usmiechnietakaska 08.05.02, 13:53 Czy forumowicze zagraniczni widzieli już drugą część sagi Gwiezdnych Wojen? Jestem bardzo ciekawa recenzji.. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Pola Re: Atak klonów... IP: *.extern.kun.nl 08.05.02, 14:14 Nie lubie gwiezdnych wojen :-( Tu jeszcze nie ma, ale pewnie jak juz bedzie, to i tak nie pojde... Pierwsza czesc widzialam w ramach zawodowego obowiazku - z moim 6letnim podopiecznym, nie bylo wyjscia :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pola Re: Atak klonów... IP: *.extern.kun.nl 08.05.02, 16:31 a zaczynaja grac 17go maja... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ronja Re: Atak klonów... IP: 212.244.252.* 09.05.02, 08:09 U nas 16 maja!!!!!!!!!1 Je steśmy o jeden dzień lepsi!!!!!!!!!! Dobrze ze chociaż w tym, jak z Władcą Pierścieni tak nie było!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
m.in Re: Atak klonów... 09.05.02, 10:36 poza osobami z okolic producenta filmu nikt go nie mógł widzieć, bo premiera światowa (i polska) jest 16 maja. Odpowiedz Link Zgłoś
usmiechnietakaska Re: Atak klonów... 09.05.02, 11:55 m.in napisał(a): > poza osobami z okolic producenta filmu nikt go nie mógł widzieć, bo premiera > światowa (i polska) jest 16 maja. www2.gazeta.pl/film/1,31032,821814.html W takim razie skąd to się wzięło??????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gern Re: Atak klonów... IP: 213.25.136.* 10.05.02, 08:31 Dość często przed premierą są organizowane pokazy dla prasy (ot tak, żeby ludziska co uzewnętrzniają sie w środkach masowego rażenia napisali parę dobrych słów o filmie i sprawili, że wiecej osób zechce do kina się wybrać) Odpowiedz Link Zgłoś
ronja Re: Atak klonów... 10.05.02, 08:42 No właśnie 11 maja w Teatrze Narodowym w Warszawie pokazują filmik,o!;))) Odpowiedz Link Zgłoś
m.in Re: Atak klonów... 10.05.02, 10:13 Dzisiaj w Hollywood najpierw film jest pokazywany grupie focusowej: kilkuset potencjalnych odbiorców (14-letni analfabeci, dewianci, gospodynie domowe, studenci itepe). Potem oni wypełniają ankietę, w której muszą opisac swoje odczucia po obejrzeniu (jacy bohaterowie, jaka akcja, czy dobre zakończenie) stąd są pierwsze przecieki potem wg ankiet przemonowuje sie film i znowy focusik potem sa zamknięte pokazy dla najwazniejszych krytyków potem dla mniej ważnych recenzentów i przepisywaczy a na koniec, jak już atmosfera w mediach jest podgrzana: premiera dla VIP-ów na koniec lud :) częsciowo (no i niestety satyrycznie) opisuje tę działalność film "Ulubieńcy Ameryki" Odpowiedz Link Zgłoś
m.in Re: Atak klonów... 10.05.02, 10:14 aha, zdaje się że w silverscreen jast dzisiaj pokaz prasowy Ataku Klonów wstęp za okazaniem legitymacji (jeśli ktoś ma :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ronja Re: Atak klonów... IP: 212.244.252.* 10.05.02, 12:56 No, a pierwsze recenzje prasowe już są, z tego co czytałam... Odpowiedz Link Zgłoś
m.in Re: Atak klonów... 10.05.02, 13:10 też kiedyś pisałem recenzje najlepiej mi wychodziły z tych filmów, których nie widziałem :))) serio! wtedy człowiek ma otwarty mózg a treść dzieła (i zagraniczne recenzje) jest w tzw presskitach i czasami sie nawet zgadza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ronja Re: Atak klonów... IP: 212.244.252.* 10.05.02, 13:26 Naiwne zdziwienie prostej Ronji: No ale jak tak można pisać o czymś o czym się nie ma pojęcia?;) Odpowiedz Link Zgłoś
m.in Re: Atak klonów... 10.05.02, 15:12 jak rozumiem nie czytasz gazet :))) dziennikarze to taka nacja, że z reguły piszą o czymś, o czym nie maja pojęcia, nie chce im się sprawdzac faktów, zadzwonić do autorytetu. Wiesz jak robię promocję różnych rzeczy w mediach? wrzucam im gotowca - tekst poprawnie pod względem dziennikarskim przygotowany do publikacji. Oczywiście mailem. Goście zmieniają dwa wyrazy, tekst już jest "orzerobiony" i idzie na zywca. Mam zero szacunku dla tego zawodu. m.in oczywiście znam porządnych, przygotowanych dziennikarzy i mam wśród nich przyjaciół ale to wyjątki, niestety Odpowiedz Link Zgłoś