji poznac. To rodzaj nieustannych zydowskich Zaduszek w ktorych Polska jest tylko miejscem. I niczym wiecej. Oni tu przyjezdzaja do swoich zmarlych, a nie do was rozgadani internauci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Barska Re: Żołnierze z armii Izraela odwiedzili Lublin IP: *.lublin.mm.pl 23.09.04, 13:58 Chciałabym,aby Polacy mieli taki szacunek do zmarłych jak Zydzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paul Oczywiscie, Zenon. IP: *.nwrk.east.verizon.net 23.09.04, 15:40 Gość portalu: Zenon napisał(a): > Zydow odwiedzajacych Polske ten kraj niewiele interesuje. Przyjezdzaja by > odmowic Kadisz nad grobami swego narodu, swych dziadow, wujow, ciotek...ktorych > > niegdy nie mieli okazji poznac. To rodzaj nieustannych zydowskich Zaduszek w > ktorych Polska jest tylko miejscem. I niczym wiecej. > Oni tu przyjezdzaja do swoich zmarlych, a nie do was rozgadani internauci. Przyjezdzaja i zostawiaja jak kazdy przyjezdny PIENIADZE. Nikt kurwa z was, tlukow o tym nie raczyl pomyslec. Pleciecie tylko bzdurki, balwanicie sie do kwadratu, zamiast cieszyc sie ze do tej zdziczalej i zatechlej polski wogole ktos przyjezdza i panstwo cos z tego moze miec np. jakis procent pieniedzy na emerytow i rencistow, albo 5 km glupiej autostrady. W watku nikt nie raczyl odpowiedziec na moje grzecznie postawione pytania, bo najprawdopodobniej nie umial tego merytorycznie zrobic. Przelewacie tylko z pustego w pruznie jakies pierdoly o biednym "narodzie palestynskim" i "polskich wiesniakach". A kto mieszkal w przedwojennej polsce na wsi? WIESNIACY, tepi, glupi, zawistni jak z Chlopow. Facet nie wyskoczyl z pociagu w centrum miasta, tylko na wsi i..... no kurcze, "dopadli go" wiesniacy. Proste jak budowa polskiego, wiesniackiego cepa. I wiecie co? Nie wiele sie zmienilo, tyle ze czesc polskiego wiesniactwa uzywa tera internetu i madrzy sie i wali glupoty trzy po trzy i sie puszy i obraza. Wiorsty i mogily, jak za cara. Uszanowanie, Paul Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bangi Re: nauki "Paula" dla "polskich prostaczkow"??? IP: 129.81.192.* 23.09.04, 17:14 Paul - hamerykanski (?) madralo (czy pisanie z Hameryki tak bardzo wplywa na twoj punkt widzenia?), ktory "pozjadal wszystkie rozumy"... Po pierwsze, nie traktuj - prosze - calego spoleczenstwa polskiego jak bandy glupkow, czy kretynow! Po drugie, tak jak juz poprzednio napisalem, nie tocz z siebie tyle zolci i sliny - troche mniej przeklinania i wyzwisk dobrze ci zrobi! Nie tez musisz wzmacniac swoich argumentow wyrazem na litere "k"! P.S. Mysle, ze wiekszosc piszacych dobrze zdaje sobie sprawe z tego, ze przyjezdzajacy do Polski izraelici zostawiaja tu jakies pieniadze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paul Re: nauki "Paula" dla "polskich prostaczkow"??? IP: *.nwrk.east.verizon.net 23.09.04, 18:03 Wodoglowcu jebany, if I ever wont your opinion I'll give it to you. Do you uderstand you brain damaged slimy cheesedick? Well thank you very fucin much, can I be in charge for a while, now can I, you shit-for-brain disgusting worm? I'm more patriotic than you ever be, than you can imagine in that toilet people call your goddamn brain. Now thing what was sed to you and be fickin ashamed of your dickheaded self. As you were, Paul Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lublin o kurde IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.04, 17:39 ale nasz emigrant Paul nienawidzi Polski. coz nie kazdy musi nawidziec. jesli istotnie siedzisz od 6 lat w USA razem z murzynami portorykami i innymi fucken latinami to powodzenia. rzuciles sie na to kolorowe USA jak szczerbaty na suchary. mam na dzieje ze jak tu bedziesz chcial za kilka lat wrocic spieprzajac przed narastajaca tam zaraza to nie bedzie tu miejsca dla takich jak ty wyrodkow antynarodowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paul Lublin, what the fuck is that..... IP: *.nwrk.east.verizon.net 23.09.04, 17:48 micey-mouse-shit? Mylisz sie pod kazdym wzgledem i sie jeszcze kurwa nie wstydzisz. Ty pierdolony ignorancie, jolopie, jebany skurwysynu z matki kurwy i ojca alkoholika, zastanow sie co i o kim piszesz. Albo sie nie zastanawiaj i rob co ci mowie na moim forum, to juz przerabialismy, ale jestes za tempy i trzeba ci powrarzac kilka razy. Do you read me you sit for brains moron? Now stay easy and for god sake stop dickin around you useless piece of amphibian shit. As you were, Paul Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nimers Re: o kurde IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.04, 00:05 Tylko sześć lat tam siedzi??? A ja myślałem, że od 1968. Niech baran pamięta, że historia lubi się powtarzać, a jak się w tych koszernych stanach u Żyda pracuje, to się trzeba szefuniowi podlizać i trochę mięcha Polaczkom nawrzucać i najlepiej po angielsku, bo szefunio nie zna polskiego :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paul I co mam z takim idiotycznym walem poczac?n/t IP: *.nwrk.east.verizon.net 04.10.04, 17:47 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robbie W POLSCE NIE WALCZYLIŚMY - TERAZ NA PALESTYŃCZYKÓW IP: 212.182.7.* 23.09.04, 18:50 To jest główna myśl tej wycieczki wojskowych, jak zgaduję. Zapewne są też inne. Jak odwiedzenie rodzinnych grobów. (Nie powiedziano, czy wszyscy mają tu rodzinne groby.) Raczej więc nie zgadzam się z Zenonem, że chodzi tylko o własne groby. Nikt też chyba nie twierdził, że przyjeżdżają do "rozgadanych internautów". Jasne, że raczej myśleli o swoich sprawach, chociaż może trochę na pokaz te odwiedziny też były. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paul Anybody else wonna piece of me?;-}n/t IP: *.nwrk.east.verizon.net 23.09.04, 18:11 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paveua Re: Anybody else wonna piece of me?;-}n/t IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.09.04, 20:07 Paul, staru druhu dawaj jeszcze trochę :) Muszę laurkę dla ex-bossa zrobić, ale wolę wyałtsorsować kreację bluzgów, bo lepiej łączyć przyjemne z pożytecznym. Marnujesz się człowieku, powinieneś w wolnych chwilach dorabiać jako rzecznik poszkodowanych przez telefon zaufania ew być rzecznikiem UOKiKu ds kontaktów z TPSA ;) Aha - w sprawie Żydów i innych - wątek jest trochę rozwlekły, ale generalnie jak w życiu - jest barykada i po obu stronach sa jakieś ludziki, które się nawzajem opluwają/strzelają (w zależności od tego, czy barykada przebiega na forum, czy gdzieś na Bliskim Wschodzie). I są jeszcze tacy, którzy wznoszą się ponad tych ludzików, w innym wymiarze, dostrzegając jedynie bezdenną głupotę tego typu sporów. No bo czy to istotne, że ktoś zapluje/zastrzeli drugiego na śmierć? Wg mnie wcale. Zabijać siebie i innych, bo ktoś kiedyś obiecał jednym i drugim jakiś tam pakiet pośmiertny? Śmiech. Ja też mogę obiecać, że po śmierci moi wierni wyznawcy będą mogli np. żyć wiecznie sącząc drinki w szklankach z ikei, ale bez czekania na sąd ostateczny. I co - rusza to kogoś? Podrawiam forumowiczów Paveua Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paul Pozdrawiam "stara wiare";-}}}} IP: *.nwrk.east.verizon.net 23.09.04, 20:13 Stary, lata praktyki;-}}}}}}}}. Polecam sie na przyszlosc, rowniez jesli chodzi np. o jezyk tzw. "biurowy". Widzisz, "nowi" mnie jeszcze nie znaja, ale pracuje usilnie nad swa wizytowka;-}}}}}}}}}}. Powodzenia, pozdrawiam i jak zwykle sakramentalne Uszanowanie;-}, Paul Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nimers Re: Żołnierze z armii Izraela odwiedzili Lublin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.04, 23:43 Po co oni tutaj przyjechali??? Chcą zrobić drugą Strefę Gazy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirek gdy pomysłów brak IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.10.04, 17:33 nie czytałem wszystkich opinii ale osobiście myślę że oni przyjechali tu robić zdjęciai uczyć się jak postępować z palestyńczykami jude= nazi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman Re: gdy pomysłów brak IP: *.lublin.mm.pl 04.10.04, 19:11 Tradycja i historia to największe wartości każdego narodu.I myslę że tak należy traktować tę wizytę.Wszelkie obelgi pod adresem tych ludzi uważam nie na miejscu.Miło naszym musi być jak jadą do Wilna lub Lwowa na cmentarze i tubylcy patrzą na nich jak na wrogów. Odpowiedz Link Zgłoś