Dodaj do ulubionych

...danse macabre...

16.05.18, 21:42
...Bogdan Borusewicz nie dopuszczony do grobu żony Aliny Pienkowskiej...

www.tvn24.pl/borusewicz-o-ekshumacji,837703,s.html
Obserwuj wątek
    • s.monte.z.uma Re: ...danse macabre... 16.05.18, 21:47
      ...Janina Ochojska - prezes Polskiej Akcji Humanitarnej nie wpuszczona do Sejmu RP...

www.tvn24.pl/janina-ochojska-nie-zostala-wpuszczona-do-sejmu,837564,s.html
    • s.monte.z.uma Re: ...danse macabre... 16.05.18, 21:51
      ...Wanda Traczyk-Stawska uczestniczka Powstania Warszawskiego nie wpuszczona do Sejmu RP...

wiadomosci.onet.pl/tylko-w-onecie/jest-decyzja-ws-wejscia-wandy-traczyk-stawskiej-do-sejmu/eld1ztr
    • empi Re: ...danse macabre... 17.05.18, 07:31
      i jakby zaszła taka konieczność to funkcjonariusz by go zastrzelił, senatora RP.
      pzdr.
      • s.monte.z.uma Re: ...danse macabre... 17.05.18, 09:05
        ...bo to "dobry" funkcjonariusz... :///
    • s.monte.z.uma Re: ...danse macabre... 17.05.18, 09:10
      ...Sejm RP i Senat RP nie wezmą udziału w piętnastej edycji Nocy Kultury... powodem ma być - między innymi? - szczyt parlamentarny NATO... protestujący rodzice i niepełnosprawni prawdopodobnie zostaną zasłonięci... folią?...

wiadomosci.onet.pl/tylko-w-onecie/sejm-nie-wezmie-udzialu-w-nocy-muzeow/e8skd6b
    • s.monte.z.uma Re: ...danse macabre... 17.05.18, 11:13
      ...rząd nie może "wyjść naprzeciw" i spełnić postulatu niepełnosprawnych, protestujących wraz z rodzicami od blisko miesiąca:
      ...Protestujący w Sejmie chcą wprowadzenia świadczenia pieniężnego dla osób niepełnosprawnych w stopniu znacznym, niezdolnych do samodzielnej egzystencji po ukończeniu 18 lat w kwocie 500 zł miesięcznie...

oko.press/karczewski-budzetu-nie-stac-na-500-zl-w-gotowce-dla-osob-z-niepelnosprawnosciami-naprawde-to-mniej-niz-pol-procenta-wydatkow-budzetowych/
      ...czy to znaczy, że - skoro rząd "wyjść" nie może - to jest niepełnosprawny ruchowo?... to może zróbmy zbiórkę na fotel/e na kółkach dla tegoż?... podobno kółka w fotelu pomagają się poruszać... no a gdyby tak zastosować zabiegi rehabilitacyjne (...z poruczenia NFZ - oczywista oczywistość...)... ponoć i na funkcjonowanie mózgu mogą dobrze wpłynąć... jedno jest pewne - nie należy dawać (...rządowi, jako niepełnosprawnemu...) pieniędzy do ręki... bo - tak jak politycy PiS atakują protestujących m.in. sugerując, że pieniądze ze świadczenia mogą być źle wykorzystane - to i moja sugestia jest uprawniona... ?... hmmm...
    • s.monte.z.uma Re: ...danse macabre... 17.05.18, 13:58
      ...czyli Barbarella... czyli nasze krwiożercze dzieci... w polskim Sejmie... o borze (...to taki las - zapożyczone...)...

Z przyczyn niezależnych od Kancelarii Sejmu, mając na względzie kwestie organizacyjne oraz bezpieczeństwo wszystkich osób przebywających w budynkach sejmowych, z przykrością informujemy, że podjęto decyzję o odwołaniu posiedzenia SDiM planowanego na 1 czerwca 2018 r. Za zaistniałą sytuację bardzo przepraszamy. Kancelaria Sejmu będzie informować mailowo wszystkich uczestników sesji SDiM o dalszych decyzjach

wiadomosci.dziennik.pl/polityka/artykuly/574555,1-czerwca-nie-bedzie-posiedzenia-sejmu-dzieci-i-mlodziezy.html
    • s.monte.z.uma Re: ...danse macabre... 17.05.18, 14:04
      ...dziewczynki przodem... czyli "władza" marszałka Kuchcińskiego... ale - że aż taka?...

Na specjalnie zwołanej konferencji przez rodziców i niepełnosprawnych dorosłych, którzy protestują w Sejmie, poinformowano, że Kuba Hartwich i Adrian Glinka otrzymali zakaz wychodzenia poza budynek. Taką dyrektywę wydał marszałek Sejmu Marek Kuchciński

wiadomosci.dziennik.pl/polityka/artykuly/574556,niepelnosprawni-kuba-adrian-zakaz-wychodzenia-sejm-marek-kuchcinski.html
    • s.monte.z.uma Re: ...danse macabre... 22.05.18, 08:19
      ...emerytura prawdziwego Polaka... czyli arcybiskupa Sławoja Leszka Głodzia... podążajmy jego śladem... ?... podążajmy...

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114883,23432996,marmurowe-schody-zagradza-pozlacana-barierka-tutaj-arcybiskup.html#Z_BoxNewsImg&a=167&c=96
      • empi Re: ...danse macabre... 22.05.18, 08:24
        to chyba w stylu rokokoko ?
        pzdr.
        • s.monte.z.uma Re: ...danse macabre... 22.05.18, 08:38
          ...podobno Ludwik... a może - jak mówią niektórzy - "barokko-rokokko"...
          • kluskajarcano Re: ...danse macabre... 23.05.18, 23:51
            Pełnosprawni sobie tu używają a może nadużywają, hę? Jesteście podobni już do Wałęsy, który nic nie może, wzywa milion do pomocy.
    • s.monte.z.uma Re: ...danse macabre... 24.05.18, 21:15
      ...radna PiS, prof. Anna Jaśkowska, naukowiec Politechniki Lubelskiej na sesji rafy miasta:

Tadeusz Mazowiecki - stalinowiec, komunista, agent NKWD, kolaborował z okupacyjną, bolszewicką władzą w latach stalinowskich. I jeszcze wzmianka - odznaczony Orderem Orła Białego przez rząd komunistyczny

www.tokfm.pl/Tokfm/7,103094,23448790,skandaliczne-slowa-radnych-pis-o-tadeuszu-mazowieckim-stalinowiec.html#Z_Czolka3Img

...wg pis Tadeusz Mazowiecki "kojarzy się z dziadostwem" - brak mi słów...
    • s.monte.z.uma Re: ...danse macabre... 07.06.18, 16:10
      ...czyli?... można wieszać... mój borze! (...to taki las - zapożyczone...)...

W działaniu sprawcy nie było znamion czynu zabronionego - oceniła Prokuratura Rejonowa w Łomży (Podlaskie) i na tej podstawie umorzyła śledztwo w sprawie twitterowego wpisu ze zdaniem "dostawić szubienice i powiesić całe PO". Autorem wpisu był radny z listy PiS. Postanowienie prokuratury nie jest prawomocne

fakty.interia.pl/polska/news-powiesic-cale-po-prokuratura-umarza-sledztwo,nId,2591274
    • s.monte.z.uma Re: ...danse macabre... 14.06.18, 08:47
      Arkady mają nowe pozwolenie na budowę. Plany się zmieniły. Co może tu powstać?
      ...czyli lokalny taniec śmierci...a w miejscu dawnego targowiska - nowe targowisko... a w miejscu starych jatek - nowe jatki... czyli o co chodzi z arkadami w alchemii?... i kto ma z tego profity?... czyli - "bijące" serce miasta raz jeszcze...
      www.dziennikwschodni.pl/lublin/arkady-maja-nowe-pozwolenie-na-budowe-plany-sie-zmienily-co-moze-tu-powstac,n,1000220739.html
      ps.: ...za wikipedią... czyli symbolika i rzeczywistość... a w tle - przekształcenie użytkowania wieczystego we własność... :///...:
      Arkada (łac. arcus - łuk) – element architektoniczny składający się z dwóch podpór (kolumn, słupów lub filarów), które zostały połączone u góry łukiem
      Alchemia – przednaukowa praktyka łącząca elementy zawarte obecnie w chemii, fizyce, sztuce, semiotyce, psychologii, parapsychologii, metalurgii, medycynie, astrologii, mistycyzmie i religii. Wspólnym celem alchemików było odkrycie metody transmutacji ołowiu w złoto (kamień filozoficzny), lekarstwa na wszelkie choroby (panaceum) oraz eliksiru nieśmiertelności
    • s.monte.z.uma ...Sąd Najwyższy... 03.07.18, 12:38
      ...a w perspektywie pozostał nam jeszcze - Sąd Ostateczny?...
      www.google.pl/search?q=memling+s%C4%85d+ostateczny&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwi87p7-3YLcAhUMJ1AKHcG2AHUQ_AUICigB&biw=1366&bih=673#imgrc=85tYeWzSPDv6CM:
      "Polityczny sąd nad Sądem Najwyższym". Małgorzata Gersdorf spotka się z prezydentem
      wiadomosci.onet.pl/kraj/polityczny-sad-nad-sadem-najwyzszym/jpwfspl
    • s.monte.z.uma ...kolumbryna... 08.07.18, 21:39
      ...to kto nas uratuje?... Kmicic czy Babinicz?... i kto jest "jak kiedyś Szwedzi"... a kto się z "górki pokoci"... ?!...

Premier Morawiecki na pielgrzymce Radia Maryja: Pod Polską robią podkop jak kiedyś Szwedzi pod Jasną Górą

czestochowa.wyborcza.pl/czestochowa/7,48725,23649635,morawiecki-na-pielgrzymce-radia-maryja-pod-polska-robia-podkop.html
      • qqbek Re: ...kolumbryna... 09.07.18, 00:24
        Na pewno nie ten agent komunistyczny Jagger.
        Podobno jest już jutrzejszy przekaz z Nowogrodzkiej:
        - muzyk Jagger prezentuje zgniłą muzykę z zachodu,
        - miał rodziców w NSZ (tfu, narracja mi się pomyliła - "konfidentów SB" miało być),
        - skazywał opozycjonistów,
        - wpierda_lał ośmiorniczki razem z wiadomym ryżym agentem z Brukseli,
        - donosi na Polskę za granicą,
        - neguje zamach smoleński,
        - prowadzi w domu burdel.

Czuwaj!
        • s.monte.z.uma Re: ...kolumbryna... 09.07.18, 08:51
          ...zapomniałeś napisać, że lubi konie (...a nie - np. koty...) i jeździ konno nie gorzej od Kmicica/Babinicza... w dodatku - nie wiadomo, czy to dobrze, czy to źle... może trzeba zapytać ks. Kordeckiego... ale też nie wiadomo, kto gra jego rolę... mój Borze! (...to taki las - zapożyczone...)... hmmm...
          • qqbek Re: ...kolumbryna... 09.07.18, 11:26
            Już podobno się nasz orzeł, sokół... jenot Tarczyński wypowiedział o "szarpidrucie" :-)
            Łatwo jest być prorokiem w tym porąbanym kraju.
            • s.monte.z.uma Re: ...kolumbryna... 09.07.18, 12:13
              ...nie mogę zgodzić się z określeniem "prorok" (...pomijam islamskie konotacje... :-)))...)... była kiedyś funkcja (...w czasach mniej skomplikowanych...) osoby zbierającej po domach pomyje... na wsi i w miastach, podawane trzodzie chlewnej (...czyli świniom... ;)...) jako pokarm podstawowy (...świnie "trzymano" także w miastach... przypomnę, że wg źródeł dziewiętnastowiecznych, te sympatyczne zwierzęta poruszały się także głównymi ulicami naszego szacownego grodu... tyle tylko, że źródła są rosyjskojęzyczne, więc może to nieprawda...?... hmmm...)... wracając do tematu - jak nazywano osobę, zbierająca pomyje dla świń i świnek?... było by to określenie wymienne/właściwsze do niesłusznie przez Ciebie użytego określenia "prorok"...
              • qqbek Re: ...kolumbryna... 10.07.18, 01:09
                Mi raczej chodziło o moją własną, skromną osobę.
                Cóż, jak rzekł swego czasu Antoine de Rivarol: "Kto ma rację dzień wcześniej od in­nych, ten przez dobę uchodzi za idiotę". Jestem w stanie się z tym pogodzić. Zwłaszcza w świetle tego, co zaszło w tym kraju przez ostatnie 24 godziny.
                • s.monte.z.uma Re: ...kolumbryna... 10.07.18, 07:55
                  ...wybacz - mnie chodziło o "pana" Tarczyńskiego, który co chwilę wylewa pomyje na nasze głowy... jego rewelacje i interpretacje to takie właśnie chlusty...
    • s.monte.z.uma ...ostatni przyczółek... ?... 19.07.18, 13:32
      ...czyli: PiS kończy przejmowanie władzy w Sądzie Najwyższym. Przed Sejmem protesty... czyli demokracja wg bakterii w najważniejszym kolanie Rzeczpospolitej... biada... są tacy, co jeszcze mają nadzieję?... sądząc po wpisach na tym forum - nie ma takich...
      ...
      wyborcza.pl/relacje/14,126862,23691232.html
    • s.monte.z.uma Re: ...danse macabre... 02.08.18, 16:04
      ...Brudziński... Joachim (...zresztą...) minister... i "Rok 1984"... czyli o czym śnić możemy?... o mój borze! (...to taki las - zapożyczone...)... czyli Rekonesans...

Galopujący Major: Wywiad z Brudzińskim to "Rok 1984". Zamiast robić sobie z tego żarty, zacznijmy się bać

..."...Wedle logiki Brudzińskiego młodzież spotykająca się dziś z Hołdysem może być inwigilowana, bo za pół roku ktoś może coś napisać na murze.
      Po szokującej informacji OKO.press o inwigilowaniu opozycji, artystów i zwykłych obywateli przez policję w ramach akcji „Rekonesans”, jeszcze bardziej szokujące okazało się tłumaczenie tych praktyk przez władzę. Przyznam, że w swej naiwności łudziłem się, że minister Brudziński - choć oczywiście nie przeprosi - to chociaż zleci wewnętrzne śledztwo dotyczące inwigilowania obywateli. Tymczasem nic takiego się nie wydarzyło. Ba, minister Brudziński przybył wczoraj na białym koniu do TVN 24 i na pytanie Katarzyny Kolendy-Zaleskiej o inwigilowanie młodzieży spotykającej się z Hołdysem podczas protestów w lipcu 2017 r. odpowiedział tak: „Przed spotkaniem tejże młodzieży [z Hołdysem] byli również zaangażowani policjanci z tzw. wydziału cyberprzestępczości, czyli ci, którzy analizują to wszystko, co się dzieje w tej rzeczywistości wirtualnej”.

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,161770,23745691,galopujacy-major-wywiad-z-brudzinskim-to-rok-1984-zamiast.html#Z_Prze
      ps.: ...a jednak - nie bójmy się...
    • s.monte.z.uma ...Rafał Trzaskowski... 12.08.18, 08:08
      ...czyżby niechciana elita PO?... dlaczego Platforma przegrywa już na starcie... przykre...

Leszczyński: Sabotowanie Trzaskowskiego. Oto jak koledzy z Platformy topią kampanię swojego kandydata... Pozornie całej Platformie powinno zależeć na wygranej swojego kandydata w Warszawie. Ale zarówno krajowe władze partii, jak i ratusz Hanny Gronkiewicz-Waltz zachowują się tak, jakby woleli, żeby przegrał...
      • s.monte.z.uma Re: ...Rafał Trzaskowski... 12.08.18, 08:09
        ps.: wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,161770,23769466,leszczynski-sabotowanie-rafala-t-oto-jak-koledzy-z-platformy.html#Z_BoxOpinionImg
        • dociek Re: ...Rafał Trzaskowski... 12.08.18, 10:01
          Czy to nie jest wydzielone terytorium pojeb*w?
          • s.monte.z.uma Re: ...Rafał Trzaskowski... 12.08.18, 10:12
            ...to jest takie terytorium... problem jest tego rodzaju, że my wszyscy jesteśmy jego mieszkańcami...
    • s.monte.z.uma Re: ...danse macabre... 20.08.18, 15:05
      ...taki sobie wpis na forum w związku z zatrzymaniem dwóch biznesmenów - za korupcję, podobno - za korupcję Adamowicza podobno... Adamowicza, prezydenta Gdańska - to jedno nie ulega wątpliwości...

- Figo_Fago- 23 min temu
      To zemsta za to,ze sprzeciwił się by Wojsko odczytywało apel Smolenski na Westerplatte.Minelo kilka dni i juz maja coś na niego.Tak tez było za komuny,dajcie mi człowieka a paragraf się znajdzie.Tak się niszczy tych,którzy sprzeciwiają się dyktaturze." Kiedy przyszli po Żydów,nie protestowałem,bo nie jestem Żydem,kiedy przyszli po komunistów nie protestowałem, przecież nie jestem komunistą,kiedy przyszli po socjaldemokratów,nie protestowałem, przecież nie jestem socjaldemokaratą,kiedy przyszli po związkowców,nie protestowałem,przecież nie jestem związkowcem,kiedy przyszli po mnie,nikt nie protestował,bo już nikogo ńie było.(Martin Niemoeller niemiecki pastor napisał ten wiersz w Dachau w obozie w 1942r).

fakty.interia.pl/polska/news-rmf-cba-zatrzymalo-dwoch-mezczyzn-ktorzy-mieli-skorumpowac-p,nId,2620936
      ps.: ...miało być: "to se ne vrati'... ... ...
      • qqbek Re: ...danse macabre... 20.08.18, 15:20
        Mieszkania to bardzo fajne pole do nadinterpretacji urzędniczych.
        Mój znajomy niedawno się w skarbówce musiał tłumaczyć z "zaniżonej" ceny.
        Paniusi z okienka nic nie mówiła (a przecież tam siedzi i pracuje już jakiś czas) różnica pomiędzy stanem deweloperskim, a "pod klucz". No i porównała ceny metra małych mieszkań "pod klucz" z ceną metra dużego mieszkania znajomego wykończonego bez gładzi tynkowych nawet.
        Bo jej wolno.
        • s.monte.z.uma Re: ...danse macabre... 20.08.18, 17:23
          ...problem jest i taki, że sprawa mieszkań prezydenta Gdańska nagłaśniana jest na tyle często i długo, że gdyby prawda była taka, jak to znowu opisano, to główni bohaterowie (...zarówno prezydent, jak i inni - rzekomi - uczestnicy przekrętu), powinni gnić w więzieniu... a tak naprawdę - nie ma nawet aktu oskarżenia... a pomyje chlapią...
    • s.monte.z.uma Re: ...danse macabre... 25.08.18, 14:58
      ...dans macabre dosłowny... czyli bez przenośni... a jednocześnie dwa w jednym: rzeczywisty, i zarazem metafizyczny...

Minister środowiska Henryk Kowalczyk ogłosił skład Państwowej Rady Ochrony Przyrody. Nie byłoby w tym nic dziwnego, gdyby nie fakt, że wśród członków organu znalazło się nazwisko profesora, który zmarł w kwietniu ubiegłego roku...

fakty.interia.pl/polska/news-zmarly-profesor-w-nowym-skladzie-organu-doradczego-ministra,nId,2623065

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka